Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi kadarist!
Lehúzom az egész panelt, csak a bekapcsoló gombot kell ideiglenesen megoldanom valahogy, mert az is panelen van rajta, és a gyerek tesztelné Én is kiszáradt kondira gyanakszom. Ki lehet mérni valahogy a kiszáradt elkót?
Természetesen ki lehet mérni. Ki kell forrasztani, és műszerrel, kapacitásméréssel megmérni.
hello,kivittem a tv hüvösebb helyre és azota müködik ,a melegben meg elmegy a kép meg ugrál mikor milyen kedve van,nemértem ,valami melegedne?
Gondolom, még mindig nem néztél bele...
Sziasztok !
Segítségeteket kérném abban ,hogy van egy Daewoo Chassis CP-775 tévém tönkrement a füg Ic / TDA8351 / ,kicseréltem és a hozzá tartozó táp puffer ,mert pupos vol. A Tv megyen ,de fehéren világít a képcső és sorvisszafutásos . Megmértem a tápot /132 V -sorvégtáp -az jó 205 V RGB végfokra -az is jó 46V ,16.5V fügőleges Ic -re -az is megvan az adónak van hangja Segítségeteket előre is köszönöm !
Szia!
Nézd meg, hogy a 200V meg van-e a képcsőpanelen. A katódfeszültség hiánya okoz fehér, visszafutásos képet.
sziasztok van 1 watson tv, model fa 5130t idonkent ossze zavarodnak a szinek kb2-3 sec -ig, de 1 nap 3-4 alkalommal tortenik meg.szerited kontakt hiba lehet? vagy egyebb ,nincsen hangszoro akozzelben.
Az IC-kre is eljut a 200V? Az R916 jó a képcsőpanelen? A C905 is? Rajz:Bővebben: Link
Feszültségeket kellene mérni a tápegység szekunder oldalán, meg a sorkimenőről jövő tápfeszültségeken, amikor nincs kép. Rajzod van?
Valahol áthúz a nagyfeszültség. Kik kell figyelni, hogy hol (szikra), és ki kell szigetelni az áthúzós részt.
Köszi a rajzot ,nekem is ez van meg. A 100R /0.5W elfüstölt ,de már tudom ,hogy a TDA6106Q miatt .
Zárlatos a piros ágyu meghajtása .Most piros hiányában ,de működik a Tv . Mégegyszer köszönöm a segítségedet .
Sziasztok, van egy AEG 16:9-es TV-m (nem LCD, hanem a régebbi katódsugárcsöves) mikor bekapcsolom, az alja nem látszik, mintha megnyújtaná a képernyőn kívülre, azután elkezd rebegni a kép, valamikor normális lesz, de többször rebeg tovább úgy, hogy egyre feljebb tolja a képet, úgy, hogy a végén már felül van egy kisebb réteg.
Még annyit, hogy a tv át tud váltani 4:3-ba is, ha ez valamit meghatároz raktam fel 2 képet is: kép1 kép2 Előre is köszönöm a segítséget
Szia!
A sokszor leírtat tudom ajánlani: a függőleges eltérítés erősítő körüli elektrolitkondenzátorokat cseréld! Mi a típusa a készüléknek?
most meg azt csinálja hogy,nem csak elmegy a kép hanem átkapcsol txt-re meg av-re˙(scart)
Köszönöm a gyors választ
a típusa: CTV 70169 Ezeket a függőleges eltérítés erősítő körüli kondenzátorokat merre találom? háta Szerk: Még valami, lehet nem segít, de azért hátha: Láttam már ugyan ilyen készüléket Scneider márkanév alatt is
Először is nézd meg, hogy TDA1771 IC van-e benne. Ha az van, akkor ez a rajz jó lesz hozzá:Bővebben: Link
Először a C445-öt cseréld. Ha nem válik be a csere, akkor a 444, 443-at is cseréld. A tápszűrő is okozhat ilyen hibát(CD12).
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. 55 cm-es Grundig tv-mnek elszállt a tápja, úgynézki azt meg tudtam javítani, mert ment 1 percig, de elszállt a 3A-es bizti benne. Namost a 230-as bemeneten 60ohmot mérek, de ha lehúzom a demag tekercset akkor 2k! Namármost azt tudom, hogy a demag bekapcsoláskor rá kell hogy menjen, de lehet hogy benntragad?
Szia!
Forraszd ki a PTC ellenállást(lemágnesező ellenállás). Cserélj biztit és próbáld ki így.
Akkor viszont STV9306 van benne, ID21 jelzéssel. Ennél a CD23, CD26 meg a CD12 lehet a hibás. Esetleg még maga az IC, vagy még kerámiakondenzátorok az IC körül.
Bővebben: LinkBővebben: Link
Köszönöm a segítségedet
A napokban majd megkérem valamelyik ismerősömet, hogy segítsen. Ehhez sajnos a tudásom kevés, nem nagyon akarok nagyobb bajt okozni.
De megtaláltad az STV feliratú integrált áramkört (IC)? Alumínium bordára van csavarozva.
Ja még valami, megnéztem újra, és ilyen STV9306 jelzésű fekete chip-et sem találtam benne, csak egy ilyet, amit lefényképeztem most:
kép
Nem fekvő IC az amit keresünk, hanem egy alubordára erősített függőleges szerelésű tokot. Olyat, mint ez:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |