Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Milyen szerelmi történet van itt kialakulóban ?
Hogy néha én is mutassak valamit. Így állok az alkatrészbeszerzéssel a triódás projekthez. Most sajnos egy kicsit be fog lassulni, mert túlköltekeztem magam, de jövő karácsonyra biztos elkészül.
A Weisser honlapját nem nézted még, hogy nincs-e az EI vashoz valami jó cséve.
Azok ott SM85B-k. hálózatinak ? Én lehet hogy fordítva csinálnám az EI-ből lenne a hálózati és az SM85B-ből a kimenő.
De néztem már amikor vettem a vasakat, de nincs köztük ekkora méretben. Marad a reszelés. SM102b lesz a hálózati, a két kisebb fojtó azok SM74-es vasak. Gyárilag is kimenők voltak ezek a vasak úgyhogy biztos nem lehet annyira rossz.
Idézet: „...azok SM74-es vasak...” Mennyiért vetted őket?
Nem tudom mert csomagban vettem a vasakat és ez is benne volt. De múltkor árult Fleta1 is amik a képen vannak azokat tőle vettem. Érdeklődj nála hátha tud még szerezni.
Majd lehet, hogy megkérdezem, bár idén már nem kell, mert, az igazat megvallva, én is elköltöttem az összes pénzemet. A PCL82PP-be kellene kimenőnek, mert a 8cm2-s EI vasamnak nem találok párt, pedig azt szántam neki.
kösz
....Lp=(1/ωa)ˇ(Ra⊗Rb)...ezt hogy értelmezzem?
RaXRb eredőt jelent, akkor nekem 1,2H jön ki!!! Ra 1k Rb 230ohm...
Szerintem itt érthetőbben le van írva és le is vezette SMA egykét példán. És, ha nem akarsz számolni akkor próbáld ki ezt.
...jó ez az exel ...kösz
A terminálos számításokat láttam, számolgattam is vele...csak nekem volt fura, hogy 6H induktivitás jött ki!
Pedig ez a terminálos alapján készült. Ezzel akarom majd én is kiszámolni az én SE-met. Ha ezzel számolsz várom az eredményeket.
Ha valakit érdekel esetleg nekem van egy eladó SM85A trafóm. Csak dobjon az illető egy PM-et...
SM85B érdekelne
6N13S/6H8C PSE-t szeretnék összedobni.....nem úszom meg SM85B alatt az már látszik, pedig szerettem volna belegyömöszölni SM74-be ...olyan 1200/80 menetet tervezek 1k/4ohmra, kevesebb jött ki a progival, de így jönnek ki az egész sorok a meglévő huzallal...és akkor már inkább legyen több a menet, mint kevesebb....aszongyák az okosok
Szerintetek M74 7,5cm2-es trafó milyen PP kimenőnek jó? Csak érdeklődöm mert épp most adom el.
E/PCL82, 86, talán egy kisebb EL84PP-nek is elég lenne.. Ilyen "kaliberű" csövekhez jók lehetnek. Szerintem.
Én ECL/PCL 82-86-ra gondoltam ha ahhoz nem kicsi mert az EL84-hez biztos az.
Na igen, az EL84-hez tényleg kicsi lenne, de a PCL82/86-hoz elég jó lehet!
Nem kicsi az ahhoz sem ! sok gyári kommersz erősítőjé még kisebb ! És azért mi, pár kivétellel, nem audiofíl cuccokat készítünk, hanem mondjuk HiFit
Az SM74 mindössze 6,28cm2 sajnos
Én M74-et írtam. Tolómérővel mértem és kiszámoltam a vaskeresztmetszetet.
Az M-magok ugynakkora keresztmetszet mellett többet tudnak mint az EI?
...igazad van...én néztem el...bocs
Ha a vasra megengedett mágneses indukció ugyanaz, akkor ugyanolyan magkeresztmetszetű szabványos geometriájú M és EI vasakra ugyanakkora teljesítmányű trafó valósítható meg (huzalhoz van szabványosítva a keresztmetszet, nem a keresztmetszethez a huzal). Szabványon kívüli vasakra ez természetesen nem igaz (lásd pl. régi diavetítő M vasát, arra nagyobb teljesítményű tarfó készíehető, mint egy ugyanolyan keresztmetszetű szabványos EI-re vagy M-re, mivel a megengedett fluxussűrűség (indukció) a kersztmetszet függvénye, tehát ugyanannyi menet kell, de a nagyobb ablak miatt vastagabb huzallal is ráfér, azt pedig tudjuk, hogy a terheléstől már nem változik az indukció a vasban).
Hogy lehet kiszámolni, hogy ennél a kapcsolásnál mekkora lehet a végcsőnél az anódfesz? És még annyi kérdésem lenne, hogy a 750Ohm-os katódellenállás jó a 6C4C-nek is?
Sziasztok!
6N6P PP-hez, jó lenne egy 4,5cm2-s EI trafó kimenőnek? Elég vékony lemezekből van, gondoltam jó lesz ez kimenőnek, viszont az ablakmérete elég kicsi, 1,2*3,4cm. Ezt vagy ezt a kapcsolást néztem ki magamnak, bár nem tetszik hogy a végcsőnek fix rácsfesz van, de gondolom ki lehet váltani automatikus rácsfesszel is, mivel minden adat megvan adva hogy ki tudjam számolni.
A linkelt kapcsolásokon még a tiédnél is kisebb trafókat használnak, ha azok jók akkor valószínűleg a tied is jó lesz. A 6N6P-ken 15 mA környékén folyhat, ha 1 A/mm2 áramsűrűséget számolok a primerre, akkor 0,14-es huzal kell, az lenne jó ha ráférne 0,14-0,15-össel a szükséges menetszám, de mint kocos írta nagyobb áramsűrűséggel vékonyabb is elmegy (kérdés, hogy sikerül ilyen vékonyka huzallal tekercselni).
B osztályban szokásos a fix rácselőfesz, vagy vegyes mint itt is az egyik kapcsolásnál. :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |