Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomáskapcsoló kiváltása, de mivel?
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Szia!

Megírtam a másik topikban...
(#) Busz hozzászólása Dec 20, 2009 /
 
Az egyik ismerősömnek a nyomáskapcsolója már csak akkor kapcsol be mikor már egyáltalán nem folyik a csapból a víz. De egy hete kb működött neki rendesen, igaz alacsony nyomásra volt állítva de azért nem olyan alacsonyra...


Minek nagyobb a valószínűságé? Annak hogy elállítódott vagy csak a hideg miatt csinálja? Mert ha a hideg miatt csinálja akkor nem nyúlok hozzá.
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Szia!

Nyugodtan állíts rajta rosszabb nem lehet. Ez a GANZ típus?
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Nem a Ganz, hanem csak az lett vele helyettesítve, egy behalt teszkós házi vízműről szereltem át a régi ezeréves bajai szivattyús rendszerre.
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
Tekerj a nyomás-csavaron. Erősíts a rugón, így nagyobb nyomásnál kapcsol majd.
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
De viszont magasabb nyomáson is kapcsol ki. Azért nem akarok hozzányúlni mert így is véghelyzetbe van kitekerve a csavar, a fedőlap már rá sem megy. Mert a szivattyú kopott, vagy a kút a mély, sőt mindkettő fennáll valószínűleg szóval csoda hogy így is működik.
De van egy delta P jelű csavar is. Azt fullra kilazítottam annó még mikor szereltem neki. Ez kb 1 hónapja. De azóta jöttek a hidegek. Ezért nem tudom hogy a hideg az oka vagy az elállítódás vagy egyéb ok lehet a háttérben?
Az a csavar gondolom a ki és bekapcsolás közötti diferencia lenne de azt viszont nem tudom hogyha a differenciál állító csavart eltekerem az hatással van-e a kikapcsolási nyomásra? Mert szerintem igen, legalábbis a régi Ganzosnál erősen észrevehetően hatással volt rá.

De mivelhogy ez a modernebb nem tudom milyen tipusú nyomáskapcsoló csak a nyomásmérő óra helyére ment fel ezért nem tudom a nyomást ellenőrizni. Azt meg végképp nem szeretném hogy egyszer meg csak ne kapcsoljon ki és így tönkremenjen a szivattyú vagy elárassza az aknát vízzel.
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 20, 2009 /
 
A ki-bekapcsolás közti nyomáskülönbéget a differenciál csavarral(kis csavar) lehet állítani, a naggyal a végnyomást. A végnyomásra elvileg nincs hatással a kis csavar. Ha mégis, akkor össze kell játszani a kettőt úgy, hogy optimális legyen. Hosszadalmas játék, de ez ilyen...
(#) Deta hozzászólása Jún 19, 2011 /
 
Nyomáskapcsoló helyett manapság lehet kapni ezeket az áramláskapcsolókat, pl Einhell Flussmatic 3. Itt van nálam egy javitáson. Valamilyen info kellene róla, mert a goglival nem jutottam messzire!
Ami biztos, van benne egy reed relével megoldott áramláskapcsoló, ami úgy tűnik tudja a dolgát. Van benne egy kapacitiv úton működő nyomás jeladó, ami nyomás nélkül 1 khz körül megy, ujjal megnyomva a cella, a freki felmegy 4-5 khz környékére. Ez a két jel megérkezik, a vezérlő lelkét képező 12CE519-es PIC lábaira. Ennek ellenére, ha bekapcsolom a készüléket, pár másodperc mulva meghúzza a szivattyút vezérlő relét, és utána nem engedi el, pedig ha nincs áramlás és van megfelellő nyomás, le kellene állítania szivattyút.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem