Fórum témák
» Több friss téma |
Helló, kaptam egy Grundig CD7550-ös CD decket csak van egy kicsi problémája, hogy amikor beteszem a lemezt és rábökök a Play gombra, kiírja hogy Disk Error . Valaki aki ebben jártas tudna-e valamit mondani hogy mi lehet a baja?
A válaszokat előre is köszi!
Legelőször is nézd meg, hogy a lemezt egyáltalán megforgatja-e. Számtalan esetben találkoztam már lemezforgató motor hibával. Kettő ha szét van szedve nézd meg a lézer működik-e. Nem kell félni nyugodtan akár bele is lehet nézni hiszen a látható fény tartományában is világit. Három a mechanikát alkohollal meg kell pucolni ide beleértve a fejszervót is. A két vezetőcsapot pedig vékony olajjal kend le. Ha ezek után sem megy ,lehet döglött a lézer vagy ha van munkaáramú potija akkor azon még húzni kell amig nem olvas pontosan be.
Szia, köszi a gyors választ!
Éppen az a baja hogy nem fogatja meg a lemezt (remélem több nincs). A lézer az úgy tűnik hogy működik, mivel világít. Ebben az esetben mit lehet csinálni? Van remény arra, hogy Lázár feltámadjon? A CD tároló rész alatt láttam két potit. Az egyiknek a NYÁK-jára dirketbe megy egy kábel a lézertől. A másik picit odébb van. Akkor gondolom azt a potit kell állítsam amelyikre rá megy a lézernek a kábelja. (?)
Szia!
Sajnos attól, hogy a kontroll LED piros fényét látod, még nem biztos, hogy a lézer rendesen működik, ugyanis az infravörös, láthatatlan fényű.
Ha a play gombot megnyomod akkor próbáld meg a lemezforgató motoron feszültséget mérni. Nálam sok DVD stb ment a szemétbe mert a vagy a szervó IC vagy maga a motor elszállt.
Amikor a lejátszót kikapcsolom olyankor a lemezen bök egyet, meg a fejnek a karján is. Csak nem hajtsa meg a lemezt a Play gomb lenyomásával
Szia, jah azt tudom. de reménykedem hogy működik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |