Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   189 / 1274
(#) Glass válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Köszi kadarist!

Lehúzom az egész panelt, csak a bekapcsoló gombot kell ideiglenesen megoldanom valahogy, mert az is panelen van rajta, és a gyerek tesztelné
Én is kiszáradt kondira gyanakszom.
Ki lehet mérni valahogy a kiszáradt elkót?
(#) kadarist válasza Glass hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Természetesen ki lehet mérni. Ki kell forrasztani, és műszerrel, kapacitásméréssel megmérni.
(#) sanzii hozzászólása Dec 22, 2009 /

hello,kivittem a tv hüvösebb helyre és azota müködik ,a melegben meg elmegy a kép meg ugrál mikor milyen kedve van,nemértem ,valami melegedne?
(#) kadarist válasza sanzii hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Gondolom, még mindig nem néztél bele...
(#) hátor hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok !
Segítségeteket kérném abban ,hogy van egy Daewoo Chassis CP-775 tévém tönkrement a füg Ic / TDA8351 / ,kicseréltem és a hozzá tartozó táp puffer ,mert pupos vol. A Tv megyen ,de fehéren világít a képcső és sorvisszafutásos . Megmértem a tápot /132 V -sorvégtáp -az jó
205 V RGB végfokra -az is jó
46V ,16.5V fügőleges Ic -re -az is megvan
az adónak van hangja
Segítségeteket előre is köszönöm !
(#) kadarist válasza hátor hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

Nézd meg, hogy a 200V meg van-e a képcsőpanelen. A katódfeszültség hiánya okoz fehér, visszafutásos képet.

nem találtam hibát
(#) hátor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia ! meg van 205V
(#) bihari laci hozzászólása Dec 22, 2009 /

sziasztok van 1 watson tv, model fa 5130t idonkent ossze zavarodnak a szinek kb2-3 sec -ig, de 1 nap 3-4 alkalommal tortenik meg.szerited kontakt hiba lehet? vagy egyebb ,nincsen hangszoro akozzelben.

Az IC-kre is eljut a 200V? Az R916 jó a képcsőpanelen? A C905 is? Rajz:Bővebben: Link

Feszültségeket kellene mérni a tápegység szekunder oldalán, meg a sorkimenőről jövő tápfeszültségeken, amikor nincs kép. Rajzod van?

valami csattog halkan ,és akkor megy el a kép.

Valahol áthúz a nagyfeszültség. Kik kell figyelni, hogy hol (szikra), és ki kell szigetelni az áthúzós részt.

megnézem köszönöm,
(#) hátor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Köszi a rajzot ,nekem is ez van meg. A 100R /0.5W elfüstölt ,de már tudom ,hogy a TDA6106Q miatt .
Zárlatos a piros ágyu meghajtása .Most piros hiányában ,de működik a Tv . Mégegyszer köszönöm a segítségedet .

Szívesen!
(#) Hiroshi hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok, van egy AEG 16:9-es TV-m (nem LCD, hanem a régebbi katódsugárcsöves) mikor bekapcsolom, az alja nem látszik, mintha megnyújtaná a képernyőn kívülre, azután elkezd rebegni a kép, valamikor normális lesz, de többször rebeg tovább úgy, hogy egyre feljebb tolja a képet, úgy, hogy a végén már felül van egy kisebb réteg.
Még annyit, hogy a tv át tud váltani 4:3-ba is, ha ez valamit meghatároz

raktam fel 2 képet is:
kép1
kép2

Előre is köszönöm a segítséget
(#) kadarist válasza Hiroshi hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

A sokszor leírtat tudom ajánlani: a függőleges eltérítés erősítő körüli elektrolitkondenzátorokat cseréld! Mi a típusa a készüléknek?
(#) sanzii hozzászólása Dec 23, 2009 /

most meg azt csinálja hogy,nem csak elmegy a kép hanem átkapcsol txt-re meg av-re˙(scart)
(#) Hiroshi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Köszönöm a gyors választ

a típusa: CTV 70169

Ezeket a függőleges eltérítés erősítő körüli kondenzátorokat merre találom?

háta

Szerk:
Még valami, lehet nem segít, de azért hátha:
Láttam már ugyan ilyen készüléket Scneider márkanév alatt is

Először is nézd meg, hogy TDA1771 IC van-e benne. Ha az van, akkor ez a rajz jó lesz hozzá:Bővebben: Link
Először a C445-öt cseréld. Ha nem válik be a csere, akkor a 444, 443-at is cseréld. A tápszűrő is okozhat ilyen hibát(CD12).
(#) nyitraitomi hozzászólása Dec 23, 2009 /

Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem.
55 cm-es Grundig tv-mnek elszállt a tápja, úgynézki azt meg tudtam javítani, mert ment 1 percig, de elszállt a 3A-es bizti benne.
Namost a 230-as bemeneten 60ohmot mérek, de ha lehúzom a demag tekercset akkor 2k!
Namármost azt tudom, hogy a demag bekapcsoláskor rá kell hogy menjen, de lehet hogy benntragad?
(#) kadarist válasza nyitraitomi hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

Forraszd ki a PTC ellenállást(lemágnesező ellenállás). Cserélj biztit és próbáld ki így.

Leszedtem a tv- hátlapját, de a panelon nem nagyon találtam ilyen TDA1771 IC jelölést

itt van pár kép:
kép01
kép02
kép03
kép04
kép05
kép06
kép07
kép08
kép09
kép10
kép11
kép12
kép13
kép14
(biztonság kedvéért szinte mindent lefotóztam, amihez hozzáfértem

Akkor viszont STV9306 van benne, ID21 jelzéssel. Ennél a CD23, CD26 meg a CD12 lehet a hibás. Esetleg még maga az IC, vagy még kerámiakondenzátorok az IC körül.
Bővebben: LinkBővebben: Link

Köszönöm a segítségedet
A napokban majd megkérem valamelyik ismerősömet, hogy segítsen. Ehhez sajnos a tudásom kevés, nem nagyon akarok nagyobb bajt okozni.

De megtaláltad az STV feliratú integrált áramkört (IC)? Alumínium bordára van csavarozva.

Ja még valami, megnéztem újra, és ilyen STV9306 jelzésű fekete chip-et sem találtam benne, csak egy ilyet, amit lefényképeztem most:

kép

Nem fekvő IC az amit keresünk, hanem egy alubordára erősített függőleges szerelésű tokot. Olyat, mint ez:Bővebben: Link

Igen, közben megtaláltam a bordán

STV 9306
Következő: »»   189 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem