Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2+1db ablaktörlőmotor vezérlés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Satterhand hozzászólása Nov 22, 2006 /

Sziasztok!

Arra szeretnék itt kérni az elektronikához értő embereket mert én tudásom nagyon satnya ehez...

Egy olyan kapcsolásra lenne szükségem amivel tudnék vezérelni 3db motor irányát és fordulatszámát. Nekem már van egy ilyen joystikom .Az lenne a jó ha ezzel lenne vezérelve 2 motor iránya. a 3. motort meg bármillen más potival. az lenne a legjobb ha a motor a nagyonfinom, nagyonlassú mozgástól a nagyongyorsig lehetne állítani.... Gondolom ezzel mivel már potis gondolom ez már alkalmas a motor fordulatszámának és irányának a " finomsága " de jó lenne ha lenne egy külön finomító vagy mittommén!
Nemtudom milyen lehetőségek vannak ezekkel a motorokkal de biztos lehetne egy ollan dolgot beletenni hogy amikor a joystick középállásban van akkor fékezze a motorokat..
Mindenféle lehetőségre kiváncsi vagyok és előreis nagyon köszönöm a válaszokat.
(#) kyrk hozzászólása Nov 22, 2006 /

Milyen motorod van? Mondjuk ablaktorlo motor altalaban DC. Feszultseg/aram erteket vannak ra irva?

Milyen pontosan szeretned a szabalyozast?

Mennyi penzt szeretnel raszanni? Gyari vagy hazi megoldast akarsz? Profi,felprofi vagy amator szinten?
(#) Satterhand válasza kyrk hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Még a motorokat nem vettem meg de egyenáramú 12v-os motort fogok venni az hogy millen lesz...aztat mégnem tudom....
A szabályzás, nem tudom hogy pontosan mire gondolsz de elég finom mozgásúnak kellene lennie bár úgyis áttételes lesz, de azért széles skálán lehessem szabályozni a motor fordulatszámát.
Az hogy mennyit szánnék rá az egy ollan dolog hogy lehetőleg minnél kevesebbet ha ez nem megy a minőség rovására.
Inkább házi modellt és minnél profibbat!
(#) pozsgayb hozzászólása Dec 3, 2007 /

Nagyon hasonló feladatot kellene megoldanom. Te jutottál valamire?
Szabad megkérdezni, h mire használod?
(#) follett hozzászólása Dec 19, 2009 /

sziasztok!

Van egy nagy problémám! Előre szeretném jelezni, hogy nő vagyok, tehát így kérném tőletek a válaszokat.
Tegnap óta nem működik az autóm első ablaktörlő lapátja. A hátsó működik, ezért sem értem a dolgot. Bármilyen állásba állítom nem jó, és fél órás autózás után, mikor már teljesen átmelegedett a kocsi, ugyan az volt a helyzet. Miután esik a hó, utána pedig latyak lesz, nem tudok szerelőhöz elmenni, rossz ablaktörlővel.
Mi lehet a gond? Mit tegyek?
sürgősen szükségem van arra,hogy tudjam használni a kocsimat!!!

Köszönöm!!!
(#) hbal válasza follett hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Szerintem nézd meg a biztosítéktáblát, hogy minden bizti "ép"-e.
Arra gondolok, hogy esetleg oda lehetett fagyva az ablakhoz a lapát amikor bekapcsoltad, és talán nagyobb áramot vett fel a kelleténél.
(#) foxi63 válasza follett hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Szia!
Az ablaktörlő gumija valószínűleg odafagyott az üveghez, és ezt ha beindítod, akkor nem mozdul meg, és leég a motor! Ha szerencséd van, akkor csak a biztosíték ment tönkre. Van az autóban (vagy a csomagtérben) egy biztosító tábla és ott az egyik kiolvadt, Egyesével húzd ki, és szemrevételezéssel állapítsad meg, hogy jó-e és tedd vissza, illetve cseréld újra.
Ha nem segít ez, akkor szervíz.
üdv.: Foxi
(#) follett válasza foxi63 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Hol van ez a biztosító tábla? Honnan ismerem meg? Skoda fábiám van. Nekem ez így reménytelennek tűnik.
(#) follett válasza follett hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Kedves srácok!

Nagyon köszönöm a segítséget! A hiba ismeretében felhívtam egy ismerősömet, ha ez a baja, amit íratok, megnézi és kicseréli nekem a hibát a biztosítéktáblánál.

Köszönöm! Szép napot!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem