Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sencor?? Háát, inkább egy 20éves Blaupunkt. :yes:
Mint említettem Budapesten nincs is problémám a rádiók vételével. Vidéken van. Olyan helyeken ahol más autórádiókkal nincs. Ezért kérdeztem, hogy mielőtt kihajítom a Sencort, esetleg miket tehetek. Erősítő? Vagy nézessem át a bekábelezést? Vagy ez mint felesleges pénzkidobás, és inkább vegyek egy jobb autórádiót?
Köszi, n_gery
Üdv. A menű redszerében nézd meg hogy van-e helyi és távolsági adók választási lehetősség. Ha igen ,kapcsold át távolságira. Ha nincs hát így jártál. Ezért szoktuk mondani amit mondunk, nem pedig a márkák becsmérlése miatt. Öreg T
Sziasztok!
Nem rég vettem a képen látható cd-és philips RC639 típusú autórádiót. Az a gondom vele, hogy menet közben amikor használom bekapcsol a demonstrációs mod.Váltogatja a háttér világítást és a hangzásmódokat is.Ha a display gombot benyomom akkor abbahagyja de pár pillanat múlva újra kezdi. Hogyan tudnám ezt a funkciót végleg lekapcsolni? Segítségetek előre is köszönöm!
Ah rájöttem 20-adszorra megnéztem az angol nyelvü használatiját(mert csak ez van) és rájöttem hogy mire gondol "SWITCHING ON DEMO MODE:
. While keeping the display key pressed, switch on the set. The set remisin the demonstran mode, even if you switch the set offend then on agen" . tehát úgy kellett bekapcsolni hogy lenyomva tartom a display gombot.
Sziasztok! Vettem egy Innovatek autós DVD fejegységet "ócsón", de vannak problémák vele. Semmiféle típusjelzés nincs rajta - tettem fel képet, ha valaki meg tudja mondani, légyszíves jelezze, vagy oldalt ahol be tudnám külső alapján azonosítani. Az Innovatek oldalán már nincs fent, nem futó típus.
Aztán csatit sem kaptam hozzá, tettem fel képet arról is. Hol tudok szerezni ilyet? Van egy bekötési séma a házon, furcsa módon a kétsoros csati vezetékei egy sorban vannak felrajzolva. Ezt hogy kell értelmezni?
Szia. Kénytelen vagyok a ténykedésedet ezennel megóvni. Gondolom, nem volt még elég időd fórumszabályzatot olvasni, így nem vagy vele tisztában, hogy nálunk egy kérdést csupán 1x, egy témában szokás feltenni. Kérdésedre a legkonstruktívabb válaszom talán az lenne, hogy küldd vissza az eladót, hogy a kábelkorbácsot is rángassa ki onnan, ahonnan a fejet kirántotta. Utána a rajz alapján gyerekjáték lesz a bekötése.
Idézet: „hogy a kábelkorbácsot is rángassa ki onnan, ahonnan a fejet kirántotta” Milyen diplomatikusan fogalmaztál...
Látom résen vagy, de a másik kérdést - ami ugyanez volt rossz helyre írtam és ki is töröltem, ahogy a szabályzat kéri.
Még egy kis konstruktivitást kérek... Azért adták olcsón, mert ez így van.
Túl sokszor voltam már ilyen "óccsó" vásárok szenvedő alanya, ezért éreztem rá egyből, miről lehet szó. Személy szerint tűzzel, vassal irtanám ezeket a szutykokat.
Érdekes a gondolkodásotok, hogy ami "occsó" az "rángatott".
Nem. Van egy Ebay nevű oldal, ott lehet venni használt cuccokat. "ez van, mennyit adsz érte?" módon. Számlával, adásvételivel, szériaszámmal. Ha nem írta, hogy van kábel hozzá, akkor nem is kérhetem rajta számon.
Csak a tapasztalat.
Bár igaz, néha az is elöfordul, hogy ugy menti ki az ember a saját rádioját a saját, régi autojábol, hogy kihuzza a magnobol a csatit. Aztán hozza, hogy szereljem be az ujba. Ilyen nevesincs rádiohoz bajosan fogsz bármilyen bekötési segédletet találni. Ha elviszed valami tv-szerelöhöz, az szédszedi, és ugy le tudja követni, melyik láb hová vezet, a lábakra meg forraszt különbözö szinü vezetékeket. Esetleg vidd magaddal az e-bay-en kapott számlát is, akkor talán több bizodalma lesz feléd, mint amit itt tapasztaltál.
Semmi probléma, hozzá szoktam már, hogy vannak olyanok akik nem hajlandóak a tévedésüket beismerni, mondván ha nem írtad két helyre a hozzászólásodat, akkor biztos loptad a cuccot. A macskák aztán pláne ilyenek.
A probléma azóta megoldódott, a hozzá adott tetőmonitor dobozában volt a csatlakozó. Remélhetőleg így már gyerekjáték lesz a beépítés
Sziasztok,
Van egy MNC Innocd fejegységem. Egy ideje a következőket produkálja: Egy idő után lefagy, semmilyen gombra nem reagál-Reset a vége. Egy idő után(5perc-30perc) elhallgat, eltűnik róla minden-Reset Van, amikor nem tudom kikapcsolni, kiveszem a kulcsot a kocsiból, és tovább szól, leveszem az előlapot, akkor is szól-Reset a vége. :nemtudom: Ötlet?
Első nekifutásra szétszedtem, és elborzadtam a látványon.
Sok éves hullámforrasztós gyakorlat után, azonnal látszik, mi lehet a gond. Valami nádkunyhóban készülhet a panel, elkábult őslakosok ültethetik be, alkatrészek össze-vissza dőlve, rögtön találtam egy LED-et, ami testelt egy quartzal, amúgy nincs közös potenciálon. A furatgalvánokból hiányzik az ón, és szinte az egész, utánajavítva, láthatóan hidegforrasztásokkal. A fél panel folyasztószermaradványos-jó hogy tartok itthon izopropanolt. Tehát kimostam, aztán végigforrasztom, és próba.
Üdv.Ezért nem lehet mit mondani egy -egy kérdezőnek ha hasonló termékek miatt érdeklődnek.Mit lehet várni olyan készüléktől amit elfekvő megsemmisítésre szánt alkatrészekből raknak össze 1-1 szem rizsért.Holott 3-5 E. Ft plusz és működik minden,akár 3 év garanciával. Öreg T
Hali!
Azért egy képet megnéztem volna elrettentésképpen. Kíváncsi vagyok, majd jelezd, mi lett vele...
Sajnos nem javult meg, ugyanúgy kikapcsol egy idő után. Valami lehet elmelegszik benne.
Hello mindenki!
Nemrég vettem egy MNC Crow típusú cd-s autórádiót! A gond az vele hogy, magasabb hangerőnél, elkezd sisteregni mint állat nagyon hangosan, aztán megnyomom a mute gombot, lentebb veszem a hangerőt, aztán mégegyszer a mute és halkan újra normálisan szól! Mi lehet a gond? A másik gond hogy ha jár a motor akkor van hogy összevisza olvas mintha ugrálna a lemez, leállítom a motort és újra jó, van hogy elég becsapnom az ajtót és elkezd sisteregni, valami kontakthibára gyanakszom, volt olyan is amikor egyáltalán nem csinálta. Hogyan és hol kezdjem el a hibakeresést?
sziasztok tudnátok ajánlani valamilyen kondenzátort ami jolenne zavarszürésre?
Üdv. Milyen zavart szeretnél szűrni? Öreg T
gyújtás
Üdv. Ha egy kicsit bőbeszédűbb lennél! Pl. csak rádió,esetleg erősítő is? Rádió-autó tipus? Segíts hogy segíthessünk. Öreg T
Szervusz!
Nekem is van INNOCD fejegységem,de az én kezelésimben nincs olyan,hogy "beletekerés" Egyszerű kis szerkezet,de azért megkérdezném Tőled,hogy a hangerő szabályozó gomb nem rakoncátlankodik kicsit?Nálam néha van úgy,hogy ha hangosítok akkor halkul és fordítva ...mindig is utáltam a végtelenített potikkal megoldott technikát.Várom válaszod! Üdv: Balázs
Nem lehet beletekerni.
Nekem jelenleg nincs ilyen problémám, de elötte volt egy roadstar az is csinálta ezt hangerő össze-vissza. Egyébként az nem végtelenített poti, nem is poti, encoder a neve, forgó jeladó.
Hello! Van egy Watson 8448MU tipusú autórádióm. Olyan bajom lenne vele, hogy egy alap sistergő háttérzaj hallatszik a hangszorókbol, ami 1-es hangerön is ugyanolyan erös mint maximumon, teljesen 0-ára lehalkitva teljes csönd van. Mi lehet ez a hang, illetve mit lehet ennek tenni a kiküszöbölése érdekében amit a gyárban a mérnökök kifelejtettek? Valószinüleg tipushiba, mert már 3 ilyen rádióm volt és mindd csinálta. TDA7384-es IC van a rádióban. Köszönöm a segitséget előre is!
Szia!
Ha ennek a típusnak mindegyik példányára jellemző tulajdonság ez a zaj, akkor nyilván típushiba.
És esetleg valami megoldás a zaj csillapitására lehetséges-e, illetve mi okozhatja az SD/USB olvasó hibáját is, amiért nem jácca le. ERROR12-t ir a kijelző és átkapcsol TUNER-ra.
Kínai tömeghulladék. Ha még garanciás, akkor vissza vele az üzletbe!
Üdv. Tömören ez az igazság ! És mindíg lessz aki megveszi , mert hátha jó! Hát nem. A multik meg híznak a hiszékeny emberek pénzén.Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |