Fórum témák
» Több friss téma |
Építs be helyettük nagyobb feszültségtűrésűt, 105˙C-os típust.
Örülök, hogy jó lett.
igen 25V os helyett 50V-osokat kapott. köszönöm még egyszer
F-S L19W monitorom van és bekapcsoláskor KB. 5-10 másodpercig jó utána elsötétedik de a kép rávilágitásnál látszik . A monitor ki-be kapcsolásánál ujra van kép kb 5-10 mp-ig.Mi lehet a baja? Ha valaki tudna segiteni megköszönném!!:??
Szia!
Olvass vissza! Elkó vagy fénycső-hiba.
volt ilyen gondom.Az inverter nem gyújt be.A feteket egy kis smd ic hajtja meg az szokott rossz lenni de való igaz,hogy az elkok is okzhatják.Az inverter meg azért nem gyújthat még be,mert a 2db inveretertrafó (vagy egyik )menetzárlatos.Ha 3 évnél több a monitor akkor kuka.
Látom nagyban megy az értekezés. Az én monitorom ennyire reménytelen lenne, hogy nem tud segíteni senki? :hide:
Szia!
Elvileg a szekunder ellenállásoknak is egyezniük kell. Lehet, hogy kicsit zárlatos a trafó.
Szia.
Amelyik fele elvileg jó azon 706ohmot mérek, amelyik felén kiment a FET azon: 694ohmot. Ezek szerint rossz lenne a trafó? Az a fél perc míg ment jó volt nem vibrált a a háttérvilágítás, nem zizegett a trafó. Néztem a trafó pár lábán mintha ellenne pattanva a forrasztás, nem tudom van e jelentősége, de újraforrasztottam, azóta nem próbáltam, mert csak 1 fetem van. Újrakondizásnak lehet értelme? A vezérlő panelen mitől púposodhatott fel a 220µF 16V ?
FET az jónak tünik, semmi jelentősége, hogy egfy különbség van a kettő között.
A kondi az elhasználódástól lett púpos.
Ekkora igénybevételnek lenne kitéve az a 220uF? Én arra tudok gondolni, hogy amik a tápban vannak azok is elvannak használódva, hiába nem látszik rajtuk, és minden más azt a 220µF et rángatja. Néztem a Táp 5V os ágát puffereli. Szerinted? Érdemes kicserélni a többi kondit is?
Szia!
Ajánlott cserélni mindet, egyszerre. Én éppen most javítottam egyet. Körülbelül 5 másodpercig volt kép, aztán semmi. Kicseréltem azt a két ominózus 220 µF-ot a fénycsőinverterben, és azóta jó. Mérésre mindkettő kapacitásszegény volt egy kicsit, de az egyiknek igen magasnak bizonyult az ESR-értéke. 5-évenként ajánlom a komplett cserét. Annyit még hozzá teszek, hogy púposodás vagy felirat-fólia olvadás nem volt.
Szia. Akkor kicserélem az összes kondit a tápban hátha, utána nem megy tönkre a fet. Köszönöm a segítséget, majd írok, hogy mi lett vele.
Köszi a tanácsot, kipróbálom. Hogyan melegítsem át, mondjuk hajszárítóval?
az kevés de probáld meg rendes nem ipari holégfuvo kéne.
... ne izéé...
... most komolyan, égessem el a procit, vagy hogyan gondolod? Végül is miért kell átmelegíteni?
Köszi a sok jótanácsot de a probl. már megoldódott. A továbbiakban nem kérek hozzászólást aFujitsu Siemens LCD monitor hibával kapcsolatban!
Szia!
De én szeretnék hozzászólni. Ugye azért nincs harag!
mert tipikus samsung probléma hogy elmelegszik a proci a nyáktol.
Nos, köszönöm a tanácsokat (főleg a buzdítást, hogy érdemes szétszedni), sikerült megjavítanom a monitort!
Szétszedtem és mindent megnéztem, nem találtam semmi gyanúsat -- kivéve azt, hogy a kapcsolósortól bejövő vékony kábelsor meg volt nyomorgatva. Tapasztalataim: 1: A fene enné meg azt, aki ezt a pattintós rögzítést kitalálta! Nem lehet úgy szétszedni, hogy egy picit meg ne sérüljön a gyönge műanyag díszkeret. 2: Minden csatlakozónak van egy kis nyomós kapaszkodónyelve, amit meg kell nyomni, hogy kihúzhassuk. Még akkor is, ha nem látszik és/vagy elérhetetlen helyen van. 3: Az erősáramú rész és az elektronika jól elkülönülten helyezkedik el, és egy szalagkábellel vannak összekötve. Ezt a szalagkábelt se felejtsük el visszacsatlakoztatni összeszerelés előtt, még akkor se, ha közben megzavarnak. Mivel egyéb hibának látszó dolgot nem láttam, maradt a kapcsolósortól jövő megnyomorgatott kábel. Amikor kihúztam, szépen működött a monitor (persze az állítógombjai nem). Próbálgattam, hogy hol az érintkezési hiba, de nem derült ki. Összeszereléskor megint rossz volt, pedig a díszkeret visszapattintása előtt jó volt, a gombok is működtek, kb fél órát próbálgattam. Szóval megint lepattintottam, igazgattam rajta, visszaraktam, na így már jó lett. Végülis nem jöttem rá, hogy pontosan hol volt kontaktos, de azt tudom, hogy nincs komoly baja, és ráadásul most jó. Szóval megérte szédszedni. Mindenkinek köszi, és kellemes ünnepeket!
Egy fenét. Ennyire szarok. ha japán kondikra cseréled ki, még az 5 évet sem kell tartani, azok kiszolgálják a monitort élete végéig.
Majd meglátom lesz e a helyi boltban. Kivettem 2db ot egyet a tápból (1000µF 25V) ezen nem látszik tényleg semmi. Viszont ami az inverter részen vannak (150µF 25V) azoknak púpos az alja.... Ha minden jól megy holnap veszek bele.
Helló !
Cső hiba ! Hol tudok ilyen CCFL csöveket venni olcson , 19"-os monitorba?
Köszi a segitséget!
Csö hiba ! Hol tudok ilyen CCFL csövet venni olcson? 19"-os monitorba.
Hqvideo-ban nézd meg.
Mérd meg a hosszát, mert a 19" semmit nem mond, más ha 4:3, más ha 16:9, 16:10 arányú. nekem 42.5 cm-s kellett volna sehol nem találtam
Köszi Nekem 405mm hosszú kellene de csak 390mm hosszú van az baj? Led szalaggal nem lehet helyettesiteni (http://www.ledmaster.hu/led.php?ledID=121),azt belehet kötni a helyére ? Az is 12v-os.
én is 2db 390-est tettem bele eltolva egymástól, igy a két alsó sarka halványabb. Neked jobb lehet mert kisebb a különbség
|
Bejelentkezés
Hirdetés |