Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   918 / 3611
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Tudsz rajta játszani is?
(#) SALáta válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Én egy évig nem is néztem tv-t, most meg csak hallgatom. Asszonyság van izgalomba ettől, én nem. Én egy bizonyos meg nem említett internetes rádiót hallgatok...
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Persze, tologatom rajta a kis dömperem..
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Jujjjj! Ez nagyot ütött.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Neeem! Ez nem igaz! Ilyet beszólni! Látod ezt Zoli3 barátom?
(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Nagyon nagy, amikor elkezd hegedülni, meg bőgőzni a macskán!
(#) tungsram válasza SALáta hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Én már leírtam , pedig a múltam zajos volt, hogy mostmár a macskám nyávogásán kivül mást nehezen viselek el. Mert ha megnézed a kereskedelmi csatornák szüneteiben a reklámot akkor az ordít. Persze aki ezt szerkeszti ilyenkor szól a EDITORNAK vagy ki a tök..- nek, hogy a hangerőt toljátok meg. Ez igaz is mert míg nálunk ezek képben voltak én mindig felébredtem rá. A közszolgálatiaknál viszont vígan alszom..
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Kicsit megkésve reagálok.

Erre is van megoldás. Építs egy RC tagot, és rakd rá az antennára.

Ugyan így zavartam a Budapest tévét (amíg hála az égnek meg nem szünt), mert nekem nagyon az agyamra ment.
Rossz minőségű, hamis éneklésből jeles.
Azon csodálkozom, hogy a TV kis tda hangvégfoka túlélte ezt az igénybevételt.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Indiana Jones link alatti orgonát személyesen is meghallgatnám, annyi biztos.
Nagyon szép hagja van, kár, hogy yutubi hangzás minsőégben nem olyan élvezhető.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

És a világ legnagyobb orgonája: Bővebben: Link 6 manuál, 6300 síp.
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Én TV-ztem, de ott hagytam őket. A reklámblokk +3dB-re szerkesztve. Marketing pszichológia miatt.
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ezen a topikon léptem rá néhány zenei linkre úgy, mind három kezemmel egyszerre nyomtam az ALT F4 -et, meg a Power OFF -ot, és rángattam ki a tápmadzagot a tápból, de benned még nem csalódtam!

Nem egy utolsó darab, viszont az Indiana Jones link alattinak szebb az akusztikája.
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Akkor még valahol jó a hallásom. Ez szerintem olyan, hogy ébredj paraszt tiéd a jövó effektus. Amit pedig leírtál, ezt ha elmagyaráznád a nejemnek akkor ki volna akadva..Köszike..

+3dB marketing pszichológia hogy is van?

Ha elaludsz, akkor felébredj a reklámra, hogy mindenképp lásd a reklámot?
Eltudom képzelni, hogy nem éppen ezért.
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Üdv,

nekem egyszer egy magát "bennfentesnek" nevező emberke meg akarta magyarázni, hogy a reklámok hangja nem hangosabb, csak teltebb. Ezért mi hangosabbnak halljuk. Mondom, akkor mégiscsak hangosabb, nem? Erre Ő: nem, csak úgy hallod... De ba'meg, mondom, nekem az számít hangosabbnak, amit én annak hallok, Te tulok...
(#) tungsram válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Pedig ez szerintem is így megy. Sőt fel fogok valami szemét k. csatornáról venni valamit és megfogom nézni a hang kivezérlését. Mondjuk egy tény, hogy ezek agyonvannak kompresszorozva eleve, de még odatolják a tartalékot is. Van egy diszkó progim ami pont erről szól: BPM és erről ment sokáig egy helyi kis rádió és nincs dinamika hanem már a túlvezérlésbe csap át amit a paraszt nem hall csak de jó hangos....
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 7, 2010 /

Nagyon elvoltam maradva az olvasással mert csak este fél nyolckor kerültem gép közelbe. Rendkívül érdekes volt kb 70 hozzá szólást elolvasni. Így sokkal jobban átéreztem a gondjaitokat,problémáitokat. Elkeserítő, hogy ennyi fórumtársunknak nincs munkahelye.
(#) tungsram válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

De a bort azért megittam az egészségedre4 :gumicsirke:
(#) tungsram válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ez volna kissebbik baj csakhogy ez a sok szemét multi a mi becsületes lehetőségeinket teljesen LB. Mi a s@rt javítsak amikor a javítás ára nemegyszer összemérhető a készülék árával.
(#) _ampervadasz_ válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Idézet:
„nincs dinamika hanem már a túlvezérlésbe csap át amit a paraszt nem hall csak de jó hangos....”

Errefelé az ModernDiszkónak szokják híni, és nemszeretem.
Korábbi esemény:
Egy barátom volt nálam, éppen szólt a zene a háttérben, és kérdeztem tőle, hogy hallja e hogy a hangszórók buffognak e, mert az erősítők, hangszórók volt témában, nem utolsó sorrenben a minőség.
Szóval, erre ő azt mondja, nem, szépen szólnak.
Mondtam neki, te ez már buffog. Aztán azzal a lendülettel fogtam, és a 31Hz -en csináltam egy +18dB -es, 62Hz -en egy +10dB -es, 125Hz -en +3dB kiemelést.
Erre az volt a reakció, hogy na tessék, így kell szólnia egy hangszórónak.
Megjegyzem, olyan torz volt, hogy az nem volt már többé zene.
Mélyből olyan sok volt, és túlvezérelt, hogy az elképeztő. Magasak nagyon elvoltak nyomva, közép-magas tartományban ,ár volt valami, de meg sem közelítette az elvárható értéket, a mély közép, istentelenül sok volt, a mély meg olyan sok, hogy az összes bútor és ablak rezonált egyfolytában.
Ekkor értettem meg, hogy, hogy sikerült a 10 ezerért neki eladott erősítőt két hónap után tönkretennie.
Életem során csak egy erősítőt vágtam tönkre zenehallgatással, de annak azért több buktatója is volt, illetve konstrukciós hibája.
Első dolog, hogy a bementi érzékenysége 0,5V (túl kicsi, az 1 - 1,5V jobb lett volna), a másik dolog, és ezt egy kicsit nehéz lesz elmagyaráznom, de remélem összejön.
Szóval van a nyáklemez, és általában felülről ültetik be az alkatrészeket, illetve a magas hőmérsékletű alkatrészek kapnak további hűtést (végerősítő fokozat). Ezt képzeld el úgy, hogy fogták megfordították a nyáklemezt, egyszóval a végfokozat hűtőbordástul lefelé nézett, így természetesen hűlni sem tudott megfelelően.
Hozzáteszem csak idézőjelben nevezném "erősítőnek", mert csak egy 2x20W -os IC -s minihifi volt. A márkája úniverzúm, egyik legjobban gyűlölt márkák között tartom számon.
(#) nagy hoho válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Az asszony itta meg mert a száraz vöröset nem szeretem. Mondta is, hogy hálás Neked mert így ivott egy plusz pohárral.Én meg nagy nehezen legyűrtem a szilvalét. Úgy gondolom holnap is fotózók Neked valami piát. Láttam egy képet ahol a cicád hanyatt fekszik. találtam a neten egy képet hasonló pozitúrában csak szegény nem önszánátából van ebben a helyzetben.
És végére egy kérdés: Szerintetek mennyi hús kell 10 dkg kolbászhoz?
(#) _ampervadasz_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Lesz még rosszabb is, mert fogunk 11% felett is járni simán.
(#) tungsram válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Hidd el , hogy az emberek többségének lövése sincs arról mi a torzítás vagy stb. Ha valami tisztán szól akkor az már s@r mert nem nincsennek hozzászokva pl. az élőzenéhez. Pedig ez is kettős mivel nincs a világon olyan hangosítás ami valamilyen szinten nem torzítana, csakhogy ott a keverőst egy fél Sss és elhajtják a .. Tehát ami a te egyéni izlésed az sajna nem biztos, hogy találkozik a másikéval is :smoke:
(#) bankimajki válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Mintha csak az én haverjaimról lenne szó, azok is így hallanak. Nemrég haver vett 15 ezerbe egy 5.1 es nyöszörgő rendszert és mutatja nekem hogy hogy szól, persze csak a mély és 2 kis hangszóró szólt. (Szerintem a mélynyomóban sem volt 10cm nél nagyobb hangszóró.)
Ami neki normálisnak hangzott, én ott már alig bírtam kivenni hogy melyik zene szól. Dehát az a baj hogy manapság szinte mindenki ilyen hulladék valamiket vesz, akkor meg mit akarunk. Nekem otthon 2 kis Uher 3 utas hangfal muzsikál 25cm-es mélyközepekkel és őszintén szólva még nem hallottam ismerőseimnél, tisztább és dinamikusabb hangzású cuccot. (Ezért is kellene a notihoz is valamit kitalálni, mert valahogy nem olyan a hangja. (Fülhallgatóval))
(#) tungsram válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Fogyasztói társadalom vegyél szemetet!!Melletem most 2 db gyári állapotú Videoton (Kleopátra ) doboz dünnyög de ezek dacára , hogy 20 éven felül vannak még szólnak és ne röhögj ki egy 2x4w-os véggel. DE nem torzít és nem kapok tőle idegbajt mert "buffog" én aki szereti a mélyhangot miután basszusgitároztam. Tehát ez mind szemlélet és igényesség kérdése amiben szerintem egyetértünk.... :smoke: :taps:
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Nagyrészt a forrás minősége az, ami elsőre közbe szól.

Ezek után jön maga az erősítő, és ami legjobban számít az a hangszóró, és a szoba akusztikája.
(#) tungsram válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Ha a fényképen vázolt macskusz hungarikuszt elosztod gyök2-vel akkor a hozzáadott bors illetve paprikának az effektiv értékéd veszed akkor kijön a végtermék pontos súlya...
Következő: »»   918 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem