Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
kb 2 éve vettem egy erősítőt müködés képtelenül, SONY TA 3650 560w van rá irva. Abszolult nem találok rolla semmit a neten, de még képet se :no: 2 éve meg szerettem volna javítani, de semmit nem értem el (vagyis csak rontottam) pár hónapja elkeztdem az elektronikával foglalkozni, kisssebb nagyobb siker élményekkel, és gondoltam neki kéne az erősítőnek esni, de nem tudom hogy áljak neki? (tipikus romlási lehetőségek stb.) a tünetek: voltak: -2 kiment biztositék--->csere -1 kis npn tranzisztor (kapcsoló környékén) A705 vagy c1636 (ilyen kinézetübe csak ez a 2 fajta van benne) --->c1815 re -2 db ellenállás felismerhetetlenségig elégve, csere---> 10k ra (ez az A, B, OFF, AB kapcsólónál) eredmény---> a középső panelon kiégett eggy 2,5 trimmer poti (5k val helyettesítve szintén kiégett) és egy A 835 ös tranzisztor szintén elpukkanva, amit én (akkor még teljesen tudatlan tip 130-ra cseréltem) tudomásom szerint az eggyik NPN a másik PNP mostani élet jelenségek power gomb halvány zöld, ilyen 110, 70, 1,5 voltokat mérek rajta Ja és a speaker a, b, off, ab kapcsolot megpucoltam mert szakadásmérővel méregettem és nem érintkezett. ez most már Nagyon szeretném megjavítani ha ki tudtok még ezen igazodni nagyon megköszönném ha segítenétek
Szia!
Anyit sikerült találnom róla eddig, hogy Japán gyártmány, 1976-81 között gyártották és 2x60W 8 Ohmra a teljesitménye. A javitásához mindenképp kellene egy kapcsolási rajz! Ha csak kinézetre (találomra) cserélsz alkatrészeket benne, az nagy valószinüséggel csak ront a helyzeten! De ezt azt hiszem már tapasztaltad is. Szóval légy türelmes és keress tovább, ha találok valamit jelzek! Kitartás!
Ne is haragudj, de mi az, hogy képet se találsz róla?
Még a teljes szervizkönyvét is megtaláltam! Először is az szétkókányolt dolgokat cseréld normálisra, és legalább a félvezetőket mérd ki! Utána nézd meg, mit csinál… De ezt tanulmányozd előtte át alaposan! Link
Én mielött bárminek nekiállok, kitakarítom, porban nem lehet dolgozni, nem látszanak, még az ellenálláskódok sem.
Üdv!
Én a helyedben a végtranzisztorok kimérésével kezdeném. Akkor szokott szénnéégett ellenállás, kicsapott biztosíték, meg hasonló jelenség lenni, ha a végek zárlatosak lesznek. A teszteléskor javasolnám a biztosítékok helyére egy-egy izzót tegyél be, így ha zárlat van, nem fognak a kicserélt félvezetők újból eldurrani.
Először is nagyon szépen köszönöm segítő készségeteket
Az hogy nem találtam semmit rólla az én birkaságom hát ugye nekem is volt nokia 3650 em és utánna nokia 6230-am és mikor kerestem össze keveredtek bennem a számok --->SONY TA 6230 jóhogy nem találta szegény gugli :eek2: sokszor a figyelmetlenségemen buknak a dolgok, sajnos ez nem egyedi klemo86 köszönöm a service manualt hát lessz rajta mit tanulmányoznom A pormentesítés is jogos! kolnap szépen kikompresszorozom. hestore ról ugyis fogok rendelni mostanában vagy megyek a városba, szakszerüen kicserélem amit kell és kimérem amit tudok, és majd meglátjuk mi sül ki belölle, a fejleményeket majd ide irom! mégegyszer köszi
Az biztos hogy nem semmi egy gép ez, az eggy dolog hogy nállam vagy 10 évvel idősseb, de ebbe benne van az anyag (nem tesco gazdaságos ami garancia+1-2 nap)
ennek lelke van, és tekintéllye...
Pontosan így , vagy esetleg 10 ohm 1 W ellenállást is lehet , azok is eléggé hamar "kiégnek". Azonkívül mérnék nyugalmi áramot. Ha nem tudod ,hogy kell én szívesen leírom. Ja és az az A-B-AB-OFF kapcsoló arra való ,hogy több hangdobozt is ráköthetsz ,és ezek között lehet választani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |