Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem 150W-os kvarclámpa(arcbarnító) van, ezzel és sima papírral kb 3-4 perc körül van a levilágítási idő és kb 25cm-re van a lámpa a nyáktól. Az egész teljesen ingyen volt, mert az arcbarnítót találtam itthon, plusz volt egy Omron multifunkciós időkapcsolóm is(én marha azelőtt akartam eladni).
Közben utánanéztem és feltettem ide is valamikor, amikro elkészült. És jó, hogy megnéztem, mert a lámpa nem is 150, hanem 500W-os. Bővebben: Link Azóta még anyi változott, ahogy a gipszkarton és plexi helyére bekerült egy szkennerből kiszedett üveg.
Egészen gusztusos lett! Csatolok pár képet róla. Egyébként jópofa dolog egy 2000Ft-os pákával ilyet forrasztani lábanként
Szóval lehet ilyet is vasalni.
Szerintetek ez nem jó furatgalvánozásra? csak bele kéne nyomni a lukba, és szárítás után forrasztani, vagy esetleg szárítás után még egy galvanizálás. Bár mintha ezüstre nem menne fel az ón.
Nézegettem a galvanizáljunk otthon pdf-et. Hát nem tudom mikor írták, de pl. asztalosgyantát ma már nem lehet szerezni. Valami modernebb galvanikus ónozás kapható vegyszerekkel leírás nincs valakinek?
Na kipróbáltam a lötstoppos panelomat. Két oldalát forrasztottam be eddig. Tűvel nagyon vékonyan felvittem a pasztát a lábakra, pákával ráolvasztottam, persze pár láb a lábak között (nem a panelon) összekötődött, felvittem a folyasztókrémet, átmelegítettem, az összeforrasztások szétváltak, és első mérésre nuku zárlat, és chip tetejénél meg a dip lábak között működik a vezetés. Mondanom sem kell nagyságrendekkel egyszerűbb így forrasztani ilyen sűrű lábakat, a mérés több időt vett el mint a forrasztás.
Szia. Voltam Debrecenben a Modulban, de nem volt 0.5 fúró ami még kisebb baj lett volna, mert volt 0.8-as, de 250Ft/db ahogy érdeklődtem nagyon drága hely legalább is most már. Máshol nem tudsz Debrecenben 120-150Ft körül 0.5-0.8-as fúrót?
Ajánlok valami barkácsboltot. Én itt helyben egy barkácsboltban vettem nyáron fúrókat4mm-ig minden méretben pár darabot. Volt minden szükséges méretben. Valami 50Ft-os átlagárban volt darabja. A mérettel változik kicsit az ár is.
Annyira nem ismerem Debrecent, hogy tudjak barkácsboltot, de szinte minden hihetetlenül drága. Elektronikai dolgok ára az már a plafont súrolja alig van 1-2 bolt ahol még elfogadható áron lehet venni valamit. Az az 50Ft nagyon bíztatóan hangzik, de ha 100Ft lenne én már annak is örülnék, de 250Ft egy kis fúróért? :eek2:
Szia!
Ha már potyaút a ChipCad -ba.... A HQ-Video az M3 feljárata közelében van (a Vidámpark környékén), de a Nyugatitól sincs messze. Az egyszerű 0,6 mm fúró ott is majdnem 200 Ft + Áfa. (TSOP4836 is van nekik...) Szia
Üdv Urak!
Van valaki aki Doncso féle módszerrel (matrica hátuljával) készít NYÁK-ot? Pár kérdésem lenne és tapasztalat megosztása kellene. köszi!
Sajnos lehet a potyaút csak egy boltot jelent. Egyébként az a 200Ft +Áfa nem vígasztal, de a tsop2236-hoz készült a cucc nem? Legalább is ez volt ráírva a nyáktervre. Még nem egy új verziót csinálok először látni akarom működés közben aztán majd ráérek nagyobb tudásút csinálni.
Ehhez képest a keményfém fúró nem is drága, főleg ha nem törik el...
Még a Szent Anna és Kandia utca sarkán levő boltot is megnézheted! Üdv. P István
Sziasztok!
Át szeretnék állni a fotólakkos nyákgyártásra hogyan kezdjek hozzá mit kellene vennem építenem? Előre is kösznom a válaszokat!
Először is fáradtságot kéne venned. Nem sokat csak egy keveset. A vett fáradtságot betöltöd a keresőbe, és elolvasod az erről szóló hozzászólásokat.
Ha veszel még fél kiló fáradtságot, akkor megnézed a főoldalon lévő videókat. Mást egyenlőre ne vegyél.
Beforrasztottam az 80 lábú ic-t. Ezzel a folyatószerrel egy álom dolgozni. Úgy kapja szét az összeforrasztásokat, hogy öröm nézni. Mondjuk ez a lötstoppos nyák sem semmi, de hát aki tud az tud.
Sajnos a scanner már nem boldogul a mélységekkel fotózni meg éjjel nehéz. Ja fúrásaim meg olyanok lettek, hogy a 10-es tüskesor kihullik belőle olyan pontosak.
Hááát apám...ez jósz.r munka de parasztnak tanyára.
De azért nem vagy semmi! Ezt a minőséget a kínában forrasztó robotok is tanulják. Gratulálok hozzá!
Egyébként igazad van a lomex van a nyugatihoz közel (de mindegy, mert örülök, ha a chipcadből meghozná ami kell).
Hát nem, de azt meg sem mertem kérdezni, mert az meg van vagy 1500-1800 biztosan ott. A Szent Annán még hagyján, de ott nagyon kevés cucc vagy főleg csak alapdolgok, ma voltam, de nem volt fúró sajnos.
:no:
Ez azért egy jókora megtorló túlkapás volt.
No akkor ezt a videot nézd meg. Besza behu. Nagyon jó. SMD Forrasztás egyszerűen, és profin.
Ja csak azt mond meg mi tartotta ott az ic-ket? egyébként nem rosz módszer a következőnél kipróbálom.
Beónozol 1-2 padet ellenkező oldalon, beforrasztod azt az 1-2 lábat, és onnantól rögzítve van a proci.
Azt azért meg kell hagyni, hogy egy ilyen forrasztómozdulat szerintem nem mindig jön össze, így a csávónak is gratula!
Az a "csávó" egy forrasztómester! Nem véletlenül mutogatta a certifikate-jait. Az mind forrasztási tudományról szóló bizonyítvány és tanúsítvány.
15 évvel ezelött a mesterem ugyanezt a technikát mutatta nekem.
És a lényeg a több mint 1cm hosszan teflonozott hegy amit függőlegesen tart, a folyasztón kívűl a sok jó minőségű ón a titka, ha megfigyeled elég sokat használ, ezért folyik le a lábakról a + ón így nincs zárlat.
Szép lett,gratula hozzá.Ha lenne egy "hózentróger"húzgáló
és elengedő smile lenne,akkor az jogos lenne.
Gondolom azzal a piros pozícionáló ragasztóvl oda ragasztották.
Ebben a témában följött még egy csomó találat. azokban még azt is látni, hogy ahogy megérinti az ember a pákával a proci lábát, akkor az egy kicsit meghajlik, a proci mégsem mozdul meg.
Vagy itt van egy másik video
Ezen 1 percnél mutat egy pár forrasztást, aminél oda keni a lábakhoz a folyasztó szert, és egy pákával végig megy rajta, és tökéletes lesz. A pákán lévő kevéske ónt használja hozzá. Látni még azt is, hogy hogyan fut föl a proci lábain az ón, egy pici füstfelhő kíséretében. Bővebben: Link
ha jól megnézitek azért elég spec nagyítójuk és spec pákájuk van hozzá. Így azért könnyebb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |