Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   852 / 2208
(#) CIROKL válasza ticseboy hozzászólására (») Dec 30, 2009
Akkor az EL , de mit szeretnél ? se vagy pp KB mekkora teljesítményt .
(#) ticseboy válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 30, 2009
szerintem pp, és max 15w
(#) CIROKL válasza ticseboy hozzászólására (») Dec 30, 2009
Akkor misem egyszerűbb , építesz egy sztereót és építzesz egy monot az emlegetett EL84pp-ből
(#) ticseboy válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 30, 2009
Hát ez kielégitő válasz volt
Akkor még egy: mennyire gond hogy ha a csöveket kicsit odébb helyezem a panelhoz képest, mármint ha vezetékekkel odébb rakom kb.15cm. Nem okoz gerjedést, brummoot, stb?
(#) CIROKL válasza ticseboy hozzászólására (») Dec 30, 2009
Idézet:
„odébb rakom kb.15cm. Nem okoz gerjedést, brummoot, stb?”
tapasztalataim szerint 1-3 cm az nem szokott gond lenni , erre többet nem tudok mondani még ilyent nem probáltam ?
(#) Saggitarius válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 30, 2009
Vegignezegettem, es meg is van a velemenyem. Roviden: Audiofil CD lejatszoval??? Remelem ennyi eleg.
(#) CIROKL válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2009
Nézd ez is egy vélemény amit tudomásul vettem ! De ki beszélt itt eddig Audiofil CD lejatszo-ról ? Most részletekbe azért nem kéne belebonyolodni , nem ez volt a dolog lényege remélem ezt érted ? Szerintem mutass valamit amit konstruáltál megnéznénk szivesen ! A csöves erősítő nem mindig csak az audiofil -ről szól , pont nálam nem . Nézd ez csak hobbi , és az szerintem ez egy hobbi fórum szóval lehet hobbi is meg nem is vagy akár audiofil is ! Egyébként mi a gondod ezzel a CD játszóval ?
(#) 6C4C válasza fleta hozzászólására (») Dec 30, 2009
Impulzus üzemre tervezett/ajánlott kondi, én TV sorvégfokozat környékén találkoztam ilyennel.
Ha az impulzust eltűri, hangfrekin csak jó lehet...

Üdv:6C4C
(#) 6C4C válasza ticseboy hozzászólására (») Dec 30, 2009
Tapasztalatom szerint 15 cm már határeset, biztosan nem egészséges... De ha minden kötél szakad, G1 sorba 1kOhm G2(ha van) sorba 100 Ohm talán... Aztán még kérdés, hogy valami brumm felüti-e a fejét a hosszabb drótok miatt
(#) Saggitarius válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 30, 2009
OFF
Mutatni jelenleg semmit nem tudok , mivel mindenemet elosztogattam kikoltozes elott.
Gondoltam, ha mar valaki csoves erosito epitesere adja a fejet, -es en is ujbol szeretnek epiteni, ezert IS latogatom ezt a forumot- az azzal a cellal teszi, illetve arra torekszik, hogy a kozvetitesi lancban legyen egy olyan "tokeletes" resz amin nem mulik. Viszont mint jelforras, barminemu, CD szabvanyt hasznalo eszkoz nem illik ebbe a sorba. Ezert is irtam a fotogyujtemenyedre hogy megvan a velemenyem arrol aki Audiofil kiallitasnak signifikal egy bemutatot CD jelforrast hasznalva. Ha csak annyi allna ott, hogy "csoves erositoket epitok kiallitasa, egy szot nem szolok.
Akkor ezek szerint maradunk a topik megnevezeset szo szerint ertelmezve "csoves erosito keszitese", semmi tobb, vagy probaljunk ezen tullepni es kozosen azon faradozni ami a hobbyszinten elerheto leheto legtokeletesebb?
ON
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 30, 2009
Szia, ez most kicsit zavaros nekem, azt értem, amit mondasz, hogy legyen benne kiközepelés, azaz sorba két ellenállás a fűtés szálakra és a közepe menjen a GND hez, eddig ok, de az én LAY-omon nincs ellenállásnak helye, vagy csak nem fedeztem fel. Én itt csak egy egy vezetősávot látok, ami a 4-5 lábat kihozza egy egy forrpontra, véleményem szerint, a könnyebb vezetékelés végett. Valamit nem jól nézek?
A másik kérdés, hogy ugye a fűtésnek 13.4V kell és nem kell neki középleágazás, tehát nem 2*6.3V kell ugye? A kiközepelés miatt kérdezem.
Üdv.
(#) Doncso válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2009
Hát, én úgy voltam vele, hogy hit ide elv oda, nem akartam spagettizni, elég volt az EL84-nél, illetve még nem készítettem nyákos csövest. Ez egy jó kapcsolás, jó nyáktervel, szerintem nem megy a minőség rovására, ezt bizonyítja az is hogy az AAÉT-en kupagyőztes lett ez az erősítő, ezzel a nyákkal, ezzel a kimenővel.
Nekem ennyi elég.
Üdv.
(#) fleta válasza 6C4C hozzászólására (») Dec 30, 2009
Köszi!
(#) mayky válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2009
Hát szerintem semmi gond nincs a csövesek CD játszóról való hajtásával. Sokkal hosszabb távon hallgatható egy CD egy csövessel mint egy kommersz tranzisztorossal.
El kezdtem kísérletezni egy full csöves phono rendszerrel, de egyelőre nincs olyan phono előerősítőm amivel a bakelit lemez verné az AKAI CD69 (pcm63 DAC chipes) CD játékost, pedig kellene. Persze futok még néhány kört phono előerősítő téméban, nos mindenesetre csak azt akartam mondani, hogy van keresnivalója CD-nek a csöves technikában ugye valaki csövet tesznek a DAC I/V Konverterébe.
(#) Saggitarius válasza mayky hozzászólására (») Dec 30, 2009
Nem azt mondtam, hogy tiltott dolog csoves erositot CD jelforrasrol meghajtani, DE a CD, legyen az barmilyen gyartmany, kivitel a szabvanyanal fogva - mintavetel kotott 44100Hz, kodolas 16 biten- sohasem lesz olyan mint egy analog jelforras. Szerintem ez olyan mint az analog TV adokat nezni HDTV-n!
(#) Moszkvai válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2009
Ezt már nagyon nem értem! Te most kötekedni akarsz vagy valamit építeni is? Vagy inkább megmondani, hogy ki mit csináljon!? Építettél már valamit?
Idézet:
„Mutatni jelenleg semmit nem tudok , mivel mindenemet elosztogattam kikoltozes elott.”

Ha akarom elhiszem ha akarom nem,
de nekem nem fogja senki megmondani, hogy miről hallgassam az erősítőmet, főleg nem , hogy mit hallgassak.
Azt mi is tudjuk, hogy mit lenne érdemes építeni és miről kéne hallgatni.De mivel sokan nem állunk úgy anyagilag ezért kénytelenek vagyunk abból és azt építeni amit tudunk.
Van aki a trafót is maga tekeri, csak, hogy spóroljon pár ezer forintot.Van aki annak is örül, ha egy padláson talált rádióból össze tud rakni egy erősítőt.Mi természetesen vele örülünk és szívesen vesszük ha pár fotóval is megajándékoz minket.És nem szoktuk lefikázni a másik munkáját.
Ha esetleg sértőnek hangzik nem annak szántam.
(#) Robid válasza Doncso hozzászólására (») Dec 30, 2009
Csinos darab ! Ha közzé tehető a nyákterv,belekóstolnék én is egy ilyenbe.Kiváncsivá tett a sok jó vélemény.
(#) Doncso válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 30, 2009
Idézet:
„Van aki a trafót is maga tekeri, csak, hogy spóroljon pár ezer forintot.Van aki annak is örül, ha egy padláson talált rádióból össze tud rakni egy erősítőt.Mi természetesen vele örülünk és szívesen vesszük ha pár fotóval is megajándékoz minket.”


Ez szépen mondtad!

Egyébként többek közt ez az amiért szeretem ezt a topicot, és jól érzem magam itt.
(#) Doncso válasza Robid hozzászólására (») Dec 30, 2009
Én Cirokl kollégától kaptam, az adatlapján lévő fényképalbumoknál megtalálsz mindent.

Egyébként köszi, örülök hogy tetszik.
Üdv.
(#) Saggitarius válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 30, 2009
1., Kinek milyen munkajat fikaztam le?
2., Legyszives olvasd el a#591708 hozzaszolast is!

Eddig ugy gondoltam besegitek, bar kezd elmenni a kedvem a tamogatottsagtol.
(#) MrBrown válasza Doncso hozzászólására (») Dec 30, 2009
Én is osztom a véleményeteket.
Nekem ha nagyon-nagyon akarnám még pénzem is volna rá talán (legalább is egy klasszissal magasabb szinen), de igényem nincs magasab szintre emelni. Én többekközött a dizájnolás és az építés öröméért csinálom.
Ha az a szellemiség uralkodna a topik felett amit Saggitarius néhány hozzzászólásából leszűrök nem is regisztrálok ide soha
Persze lehet hogy csak egy csomó mindent félre értelmezek szegény Saggitarius-tól.
(#) klemo86 hozzászólása Dec 30, 2009
Jesszus mi megy itt már… Na mindegy, ha túlságosan nem zavarok, csak annyit akartam, hogy a "nagy" rendszeremre ráakasztottam az EL34 PP-met, mert végre stabil állapotba hoztam (bár nem volt túl nagy munka), azért meglepő Élmény volt egy ilyet összerakni! Kicsit hiányoznak belőle a mélyek, de csak az én fülemnek, mert nem ehhez vagyok szokva Keverő után akasztva viszont ez is egy kicsit utána lett húzva, és hát na… Majd teszek fel képeket, csak be kéne végre dobozolni, a belvilágról már tettem fel, gondolom senki nem ájult tőle el, attól függetlenül alapzaj-mentes, és szép tiszta hangja van, különösen negyed kivezérlés körül! A füleserősítőhöz is már tekerem a hálótrafót (szerencsére ez kondikkal csatol ki, az EL34-es kimenője amit csináltam elég **** lett, de próbálkozni csak lehet).
(#) Gery78 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009
Szia!

Hát pedig nincs teljesen igazad, mert hallgatható a csöves erősítő a CD játékossal. Abban igazad van, hogy a CD sosem lesz olyan, mint egy analóg jelforrás, DE a CD játékost is meg lehet úgy építeni, némi tuninggal, hogy analóg hangja legyen, és élvezhető zenét produkáljon. Például lehet hozzá építeni egy kiváló DAC-ot csöves véggel. Egy rendes LC szűrőt is lehet hozzá fabrikálni. Bele lehet még nyúlni a tápegységbe is. Rendes kábeleket is lehet használni. Nekem is tuningolt CD-m van, (jó nem ennyire) de nem cserélném le egy LP-re. Az meg a másik, hogy manapság nem nagyon lehet kapni LP-t, vagy ha lehet akkor főleg régit, persze biztos vannak boltok ahol árusítanak, de a legtöbb együttes, vagy zenekar kiadója főleg CD-n adja ki az albumait és nem biztos, hogy azt LP-n is meg lehet szerezni. Manapság főleg CD-n kapható minden. És igenis vannak jó és hallgatható audiofil minőségű CD lemezek is. Azok a legjobb audiofil CD lemezek, ahol még a stúdióban nem cserélték le a csővel működő felvevő berendezéseiket. Szóval ezen okoknál fogva van keresnivalója a CD-nek egy csöves mellett. Ha nincs semmi tuning egy kommersz CD játékosban, még akkor is sokkal szebben szól egy csöves erősítővel, és kenterbe vágja bármelyik tranyós kollégáját.
Üdv.
(#) CIROKL válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009
Idézet:
„Mutatni jelenleg semmit nem tudok”
No comment
:hide:
(#) CIROKL válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009
Idézet:
„Ezert is irtam a fotogyujtemenyedre hogy megvan a velemenyem arrol aki Audiofil kiallitasnak signifikal egy bemutatot CD jelforrast hasznalva. Ha csak annyi allna ott, hogy "csoves erositoket epitok kiallitasa, egy szot nem szolok.
Enged meg hogy erre még reagáljak de csak erre hisz nincs értelme látom te nem ezen a bolygón élsz! Sajnálom hogy nem vagy tisztában a dolgokkal ? Igen a foto albummomban található ez a bizonyos kiállításról készült felvételek sorozata ! De az ott látható bizonyos megkérdőjelezett CD játszó az nem is az enyém meg aztán a találkozó elnevezését sem én találtam ki ? Szóval csak röviden ennyi !
Az meg hogy ki milyen jelforrásról hallgassa az othonában az általa készitett csöves erősítőjét az hagy legyem már a saját döntése , haggyuk már a szabványt oda ahová tartozik !
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 31, 2009
Én Cyklon kollégától kaptam egy "marshallra valónyit", de még nem próbáltam ki, viszont Ő igen, és azt mondja "vintage" jellegű hangja van! De neten is láttam már, jobbára plexi, és JCM kopikban ( ugye most gitárerősítőről beszélünk )
trafó terv, hamarosan, csak még "digitalizálni" kell
(#) kocos válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009
Én csak Hi-Fi erősítőnek hívom , amit építek, mert azt a szintet eléri. Hogy magasabbat is-e azt nem tudom, mert a lánc eleje, s vége sem magasabb a Hi-Fi-nél, annak is csak az alja.. De még így is van különbség hangzásban egy jó minőségű tranzisztoros Hi-Fi, és az általam készített erősítők között.. vagy csak azt akarom halalni, hogy legyen .. de más is mondta, hogy jól szól... de lehet csak "hízelegni" akart :nemtudom:
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 31, 2009
én székről, vagy fotelról hallgatom az erősítő(i)met :nemtudom:
(#) kocos válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 31, 2009
Idézet:
„Azok a legjobb audiofil CD lemezek, ahol még a stúdióban nem cserélték le a csővel működő felvevő berendezéseiket.”


hát azért egy felvétel ennél bonyolultabb. nem home studiot feltételezve 99,999999 %-ban csöves mikrofon előfokokkal vesznek fel, a felvett jelet, aztán csöves kompresszorral, limiterrel, expanderrel "megdolgozzák" de a felvétel már digitális... Szinte már sehol nem hazsnálnak 8 sávos magnót felvételre, mert korlűátozza a lehetőségeket, a keverés és vágás nagyon lelassu(na), ami a mai világban "elfogadhatatlan", és megfizethetlen. ráaádsul legjobb esetben is 16 sáv egyidejű felvételére, és kb 2 sáv real time keverésére lehet számítani, míg egy pro tools rendszernél a 128 már szinte "alap". AZért igényes studiókban akad egy-egy Revox, vagy Tascam, és a AMstert azzal készítik, azaz "áthajtják" egy szalagoson, hogy "analógítsa" a hangot, majd ismét rögzítik digitálisan ...
No és a régi nagy full analóg felvételek mester szalagjait, is digitálsian veszik/keverik /masterelik újra, hogy CD-n kiadhassák, és kaszáljanak mégegyzser belőle egy nagy valag pénzt a "didzsitöli remásztered edísön"-ből ...
a mintavételezés ma már lehet 192 kHz, és 24 bites jelfeldolgozás, ami a CD-re írásnál jókora jelvesztés mellett 44,1 kHz/16 bit-re "konvertálódik"
DE ! Szinte minden, még a mai napig is, magára valamit adó zenekar albuma megjelenik LP-n is !
Most zenekar alatt nem bejonszét, meg krisztina agilérát, meg lédigagát ( mellesleg ez a zenekarom jelenlegi munkaneve ). meg hasonló - az '50-e évek végén "one hit wonder"-nek nevezték volna - egynyári slágeres "előadókat" kell érteni, ahol az LP nem is biznisz csak a Single ..
UFF
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Dec 31, 2009
Én is kipróbáltam, pont kapóra jött egy 2204-es klón előfoka, abba építettem bele, és a megszokott wima kondiktól eltérő a hangzása, szerencsére jó irányban. az a baj hogy 400 voltos csak, 630 jobb lenne, a végfokba is tennék.
Következő: »»   852 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem