Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   862 / 2208
(#) jampi válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 7, 2010
A maci a brum? Mert az nincs semmi, csak ha odahajolok tiz centire a szóróhoz. Nem tudom mi az a UTP kábel? Hát, nem nagyon szotam beirogatni ide ,csak figyelem.
(#) mark.budai válasza jampi hozzászólására (») Jan 7, 2010
Igen, maci a brumm. Ha nincs, akkor jó.. Az RJ45 kábel, ami pl. a sz.gépet köti össze a modemmel. Kék, vagy szürke kábel.
Á , ilyet nem használok mindenféle bontott, kukázott, másodlagos, felhasználású cuccokkal dolgozom. Nem sok pénzem van, uj dolgokra csak amit nagyon muszály, azt veszem meg.
Éppen találtam egy ilyen vasat és csévetestet a lomok között, amire neked szükséged van ,de hogy juttassam el hozzád?
(#) mark.budai válasza jampi hozzászólására (») Jan 7, 2010
Köszi, hogy írod. Hol laksz? Hátha jó a személyes átvétel is. Postán szoktunk küldözgetni, de az meg nem 5Ft, Kócos a múltkor 800-ért küldött el egy EBL21 kimenőtrafót. Igaz, az ajánlott levél volt, a többit nem tudom, hogyan megy. Kaptam két nagyobb csomagot, az is 800-1000Ft volt, pedig 5-6kg-osak voltak.
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 7, 2010
Márk! NEM kötekedni akarok,de a ,, cápafog jelet " tudtommal fűrészjelnek hívják!
(#) klemo86 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 7, 2010
2kg-25kg-ig csomag, alatta levélként kezelik. A csomag postaköltsége 920-960 közt van (most, hogy heti rendszerességgel küldözgetek ill. fogadok dolgokat, tudom )
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 8, 2010
Pityu írta egyszer, hogy inkább cápafoggal vezérli, mint szinusszal. Gondoltam azért azt írja, mert a szinusz torz, így aztán olyan, mintha cápafogak lennének, amúgy tényleg fűrészjel lehet. Dehogy veszem kötekedésnek!
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 8, 2010
Szerintem Pityu viccelt, és az lehetett a lényeg, hogy a színusz jel helyett már hárömszög jel volt, arra mondhatta, hogy "cápafog", a fűrész az más. aszimmetrikus gyors fel, vagy lefutású háromszögjel, de jó hangja van Nem szintizel ?
(#) Lakatfogó hozzászólása Jan 8, 2010
Végre van kis szabad időm, Neki szeretnék állni a készülő pcl86 5.1-es csöves burkolatának. Azt majd fából fogom készíteni, nagy valószínűséggel rétegelt lemezből, mert az hozzáférhető, és könnyű vele dolgozni.

Amit viszont előtte meg kellene oldanom, az a bemenet választási mizéria.

Ezt kellene tudnia:

1: 6 csatorna - 6 bemenet, mikor filmezéshez a számítógép hangkártyájáról kapja a jelet.

2: zene hallgatás, mikor 4.0 módban szól, FL - RL valamint FR - RR ugyanazt a jelet kapnák.

Ebben a módban pedig szeretnék legalább kettő választható bemenetet, hogy lehessen hova kötni a többi cuccomat.

Próbaképpen vettem sztereó bement választó forgó tengelyes kapcsolót, viszont az csak a jel vezetékek kapcsolására jó. Ilyenkor a jel vezetékek földjével mi történik? Össze lehet őket kötni, és nem lesz ilyen-olyan földhurok?

Akkor még nem tiszta, hogy mivel kellene csinálni. IC-s bemenetválasztót nem szeretnék, relé lenne a legjobb megoldás szerintem.
(#) llaci56 válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jan 8, 2010
Ha nem szeretnél IC -s bemenetválasztót (pl. 4066) és neked a relé lenne a legjobb, akkor csináld relével.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 8, 2010
És mi lenne, ha egy 6*X-es jaxley kapcsolóval oldaná meg? Én így fogom csinálni, s természetesen az összes árnyékolást a bemenetnél testelni. Csak ott.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Jan 8, 2010
Sziasztok.
Építésre adnám a fejem, de nem bírok dönteni néhány dologban.
Ha SE-t építek, EL84-EF86 párossal, vagy EL84-ECC85 párossal legyen?
Vagy EL84PP legyen a holmi?
Van 4 db EL84, 1db orosz 6П14П, 2db EF86 és jó pár ECC85...
Illetve van néhány QQE sugár tetróda is, de egyenlőre azok csak később, mivel a táp, és kimenő gond lenne náluk, (nincs vasam a hozzájuk) EL-SE esetén van is gyári kimenő, PP esetén meg tudok csinálni, van hozzá vas, és réz.
Melyik legyen?
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 8, 2010
De az nem relé....
(#) kocos válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jan 8, 2010
csak a melegpontokat kell kapcsolgatni a test az test
(#) Lakatfogó válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 8, 2010
Nem mondtam, hogy kőbe van vésve a dolog. Tanácsot kérni szerettem volna...
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 8, 2010
Viszont olcsóbb mint a relék plusz egy minimum 1*3-as jaxley, no meg pár dióda a relék kódolásához.
(#) jampi válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 8, 2010
Lemértem az asszony konyhai mérlegén 75 dkg ezt nem tudom ménnyiért lehet feladni, de hátha valaki megtudja mondani . A mult héten adtam fel egyet 15 kg volt sima csomagként az 990 ft-volt.Bajai vagyok. de a lányom Pesten jár suliba minden héten jön-megy,ő is eltudja vinni.
(#) Gery78 válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jan 8, 2010
Szia!

Én is gondolkozom egy kollégával egy ilyen kütyűn, tervezgetem az áramkört, egyelőre csak fejben. Kontroller vezérlése lesz, távirányítható, LCD kijelzéssel, 3*6csatorna (BluRay játékos (ha majd lesz), DVD játékos, és a PC) + 4*2 csatornás bemenet (CD, tuner, AUX, stb) 6csat. kimenet, hangerőszabályzás, és a bemenetválasztás relékkel lesz megoldva. Engem is zavar hogy nem tudok egyszerre több műsorforrást rákötni, úgyhogy majd egyszer csak ez is elkészül. Ha kész lesz akkor felteszem ide a teljes dokut, és majszolok mindenkinek!
(#) Gery78 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 8, 2010
TSŐ Márk!

Az (elektron)CSŐ még nincs levédve... azt még használhatod... Eszembe jutott még a slag is, végül is az is CSŐ. Vagy ha angolul akarod akkor tube, vagy pipe... Én szoktam néha a csöves erősítőket slagos erősítőnek is hívni...

Üdvelet: Geri.
(#) mark.budai válasza jampi hozzászólására (») Jan 8, 2010
Sajnos akkor a személyes átvétel nekem nem megoldható, bősárkányi vagyok (Gy-M-S megye). Pestre nem járok, kocsikázás se jó, jogsim még nem lehet, majd csak 3,5 év múlva.
Kócos, van szintim, de nem játszok rajt. Igen, Pityut ismerve hamar előfordul, hogy viccel..
Lakatfogó, ezt beszéltük, hogy relével, ha nem akarsz Si-t, vagy pedig jaxley kell.
Gery, vagy röehen, németül, vagy (вакуумная) трубка oroszul, nem?
(#) Gery78 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 8, 2010
Ja, hát valamelyiket csak tudod majd használni köszönés gyanánt...
(#) mark.budai válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 8, 2010
Hát, már elég választék van.
(#) Mate78 válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 8, 2010
LCD-t lecserélném VFD-re ha már csöves erősítőbe lesz...

(#) ferencferenc hozzászólása Jan 8, 2010
Sziasztok!
Nem szorosan csöves, de a tápegység része a trafó is ugye
Van egy trafóravaló EI130as vasam és nem értem kicsit, hogy a táblázat szeint mindössze 12,3cm2-es kerestmetszetű EI130/35 hogyan lehet 230W-os, amikor az M102B a maga 18cm2-ével "mindössze" 180W-ra van kárhoztatva!
Ha igaz, amit a táblázat ír, akkor elég volna egy szép nagy csöves erősítű dupla tápegységének is akár
(#) Moszkvai válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 8, 2010
Szia!
Attól függ, hogy hangerőt szeretnél, vagy minőséget.
A PP változatot csak mint P-PP ismerem.Az SE-t meg ECC82-vel hajtom.Az SE-nek nagyon szép hangja van, de csak 2-3Watt.Ami még éppen, hogy elegendő 20nm-en.
A PP kicsit agreszívabb és majd 15Watt.Az EF86-ot se hallottam még, de az ECC85-öt nagyon szeretem mint meghajtó.Ha van kimenő vasad PP-hez és az SE-hez is megvan a kimenő, akkor akár meg tudod hallgatni mind kettőt, ha elkészíted deszkában.
(#) lpcollector válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 8, 2010
Az EL84/EF86 nem rossz párosítás, mintkét cső hangfrekis célra született, de meghajtóként az EF86 nagyot erősít, arra vigyázz. Építettem fórumos segítséggel egy ilyen SE erölködőt, nagyon kellemes hangja van, de nem árt hozzá egy 90dB-nél jóval érzékenyebb hangdoboz.
ECC85/ECC81-meghajtással (G807 SE) a tapasztalatom nem kevésbé jó.
Itt a fórumon többen dícsérték már az ECC85 hangját, pedig az már koránt sem hangfrekis cső.
A QQE03-12 tetródával csak "szemeztem", de ahhoz csak PP kapcsolást találtam, én pedig csak SE-ben utazok
(#) rockersrac válasza lpcollector hozzászólására (») Jan 8, 2010
Énnekem is van ilyen csövem/QQE 03/12/ és elég jól néz ki! Egyébként Én most nem kizárt hogy 6p14P-vel csinálok valamit,valószínű SE-t mert három darab EI55 képkimenőm van csak kimanó trafónak! De egyenlőre elég lesz ez most nekem!
(#) rockersrac hozzászólása Jan 8, 2010
EL84SE-hez valaki tud valami kapcsolást adni? Találtam egyet elektroncső.hu-n,deee az 83-as csővel van meghajtva,nekem meg csak 85-ös van!
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 8, 2010
Következő: »»   862 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem