Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Úgy látom, a Hapro és a 807 örök sláger marad.
Szállóige, szétfröccsent mint Hapro mester katódja a 807 ben, vagy világít mint Hapro 807-ese. A legjobb : Átütlek mint hapro a csévetestet...........vasig.
Elintézlek mint Hapro a 760C-t
Idézet: „...Hapro és a 807 örök sláger marad...” Én lemaradtam valamiről! Mi lett a 807-etl, Hapro-nál? Gondolom, ha ennyire megmaradt, vicces "sztori" lehet.
Áááá. ezt nem mondod komolyan? Ez nagyon jó, de ezt miért nem mesélted a börzén? A vége nagyon tetszik. A maradék tea.... Tehát akkor : Eláztam mint simpi quad-ja
Khhm, khhm, nos tehát akkor a történet.
Hol volt hol nem volt, ahol a kurta katódú 807 világít, az átütött csévetesteken is túl.......... Bővebben: Link
Áááúúú! Ez fájt!!
Azóta én is zárlatos lettem! Ez nagyon fájt!
Ampikám, még duruzsolnak a füledben az EL84-esek?
Mikor Ampi nálunk járt, megnézte, meghallgatta a deszkamodell SE-t. Mivel duálmonó kialakítású, két - egyforma - hálózati trafója van. Du(ál)matyi megszagolgatta, és közölte, hogy az egyik hálózati trafó melegebb. Ampi odaszaladt, és megfogta egyik kezével az egyik, másikkal a másik trafót. Matyival egyszerre hűlt meg bennünk a vér, Ampervadász ilyet nem csinál. De megúszta, mert egyik trafónak sem volt testzárlata, így Ampikánk sem került áram alá.
Azt Du(ál)mátyás hozzájárulása nélkül nem mesélem el, hogy azt mondtad neki: Ez olyan, mintha vernéd magadnak, és azt mondanád, húúú de jó volt Marcsikám!
Azt nem láttad, de Ampi akkor meg beesett a gép alá a röhögéstől, úgyhogy többször az életveszély közelében járt.
Azonnal hozzá kell hogy járuljon, különben éhesen fekszem le, még ma röhögnöm kell egy jót!
Ha nincs megfelelően nagy tálka a maratáshoz akkor csinálni kell.
Jó volt ezeket olvasni, jókat nevettem!
Persze akkor még fiatal voltam és bohó. Lehet, hogy ez egy kicsit off lesz itt: De tényleg a facsavar az akkor most nem jó üvegbiztosíték helyett? Simpi: egy volt osztálytársam parabola beltériébe a macskája pisilt bele, és az meg azóta nem működik, ellenben büdös.
Idézet: „...Első hozzászólás: Cseréld ki a kondikat...” Én meg beírom, hogy hogy az Istenbe száradtak volna ki, mikor a macska arról tett, hogy ez ne történjen meg!
Kár, hogy ezek a beltérik már nem egyszerűen kivitelezhetők csövekkel. Lett volna a cicusnak is egy kis meglepetés.
Most olvasom a vic tonikot. Ez jó volt!
És - ha még ez nem lenne elég (veszteség) - akkor ott van Hapro tüneményes kislánya, aki AZ4 hajító versenyt nyert a kövezett előtérben.
Ezért is ampervadász a nevem, másrészt tudtam, hogy te alapos munkát végzel, ezért ez nem fordulhat elő.
Hol lehetett volna testzárlatos? Gondolom a csévetestre, még szigetelőanyagot is raktál nem? Vagy a légrés miatt mimnél kisebb a tekercs és a vasmag közötti távolság, ezáltal megnövelve veszélyt arra hogy átüt a tekercs? Hogy duruzsolnak e? igen igen, azóta még jobban megakarok építeni egy csöves szörnyeteget. Úgy, hogy valami mégis csak lehetett.
[OFF]Ampi, azok VT gyári trafók, Janitól. Abban is vakon bízol?
Azt betudd meg hogy! Éppen bűvölöm Imi gépét, urigeller módra, amikor a Köbzolink mondja a Matyikémnek a fentebb említett szöveget.
Erre badszektoros lettem, és a földet vertem a röhögéstől, valaki meg röhögés közben hátulról megfogott és felhúzott, de nem láttam semmit, a könnyektől. Matyikém meg azt hitte, hogy a fejem verem a padlóba, de nem, az a kezem volt. Öt percig folyamatosan röhögött mindenki. Mindenki földzárlatos volt, a csöves erősítőt kivéve. Azóta is bármit ír a Zoli, vagy Imi, mindig eszembe jut a dolog és nevetek egyet. Hazafelé is kétszer a buszon eszembe jutott az eset, hát küzdenem kellett, hogy ne csináljak magamból hülyét.
Nekem még régebben, a hordozható dvd lejátszómmal tette. Persze a PWM tápegységre. Csak egy apró puff volt, és a konnektorhoz tartozó kismegszakító oldott is. Ekkor persze elkezdtem örülni, mert jó volt a szelektivitás.
Aztán belekuksiztam a lelkébe, és a PWM IC emelte kalapját. Más baja nem volt. Egyébként sem szoktam használni nagyon, mert általában 12V -os aksiról szoktam hajtani, ha nem vagyok otthon, és valahol atermészetben töltöm el az éjjelt. na meg most már az audo dac -ot kéne szereznem belé, mert recseg, vagy nincsen hang rajta.
Ez zseniális ötlet! Hogy nekem még nem jutott eszembe!
És mennyit vacakoltam már tálka keresésével...
No akkor rákezdek. Szóba jött, hogy a régi elkók nagyok, pluszos tűrésűek kapacitásban (1000 µF helyett 1200) rossz az ESR-jük, de legalább 30 év után sem száradnak ki, ellenben a maiaknak jó az ESR értékük, de pillanatok alatt kiszáradnak, ráadásul minuszos tűrésűek, és sokszor az ember kénytelen egy kapacitás lépcsővel nagyobbat betenni a biztos eredmény érdekében, ami majdnem ott van, mint a régi, de nagy méretű ( epcos kondi 120 µF helyett 112). Én: fogsz egy régi elkót, rámérsz ESR mérővel, és ha nem jó az érték, párhuzamosan kötsz vele egy tantált. Erre Zoli: Magadat és a műszert is becsapod. Ez olyan, mintha vernéd magadnak, és azt mondanád, folytasd Marcsikám, folytasd...! Mindannyian a 10 perccel előbbi elmeállapotunkat kerestük, Ampikém speciel a földön... Nekem nem kell Marcsa, mert bajsza, mint a harcsa...
Akkor közkívánatra : Eldoblak mint hapro kislánya az AZ4-et.
Nekem nem kell Marcsa, mert bajsza, mint a harcsa...
Ez csak előny! Megfogod a két kezeddel bajszát, és.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |