Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   188 / 1274
(#) kadarist válasza bando hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Na de milyen apró hibák? Nem titok, ugye?
(#) sanzii hozzászólása Dec 20, 2009 /

egy kis segitség kellene,lenne egy philips tv.az lenne a baja hogy elég sürün elmegy a kép,meg visszajön,mikor mennyi idöre,de he visszajön pl nincs txt-se,meg ma pl.be se lehetett kapcsolni egy ideig,utána megint jo lett.nem tudom hogy mi lehet vele,?
(#) kadarist válasza sanzii hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Szia!

Egy kérdésem van: szétszedted? Átvizsgáltad a panelt forrasztási hibákat keresve?
(#) Soldier20 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Tisztelt kadarist!
Egy kis gyakorlás után sikerült tökéletesen beállítani a képet.
Köszönöm a segítséget! Boldog karácsonyt Neked és a családodnak, valamint mindenkinek.
Üdv
(#) syria hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok!
A múltkor faggatóztam itt egy ORION TV-vel kapcsolatban. Nos a képstabilizátort meg még valami apróságot cseréltek benne, megúsztuk 10 ezerből.
IP TV-m is van.
A következő a kérdésem.
Úgy áramtalanítom őket, hogy egyszerűen lenyomom az elosztó kapcsolóját. (Értelemszerűen vissza is így kapcsolom őket, nem a saját gombjukkal.)
Nem teszek ezzel rosszat a készülékeknek?
(#) sfatzoltan válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszi szépen probálkozok.
(#) kadarist válasza syria hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szia! Jó a módszered. Semmi baja nem lehet ettől a készülékeknek.
(#) bando válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem:
a sortranyó zárlatával kezdődött, kutatva körülötte,kaptam egy 2,2 µF nagy ESR kondit,a tekercs mellett, a tápban szintén nagy ESR kondi, de sztem ami a bezavart az az volt, hogy a chopper trafó 130 V lába a cinezésnél elvált, persze erre nehezen, pár nap után jöttem rá, hol érintkezett , hol nem, amíg nem kezdett szikrázni egyszer.Pedig ahol gyanús volt ott lehetett, ráforrasztottam.
Na , de a vége a lényeg
(#) kadarist válasza bando hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm! Így már világos
(#) simi01 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Orion T 2836 MTX-S es tv-m,és összekeveredtek benne a szinek.Most középen jó a szin,de utánna kék majd zöld.Próbáltam lemágnesezni de semmi siker.Érdeklődnék,hogy mi lehet a baja és mibe kerülne a lavítása?
(#) syria válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm, megnyugtattál.

(#) johnny01 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szia!
Feltekertem a potit, de csak annyi történik, hogy most azonnal megjelenik egy zöld színű csíkozott képernyő. Hang van, de kép helyett ez.
Valószínű jöhet a következő lépés, a C902 cseréje!
Próbálom azt is rövidesen beiktatni, és a fejleményeket megírom!

Üdv:

Johnny01
(#) johnny01 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nagyon idiótán van a számozás a panelen. Azt még esetleg meg tudod nekem nézni, hogy a C902 az egy kék színű tranyó-e, vagy egy ellenállás?
(#) Kovy69 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok!

Kellene egy kis segitség!
Van egy Samsung 2032MW tipusu Lcd tv-m és olyan hiba jelentkezett rajta hogy bizonyos adokon(tv2,rtl,cool stb.) a hang akadozik rajta és kattanással megy el és jön vissz! De pl a viva,discovery,animal planet-en semmi gondja! Rákötöttem 5.1 re is mert gondoltam a hangszoróival lehet gond és ottis ugyan ez!
A válaszokat előreis köszönöm!
(#) kadarist válasza johnny01 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Küldtem rajzot, azon rajta van az ominózus elektrolitkondenzátor(C902). Szerintem inkább hívj szerelőt hozzá.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm a jókívánságokat. Én is boldog karácsonyt kívánok Neked és családodnak.
(#) Jani89 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szia köszi én is arra gyanakszok és megnézem
(#) patexati válasza Jani89 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia! A szekunder oldali kondikat is cseréld ki! Ha működik akkor szinte biztos valamelyik szekunder oldali kondi a rossz!
(#) Kovy69 hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok!

Kellene egy kis segitség!
Van egy Samsung 2032MW tipusu Lcd tv-m és olyan hiba jelentkezett rajta hogy bizonyos adokon(tv2,rtl,cool stb.) a hang akadozik rajta és kattanással megy el és jön vissz! De pl a viva,discovery,animal planet-en semmi gondja! Rákötöttem 5.1 re is mert gondoltam a hangszoróival lehet gond és ottis ugyan ez!
A válaszokat előreis köszönöm!
(#) kadarist válasza Kovy69 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

A kábelszolgáltatóddal vedd fel a kapcsolatot. Lehet, hogy a NicamStereo vétellel vannak gondok. Zavartatás, meg ilyesmi.
(#) Kovy69 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Köszönöm a választ!
És ez akkoris lehetséges ha több tv is van a háztartásban? (régebbi tipusuak) és azokon nincs ilyen hiba.
üdv.
(#) marciart hozzászólása Dec 22, 2009 /

sziasztok van egy 1182.9001D tipusu sorkimenőm és az lenne a kérdésem hogy milyen tv be jó.
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

100Hz-es Nokia tévébe való. Bővebben: Link

Nem tudom, hogy a régebbieknél milyen a hangrendszer. Ha Nicamosak, akkor előfordulhat azoknál is. Ha sima mono készülékek, akkor gond nélkül képesek működni gyengébb kábel esetén is. Próbáld meg úgy, hogy csak az LCD van bedugva a kábelbe, a többi nem. Akkor mit csinál.
(#) marciart hozzászólása Dec 22, 2009 /

És van egy TR-RO859 tipusu sorkimenőm is. Azt is megtudod mondani.
(#) Kovy69 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Megcsináltam ahogy mondtad átvittem a tv és rádugtam csak az Lcd-t és semmi gondja és viszahoztam öszedugtam mindent ahogy volt elötte és most ittis jó! ugyhogy akkor valószínű valami vezeték szakadás vagy érintkezési gond volt?
Köszönöm a segitséget!

Remélem hosszabb távon is jó lesz!
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ez az:Bővebben: Link

De miért ne használod a keresőt? Én is onnan vettem az infókat.
(#) Glass hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok!

Van egy Philips 190V6FB LCD monitorom, ami úgy érzékeli, hogy folyamatosan nyomom a menu és (vagy) a brightnessn Up gombokat az előlapon.
Nem mindig produkálja, de zavaróan sokszor beugrál az OSD menű a képernyőre.

Kiforrasztottam a nyomógombokat és jól működnek.
Három nyomógomb egy közös kábelen van elvezetve, úgy, hogy különböző ellenállásokkal van sorba kötve (1k, 10k,47k).
Ellenállások, nyomógombok jók, szalagkábel kontaktja is jó.

Elfogyott az ötletem, és nagyon szeretem ezt a jó kis monitort.
Ha esetleg valaki találkozott hasonlóval, akkor segíthetne!

Elnézést, hogy ide írok, de "Monitor, mi lehet a baj?" topikot nem találtam!

Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Glass hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

Itt a topic:Bővebben: Link

Ha lehúzod a kábelcsatlakozást a panelről, akkor is csinálja ezt a hibát, vagy mindegy neki? tápszűretlenség okozhat ilyen problémát.
Következő: »»   188 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem