Fórum témák
» Több friss téma |
Mire jó a GOOGLE????
http://www.usbyte.com/common/approximate_wavelength.htm szerintem 808nm - infrared üdv
a 808 már nem látszik szabadszemmel de a hibrid kristályt csak ez hajtja meg és abból meg ugye zöld lézer jön ki.viszont Egyébként gyenge pirosnak látszik viszont ha befókuszálod akkor a sötétebb színű papyrt átégeti pillanatok alatt.
Nembeszélve hogy a 808 nm a legdrágább a boltokban is
Hy
nekem is sikerült építenem egy zöld lézer sikeresen igaz először extra kókányul sikerült de nagy volt a fénye. Most esztergálom hozzá a lencse tartókat. Ha készlesz felteszem a képeket.
Az tuti sok szerencsét hozzá.
Ha a szupepe féle lézert csinálod és az ő általa leirt meghajtót vagy végülis mindegy mien meghajtót de a dióda elé még rakj egy 5-6 ohmos teljesítményellenállást is és nem engedi feljebb a miliampert a szükségesnél. Én már először nem védtem le és a nagy kisérletezés közben két drága diódát tettem tönkre.
Nekem még lekopogom nem sikerült lefüstölni egyetlen egy diódát sem. Bár a 2Vhoz közelvoltam nagyon. A suli tépegységéről próbáltam ésannak eléggé emászott a feszültsége.
a szupepe féle áramkörben én eddig teljesen megbízok és azzal hajtom a pirosamat is.
Ha a 300 mw os 808 használod annak bőven elég az 1,8 1,9 volt de ezt az áramkör auto modon beállítja és max 270 mA onnan már ugysem lökődik jobban a kristály
Hy! Kész a lézerem, szupepés. Mindenkinek ajálom mert szupepe megbízható segítőkész szegényt sokszor zaklattam vele de egyszer se b...ott le, pedig lett volna alkalma.
A lézere pedig nagyon komoly. Nem sok gyakorlatom van a lézerekben de annyira nem bonyolult összetenni. Észnél kell lenni nagyon, hogy ne tegyünk kárt magunkban, illetve a lézerben. Aki megteheti, anyagiak megengedik, az ezt vegye meg ne a piaci zöld pointert ami jó ha megvan 1mW. Az enyémmel teliholnál sikerült olyan 100m elvilágítani és 20cm körül volt a pont. Ha kicsit fókuszálnám, jobb lenne, mert csak be van téve a lencse. 1. Kérlek, hogy a vulgáris szavakat mellőzd! 2. Kérlek, hogy próbálj picit tagolni a szövegen, hsználd a vesszőt, pontot, sortérést, és figyelj picit a helyesírásra! Nekem is idő belt kibogozni, mit szerettél volna írni. Kösz: Frankye
Előttem is ittvan a lézer, de még darabokban. Már jóideje áll előttem. Ha minden igaz a jövőhéten rakom össze.
Na engem szétvetett a kíváncsiság. Elég baj mondjuk.
Az első verzió az úgy nézett ki, hogy fogtam egy hűtőbordát, besüllyestettem a diódát, és ráraktam egy nyers paneldarabra. Majd vágtam le paneldarabokat, és kifúrtam a lencséket, kézzel beállítottam és neki a forrasztót, odaforasztottam, ennyi. Nem lett tökéletes, de működött, elég jól, szinte majdnem tökéletes volt. Mostanra sikerült kiesztergálni a bronz befogókat. Sok sikert az építéshez!
Az utolsó két lencsét ha tudjátok állíthatóra csináljátok!
Nekem megmaradt az uccsó két lencse közt a rajz szerinti távolság, viszont az enyémben lehet e kettőt állítani, és pontosan be lehet lőni a fókuszt. A www.djatis.atw.hu -n meg is nézhettek a kész sufnituningomat. A zöld nekem is szupepe-féle, csak én nem esztergálással, hanem egy kis kreativitással csináltam meg.
Hy!
Ezekkel a tükrökkel érdekes figukat lehet kihozni az bizti. Én is csináltam ilyet 4m motorral, hát nem mondom, durva lett. Órákig el lehet játszadozni vele.
Uraim!
Úgy látom, elharapózott a topicban a vulgáris szavak használata, valamint az ékesszóló, szép, magyar nyelv használatának teljeskörű mellőzése! Az érthetőség és az olvashatóság érdekében kérem, hogy nagyobb figyelmet fordítsatok: 1. a szöveg tagolására (vessz, pont, és egyéb írásjelek sűrűbb használata) 2. a szóközök használatára (egybe írandó és külön írandó szavak) 3. a sortörés használatára (gyk.: Enter feliratú, vagy fentről le, majd jobbról balra mutató nyíllal ellátott gomb) 4. az érthető fogalmazásra 5. és végül, de nem utolsó sorban: az elírások (elütések) kijavítására! Köszönöm!
van értelme a 3, vagy 4 forgó motornak? sokkal jobb figurák keletkeznek? (van 2 motorosom, de nem tudom, hogy lenne-e értelme a átalakítani több motorosra...)
Tulajdonképp nem sok értelme van 3 nak inkább annak van értelme hogy mint én az oldalamon amit bemutatok ott azok a szakaszos figurák a lézer szabályozható sebességű villogásával jönnek létre és ez még több figurát jelent és szebbeket is.
tudom, az enyémben is lehet állítani a lézer villogási sebességét, és kitöltési tényezőjét is.
Nézd tomi nekem 3db magnó motor illetve egy léptető motor volt benne. A 4. léptető motornak igazából nem sok értelme volt inkább az, hogy sokkal nagyobb térre terjeszti ki a sugárjátékot. A 3 motornak van értelme sokal több ábrát lehet csinálni de nagyon sok múlik a lézer fény modulációján. Eleinte és pirossal szórakoztam elég jók lettek illetve egy sima 555 szaggat a frekit. Illetve volt még később egy olyan rendszer is ami hangra egy előre beállítot kiszámolt frekire ugrott és így váltakozott ez is szép volt. Majd lett egy olyan is hogy az mindegyik motor tengelyén volt egy lyuktárcsa, és egy optokapu így ezzel szaggattam a lézer fényét majd egy gombal és egy számlálóval léptetni lehettet hogy melyik motor tengelyéről vegye az impulzusokat. Ezekkel nagyon sokáig el lehet játszani kell hozzá fantázia meg ragasztó ami gyorsan szárad, igaz a legjobb és verhetetlen a galvo ezzel ugye korlátlan mennyiségű ábrát lehet létrehozni. Ezzel csak annyi baj van hogy a galvot ha veszek az drága ami pontos ha építek az rengeteg tudás tapasztalat és marha sok idő. Kérdés megérie.
Hát az atol füg hogy ki milyen megszálot a saját hobbia felé!
Galvo épités szempontjárol le is montam ezért inkáb megvetem a gyárit! igen mélyen a zsebbe kelet nyulni ez miat dehát a hobbi eröl szol az hogy meg éri e ekkora pénzeket rá forditani mert a lézeres cucok még mindi a csilagos árakat taposák az legyen szó minden ágárol. kis izelitö a készülö RGB projektorol már csak piros meg zöld kis teljesitmény laserek hiányoznak a projekböl de legnehezebb a kéket be szerezni hisz anak van a legnagyobb horror ára pláne félvezetö fajtába! video: http://dexter1979.atw.hu/videok/laser2.wmv
hy
nézegettem ezt a kék lézer hát igen ami szép az drága. amúgy mennyi volt a kék lézer? Ja és láttom még ne sikerült összehozni a sugarakat vagyis még nem szines. Szupepe-ét ha megkérdezed ő segíteni foh most a zöld piros keverését láttam már ami nagyon komoly ugye ez sárga lesz vagyislehet változtani az arány ő segíteni fog szinte biztos
A szin keverések nem jelentenek gondot mert meg lehet 3 discro szürövel oldani a rgb modulok fény ösze
párhuzamositásait it a képen csak egy 45 fokod prizmába voltak ösze engedve a piros meg a kék igy nem látszik a szin keverés hisz a modulácio végzi szinte a szinkeverés vezérlés legnagyobb értelembe! itt egyik laser sincs modulálva még de a legnehezebb az argonál mert az csak ki takarásal tudom modulálni azt nem lehet nagy fekiken szagatni mint a dioda lasert! Hát félvezetö kékre még nincs anyi pénzem hogy megérné meg veni mert 50mw modul ugy 300-350 ezer körül mozognak árba igy maratam az argonál de ez meg le szakitja a vilany órát mert a 20mw val durván hálozati felvétele 1KW körül van és ez a csövön höként távozik el 99.9% ka sajna enyit a hatásfokrol! :eek2: a csöhöz szerencsére kis pénzért 50e jutotan de a legnagyobb gondot a tartos 100 v 10A táp ösze álitása volt! A piros meg kékböl lila szin lesz csak! peti nagy haver sokat szokot segiteni! az arogonról képeket találsz itt: http://dexter1979.atw.hu
igen láttam a honlapon a képeket
sajnos a kék félvezetős lézer nagyon drága még a discro szűrő is 15e körül van. Tehát lehet gondolkozni hogy megéri e befektetni vagy sem szerintem igen. Bár a RGB nagyon nehezen jön visza. Inkább a komolyabb galvora érdemesebb befektetni. Neked milyen és mennyibe voltak a galvok?
hát a galvo szet 140 pénz volt it a videon látszik hogy az lpt portos sebeség
már 30k sebeséghez kicsi látszik is az ábrán hogy be villozik a galvo tudja a nagy sebeséget csak az lpt adat átviteli sebesége kicsi!!! azért lesz majd a dac usb verzios anál már 60-70k is elérhetö komolyabb galvokal is! de még a kioltás is hiányzik a videon láthatok a backingok! : video:http://dexter1979.atw.hu/videok/30kgalvo.avi képek: Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás
hy
pont ilyen galvokat akarunk venni ez a kínai cucc amit szupepeénél lehet venni igaz? Moat ő is fejleszt eggyet arra várunk talán nyárra kész lesz ésilyensebességet tudni fog. Amúgy a villogás az ábrán csak az LPT port lassúsága miatt van mert nagyon szépen rajzol csak kár hogy így villog
igen ö töle vettem a galvot!
sajnos az lpt töl csak enyit lehet várni majd az usb cucos meg oldja ezt! az elecronika egyszerü alkatrészekböl vanak csak a panel kell majd ki rajzolni hogy átekinthetöbb legyen a kapcsi ! a motorok eg a legegyszerübbek meg csinálni nem nagy duranások csak egy kis esztergálni valo van rajta töbség mello! :yes:
Tudja valaki Budapesten hol lehet kapni nagy választékba "dicroic szüröt "
amit a disko fényeknél használnak szinek ki keverésére!!!!
Sziasztok, nekem van ...
Bocs, de ez NEM a reklám helye! Arra használd az Apróhirdetéseket! Moderator
Látom elég sokan neki estek a lézerek lelkivilágának.
Csak egy kis érdekességként írom, hogy régen csináltam egy X-Y scannert, amit kibővítettem egy kis aprósággal: A lézer fényét egy gyorsan forgó fehér papírlapra vetítettem. A papírlap forgása adta a lézernek a mélységet, melyre a papírlap állásától függően vetítettem a képet, így szép, teljesen 3D-s képeket tudtam vetíteni. Az egészben a nehéz a papírlap és a galvok pozicionálása (én azt a megoldást választottam, hogy a papírlap jóval gyorsabban forog mint ahogy a galvo mozdul, így a képalkotás számomra a mélységnél kezdődőtt, amit a lézer villogtatásával értem el, és csak ezek után mozgattam a lézert X Y tengelyen. huhh, remélem sikerült érthetően leírni
Hm mit találtam neten:
You can unscrew & remove the end cap containing the beam shutter to facilitate cleaning of the lens. However, ***DO NOT*** under any circumstances attempt to remove the laser itself from the housing!!! Doing so will void the warranty, and opens the possibility that you may irradiate yourself with 260mW+ of green laser radiation at 532nm, at least several hundred milliwatts of IR laser radiation at 1,064nm, and 2,000mW (2W) of NIR laser radiation at 808nm. Ezzel már lehetne kettévágni dolgokat , csak kinek van szíve szétszedni egy $649-$1529-os zöld lézert? |
Bejelentkezés
Hirdetés |