Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Szeretnék egy zenére villogó ledet ami egy hangkártyára van kötve egy Jack dugós kábelen keresztül, egészen pontosan, ilyet Bővebben: Link . A problémám hogy nem találok TIP31 típusú tranzisztort, tudnátok-e mondani egy másikat amivel helyettesíthetném? Köszi.
Szevasz!
Menj fel a lomex.hu oldalra, ott tranzisztorok, furatszerelt.. Keress olyan adatút, ami megfelel a TIP31-nek. / 40V, 3A, TO220 tokozás, mert én sem vagyok katalógus, ezt megnéztem a googlen. / Legalább 30-at találsz, hadd ne emeljek ki egyet, mert ha az épp nincs, elakadtál. Üdv: StMiklos
Szinte bármilyen tranzisztor jó, BD tranzisztorokból (ezeket biztos bárhol kapsz), az összes megfelel mi NPN. Amúgy meg kadarist-el egyet értek, hogy volt már ilyen téma, szinte ugyanezzel a névvel.
Értem, innentől már menni fog azt hiszem. Mivel nem vagyok otthon a témában nekem sajnos az hogy "TIP31" nem mond semmit, ezért írtam ide. A belinkelt topicot olvastam de erre nem találtam megoldást.
Köszönöm a választ.
Itt kapsz ilyen tranyót:Bővebben: Link
Szevasz!
Bár írtak beszerzési lehetőséget, azért részletezném az általam ajánlottat. Megnéztem googlen a TIP31 adatait, ott azt találom, hogy A B C verziótól függően 40-60-80-100 V a max. megengedett C-E /kollektor - emitter feszültség/. Ettől még bármelyikre ráköthetek mondjuk 12V-ot. Max. megengedett áram: 3A. NPN struktúra, Tokozás: TO220. És akkor amit a Lomexnél keresni kell, ezen adatokhoz hasonlót.. Mit látok többek között? BD241, NPN, 3A, 100V TO-220 Hurrá, ez kell nekem! De van ott jónéhány, ami ugyanúgy jó lehet.. Valahogy így szoktam egy nem kaphatót helyettesíteni. Üdv: StMiklos
Köszönjük!
A lap alját nézd meg:Bővebben: Link
Szevasz!
Kösz az infót. Nekem könnyű dolgom, én csak írtam azt, hogy megnéztem a neten a TIP31-et, fejből tudtam, volt is ilyenem, csak azt kellett megnéznem, hogy NPN vagy PNP, a TIP eredetileg amerikai a BD24x sorozat európai. Igen hasznos: ha regisztrálsz a Lomexen, és a cikk előtt ott a pdf jel, akkor azonnal nézheted/töltheted a gyári applicationt, számomra, aki annak idején csak katalógust nézhetett, ha volt, egy kincsesbánya. Üdv: StMiklos
Hello. Írta verttina hogy extra fényű led-nél más a helyzet. Akkor nagyobb teljesítményű tranzisztor kell?
Plusz. Én nem négy led-del szeretném hanem akár 6-8 darabbal? Ez esetben min kellene változtatni? Köszi.
Az a jó a HQ-nál, hogy általában azonnal felkínál helyettesítő típust.
Sikerült szereznem BD241C trazisztort, össze is dobtam, bár én 4helyett ugye 1 LEDet használok, ezért a LED elé kötöttem egy ellenállást, de valamiért folyamatosan világít a LED. A kapcsolót kihagytam, ez lehet a gond? A 12 volt pedig egy USB-n keresztül jön, az rendbe úgy?
A kép talán többet mond, légyszi ha tudtok valami tanácsot, azt megköszönném. Üdv.
Szia Coy!
Nekem is kellene egy ilyen kapcsolás.. mind1! Tegnap összeraktam ezt a kapcsolást amit te is de ez nem működik valamiért.. Helyette meg épitettem a mellékeltet, kb két alkatrésszel több és müködik csak az vele a baj, hogyha halkan szól a zene akkor nem villog csak ha maxon. Amúgy te nem jól csináltad mert a tranzisztor középső azaz collektor lábára nem kell rákötni a +-t. próbált meg igy nekem nem működött neked hátha fog
Ja és még annyit, hogy az usb-n kb 5V jön ki és 12V van irva neki.
Először így próbáltam ahogy mondtad, de nem ment, illetve most hogy ott szétkapcsoltam látom, hogy ment az és megy is csak gyengén.
Köszi!
Próbáld meg úgy , hogy minden hangerőt maxra veszel.Irj hogy mi történt.
Maxon van minden, talán az ellenálás a gond?! Mellesleg elég rendesen bezavar a hangnak, recseg nagyon a hangfal ha be dugom a Jack elosztóba a ledes cuccot.
Szerintem az ellenállás biztos, hogy nem zavar be! Inkább ezzel a kapcsolással van gond. Én azt mondom neked ha állandóan meg maxon hallgatod a zenét akkor rakd össze azt a kapcsolást amit mellékeltem. Működik tuti!
Azt hiszem így fogok tenni, csak nekem elsőre ez a kapcsolás is magas nekem, de második ránézésre már talán megbírkózok vele. Megrendelek mindent a HEStroe-ból, a LED-em se nem nagyon van, ott meg az is olcsó.
Köszi szépen a segítséget mégegyszer! Szép napot.
Legalább addig is gyakorolsz
Hello.
Ma elmentem a boltba megvenni az alkatrészeket a (#574534) post-ban lévő kapcsoláshoz. Összes forrasztgatásnál vettem észre hogy nem bc337 hanem bc327 tranzisztort vettem. bc337 npn bc327 pnp Lehet valamit kezdeni hogy ezzel is működjön? A led-eket meg sorba kell kötni vagy hogy? tehát +-+-+-?
Ha 9V-al használod célszerű lesz 1-2 LED-et kivenni.
Azóta rákötöttem 12 voltra, meg kicseréltem BD241C-re a tranzisztort, úgy is ugyanolyan gyenge.
Sziasztok!!
Nem tudnátok megmondani nekem,hogy háztartásban előfordul-e tip31 tranzisztor? Vagy esetleg valami amivel pótolni lehetne?? Előre is kössz!!
Helló sziasztok!
Én most fogok nekilátni ilyen jellegű munkálatoknak... EZT a kapcsolási rajzot fogom felhasználni és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban. Dupla élvezetre gondoltam így rögtön 2-t is akarok építeni. Ilyen és ilyen elosztót gondoltam beépíteni. Szerintetek változhat valamit a jel erőssége ezek miatt? Másik kérdésem az áram ellátással kapcsolatos lenne miszerint: Van egy ilyen HAMA márkájú trafóm aminek a paraméterei: hama Netzgerät 46311 F./P. COMBICHARGER 5730-1414-ADC Eingang: 230V 50Hz Ausgang: DC 14V--- 1,4A A 2. egy Ablex 228B típusú ami a következő képen néz ki: INPUT: 220V 50Hz POWER: 5W OUTPUT: DC 3V; 4,5V; 6V; 7,5V; 9V; 12V (állítható) CURRENT: DC 300mA Akad itt 3. is ami egy Panasonic KX-A11BM-es nevet visel: 220-240V~/12V DC 500mA Meglehetne oldani hogy mind a 2 villogó egy áramforrást használjon Végeredmény ÍGY nézne ki, csak duplán Segítséget előre köszönöm
Nekem bd243a tranyóm volt itthon az is került bele.Kicsit módosítottam a kapcsolást amit a legelső hszben linkelt be a kolega,mert nekem csak így ment.
Én 2db magas fényű(zöld kék) leddel,hajtom.Viszont az ellenállatot kivettem mert gyengítette a fényerőt. Íme a rajz: |
Bejelentkezés
Hirdetés |