Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem még senki nem épített magátol elsőre olyan rf áramkört ami tökéletes lett volna.
Az alapoknál kell kezdeni ez pedig arra tökéletesen megfelel. Majd szépen lassan a már megszerzett tapasztalatokkal tovább lehet lépkedni. Ez nálam így működött. Sok működőképes áramkört! És ha tudok továbbra is segítek.
MIKROFON BETÉT D=10 62dB KPCM-15
Akár még az is lehet. Bár jó lenne tudni hol találtad
Megcsinálom az alapot aztán áttérek a komolyabbra. találtam egy olyan vevőt ami nem tűnik olyan bonyolultnak, még lehet is belőle valami. én innen szoktam alkatrészt beszerzni.
Az árából ítélve ez egy kondenzátor mikrofon a célra tökéletes.
A vevő megépítéséhez pedig sok sikert.
KÖSZÖNÖM! Eddig te voltál a leginteraktívabb fórumpartnerem, kevés az ilyen.
Uraim!
Most kijavítottam több helyen a vulgáris szavakat, de ha még egy ilyen napvilágot lát ebben a témában, akkor zárolni fogom! Sokszor, sok helyen kértem már, hogy tartózkodjunk az ilyen szavaktól, úgy látszik, hiába!
Találtam egy 3 tranyósat, nem is túl bonylult, mi a véleményetek?
Betehetek a tekercsekkel párhuzamosan a kondik helyett trimmerkondit a hangolás végett? Ja és hagyan kell bekötni a bf961-es tranyót?
Köszi! Én ré nem jöttem volna,hogy így kell!
A tranzisztorok helyettesíthetőek ugyan olyan frekvenciájú smd tranyókkal?
hy!
Tudna valaki abban segíteni hogyan lehetne a rádiós fejhallgatóm hatótávolságát növelni? Előre is kösz!
A számítógép oldali ADÓ-rész teljesítményét kellene növelni...
Egyszer is elég elküldeni egy hozzászólást.
Üdv!
Én szeretnék csinálni 2 db ugyanolyan fm adót, amit arra használnék, hogy a motoron ülve beszélgessek úgy hogy mp3 lejátszót használok vevőnek. nekem egy olyan kapcsolás kellene aminek kics az áramfelvétele és jó minőségű az adás 9 vagy 3Vról menjen. hatótáv lényegtelen. 2-t találtam Az első egyszerűbb és egy trimer potival egyszerűbb lehet a hangolás is talán ráadásul smd alkatrészekkel kisebb helyen is elfér, a második bonyolutabb drágábban is tűnik és ott problémát okoz az L1 gyakorlati megvalósítása viszont használhaték cerkaakksikat. Lehetne ezeknek a hatótávolságát lecsökkenteni, esetleg álíthatóvá tenni valahogy az adás minőség megőrzése mellett? mert nekem akarom, hogy mindenki halljon körülöttem mármint az autósok ilyesmi és az elemek is tovább bírnák.
Az első felejtsd is el. Nemfog müködni így ránézésre. A Skoriét már páran sikeresen utánépítették. A hatótávot a tápfeszültséggel tudod szabályozni.
értem köszi!
El tudná még mondani valaki, hogy az L1-es tekercs hogy oldható meg? csak 2 tekercs az egyik lábánál összekötve?
ja és nem lehet beletenni valami trimerkondit? amivel egyszerűbben lehetne hangolni? és nem lehetet gyári induktivitásokat venni??
és ha már SMD-s a témai is az SMD alkatrészek teljesen megegyeznek a normálakkal? szóval ugyanúgy kell bánni velük, úgyanúgy lehet őket megmérni beazonosítani?
Tranzisztor is van? Ezek drágábbak?
A legtöbb normál - gyakran használt - félvezetőnek van SMD kivitelű típusa is, de helyettesítő biztosan akad. A nagyobb műanyag tokokban sem lakik nagyobb félvezető, csak a lábak miatt akkora amekkora...
Ugyanúgy mérheted őket, csak néha elugrik mint a bolha Általában olcsóbbak is mint "lábas" testvéreik, mert kevesebb az anyag bennük. Néha ért velük meglepetés, mert vannak olyanok amiknek hőre lágyuló(!) a SOT23-as tokjuk. Ezeket aztán épségben leszedni nem igazán lehet. L1: úgy is jó ahogy írod, vagy egyszerre feltekersz 4 menetet és középen megkapargatva hozzáforrasztod a leágazást. Ilyen gyári induktivitást venni nem lehet, de nem nagy gond elkészíteni: pucér rézdrótból még nagyobb jóságút is tudsz készíteni.
lenne még ott az a BB105-ös varikapnak gondolom én, de nem vagyok biztos, mert ilyen alkatrészt még soha nem láttam.
Na azt nem találom egy internetes rendelőnél sem. lehet azt helyettesíteni valmi mással?
Variable Capacitor.
Tulajdonképpen egy dióda, aminek lezárt állapotban a kiürített réteg szélessége és ezáltal a kapacitásának a nagysága a zárófeszültség mértékétől függően változik.
Csak egy javaslat:
Használd a válasz linket, úgy egyértelműbb mihez szólsz hozzá..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |