Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv:
Nagy kérdésem lenne, azt mondták, hogyha eagle-ben tervezett nyákot szeretnék gyártatni, akkor nekem kell gerber, meg furat fájlt csinálni, és ezt két cégnél is mondták, többet nem láttam. És azt már láttam, hogy gerber fájlt a CAM processorban lehet csinálni, de nem nagyon tudom, hogy mi az, és hogy hogy lehet megnézni, hogy jó lett-e, meg furatfájlt is nekem kell csinálni, amit nem is láttam még benne, szóval, ha valaki segítene az jólenne, mert amikorra kell, addig nincs időm beletanulni másik nyáktervezőbe... Köszz....
Talán ez segít. Lényegében három lépésben meg van.
Ha nem titok, hol akarsz nyákot csináltatni?
Help!!
Az Eagle-met addig állítgattam míg eltüntettem a board alkalmazásból a jobb oldali gyorsan elérhető eszközöket úgymint :move, display, copy,delete stbstb. tudjátok azokat a füleket! És nem tudok rájönni, hogyan kell visszatenni oda őket
Igy próbáld: (ott abban az ablakban ahol hiányoznak az eszközök)
Jobb klikk a menüsoron. Itt meg kellene jelenni egy helyi menünek: " Actions, Command buttons, Parameters" Ezekre sorban kattintva újra megjelennek.
Megpróbáltam de nincs meg mind!!
Köszi!
felkelés után kipróbálom, mostmár nincs erőm a két cég weboldala: www.elekterv.hu www.turboplus.hu miért érdekel? tudsz jobbat, vagy te is szeretnél gyártatni?
na mégis kipróbáltam, de hogy tudom megnézni, hogy mit csinált belőle, mert a sok koordinátából, meg ilyesmiből én azért nem látom, hogy ez hogy fog kinézni..
nincs valami program, ami ezt megjeleníti? és mondjuk még ingyen is van, vagy meg lehet szerezni, ha nem akarok túl telhetetlen lenni???
szervusz!
Van egy GC prevue nevű ingyenes progi, a www.graphicode.com ról letölthető, ezzel beállítástól függően gyakorlatilag akármilyen gerber/drill file-ból megrajzolható a kép, akár nyomtatható is. Én ezt használom. De legjobb az, ha kérsz a kiválasztott cégtől ajánlást, hogy milyen formátumot favorizálnak! többféle Gerber létezik.
De most nézem hogy pl az www.elekterv.hu oldalon megtalálható lépésről lépésre, hogy mit csinálj az eagle-el, hogy kapj megfelelő RS247x-gerbereket!
Én is szeretnék gyártatni, csak az nem mindegy mennyiért
Kössz a linkeket! Ezt a két céget már néztem. Én ezt találtam. Árban jobbnak tűnik, de több információm nincs róluk.
En egy Debreceni sraccal gyartatom a nyakokat. Igaz nincs szita es lotstopp, de legalabb olcso es kenyelme. PDF-et kuldok, atutalassal fizetek, es posta hozza levelkent a nyakot.
A cég Eagle RS274x mintája ugyan arra az oldalra linkel, mint amit én adtam.
Köszi!!!
Jókis programnak tűnik, csak valamiért az eagle álltal generált furatfájlt nem szeretné nekem betőlteni, sőtt az összeköttetéseket sem, csak a lábakat, és azokat is telibe, de az lehet, hogy csak a furatfájl hiánya miatt van, vagy nem tudom, de mindenesetre a leírás dolgait csináltam, és nem jeleníti meg....
Hát igen nem sok információt írnak le arról, hogy mit és hogyan szeretnének fogadni.
Igazából nekem nem az árral volt bajom, hanem azzal, hogy nem tudom, hogy kéne kinézni egy gerber fájlnak, és ha én csinálok, és nem jó, akkor megcsinálják x ezer forintért a nyáklapot, ami szar, és az a drága... Szóval olyant kerestem volna, ahol fogadnak eagle fájlokat, de úgytűnik nincs... ittvan még egy cég, ezeknek most írtam csak, hogy mit fogadnak... http://www.nyakexpressz.hu/
importálni kell a file-okat, nem megnyitni!
nyitsz a GC-ben egy ures lapot, aztán import. felugróablakban összes file kijelöl, enter, aztán fel fogja dobni egy ablakban hogy ő minek gondolja a fenti file-okat, ha esetleg ott nem jól határozza meg akkor lehet hogy állítani kell rajta, de ha eagle ból RS247x gerbert exprotáltál, akkor működnie kell! fontos 247x, és nem 247, ugyanis az x eshez nem kell külön aperturatáblát megani stb...
De ha nem hipertitkos a téma, akkor küldd át a gerbereket a mail-emre, megpróbálom megnézni!
jah nem gondoltam, hogy mind az x fájlra szükség van, mostmár alakul, csak a top layer tükrözve van....
nade most első a jövőheti vizsgám, aztán jobban ráérek ezzel ügyködni, de addigis ha valakinek van valami tippje olyan cégre akiknél ezt mellőzni lehetne, vagy bármi azzal kapcsolatban, amit csinálni akarok, az ne fogja vissza magát, résen vagyok
amit konkrétan meg kell csinálnom az még nincs is megtervezve, mert azt gondoltam, hogy addig nem szívok a vonalazással, amíg nem vagyok benne biztos, hogy eagle-ben meg tudom oldani, úgyhogy most egy régebbi tervel próbálkozom, ilyen pic-es távirányítóvevő, de ha érdekel elküldöm, cska mondom, mostmár alakul, csak azt a tükrözést kell megszüntetni, aztán majd úgyis zaklatlak még, ha valami kovász van... Köszi!!!
Hát ha minden réteget látni akarsz, akkor mindegyiket be kell importálni! Arra figyelj, hogy ezzel a programmal magát a gerbert nem szerkeszted! Ez csak egy megjelenítő, tehát ha itt megtükrözöl valamit, azt csak a program által mentett .GWK állományban lesz elvégezve, az eredeti gerberen nem! Tehát a tükrös gondod van, azt még a gerber exportnál kell javítani. Az eggyik panelgyártó írja is hogy a leadott gerberben minden nézet alkatrészoldali legyen. szóval óvatosan.
igen, azt gondoltam, csak az a baj, hogy mindegyiket magától csinálta, tehát majd ha rájövök hogy kell külön generálni, de sejtésem van, csak... majd jövőhéten
Tényleg jó program, amit THT javasolt. Én megnézegettem az Eagle-le összehozott gerber fájlokat, jól mutatnak, szerintem ez működik. Az általam javasolt céget meg megkerestem mail-ben aztán ha jutok velük valamire és téged érdekel, megírom.
Üdv Mindenkinek!
tudna nekem vki segíteni h honan tudnám letölteni legalább a demo de jobb lenne vmi "megvett" verzióját az orcadnek? Mert én nem nagyon találtam sehol ill. h protelből is a legújabbat. Ez egésznek azaz oka h ennyi kell m szakdolgozatomnak /technikusihoz/ korszerű számítógépes panel tervezést választottam így több programot ki kéne próbálnom, nagyából leírni a használatát funkcióit, és egy kerek projekt munkát megcsinálni vele, és az azon tapasztaltak alapján összefoglalni, h melyik a jobb. Ha vkienk lenne vmi építő javaslata kérem szóljon akár a megvalósítással akármivel kapcsolatba. előre is köszi
persze, hogy érdekel, majd énis megírom mit írtak, de én csak az eagle-vel kapcsolatban kérdeztem őket...
Szia IMi,
estém ráment, s nem tudtam rájönni hogyan kell eagleben group-al másolni. A move, delete, mirror működött, a copy semmiképp. Aztán beírtam a HE keresőbe a group szót, s megtalálta a 2006 ápr. 13-i hozzászólásodat: 2 sor, 2 perc, már megy:cut, paste. Köszi IMi, köszi HE.hu.
Tök jó!
Több szempontból is: 1. Segíteni tudtunk 2. VALAKI végre HASZNÁLTA a keresőt 3. Meg is találta, amire szüksége volt 4. És még használni is tudja az Eagle-t! :yes:
Hello!
Igazán nincs mit! Csatlakozom Frankye hozzászólásához. Csak így tovább !!
Sziasztok, kis segítség kellene.
Van nekem ez az Eagle 4.16r (demo) Ugye az alap dolgok mennek benne, kapcsrajzot megcsináltam. Kérdéseim: 1., Hogy lehet megváltoztatni/beállítani a nyáklap méretét? (tudom a demoban van korlátozás erre, de én a demo max méret helyet kisebbet, egyedit akarok). illetve vonalzóféleét be lehet valamerre kapcsolni? 2., felpakoltam az elemeket a board nézetben a területre, elrendeztem, majd autoroute, mivel még van benne átkötés, hogy tudom visszavonni az autoroute folyamatot? Undo-ra nem reagál. Hogy átrendezhessem és újból mehessen rá az autoroute? (eddig úgy csináltam, hogy beár, borad nézet töröl és újból felpakol, de 100+ alkarésznél már macerás 5-6x megcsinálni) 3., hogy tudom feltölteni a nyákrajzot, itt olyanra gondolok, hogy legyen meg a vezető vonal, mellette legyen 2 mm lemaratott felület majd a nem használt részek legyenek fedettek (van erre valami szakkifejezés is, bocs nem tudom ) 4., Nyomtatásnál hogy tudom elérni, hogy csak a forrpontok, vezető vonalak és felíratok látszódjanak? Válaszokat előre is köszönöm!
Válaszok:
1. A board nézetben a képernyőn látsz egy fehér téglalap-keretet. Ezt a Move után az egérrel vonszolhatod, azzal belőheted a lemez méretét. A "Dimension" layer legyen aktív, különben nem látszik! Vonalzóról nem tudok, de van egy számláló a bal felső részen, ami az "origótól" (kis szákereszt a területen, alapból balra lent) mutatja a távolságot. 2. Autoroute-ot visszavonni úgy tudod, hogy klikk a "Pipup"-ra, majd fent a menüsor alatt a 3lámpás jelzőlámpára. Biztonsági kérdésre válasz "YES", s láss csodát! 3. Lásd Itt, MPi-c hozzászólásában részletesen leírva. 4. A layerek közül csak a "Top", a "Bottom", a "Pads" és a "Vias" legyen aktív (azaz az előtte lévő szám ne kék hátterű), akkor csak az kerül nyomtatásra. Érdemes még a "Dimension" layert is bekapcsolni, ez a fehér keret, amiről az 1. alatt írtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |