Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Néhány hozzászólást olvass vissza. Ott vannak jó módszerek a beállításra.
Szintén az F csatlakozók felülvizsgálatát javasolnám. (a kábel(ek) mindkét végén).
Velem előfordult már, hogy a nagy hőmérséklet változás hatására (hideg) a koax belső ere, és a külső köpeny része külön életet élt: A belső ér 1-2 cm-el (!) rövidebb lett a külső köpenynél, így egyszerűen kihúzódott a csatlakozó aljzatból, és "eltűnt" a köpenyben !
Szabály:
Ne használj toldót . A koaxkábel nem egy nagy összeg 25 - 200 Ft /m érdemes lenne újra kábelezni.
szia nem irtam le a seria szamat de tudom hogy nincs mert en allitottam be es lehet valami olcsobb tipus de kartya fuggetlen.
Mi az, hogy kártyafüggetlen?
Ez érdekes. Most, hogy megenyhült az idő megint visszajöttek a csatornák ami nem voltak, de nagyon sok képi hibával. 27% minőséggel. Alu a külső szál, a belseje meg nagyon vékony réz szál.
Cseréld ki a kábelt! Az már nem kábel, maximum egy rozsdatemető. Nekem is volt hasonló esetem. Kébelcsere után tökéletes térerő lett.
Milyen fajtát vegyek? Mert volt aminek a külsején réz háló fut és elég vastag az átmérője. Mert van olcsó kínai réz és alu hálóval, ami most van.
Fekete színűt vegyél, az ellenáll a napfénynek, és mechanikusan is jobb. Ezeknek általában teli vörösréz a harisnyája. Ha lehet, üreges érszigetelésűt használj, annak kicsi a csillapítása. A legjobb a kábeltévések által használt dupla árnyékolású kábel.
Délután megvizsgáltam jobban, leszedtem a dupla fejet, és újra felcsavaroztam a tartóra. Elképzelhetőnek tartom, hogy a hőmérséklet hatására a fej nem tudott fókuszálni, mert a tartó csavarok annyit engedtek, hogy eltudott mozdulni. Most egyenlőre stimm minden. Az F csatlakozó dugóaljra meg alumínium fóliát csavartam, azzal is árnyékolni ideglenesen.
szia nincs benne csipp kartya mint amijet a digi forgalmaz,csak a helye van meg de egyebb semmi ezrt kartya fuggetlen
![]()
Szia!
De Laci! A digitális beltériknél nincs olyan fogalom, hogy kártyafüggetlen. A mobil telefonok lehetnek kártyafüggetlenek. Helyesen: kártyafogadó egység (CAM-module) nincs beépítve. Bővebben: Link
szia hat en igy hallottam es azert irtam igy nektek, de te ehez biztos jobban ertesz.
![]()
Sziasztok!
A TS 1200-as műholdvevőben milyen hálózati trafó van? Az enyém leégett, és nem tudom, mit adott le. ![]()
Szia!
Ezzel a régi analóg beltérivel nem sok adót vételezel majd.
Egyenlőre nincs nálam a papírja, csak a készülék, amin semmilyen márkajelzés nincs se kívül, se belül, csak
TS 1200 SATELLITE RECEIVER ![]()
Csináltam róla 1 képet. Hátha így felismeri valaki...
![]()
Megvan a papírja...
Hihetetlen, de se a készüléken, se a távirányítón, sem a használati utasításban nincs feltüntetve márka. ![]()
Univerzális fejjel érdemes próbálkozni, vagy analóggal.
A univerzális azért jobb, mert azzal megy a digitális műholdvevő, és az analóg is. PL egy ilyen elég http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_PARENTOID=PRFf...16a3ec
Szia!
Milyen az az "analóg fej"? Van digitális is? Idézet: „Univerzális fejjel érdemes próbálkozni, vagy analóggal. A univerzális azért jobb, mert azzal megy a digitális műholdvevő, és az analóg is.” Ezt ugye magad sem gondoltad komolyan......... ![]() Legalább ne zavard össze azokat akik nem annyira jártasak a műholdvételben.
Sziasztok!
Van egy beltéri egységem (V-tech AST150), meg van 2 db parabola antennám. A nagyobbik 120cm átmérőjű és a kissebb 60 cm-es(UPC). Hallotam hogy meglehet csinálni hogy ingyen nézed a DigiTv-t. De be kell írni a kódokat hogy nézhesd, ezt tudom. Az a gondom hogy nem tudom hogy hány fokban kell elfordítani meg merre a parabolát. Meg mivel hogy mivel mérhetem. Azt mondták hogy az Intelsat 10-02-esen van a digitv. Az a lényeg hogy megakarom csinálni hogy nézhessem a DigiTv-t. Meg hogy mivel mérhetem le a fokokat pontosan. Köszi Előre is mindenkinek!
Szevasz!
Ezzel a programmal kiszámíttathatod.http://www.satlex.net/hu/azel_calc-params.html?satlo=-0.8&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=47.50%2C19.08&la=47.50&lo=19.08&country_code=hu&diam_w=75&diam_h=80 Az Intelsat 10-2, és Thor 3/5 egy pozícióban látszik.. A mágneses iránytűk, miután a föld forgáspólusa és a mágnese pólus nem egy helyen van, csal, de azért ennek figyelembevételével használható. Legegyszerűbb, ha a UPC antennát, ami az ASTRÁN áll, az Bp.-en a /szinte/ pontos déli irány, onnan 26 fokot fordítod nyugatra, tegyél alá egy provizórikus papírskálát. A tányért jelenlegi pozíciójából ca. 5 fokot lefelé kell billenteni. Mielőtt az Astáról elállítod, mindent jelölj össze, hogy ha szükséges /szinte biztos/ , mint egy kályhához visszatalálj. Innen mindig el lehet indulni. Üdv: StMiklos
Köszi a segítséged!
Megpróbálom megcsinálni.
Pontosítanék, 20°-al nyugatra, 3°-al lejjebb az ASTRA-hoz képest. Ha van az antennán magassági szög skála, akkor 32°-on van a digi holdja, és 35°-on a UPC-é. Amúgy ezek a mérések is csak tájékoztatóak, nem hiteles skálák. A beltérin van egy jelszintmérő funkció, ott tudod a finombeállításokat ellenőrizni. Bővebben már ebben a topikban tárgyaltuk. Olvasd át, sok infó van.
Szevasz!
Az, hogy az egyenlítőn 19,2+0,8=20 fokra vannak egymástól, az nem azt jelenti, hogy akárhonnan nézve is annyi lesz a különbség, azért írtam, hogy ez Budapest /nagyjából azért Magyarország/ környékére igaz. Ott a link, amit "mutattam", írj oda Görögországot, vagy Svédországot, /olyan várost, ami nagyjából 19 fokon van,/ majd meglátod, hogy mekkora különbségek vannak. És azért azt is nézd meg, mit ad a program elevációra. Üdv: StMiklos
Utána számoltam, az azimut szögben igazad van, nem 20°, hanem 26,29° pontosan. Ezt sosem mérem szögmérővel, nem számoltam ki, valahogy úgy rááll a kezem, a sokadik után már. Az elevációs pedig 3,33°-al van lejjebb az Astra-hoz képest. Ezt egy beállított antennán elég jól kilehet számolni a rovátkák segítségével. Ha ez nagyon pontatlanul el van állítva (pl 5°), akkor már nem lehet megtalálni a vízszintes "kaszálásokkal".
A 20° körüli értékre, ami valójában az Ő lakhelyén 22° azért emlékeztem, mer motorokat is rakok fel s felénk ez 20°.
Szevasz!
Hm.. Én még most se tudom hol lakik.. Polármountnál másképp néznek ki a szöget, mint Te is írod. Meg: könnyű annak, aki már többet is felrakott, meg ismeri a holdak "járását", hogyan helyezkednek el, egyik a másik után. Ez pillanatok alatt megszerezhető a netről. Én is felnéztek az égre, átnézek esetleg a szomszédba, keresek egyet, leginkább az ASTRÁt /a 19,2-eset/, onnan már akár lépésről -lépésre, holdról-holdra el lehet forogni, elsőre érdekes játék, persze, ha nincs hideg. Vagy: létezik program ami kéri: hol laksz, hányadika van, melyik holdat akarod nézni és akkor azt mondja: 13:30-kor épp onnan süt a nap. Persze csak ezt használva még nem lesz tuti.. Van azért digitális iránytűm, meg satfinderem is.. Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |