Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valahogy ismerősek az írásaid. Bővebben: Link
Az rendben van, hogy az ablakok ilyen hidegben (is) lefagynak, de hogy még a pingvinek is bepánikolnak, ráadásul kernel szinten. Nagyon nem szereti a hideget az a gép itt a melóban.
Jégvirágos ablakot mindenki látott, node fagyott pingvint?
Vegyél be savlekötőt, jó a hányingerre. Esetleg Torecan vagy Bilagit.
Mit tegyek, ha mindíg én vagyok a házmester? A hómarba már belenyomtam 100e km-t...
Hja kérem, akinek a telke egy egész utca hosszú...
Ami késik, nem múlik. Mi a hegy másik oldalán lakunk, s ha hétvégére marad a hó, felmegyünk a gyerkőcökkel a szánkópályára.
Hello !
Gondolom mindenki látta már az Esőember c. filmet. Szóval van benne az autista tag, akinek van egy kistv-je. Kb 5-6 cm vastag, elemről megy, és simán viszi mindenhova. Szóval elég kicsi. Na szóval azon akadtam fenn, hogy ez vajon mi lehet, mikor a film a 80-as évek közepe felé játszódik. Tudtommal akkor még nem dobáltak olyan felbontású LCD kijelzőket, ilyen méretben, amin filmet is lehet nézni. Ahhoz meg túl kicsi, hogy katódsugárcsöves legyen. Vagy ha kijelző volt is, maga az elektronika lenne túl nagy. A tv fekete-fehér volt, és közelről eléggé analógos képe volt. Valami ötlet ? Ja amúgy meg B.U.É.K. !!
"A hegy másik oldalán..." Mihez képest a másik?
A filmet láttam, bár ez a rész nem ragadott meg. Ha tudnál egy képkockát berakni a fílmből, akkor talán felismerhető. De én így látatlanban, plazma, vagy kristálygömb sík (flat) változatára gondolok. Azt ne feledd, nyugat évtizedekkel előrébb jár.
Highand-hoz képest, ugyanis Neki ment a válaszom. De azért egy picit már Tehozzád képest is a túloldalinak mondható vagyok. Viszont ebből az adatokból, következtetni lehet, hogy én vagyok az igazság. Hisz, az igazság odaátt van.
Mindjárt dobok egy képet. Végülis annyira nem is hihetetlen. Mert hát ott van az első cd lejátszó. A Sony cdp101 abban is két DIL28 tokozású ic a DAC. Igaz, itt majdnem 1Mhz mintavétel kéne, viszont 16 bitnél kevesebb is elég. Jó mondjuk ennél kicsit több alkatrész kell még, de azért a tv sem volt olyan kicsi.
Pár perc a kép, mert mivel kicsi a vinyóm, és inkább zene van rajta minden filmet letörlök, ha megnéztem. Szóval leszedem újra.
A kisképcsöves TV-t már akkoriban régen használták, mivel az IC-s technika lehetővé tette a kis fogyasztást. '89-90-ben találkoztam egy volt osztálytársammal akinek nem bizti de volt egy Panasonic-MV7-es?? kamerája amiben akkor egy 2x1cm -es monitor volt még FF-ben..
[color=olive](alapfilm)[/color]
Nem mellékesen egész jó. Hihetetlen, hogy miket tud benne a faszi. Ajánlom mindenkinek.
Jelentkezem, még nem kellett füstölnöm!
A hiány jelei nálam is jelentkeztek. Nem az az érzés,, hogy "húúú, most rá kell hogy gyújtsak", hanem majdnem elalszom, olyan punnyadt vagyok! Most megyek a városba, remélem felébredek a friss levegőn!
Igen de itt a képernyő átmérője, és a képcső hossza nem igazán passzol. Nagyon nagy lenne az eltérítési szög.
(hát ez nem most fog lejönn. 200-300kbps körűl)
Nálam A 3GP-vel semmi gond akárhol megy mert itt van mellettünk 300m-re a Távhő kéményén az átjászó. Kipróbáltam akárhova teszem nem pislog.. Csak ezzel a Free-mail -lel van gond.. Mondjuk azt sem értem, hogy egy ilyen nagy szolgáltatónak miért nincs elérhető saját e-mail cime lásd T-Online vagy weblap lehetőség. Így az emberke rászorul a netes levelezésre amit pedig nem igazán szeretek..
No igen, ez a saját e-mail cím engem is piszokul zavar, de mindegy. Van abban jó is, hogy netes levelező rendszere van az ember fiának, de tény, hogy ez egy furcsaság a Yodafon-nál.
Egyik barátomnál egyszer volt un. lapátképcsöves TV amit nem tudok hirtelen elmagyarázni, hogy müködött de az egész kaszni nem volt vastagabb cca 5cm-nél pedig a készülék megfelelt egy akkori walkmannak a méretének és ez is volt a neve..
Nem hinném, hogy nem volna pénz szerverre miután minden más szolgáltató pont azon van, hogy ott legyen az E-mail cím mögött a az ő neve?? Ez pedig ha úgy nézzük egy burkolt reklám is vagy én látom rosszul? A havaromék akik különféle számlázási progikat stb irnak saját szerverük van hosszú évek óta, de az üzlet megy is..
Most ezt nem értem... :nemtudom: Ha ideát van, akkor hogy lenne nálad?
Zolikám! Az OFF-olást fejezzétek be! (Szóljak a hóesésnek is?)
Ahogy látom, nem trükkösen, hanem tükrösen volt megcsinálva. Kérdés nagy képcsöveknél miért nem terjedt el, és a lapos TV miért csak a plazma és LCD korában terjedt el?
Csövesnél nem számított. A lapításra találták ki a projektorosat. De azok meg dög nagyok és drágák. Talán egy DIY (nem szeretem ezt a szót) azaz házi projektoron gondolkodom. Csak ha jófajta LCD/TFT-ből akarom, meg a optikája is jó legyen, fényereje is jó legyen, és ne egy kredencnyi méretű legyen, akkor már inkább veszek gyárit 100000-ért. Házinak csak akkor állnék neki, ha 10000-ből kilehetne hozni. Van egy régi 800*600-as felbontású laptopom, azt bedobozolva, jó kis multimédia centert csinálnék, de sajnálom az ilyenre.
Nem tudom hogy vagy vele, de a kredenccel kredenccel nekem semmi bajom nincs...
Te most mire gondolsz a síkképcsöre vagy pedig az abszolute vékony képcsőre?
A vékony képcsőre, amire azt írtad, hogy a kis tévé nem volt nagyobb egy walkmannál. Bocs, ha valamit félre értettem.
Megnéztem közelebbről is a tv-t és valóban erről lehet szó. Sőt nem is egészen 90fok, mert a képernyő egy kicsit úgy 10-15fokkal befelé dől. Nagyon érdekes megoldás. Érdekes, hogy valyon nagyban miért nem volt ilyen.
Ja screenshot pedig nincs, és nem is lesz. Ugyanis még mindig használhatatlan gusztustalan szemét windows használok, +paint-et, és abban már nem lehet kezelni egy 640x480-as képet. Miután 20 perc után a paint elhasznált 710Mb lapozófájlt, és 490Mb ramot, és közben még az egeret is csak ritkán lehetett megmozdítani,gondoltam inkább hagyom az egészet. Na ezt nevezik ám memóriaszivárgásnak. Ha a vizsgák megvannak, végre okos leszek, és Linuxot használok. A windows (csakazértis kisbetűvel) telepítőlemezt meg tesztelem, hogy 4 emelet magasról mennyit megy vízszintesen.
Az 59312 hsz-ed eléggé zavaros. Egy mondaton belűl kétszer mondod, hogy határozottan jó ötlet házilag projektort építeni, és kétszer ugyanilyen határozottan megcáfolod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |