Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   85 / 582
(#) gkari válasza magitor hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Szerintem ez Terta325-ORION jelzéssel, akkoriban(1955-58)több Terta tipust így exportáltak.Az e.ir.cső sem AZ1(ami akkor már elavult tip. volt), hanem AZ21.Szép darab, ebben a formában ritka példány! Ha jól gondolom, kapcs.rajz a Kádár könyv 2.köt.-ben van.
Üdv!
(#) djhans hozzászólása Dec 5, 2009 /

Van egy ma már múzeálisnak számító multiméterem. Ezt szoktam használni egyszerűbb mérésekhez. Hangfrekin használható voltmérőnek. Van benne védelem, viszont ronda De magyar
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Ha érdekel, adok egy ugyanilyen multit, nekem is van egy.
Szivesen elcserélem.

üdv
(#) magitor válasza gkari hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

uhm köszi! Viszont nekem ez a könyv nincs meg, illetve nem lelem a kacsolást, tudál ebben segíteni?
(#) Saggitarius válasza magitor hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

En most probaltam fellelni, es majdnem meg is lett, csak nem ertem mi a gubanc. Gugliba be is irtam: TERTA-325 shematics, amire talalt is egy magyar oldalt, tarolt oldal kepekent szerepel is a kerdeses radio kapcs.rajza, de valojaban nem elerheto z oldal 404-es hiba, pedig a gugli azt irja, h a 2009. dec 5 szerinti allapotot mutatja. LINK

Ugylatszik atmeneti hiba volt, mar muxik az oldal!
(#) moltam válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 6, 2009 / 1

(#) gkari válasza magitor hozzászólására (») Dec 6, 2009 / 1

Valamennyi "Kádár"könyv letölthető (készülék kapcs.rajzok mappából innenFájlokat egyenként töltsd!
Üdv!
(#) magitor válasza gkari hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Köszönöm! csak rossz a link.
(#) mackopajtas válasza magitor hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Terta 325

Üdv Mackó
(#) magitor válasza mackopajtas hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Köszönöm. Ha majd hozzám kerül, Honnan tudok beszerezni csövet? E.P. Kinek lenne eladó csöve hozzá, mert sajnos börzékre nem tudok kijutni.
(#) gkari válasza magitor hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Próbáld IttTapasztaltam én is, hogy néha csak többszöri belépéssel megy.
Üdv!
(#) Syn7h37ic hozzászólása Dec 12, 2009 /

Sziasztok.
Szereztem egy lemezjátszós rádiót, afféle zeneszekrényt, a típusa Resprom A104. Sajna a hátlap nincs meg, tud valaki erről bővebb infót, hogy ki a gyártó?
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Ennyit tudok csak róla Bővebben: Link

Plusz még egy szerzemény, egy BRG koncert, szinte tökéletes állapotban.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Sehol sem lelek hozzá kapcsolási rajzot. Van esetleg valakinek?
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 12, 2009 /

Helló!
Valakinek nincs elfekvőben egy Videoton RA6060s rádióserősítőbe hangerőpotmétere? Az enyémnek annyi baja van, hogy nem lehet teljesen levenni a hangerőt. A potméter 2X5 kivezetéses a loudness miatt, a hátuljára pedig a következő felirat van írva: 2XM10A. Ha valakinek lenne működő potija, az írjon!
(#) Vales válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Hi!

Nekem van egy ilyen rádióm, még 2006-ban mentettem meg egy lomtalanítás elől. Egy hétig eső áztatta, és mégis működött, működik.
Az enyémnek hiányzik a teteje és a polc részének ajtaja. A lemezjátszónak hiányzik a hangszedője, valamint bizonyos pontokon szorul a húrozás, de egyébként a rádió működik.
Valahol van kapcsolási rajzom hozzá, megpróbálom előkeríteni Neked. Egyébként Bulgáriában gyártották, mivel 1963-ban a KGST a rádiógyártást elvette az Oriontól és Bulgáriának adta. Ezért volt az AR612 Pacsirta az utolsó Orion rádió.
(#) Syn7h37ic válasza Vales hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Az enyém szinte kifogástalan, kívülről, mindene megvan, csak rászorul némi elektronikus szervizelésre. A lemezjátszó rész motorja nem megy de a hangszedő jó.
Az RH rész nem megy sajna, a KH keheskedik, viszont az URH működik.
(#) gkari válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Ezt a RESPROM gyár készítette, az M10, és az "AKKORD"sorozat RF,HF kapcs rajza ugyanaz, az utóbbiak lemezjátszóval ellátva, többféle dobozban léteztek, egy ugyanilyen nekem is van, kicsi kh.van a hullámváltóban, lj.tűt kellene pótolni.Ha kell valakinek, szívesen elcserélem! Kapcs.rajz mellékelve.
Üdv!
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Még 1!A Pacsirtát a VT az ORION után évekig gyártotta, sőt a VT még a 80-s években is gyártott rádiókat.
Üdv!

Akkord5.djvu

(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

AKKORD-hoz még valami.

Akkord6.djvu

(#) Syn7h37ic válasza gkari hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Köszi szépen.
(#) oregtamas0202 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Üdv. Egy fotó a potencióméteről sokat segítene. Öreg T
(#) Piszkos hozzászólása Dec 12, 2009 /

Üdv! Hozzájutottam egy Tr-9252/A jelzésű békebeli dc táphoz. Teljesen lenyűgözött a masszivitása, de működni sajnos nem működik. Ha valaki tudna hozzá egy kapcsolási rajzot azt nagyon megköszönném.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Elnézést, de nem tudom hogy írhattam el ennyire. A rádióserősítő típusa RA6363S. Most vettem csak észre az elírást. Ha jól tudom ilyen potmétert elég sok erősítőjükbe raktak. Ilyen volt a Cleopatra-ban is, csak ott 220kohm-os változatban. Holnap megpróbálok képet csinálni róla.
(#) (Felhasználó 5823) válasza Piszkos hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Szia!

Libusnak van hozzá gépkönyve, keresd meg pm-ban! Rendes, biztos fog segíteni!

Lhanzi
(#) Syn7h37ic hozzászólása Dec 13, 2009 /

Sziasztok.
Hol lehet 24V-os skálaizzót beszerezni? illetve tudtok ajánlani olyan boltot, lehetőleg online rendelési lehetőséggel, ahol gumiszíjakat lehet rendelni, mivel a BRG M4 magnóm összes szíja halott. Annyira, hogy miszlikbe van a magnó belsőben, így még mérni is nehéz lesz. Ja 50 év felett már kell a szilikon plasztika...
Jó volna teljesen üzemképes állapotba hozni a cuccot, nagyon egyben van, alig használhatták.
(#) gkari válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ha jól emlékszem, ezek kőrszelvényüek, eredetit ne is keress,mert azok már biztos túl kemények.Cérnával meg kell mérni a szükséges hosszat,a méret/pi megadja, hogy mely átmérőhöz kell(a megfelelő vastagságú!) "O" -gyűrűt kérni szimmering - O gyűrű boltban. Az átmérőt pár mm.-el kisebbre vedd, hogy a "szíj" kissé feszes legyen.24V. skálaizzót próbálj Tungsram márkaboltból - pl.Itt
Üdv!
(#) gkari válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Van erre külön topic!Bővebben: Link
Üdv!
(#) gg630504 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Nagymamámnak van ilyen Akkord-104-ese.
Akkord-102 és Akkord-104 kezelési utasítás
Különleges nyelvezettel elkövetett irományok
(#) moltam hozzászólása Dec 15, 2009 /

Hellosztok!
Sikerült elhoznom a Kékes sassziját. Valaki tudna adni hozzá egy csövezési rajzot?
Következő: »»   85 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem