Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Leirhatnád hol találtál qqe03-12-vel pp rajzot.előre is köszi.
És működik az SM102a hálózatim ! Mondjuk, kicsit "vicces" lett, mert 2x300 Voltot szerettem volna rá, de az albérletben mikor mértem, csak 2x250 V volt, ezért tekertem még két 50 V-os tekercset, amit sorba kötöttem vele, de már ott nem próbáltam ki, hanem ment "fürödni" pár napra, aztán száradni két hétre, és ma mértem ... 2x333 Volt ( tehát 666 ! Ezen csak metált lehet majd hallgatni ), az eredeti menetszámokkal meg 2x270, ami jó is lehetett volna ...
Nos a "poén" az albérletben, csak 215 V a hálózati feszültség (ezeréves vezetékezés ... ), itthon viszont 235, mert a házunk mellett van a transzformátor ... szóval megviccelt a delej ..
Ezért kell a primert 240V-ra tervezni és egy leágazást 220V-nál. Így átkapcsolható és mindig annyi lesz amennyi kell. Csak előtte mérni kell hálózati feszt.
Nekem is megoldódott a hálózati trafó probléma, tekertem még rá 80 menetet, és bekötöttem a 2db 110-es primer közé, így helyre álltak a feszültségek, a 260-ból egyből 230 lett, amennyi kell, előfesz és a fűtések is mostmár rendben, azért jófejek az elmüsök, 210-volt a hálózat mikor elkezdtem tekerni , és 230 lett amikorra készen lett a trafó.
De köbzoli tanácsa megint segített. Mostmár mehet tovább a PCL project. Ennek most örülök.
Köszi a rajzot!
Na, az jó, remélem több ilyen problémába nem ütközöl.
Rocker, szívesen!
Sziasztok !
Képen látható doboz 350 mm x 270 mm x 80 mm . Szerintem kis munkával jó csöves burkolat lehet . Rossman boltjaiban kapható , megtömve kozmetikai szerekkel
Szia!
Jó, hogy megint itt vagy a fórumon! Úgy tűnik, Te mindig "cső(ves)látással" járod a világot
Ezeket találtam ezzel a csővel...
Elsősorban PP kéne, mert annak egy fokkal egyszerűbb a kmenőjét megtekerni, SE-t már deszkán megépítettem, tényleg nagyon meggyőző hangja van, csak a hangerő egy kicsit már kevés. Egy 12-20W körül már tökéletes volna a végfok, otthoni zenehallgatásra.
A QQE rajzot köszi, lehet neki is állok...
Jól értelmezem az orosz szöveget?
A kimenő primer oldal 2X112V, a szekunder 8,4 volt, és 3600 az impedanciája? De mi az a ktr? Nem egészen világos... Illetve nem szeretnék szimetrikus bemenetet, akkor elég csak lehúzni testre az egyik bemeneti pontot?
Régen sem voltam túl jó oroszból, és azóta is sokat feledtem...
Szerintem a Ktr az áttétel akar lenni, mert ha Raa/Rt veszem a gyök alatt, éppen ezek a számok jöttek ki. Nem hiszem, hogy túl jó lenne, ha csak lehúznád testre az egyik bemeneti pontot, de ehhez meg nem vagyok elég tájékozott "csöves", vannak itt mesterek, akik majd eligazítanak. Talán ha átalakítanád a meghajtást hasonlóan mind a másik rajznál van?
Dj Jani: A primerekbe elhelyeztem egy-egy 120 Ohm- ot, így a fesz 6,56V-ra mérséklődött. A hálózat 225V-nak adódott.
Sziasztok!
Egy PCL86 SE építésére szántam rá magamat (az oldalon található Müszi féle kapcsolással). Sikerült kimenőtrafókat is szereznem Jandark jóvoltából. A kérdésem az lenne, hogy mik a trafó kivezetései, amik a mellékelt képen láthatók. A 300 ohm-os feltételezem, a primer, rajta valamiféle kompenzáló taggal. Szekunderből kettő is van rajta, az egyik a primer felett és 1,1 ohm körüli értékű, míg van egy teljesen különálló (?) alulra tekerve, ami 2 ohm körüli. A kapcsolást 8 ohm-os hangfalakon hallgatnám. A lényeg, hogy hova kössem a hangfalakat? A másik pedig egy technikai lenne, mégpedig a PCL86 fűtésével kapcsolatban. A egyik helyen 13,3V-ot ír, máshol 14,5V-ot (sőtt valahol 12,6V-ot is láttam). Ebből mi az igaz? Valahol a topikban korábban olvastam, hogy a 300mA-t kell nézni, hogy ez milyen fesz mellett áll be, a pontos érték nem érdekes. A fűtést amúgy egy 15 voltos trafó adná, előtét ellenállással egyelőre. A segítségeteket előre is köszönöm! Estig nem leszek gépközelben.
Jól gondolod, a 300 ohm-os a primer, a szekunder meg az 1,1 ohm-os lesz. Az alsó, különálló tekercsre meg köthetsz fejhallgatót.
A fűtés is úgy van ahogy mondod, 300mA-es fűtőáramot kell beállítani, az a 15V-os trafó soros ellenállással maga lesz a tökély. (Persze ha elbírja a csövek fűtőáramát)
üdv
Hozzá értő emberek! Segítséget kérek. Ki tudná megmondani ,milyen trafók lehetnek ezek? CCCP
Tegnap megjöttek a 6N13Sz-ek. Nagyon szép csövecskék, már csak építhetném vele az erősítőt.
Ha minden igaz, a bal oldali a Junoszty (402?) függőleges végfokából származik, a jobb oldalival pedig ORION csöves FF TV-ben találkoztam, szintén a függőleges eltérítés kimenőtrafója...
Ez igen! Hol vetted ezeket a szépségeket, és mennyiért? Amúgy mindegyik Svetlana gyártmány? Milyen erősítő lesz belőle? Kapcsolási rajz, kimenőd van már hozzá? Gratula, nagyon szépek!
Üdv Geri.
Sikerült rendelni csöveket amiről a múltkor szó volt?
Szia! Még nem rendeltem meg a 6C4C-t, mert le vagyok gatyásodva anyagilag, de talán majd jövő hónapban. Te hogy haladsz az erősítőddel?
Még nem haladtam semmit. Zománchuzalt kellene venni, de mindig közbejön valami egyéb kiadás. Még az sem dőlt el milyen kapcsolást építek, de annyira nem is sürgős a dolog. A PP-n is van még mit fejleszteni. Azért remélem karácsonyra megszólal.
Idézet: „Azért remélem karácsonyra megszólal.” Mintha magamat hallanám.
Akkor nem sieted el a dolgot. Hát ez van... pénz beszél... sajnos. Egyébként én is kutakodok a témában, ismered az SEamp CAD nevű progit? 6C4C kolléga szerint érdemes foglalkozni vele. A másik ilyen a Tube CAD. Kíváncsi volnék mit lehet kihozni ezekből.
Nem ismerem ezeket a programokat, de utánanézek.
Nekem is ezt kell majd elkövetnem a trafóimmal. Az enyémek ugyanazok csak csöves egyenhez van rajta az anódtekercs meg még egy 6,3 az egyencsőnek.
Köszönöm a segítséget! Majd teszek fel képeket a kész erősítőről.
Vakerán vettem. 4000-ért. Kapcsolási rajz RT ÉK-ben van, vagy a 2005-ösben, vagy a 2008-asban, most hirtelen nem tudom, kimenő majd azon terv alapján lesz megcsinálva.
Egy kis érdekesség.Most találtam véletlenül.KATT ÉS NÉZD.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |