Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   12 / 45
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Szia!

Néhány hozzászólást olvass vissza. Ott vannak jó módszerek a beállításra.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Bocsi, nem neked szólt az előző.
(#) elektrorudi válasza chipi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szintén az F csatlakozók felülvizsgálatát javasolnám. (a kábel(ek) mindkét végén).
Velem előfordult már, hogy a nagy hőmérséklet változás hatására (hideg) a koax belső ere, és a külső köpeny része külön életet élt:
A belső ér 1-2 cm-el (!) rövidebb lett a külső köpenynél, így egyszerűen kihúzódott a csatlakozó aljzatból, és "eltűnt" a köpenyben !
(#) ht1080z válasza chipi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szabály:
Ne használj toldót .
A koaxkábel nem egy nagy összeg 25 - 200 Ft /m
érdemes lenne újra kábelezni.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

szia nem irtam le a seria szamat de tudom hogy nincs mert en allitottam be es lehet valami olcsobb tipus de kartya fuggetlen.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Mi az, hogy kártyafüggetlen?
(#) chipi válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Ez érdekes. Most, hogy megenyhült az idő megint visszajöttek a csatornák ami nem voltak, de nagyon sok képi hibával. 27% minőséggel. Alu a külső szál, a belseje meg nagyon vékony réz szál.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Cseréld ki a kábelt! Az már nem kábel, maximum egy rozsdatemető. Nekem is volt hasonló esetem. Kébelcsere után tökéletes térerő lett.
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Milyen fajtát vegyek? Mert volt aminek a külsején réz háló fut és elég vastag az átmérője. Mert van olcsó kínai réz és alu hálóval, ami most van.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Fekete színűt vegyél, az ellenáll a napfénynek, és mechanikusan is jobb. Ezeknek általában teli vörösréz a harisnyája. Ha lehet, üreges érszigetelésűt használj, annak kicsi a csillapítása. A legjobb a kábeltévések által használt dupla árnyékolású kábel.
(#) chipi válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Délután megvizsgáltam jobban, leszedtem a dupla fejet, és újra felcsavaroztam a tartóra. Elképzelhetőnek tartom, hogy a hőmérséklet hatására a fej nem tudott fókuszálni, mert a tartó csavarok annyit engedtek, hogy eltudott mozdulni. Most egyenlőre stimm minden. Az F csatlakozó dugóaljra meg alumínium fóliát csavartam, azzal is árnyékolni ideglenesen.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

szia nincs benne csipp kartya mint amijet a digi forgalmaz,csak a helye van meg de egyebb semmi ezrt kartya fuggetlen
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Szia!

De Laci! A digitális beltériknél nincs olyan fogalom, hogy kártyafüggetlen. A mobil telefonok lehetnek kártyafüggetlenek. Helyesen: kártyafogadó egység (CAM-module) nincs beépítve.

Bővebben: Link
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

szia hat en igy hallottam es azert irtam igy nektek, de te ehez biztos jobban ertesz.
(#) gyulank hozzászólása Dec 29, 2009 /

Sziasztok!
A TS 1200-as műholdvevőben milyen hálózati trafó van?
Az enyém leégett, és nem tudom, mit adott le.
(#) kadarist válasza Kurcy hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szia!

Ezzel a régi analóg beltérivel nem sok adót vételezel majd.
(#) aflmor válasza gyulank hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

TS 1200-as. De ki a gyártó?

Egyenlőre nincs nálam a papírja, csak a készülék, amin semmilyen márkajelzés nincs se kívül, se belül, csak
TS 1200 SATELLITE RECEIVER

Csináltam róla 1 képet. Hátha így felismeri valaki...

SP_A0140.jpg

Megvan a papírja...
Hihetetlen, de se a készüléken, se a távirányítón, sem a használati utasításban nincs feltüntetve márka.
(#) kosaro válasza Kurcy hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Univerzális fejjel érdemes próbálkozni, vagy analóggal.
A univerzális azért jobb, mert azzal megy a digitális műholdvevő, és az analóg is.
PL egy ilyen elég

http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_PARENTOID=PRFf...16a3ec
(#) kadarist válasza kosaro hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Szia!

Milyen az az "analóg fej"? Van digitális is?
(#) Lacika válasza kosaro hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Idézet:
„Univerzális fejjel érdemes próbálkozni, vagy analóggal. A univerzális azért jobb, mert azzal megy a digitális műholdvevő, és az analóg is.”

Ezt ugye magad sem gondoltad komolyan.........
Legalább ne zavard össze azokat akik nem annyira jártasak a műholdvételben.
(#) geri0920 hozzászólása Jan 13, 2010 /

Sziasztok!

Van egy beltéri egységem (V-tech AST150), meg van 2 db parabola antennám. A nagyobbik 120cm átmérőjű és a kissebb 60 cm-es(UPC). Hallotam hogy meglehet csinálni hogy ingyen nézed a DigiTv-t. De be kell írni a kódokat hogy nézhesd, ezt tudom. Az a gondom hogy nem tudom hogy hány fokban kell elfordítani meg merre a parabolát. Meg mivel hogy mivel mérhetem. Azt mondták hogy az Intelsat 10-02-esen van a digitv.
Az a lényeg hogy megakarom csinálni hogy nézhessem a DigiTv-t. Meg hogy mivel mérhetem le a fokokat pontosan.

Köszi Előre is mindenkinek!
(#) StMiklos válasza geri0920 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Szevasz!
Ezzel a programmal kiszámíttathatod.http://www.satlex.net/hu/azel_calc-params.html?satlo=-0.8&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=47.50%2C19.08&la=47.50&lo=19.08&country_code=hu&diam_w=75&diam_h=80 Az Intelsat 10-2, és Thor 3/5 egy pozícióban látszik..
A mágneses iránytűk, miután a föld forgáspólusa és a mágnese pólus nem egy helyen van, csal, de azért ennek figyelembevételével használható.
Legegyszerűbb, ha a UPC antennát, ami az ASTRÁN áll, az Bp.-en a /szinte/ pontos déli irány, onnan 26 fokot fordítod nyugatra, tegyél alá egy provizórikus papírskálát. A tányért jelenlegi pozíciójából ca. 5 fokot lefelé kell billenteni. Mielőtt az Astáról elállítod, mindent jelölj össze, hogy ha szükséges /szinte biztos/ , mint egy kályhához visszatalálj. Innen mindig el lehet indulni.
Üdv: StMiklos
(#) geri0920 válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Köszi a segítséged!
Megpróbálom megcsinálni.
(#) Action2K válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Pontosítanék, 20°-al nyugatra, 3°-al lejjebb az ASTRA-hoz képest. Ha van az antennán magassági szög skála, akkor 32°-on van a digi holdja, és 35°-on a UPC-é. Amúgy ezek a mérések is csak tájékoztatóak, nem hiteles skálák. A beltérin van egy jelszintmérő funkció, ott tudod a finombeállításokat ellenőrizni. Bővebben már ebben a topikban tárgyaltuk. Olvasd át, sok infó van.
(#) StMiklos válasza Action2K hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szevasz!
Az, hogy az egyenlítőn 19,2+0,8=20 fokra vannak egymástól, az nem azt jelenti, hogy akárhonnan nézve is annyi lesz a különbség, azért írtam, hogy ez Budapest /nagyjából azért Magyarország/ környékére igaz.
Ott a link, amit "mutattam", írj oda Görögországot, vagy Svédországot, /olyan várost, ami nagyjából 19 fokon van,/ majd meglátod, hogy mekkora különbségek vannak. És azért azt is nézd meg, mit ad a program elevációra.
(#) Action2K válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Utána számoltam, az azimut szögben igazad van, nem 20°, hanem 26,29° pontosan. Ezt sosem mérem szögmérővel, nem számoltam ki, valahogy úgy rááll a kezem, a sokadik után már. Az elevációs pedig 3,33°-al van lejjebb az Astra-hoz képest. Ezt egy beállított antennán elég jól kilehet számolni a rovátkák segítségével. Ha ez nagyon pontatlanul el van állítva (pl 5°), akkor már nem lehet megtalálni a vízszintes "kaszálásokkal".
A 20° körüli értékre, ami valójában az Ő lakhelyén 22° azért emlékeztem, mer motorokat is rakok fel s felénk ez 20°.
(#) StMiklos válasza Action2K hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szevasz!
Hm.. Én még most se tudom hol lakik..
Polármountnál másképp néznek ki a szöget, mint Te is írod.
Meg: könnyű annak, aki már többet is felrakott, meg ismeri a holdak "járását", hogyan helyezkednek el, egyik a másik után. Ez pillanatok alatt megszerezhető a netről.
Én is felnéztek az égre, átnézek esetleg a szomszédba, keresek egyet, leginkább az ASTRÁt /a 19,2-eset/, onnan már akár lépésről -lépésre, holdról-holdra el lehet forogni, elsőre érdekes játék, persze, ha nincs hideg.
Vagy: létezik program ami kéri: hol laksz, hányadika van, melyik holdat akarod nézni és akkor azt mondja: 13:30-kor épp onnan süt a nap.
Persze csak ezt használva még nem lesz tuti..
Van azért digitális iránytűm, meg satfinderem is..
Következő: »»   12 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem