Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   185 / 1274
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

tipus a következö (11AK30S-2)
(#) szabo.eduard válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

megvan az a cp185 az alaplapo és tovább mit tegyek?müszerek is kelenek ehez?
(#) kadarist válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Jézus szíve! Persze, hogy kell műszer. Legalább egy jóféle multiméter, meg forrasztópáka, na és nagy adag elszántság, meg egy kis alapképzettség.

akkor légyszi sorold fel h mit hogyan csináljak keressek! mi lehet a hiba?
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Török csoda!Bővebben: Link

igen megvan a linkröl le töltöttem valami (vestel 11ak30)-at és tovább mi legyen vagy minek a rajza?
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

ok! köszönöm a segítséget holnap folyatom

A tiéd a CP185. Ez a készüléked kapcsolási rajza.Bővebben: Link
Műszered, szerszámaid vannak?

Forrasztom van meg egy gagyi dt-830b típusu multiméterem ezzel lehet ilyet mérni?

Nem ártana kapacitásmérés funkció. Van benne?

passz megvan egy ideje és még nem tanulmányoztam! ilyeneket jelöl hogy:dcv-acv-dca-10a-hFE-OHM meg a doóda jelei vannak!)melyik az?

Egyik sem.
Szerintem nem tévészereléssel kellene kezdened az elektronikával való ismerkedést. De Te tudod...

ezzel tisztában vagyok de szeretek ilyesmivel babrálni sajnos nincs meg a kellö tudásom hozzá meg szerszámok! de igy semmi esélyem ehez a projekthez?

Őszintén: nem sok esélyed van. De lehet, hogy szerencséd lesz.
(#) Lacika válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

valamivel több mint a lottóötöshöz

és igy is tudnál segiteni?mert ha valaki irányit akkor lehet töbre jutok! igy neten keresztül lehet szerelni? segitesz?
(#) Zeller01 hozzászólása Dec 15, 2009 /

Hali!

Problémám lenne, hogy (Thomason 82cm 100hz crt tv) késik a szín. Vagyis mikor egy ember arca megmozdul, akkor lemarad az arcszíne.
Antennán kevésbé látni a jelenséget, mint scart-on. Ott nagyon csinálja. Szerviz? Vagy tudok vele valamit csinálni valamit itthon?
(#) szabo.eduard válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

tehát segitesz vagy hadjam a p...csába?
(#) Doncso válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Ember, gondolj már bele mit kérsz! Bocs a hirtelenért, de a TV belseje nem játék. Olyat kérsz valakitől hogy vezessen végig egy televízió javításon, amikor te még azt sem tudod megmondani, hogy a 800Ft-os multidon van e kondiméter? És ha olyan helyre nyúlsz hogy agyonvág? Ne adj isten belehalsz, vagy komoly bajod lesz akkor kadarist meg menjen a böribe egy ratyi TV miatt? Szerinted?
Inkább vidd el egy szerelőhöz, vagy egy 10-esért vegyél egy másikat. Nem ér annyit az egész.
Azt teljesen jó dolog, hogy szeretsz bütykölgetni, de ne egy TV-vel kezd ahol röpköd 1-2kV. Kis fesszel kezd a játékot, meg olvasgatással. Egyébként meg ne követelőzz, ez nem chat oldal. Nem azonnal kapod a választ, hanem majd, ha éppen úgy esik.
Remélem nincs harag.
Üdv.
(#) szabo.eduard válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

semmi gond csak kelene egy kiindulási pont h mi mehetett ki belöle!!!?
(#) _ampervadasz_ válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Jobb esetben 1 - 2kV, mert van az 18 -25kV -is.
(#) Doncso válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Nem akartam nagyon megijeszteni na.
(#) szabo.eduard hozzászólása Dec 15, 2009 /

bocs az elözö követelésnek tünö kijelentésemért de egyáltalán nem annak szántam!!!csak egy tuti tippet kérek ha tudtok
(#) Doncso válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Tuti tippet mondtam neked. Vidd el szervizbe, mert nem játék a televízió, hidd el. Nem csak úgy mondom.
(#) szabo.eduard válasza Doncso hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

ezzel tisztában vagyok hogy a szerelö lenne a tuti!!de nagyon szoktam ügyelni az árammal mert már megjártam néhányszor! csak unatkozom és elszeretném foglalni magam! tudnátok valamit mondani hogy mék lehet a bünös alkatrész? (nem nállam hanem a tv-nél)!!
(#) kadarist válasza Zeller01 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Szia!

Feature-box hiba lesz. Ha szerencséd van szervízmenüben állítható ez a probléma. De csak szervízben tudnak segíteni a készüléken. A szervízmenü nem játék!
(#) _ampervadasz_ válasza szabo.eduard hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Figyel ide. Ez nem csak úgy megy hogy ügyelek az áramra meg minden. Egyszer kell valami szigetelési hibának lennie, vagy földzárlatnak és keményen megütöd magad. Tegyük fel, hogy te jóhiszeműen ehhez ahhoz közelítesz, hozzányúlsz, úgy sem fog megrázni műanyag, gumi miért rázna meg (?). Aztán amikor az elöregedett szigetelésű anódvezeték lehúz rád véletlenül, mert markolásztad, majd akkor fog fájni, rosszabb esetben szívizom bénulás is lehet vége. Azt meg nem kell mesélnem ez mivel jár.
Nem értesz a tv- hez, sőt műszered használatához sem értesz, akkor sehogy nem fog tudni neked segíteni senki, mert ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ahhoz, mindenképp kell az elektronika ismerete, legalább a rajzjelek, műszerhasználat stb.
Megértelek, hogy szeretnéd valamivel lekötni magad, mindannyian ilyenek vagyunk, mert az elektrót szeretjük, de ne a közepétől kezdjük, és főleg ne a hálózati feszültségen, vagy afelett működő ketyeréken. Persze mindenkit inkább ez érdekel, de neked azt tanácsolom, hogy ha nem akarod elvinni a TV- szervizbe, és te sem értesz hozzá, akkor tedd félre, majd amikor több információ áll rendelkezésedre akkor talán fogj hozzá, de csak a saját felelősségedre, és életed kockáztatásával.
(#) szabo.eduard válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Kösz széppen meggyöztetek! szerintem is inkáb fére rakom az a baj a zegészben hogy igy kellö eszközök nélkül nem fog menni még ha látszana rajta valami de makulátlan az egész nincs rajta semmi égés vagy felrobbant dolgok!
(#) Zeller01 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Köszi!
Akkor felkeresek egy szakembert.
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Dec 16, 2009 /

Sziasztok!
Egy újabb tv problémával kerültem szembe. Egy Orion csodáról van szó. A típusjelzés nem látszik rendesen, talán T2160 STXT-8-FL. A típus nem tuti, a matrica természetesen már kopott. Táphibával kezdődött, a szokásos jelenséggel. Kicseréltem a következő pozíciószámú alkatrészeket: C408, C409, C808, és a sorvégtranzisztort. A tv jelenleg annyit produkál, hogy középen egy kék csík van a képernyőn. A csatornaváltás úgy látszik megy, de annyi. Valamiért összeugrott a kép úgy látom. Milyen alkatrészeket kellene még megnéznem? Esetleg valaki tudna küldeni rajzot? 1 éves a tv, sokat nem ér, de nem kellene még a kukába dobni. Előre is köszönöm az ötleteket! Üdv: Zoli
Következő: »»   185 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem