Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én ezt az oldalt most látom először. Az árak kifejezetten reálisak, csak nem a mi kereseteinkhez képest. A "most megvásárolni" felirat valahogy azt érzékelteti velem, hogy ez webfordítóval készült. Egyébként érdemesebb valami százcsöves régi műszert szétszedni, ha valaki nem sajnálja. Ha már itt tartunk, én inkább a forrfüles foglalat M+-as csavarokkal rögzítésére, és a panelra bekábelezésére szavazok. Mechanikailag biztosabb. főleg csőcserekor nem érnek meglepetések. A HAM bazárban egy EL84 és egy EM84 2000 Ft. Oda csak alapos árismerettel érdemes menni. Az árrésük egyszerűen pofátlan. A Videotonban dolgozó azóta már nyugdíjas készletező néni mesélte, hogy kerámia csévetestet vittek tőluk. 50 Ft plusz áfa, ők azt hiszem 300 Ft-ért árulták. GU 50 annó 50 Ft volt egy darab szintén ugyanott, most mennyiért adják? 1 ZS 29 B miniatűr drótláb pentóda, én 25 Ft plusz áfáért vettem 7 éve, azóta nem emelt a bolt. Örül ha el tudja adni. Mennyiért adják? 890 Ft! Ez az arcpirító pofátlanság, nem más...
Ez egy B9A noval foglalat! :beka3: Hogy honnan tudom ennyire pontosan? Onnan,hogy ott a kép jobb oldalán az egér,és ahoz lehet viszinyítani!
Azt még nem, most komolyan kidolgozom a részleteit is (kipróbálom előre). Holnap meló, pénteken utazás, vasárnap megint meló. Szombat meg a családé. Folytatás a jövő héten.
Ez a bolt Magyarországon van, azt hiszem Cegléden. Szerintem reális az árak, ezek az alkatrészek kimondottan profi minőségűek, méregdrága hangszererősítők javító alkatraszei. A csövek szerintem jórészt innen szerezhetők be a legjobb feltételekkel, pl garancia stb. Ezeket a csöveket némelyik hangszerboltban árulják, 15-20 %-al drágábban.Én tudom mert már megfizettem a tanulópénzt. Itt nincs olyan hogy sajnos ez a termék kifogyott. Pár nap és beszerzik.Nem akarok reklámot csinálni, de már vettem 500 ft-ért foglalatot a börzén, és itt is ennyi, . bocsi az offért. Majd megint kapok háromszöget.
Egyébként elég a legtöbb esetben a 6P14P is, csak nem megy elég mélyre, meg nincs elég szufla benne. Nem biztos, hogy a 6P45Sz PP nem megalomán terv.
Nekem már a 6P14P PP elég lenne hangerőre bőven, mélyek is vannak. De ha nagyon akarok majd döngetni akkor ott lesz a PL504 PP. Lehet hogy azzal már ki is lehet fektetni a hangfalakat.
Ja-ja, megyünk pénteken. Remélem nem fog esni semmi.
Idézet: „Lehet hogy azzal már ki is lehet fektetni a hangfalakat.” Azért csak finoman azzal a hangerőpotival, nehogy a falak bánják..
Nem akarom én kinyírni őket.
És mi van, ha az nem egy egér, hanem egy nagy patkány? :hide:
Amúgy, én is a B9A noval-ra szavazok.
Akkor szavazással nyert: B9A Noval!
(Akkor sem tudom, hogy a viszinyítás az olyasmi, mint amikor valamit, valamihez képest becsléssel mérünk?)
Kis szemfüles Én nem is figyeltem
Ugye?! :hide:
Múltkor én is rendeltem tőlük GZ34-et meg kerámia oktál foglalatokat.Meg is jött az ígért 3-4 nap alatt.
Az egyik oktál foglalat sajnos nem olyan volt mint amilyet rendeltem, megreklamáltam, másnap hozta a posta a jót. Most készülök majd 5U4G-t rendelni.
Jajj jaj, nagy a baj, remélem tud okosat mondani valaki.
Az off topicba leírtam, hogy nálunk 210V a hálózati, namost, épp a PCL hálótrafóján dolgozok, a primer maradt a gyári, a szekundereket mérés után számoltam ki, ahogy azt itt javasolta valaki. 50 menet fel, megmér oszt szoroz stb, no a lényeg, hogy fenn vannak a szekunderek, táp, előfesz, fűtések sokasága, összeépítve , levajazva a trafó, szépen kivezetve, szerelőlapra felforrasztva az összes kábel, gyönyörű lett a trafó, semmi hangja, csak egy a gond, időközbe megcsinálták az áramot, heh, most az anódfesz 230AC helyett 260V, a 13.8 fűtés az 14.9, a 12V előfesz 15V lett, a 6.3V fűtés majdnem 8V. Mit lehetne tenni? van ötletetek? Üdv.
Dobj egy 80W-os folytót sorba a trafó primerével. nézd meg mennyit esik rajta a fesz.
Véleményem szerint, a fűtések egy-egy megfelelő teljesítményű soros ellenállással egyszerűen belőhetők. Az anódtápnál és az előfesznél, bár nem tudom milyen szűrést terveztél, de vagy az R tag növelésével, vagy egy újabb RC tag beiktatásával az is beállítható.
Nagyobb gond lenne, ha alacsonyabb fesz. értékeket kaptál volna
Hát, az a gond, hogy a trafó, így is határon van, nem nagyon tudok fűtögetni feleslegesen, inkább tekernék egy fojtót elé ha ez járható lenne.
Na ezt lehet hogy megtudom oldani, lehet megpróbálom. Csak nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet e kivülre plusz primert tekerni.
260 V ? Hát szerintem az már nem fér bele a tűrésbe.
Ráadásul az a trafó 220 V-ra volt méretezve, most már biztos hogy túl van gerjesztve. Be kell perelni az áramszolgálatot, hogy nem a szerződésben foglaltaknak megfelelően szolgáltat, bár nem tudom mi van a szerződésben. Ha megkeresed az áramszolgáltatót és azt válaszolja hogy ez így fog maradni, akkor a legtisztább dolog az egészet újra tekerni. persze ez után az fog következni hogy 230 V lesz és megint nem lesz jó a trafód. Ugye naponta cseréled az izzókat? Én is gyakran cserélem 3 havonta biztos, pedig nálam a max 240 Volt volt. Szerintem semmilyen készüléknek nem egészséges ekkora túlfesz.
Hát én mégegyszer nem tekerem újra az biztos. inkább rátekerek még a primerre, ha jó jó, ha nem nem, én nem akarom újra tekerni. Az irgalmatlan meló. Még így is hátra van a másik kimenő. Elég lesz azt megtekergetni.
A 230 már biztos hogy marad. Mivel egy új utcába lakok, az volta szituáció, hogy beépül a környék a trafó meg nem bírta, ez el is durrant szilveszterkor, most lett megcsinálva rendesen. A lényeg, hogy a 230 marad, ez biztos. Megpróbálom Zoli javaslatát. Tudom hogy ujratekerni lenne a legtisztességesebb, de már nincs lelki erőm hozzá. Szerk: Most nézem, te félreértetted, nem a hálózat 260, hanem a nyers anódfesz AC ba.
Vannak hálózati stabilizálók, ilyenkor az nem lehet megfelelő megoldás?
Már én is gondolkodtam ezen és van is egy 400Wattos. Ki fogom próbálni.Csak nem tudom mennyire bír el egy csövest.Ja most látom, hogy közbe megcsinálták a hálózatot?
Valaki hozzáértö ember megtudná mondani milyen trafók ezek? Régi csöves Tv-böl let kiszedve és úgy kaptam.
Cső!
A bal oldali a hangkimenő (ez 90%, ilyennel még nem volt dolgom, csak VT-nal, meg Orionnal. A jobb oldali a képkimenő, ezt a PCL85 hajtotta 50Hz-es "cápafog" jellel. (Épp egy ilyen vasat keresek csévével, meg mégegy ilyenhez való csévét.) Ha van egy PCL86-os csöved, meg egy 14V, 180V-os szekunderű hálózati trafód, meg a csőhöz foglalatod, pár alkatrész forrasztgatásával egy nagyon jó hangú monó erősítőt tudsz építeni. Sztereóhoz mindenből kettő kell, a hálózati trafóból lehet egy is, de nagyobb teljesítményű.
Köszi a választ, de ahogy nézem a kettö nagyon hasonlít egymásra , de majd a müszer megmutatja.
Van ilyen SE erösitöm többet is csináltam PP-et is de inkább a gitáros cuccokkal foglalkozom. Na mutiba kettő: egy kis 2 wattos ecl 82 légszerelt stereo. Két db 12" 3060-as rft hangszóroval, jó érzékeny hsz. na ezekkel elég jól megszólal. A másik PP két el 84 -két ecc 83-al combónak megcsinálva.
Jaa, hogy le is védted? Gondoltam a témához való köszönést írok. Remélem megtalálod a képet! Ha nem keresed, majd meglesz!
Jampi, szépek! Az ECL-ben nincs maci? Csak a trafók elhelyezése miatt.. Nem írtál Te, amikor építetted a PP-t, mert ahogy látom, UTP kábelek vannak az erősítőben, és régebben valaki így építette. |
Bejelentkezés
Hirdetés |