Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   926 / 3611
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Egyetértek. De azért 48 főt megbecsülni nem gyenge.
Nézegettem más oldalakat is, amk a Föld népességével foglalkoznak, és azonos időszakra szóló adatok között 30-50millió fő eltéréseket találtam. Tehát még egymilliós hibahatárral sem tudják, hányan élnek ezen a gólyón...
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Az a baj, sokan azt hiszik, hogy itt most kiborult a bili. Holott az edény épp csak megbillent és egy kevés lé lecsurrant az oldalán.

Az egyesek által utált Ámerikában tudomásom szerint létezik az a fogalom, hogy oknyomozó újságírás. Tehát ha valaki úgy érzi, hogy ez a kicsi sárga folt neki nem elég, akkor odamegy a kriglihez, és felrúgja. Ezt valahogy még nem sikerült átvenni tőlük. Nálunk valaki mindig megfogja és erősen tartja az edény fülét, sőt, sokszor az az érzésem, hogy többen, és egyszerre több oldalról is.
(#) Rober_4 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Jól emlékszem, hogy az egész úgy derült ki, hogy az interneten nyilvánosságra kellett hozni a béreket, és ott tűnt fel valakinek, hogy horribilis összegek vannak végkielégítésre kifizetve, vagy már keverem?
(#) tatabike válasza Stadi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ezzel a Bélával meg az a bibi, hogy saját magának engedélyezte a sok pénzt, amit neki fizettek. Ami szintén törvénytelen, okirathamisítás.
Ma éppen egy ellenőr cseszegetett a trolin. Volt jegyem, de azért megkérdeztem, hogy szerinte korrekt dolog-e az, hogy az amúgy is drága vonaljegyek és bérletek lekaszált hasznának egy részét 100 millás végkielégítésre szórja el a BKV? Persze, érdemben nem válaszolt. A szókincsük csak a "Jegyeket, bérleteket" szavakra korlátozódik. Mindegy, nem Ő a hibás, csak kíváncsi lettem volna a reakciójára. Mert ugye az emberi faj ismérve alapján ez az ügy az ellenőrök megítélésén is ront, meg minden máson, ami a tömegközlekedéshez kapcsolható...
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ez 1% alatti hiba (6 Mrd-hoz képest). Szerintem nem rossz becslés. Pláne, ha azt veszed, hogy az egyik mondjuk a reggelt becsülte, a másik meg az estét...
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Már ha napra vonatkoznak az adatok.

Megpróbálták átvenni, tévedsz. Nem emlékszel az rokkantigazolványos botrányra? Mikor az újságíró bebizonyította, hogy bárki tud pár nap alatt rokikártyát szerezni magának, méghozzá teljesen hivatalosan? Erre mi lett? Meg akarták büntetni, mert bűnt követett el. Gratulálok.
A rendőrök is csak arra jók, hogy kiégett izzók miatt cseszegessék az embert, miközben itt mifelénk is 100-as tempóban cammognak a kertvárosi utakon az X-akárhányas bömzlikkel és hasonlókkal, le se szarják. Az ember nem mer bringázni, nem mer átmenni a zebrán, mert még a villamos is el akarja csapni. Röhej...

Ez igaz. De azért ebből is látszik, hogy a Télapó nem létezhet! Mert akkor Ő sem tudná, mennyi csomagot kell kivinni...
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 9, 2010 /

Nem politizálni akarok, DE!
Múltkor épp hallottam félfüllel a tv-ben, hogy Orbán azt mondta, hogy ha ő lesz kormányon ,akkor nem is tudom mennyit, de sok pénzt akar adni a sportnak. Jó, hogy kell a sport, de ilyen helyzetben, ha pénzt ad oda, akkor azt valahonnan el kell venni. De honnan? Nem mintha bárhol is lenne felesleges pár milliárd...
A másik. Volt osztálytársam szülei lelkészek és pár éve panaszkodott osztálytársam, hogy milyen jó volt amikor a Fidesz volt kormányon, mert mennyi pénzt kaptak ők akkor. Igen kaptak rengeteg támogatást, csak épp nem tudja honnan. Nem semmiért van az ország most ott, ahol. Rengeteg pazarlás, lopás, csalás.
Mégegy dolog, amit pont pár napja mesélt anyám. Ő egy lakásotthonba dolgozik, ahol értelmileg sérült leginkább kisebbségi gyereke vannak. És mondta, hogy van egy asszony, aki a "kanjával" egy kis szobában lakik. Ennek az asszonynak van vagy 5-6 gyereke, de mindet elvette az állam, mert nem tudná eltartani. És ráadásul most megint terhes. De nem értem. Mi a fenéért csinál ilyen ember gyereket, amikor úgyis elveszik tőle? Meg hányan vannak még az országban, akinek 8-10 gyereke van és havonta százezer Forinton felül kapnak segélyt! Plusz sokan vannak, akiktől elveszik a gyereket, majd az állam neveli fel és utána jobb esetben páran talán megélnek, a legtöbbet meg az állam tartja el haláláig. Vagyis nem az állam, hanem az adófizetők, vagyis MI. Plusz még ott vannak azok, akik nevelik ezeket a gyerekeket, a nevelőszülők. Hallottam olyat, hogy nem keveset kapnak ezért is havonta, nem semmiért küszködnek akár fogyatékos gyerekekkel is. Itt a környéken is van olyan, aki 4-5 ilyen gyereket is nevel. Na az ilyeneket kellene visszaszorítani. Egyszerűbb lenne törvényt hozni, megszabni, hogy hány gyerekig kapnának segélyt, nem csak a kisebbségre nézve, hanem az országra. Ha mittudom én csak 4 gyerekig kapnának, akkor meggondolnák, hogy szülnek-e 10+ gyereket, mert nem tudná eltartani. Így nem keveset spórolna az ország. Az ilyeneken lehetne sokat spórolni, nem azon ,hogy a dolgozó embertől vesznek el még többet. Sokan güriznek egész hónapban a kis pénzéért, hogy megéljen belőle egy hónapban és még abból is elvesznek.
Nem szoktam a politikával így foglalkozni ,de ha már feljött a téma, akkor egyszer és utoljára leírtam, amit gondolok. Sok mindenen lehetne változtatni, de a vezetés nem akar vele foglalkozni. Rég meglehetett volna lépni ilyen lépéseket, de sokak szemében akkor elásta volna magát az a párt, aki megtette volna. Lehet, hogy rövidtávon rossz lett volna egyeseknek, de lehet hosszútávon mindenki jóljárna. Amíg csak ígérgetnek, addig csak süllyedni fog az országunk.
(#) tungsram válasza Stadi hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Politika..
(#) tatabike válasza tatabike hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

És nem is az háborít fel engem, hogy kapott ez a vénasszony egy zsák lóvét a semmire, hanem az, hogy a kreténje tudatában van annak, hogy milyen sok szegénysorban élő van ebben a nyomorult országban, és másnak néha ennivalóra sem futja. Ennek ellenére van bőr a pofáján hisztizni, mikor ezért meg akarják fingatni, és még Ő várja, hogy egy ország kérjen tőle bocsánatot, mert észrevették, hogy lopott. Kár, hogy nem vagyunk a komcsi Kínában, ott ezért már rég golyót kapott volna a fejébe...

De, emlékszem. De ez csak a szabályok betű szerinti olvasása miatt van. Azt figyelembe véve pedig, hogy a rendőrségnek mennyi esélye van javítani a felderítési statisztikákat, teljesen érthető. Ráadásul ez nem politikai ügy, bár valaki felkarolhatta volna. Most ebből az következik, hogy a politikusok összes ismerőse és családtagja hamis rokikártyával parkol?

Egyébként meg tudod, ebben az országban csak azt büntetik meg, aki elérhető és hagyja magát.
(#) tatabike válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

A hiba már ott kezdődik, mikor így nyit egy kormányzásra ácsingozó párt a kampányán: "Ha mi kerülünk hatalomra..."
Azt a telibev@rt jó édes stb-jét, mi az, hogy hatalomra?! Ezzel az egy szóval elismeri mindegyik, hogy tojik Ő ránk, meg hogy nekünk mi a jó, ő itt most márpedig uralkodni fog, és mindenkinek kuss. Hol van az a demokráciában, hogy hatalom? Mit jelent a demokráciában, ahol alapvetően egyenlőség kell legyen, a hatalom? Hatalom annak a kezében van, akinek több a lóvéja, vagy tévedek? Akkor nyitómondat kampányoló pártoknak leforítva: " Ha mi is jól megszedjük magunkat..."
Majd ha őszintén így fogják kezdeni a kampányt, hogy: "Ha a mi pártunk szolgálhatná ezentúl az ország lakóit...", majd akkor szavazok valakire, addig meg a sok szarból nem vagyok hajlandó még a legjobbat sem...
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Erre csak válaszom van ami megtörtént nálunk a 16-os buszon ami környék finoman fogalmazva is tele van NEW HUNGARY MAN-nel. A csaj nem volt 15 éves sem talán amikor azt mondta a másiknak, hogy "a tesod meg.. akkor a gyerek ugyis hülye lesz és kapjátok a családi potlékot" Na ezekért én viszont egy rohadt forintot nem adnék és nem is fogok...

Nem tudom, a statisztikában súlyozva nyom-e mondjuk egy 100%-os gyorshajtás egy be nem csatolt övvel, vagy kiégett izzóval szemben. Mert szerintem nem nagyon. Vagy mikor a zebrán csapnak el majdnem egy babakocsis anyukát, szemben meg jön a rendőrautó, amiben a két fakabát kiabálva és mutogatva beszélget, és üvölt belőle a Gangsta Zolee és a kartel, és persze az egészből semmit nem látnak. Ungvár utca, Zugló, tegnap délután...erről ennyit.
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ezek alapból hülyék és sajnos sorozatgyártás folyik náluk. Ahogy kipottyan egy, már jön is következő. És a dolgozó emberek fizetésének egy része az ő zsebükbe megy. Mehetne az sokkal jobb helyre is. Vagy maradhatna a mi zsebünkben is.

Igen, az következik. Ismerek olyat, aki felvásárolhatná a belvárosi parkolók felét, ha akarná, de inkább rokikártyázik. Mert azon a szinten már nem pénzkérdés, hanem kényelem. Mennyivel egyszerűbb odadobni a szélvédő alá a rokikártyát, mint elcsattogni jegyet venni, vagy indító sms-t küldeni a parkolótársaságnak, nem igaz...?

Rosszul látod. Ő csak egy eszköz. Kellett, hogy legyen, aki ezt eltűrte, elnézte, és asszisztált hozzá (nem biztos, hogy csak egy személy). Ha valaki átmegy a lábadon egy autóval, akkor bezúzatod az autót? Én inkább a sofőrt keresném meg. Persze, ahogy korábban is írtam, nem mentem fel Bélát.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Egyszer kellene egy számítást csinálni, mondjuk 10-100 ember bevonásával, hogy valójában mennyi adót fizetünk havonta összesen. (Munkáltató, munkavállaló szintjén a bérből, és vásárlások alkalmával.) Szerintem meghökkentő összeg jönne ki.

tungsram:

Idézet:
„Na ezekért én viszont egy rohadt forintot nem adnék és nem is fogok...”

Sajnos hiába, ugyanis adó formájában elvonják Tőled, meg tőlem, meg mindenki mástól.
(#) gg630504 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Idézet:
„De nem értem. Mi a fenéért csinál”

Nagyon sok kultúra, vallás és életkörülmény van, ami nagyon szokatlan, furcsa nekem. Meg kell ismerni.

Például a gyermek a cigányoknál szent. Áldás. Ugyanúgy áldás, mint a keresztény kultúrkörben; bűn a terhességet megszakítani. A gyermek öröm. A gyermeknek mindent szabad.
Ugyanakkor nincs serdülőkor. Azonnal felnőtt lesz, és akkor pedig azért szabad neki minden, hiszen felnőtt.
A jelenben élnek. Nincs múlt, nincs jövő, csak a jelen.

A magyar társadalom kitaszítja/bezárja őket. Ahelyett, hogy megismerné és segítené. Ez a könnyebbik dolog; remek bűnbakok.

Egy másik téma. Mozgássérültek. Régen a legkevesebb az volt, hogy tornából felmentve; de inkább be valamilyen intézetbe. Nagyon sokára és nagyon lassan változik a magyar társadalom, hogy a sérülteket ne kirekessze, hanem befogadja. Az akadálymentesítés egy vicc. Szánalmas, amikor valaki azzal dicsekszik, felújított egy lépcsőt. Ahelyett, hogy akadálymentesítette volna. Nem Afrikában. Nem a középkorban. Az Európai Unióban, a 21. században. 41 évvel azután, hogy az ember a Holdra lépett. A megbízóban, tervezőben, engedélyezőben fel sem merül az akadálymentesítés. Mert nem ismeri.

Hogy ez mennyire így van? Hogy is lehet elérni például ennek a honlapnak az akadálymentes verzióját? Mert Ezt olvassa fel a gép egy nemlátónak.

Lehet, hogy így van, de ki tűrte el? Ő volt a "csúcsragadozó", saját maga engedélyezte. Akkor kinek kellett volna elllenőrizni, eltűrni, asszisztálni? Senkinek.

Érdekes, ha én ügyvezető vagyok, vagy pénzügyi igazgató (gondolom, olyan is van annál a cégnél), akkor nekem csak feltűnne, hogy mire is megy ki ez a kis steksz. És utána valaki visszavette. Azt talán csak nem állítod, hogy az is ő maga volt?
(#) tatabike válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

A ruszkik nem is voltak a Holdon 41 éve, miről beszélsz? Mivel ugye az köztudott, hogy az amerikaiak biztos nem, csak hantáznak, akkoriban meg rajtuk kívűl csak a ruszkik űrhajóztak, ők meg egy szóval sem mondták, hogy voltak ott...
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

A gond, hogy ők jogokat követelnek miközben ellopnak mindent. :gun: Én ismerem a vajdájukat személyesen is ,hát varjál rá gombot de még ő is utálja őket..Megosztás.
(#) Stadi válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ne felejtsd el, hogy az e fórumon olvasható infók hasznosításának feltétele a látás. Nem tudom, tapogatással hogy lehet összeállítani akár csak egy egyszerű tranzisztoros villogót.
(#) tatabike válasza Stadi hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Hm. Nem tudom, a BKV-nál hogyan van, de általában a humánpolitikai diri a második ember a cégnél a vezér után. És ez a banya az volt, vagyis miért ne vehette volna vissza magát? Hiszen Ő volt a személyzetis atyaúristen...
(#) tatabike válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Azért ez, hogy "remek bűnbakok", nem véletlenül alakult ki, nagyon is sok alapja van. Ha ennyi alapja volna annak, hogy a pártok őszinték itt nálunk, az USA a csicskásunk lenne már rég....
(#) gg630504 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Én viszont mondtam már fel kazettára az akkori teljes rádióamatőr vizsgaanyagot nemlátó amatőrtársnak, hogy felkészülhessen magasabb szintű vizsgájára, amit sikeresen le is tett.
Vagy aki mérnök és egy balesetben sérül meg a látása, az ássa el magát? Ne tarthasson lépést a technikával?
Tipikus a hozzáállásod. Erről írtam.
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Végülis, nem rossz ötlet. Kell szereznem egy aláírásmintát tőle, és máris beülök egy frissen kreált, mondjuk havi 1 milkás pozícióba. Még prémium se kellene, bár ha nincs benne a szerződésemben, hogy jár, az feltűnő, tehát bele kell írni minimum 100%-ot. Igazi nyugdíjas állás lenne. Ezeknek odafönt úgysem tűnik fel semmi.
(#) tungsram válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Nem értem miért kell ennyire filozófikusan belemenni ebbe a témába. Csak ugy: az én nejem mozgássérült, de most is dolgozik. A szomszédom cigány a jobbikból mert napi kapcsolatban vagyok velük. Már ők is elitélik a az un. buderhányó cigányt. Ők kiakarnak emelkedni a s@-ból és így is viselkednek..
Következő: »»   926 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem