Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lenne egy kérésem hozzátok !
Tudna valaki egy olyan kapcsolast,nyakrajzot,beultetes... kesziteni hogy ezek egy panelon legyenek : Erosito tda7294 : Ez az Hangfalvédő : Ez az Tápegység : Ez az ![]() Koszonom elore és ha még valami szukséges ehez erositohoz hogy legyen szuper kerem azt is a panelra ... !! Koszonom !! ;) ![]() ![]()
A robotok nem eppen alapfoku tema, rengeteg jarulekos tudas kell hozza az elektronika kulonbozo teruleteirol, mivel nem csak elektronika, hanem szamitastechnika is. Egesz jo dolgokat lehet elerni a Lego Mindstorm-mal, csak gondolom M.o-on nem epp a legolcsobb.
A taphoz lenne kerdesem: minek a 2 graetz? 1 is eleg lenne, igy tobb a veszteseg, mert a nullpont is diodan keresztuli, nem siman a megcsapolas. Ha nagyon igenyes akarnek lenni, azt elkepzelhetonek tartanam, hogy oldalankenti tap legyen alkalmazva.
Hát igen ,a legó nagyon drága.Multkor néztem a katalógusokat,főleg ez a fajta amit mondtál ráadásul nem is nagyon engedik meg itthon a legót a kisebb tesóm miatt.De az unokatesóm szinte mindíg azt kap(nálla szoktam legózni).Ha szerencsém van pár év mulva Mindstorm-ot is kap aztán ha megunta...
![]() De azért köszi.
Sziasztok!
Ezzel a kapcsolással lehet lüktető áramot előállítani, mint a híd kapcsolással? Köszönöm a válaszokat!
Lehet, de nem olyat. A híd mintegy "felfordítja" a zéró tengely fölé a negatív félperiódust, ez azt levágja, az alatt nincs kimenő jel. A kimenettel párhuzamos dióda gyakorlatilag semmit nem csinál.
Mint Imi65 irta, a kimenettel parhuzamos dioda nem igazan funkcional.
Alapjaban ez a rajz pelda az egyutas egyeniranyitasra, de csak lukteto egyenaramot allit elo, mivel nincs pufferkondenzator a kimeneten (csak a pozitiv felhullamok talalhatoak a kimeneten).
Talan nem is olyan elerhetetlen. Nezd meg a linkelt Ebay cikket -meg nem neztem korul alaposabban, ez az elso amire raakadtam- Bővebben: Link
Egy kapcsolásban az alkatrészlista alapján szükség van egy 220nF polieszter kondenzátor. De nincs nekem csak kerámia. Használhatom? Egy AD átalakítóról van szó a 7107 ic vel.
Talan meg jobb is lesz, mivel kisebb az oninduktivitasa. A 220nanos ertekbol itelve tapszuro, oda meg plane jo lesz.
Esetleg meg ragd at magad egy masik topicon: Bővebben: Link
Szia!
Csak poliésztert használj, mert a kerámiának nagy a hőfokfüggése(kapacitásváltozás). Egy A-D konverternél ez nagyon számít. Kerámiakondenzátort nagyfrekvenciás hidegítésre és rádiófrekvenciás tartományban használnak.
Köszi a segítséget.
![]()
Kösz a válaszotokat, mindkettőtöknek, nem sokkal jutottam előrébb. Mind egy majd veszek, olyat amilyen hagyva van és kész.
A poli kondira, ha .1 van irva, akkor az 0,1nF, vagyis 100pF? Ha igen akkor ki kell cserélnem, mert 100nF kell oda.
100nF-os a .1 jelzésű. Annyit jelent, hogy 0,1 uF. Multival mérd meg, az a biztos. Használj poliésztert! Bár nekem tök mindegy...
Hat csak mert az egyik poli kondira 22n J100 van irva, gondoltam, hogy akkor .1 J100, akkor az 100pF. Tehát az 100n? Az előző hozzászóllás nem volt egészen világos nekem.
Kapacitásmérő műszered van? Ha van rá lehetőséged, csinálj képeket ezekről a kondikról. Több szem többre megy
![]()
Kapacitás mérőm még nincs, a multival pedig nem tudom megmérni.Képeket tettem fel
Nem.
az altalad irt 22n J100 jelentese: 22nF +/-5% 100V A "J" jelentese (mindenutt?) 5%
így is teljesen egyértelmű: 100 nF és 22nF poliészter.
Elso kep .1 J100 >>> 0.1µF azaz 100nF +/-5% 100V
masodik kep mint elobb irtam
Köszönöm a segitséget mindkettőtöknek.
szívesen!
Ezt egy kicsit pontosítsd. Hálózati vagy kisfeszültségű csatlakozóra van szükséged?
Forraszd be fixen a vezetékeket. Az a biztos.
Milyen csati van a tápkábel végén?
Nintendo DS? annak spec a csatija, hasonlit a mini USB-hez.
A leiras szrt elmegy 9V-os elemrol, akkor elegendo. Egy Hi-Power LiIon is 400-600mA/h-s.
600 milliamperről 5 ilyet használhatsz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |