Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   203 / 1274
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Szia!
Az R883-al és 884-el mi volt a gond?
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

konkrétan ezek biztik.(szakadt)

Sorvezérlés rendben? T401 illesztőtrafó, előtte lévő tranzisztorok, azoknak tápjai. Sortápfesz ellenőrzése. Stabkockák utáni feszültségek megléte. Véletlenül nem villámcsapott volt a készülék? Külön stad-by táp van. Ott minden rendben?

Illesztő trafó rendben,tranyók,tápfeszek,sortáp,terhelve is ok.Stand-by táp rendben.A sortranyónál nincsmeg a 15,625hz.Nem tudom a hiba okát.Már volt előttem szerelőnél.Valami ötleted?

Furcsa, hogy két bizti-ellenállás is ki volt égve. Tudsz valamit a készülék előéletéről? A procin a 3,3 és 1,8 voltok meg vannak? Végső esetben vedd ki az EEPROM-ot, vagy cseréld ki egy üressel.

A procin meg van a 3,3 és a 1,8 volt is.Mit értessz ezalatt,hogy előélete?Haverom vette egy barátjától ahol még működött.

Vedd ki az EEPROM-ot, vagy cseréld egy üresre. Mit lép rá a gép?

Kipróbálom.

Na a szindroma a következő.Kivettem az EEPROM-ot és ugy inditottam,akkor a készenléti led már nem villogott,majd egy üressel beindul és egyből kikapcsolt.

Töltsd fel az üreset egy jó EEPROM-mentéssel. Utána valószínű, hogy működik majd a készülék. Mi a pontos típusa?
(#) Arakisz hozzászólása Jan 10, 2010 /

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni mielőtt infarktust kapok. Van egy Samsung lcd tv-m és vízszintes fehéres áttetsző csíkok vannak rajta TV adás közben melyek alulról fölfelé mozognak olyan 10 cm-re egymástól.
Olvastam sok helyen hogy ez földhurok lehet. Leválasztót még nem tettem be majd holnap kipróbálok egyet viszont az a helyzet, hogy ha minden készüléket kihgúzok a környékről, a tv-ből minden csatlakozót kiveszek és csak a kábel TV antennát hagyom bent akkor is jönnek a jelek,
Kérlek segítsetek mit próbáljak ki, hogy rendbejöjjön az adás
Előre is köszönet
Laci
(#) kadarist válasza Arakisz hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Szia!
Ha másik tv-t kötsz a kábelre, szintén jelentkezik a hiba? DVD-vel is csíkos?
(#) korbye hozzászólása Jan 11, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Beko TV-m ami meg adta magát és szeretnék egy rajzot kérni hozzá, ha megvan valakinek!
BEKO 12.6 a chassis. Anyit sikerült megtalálnom guglival, hogy (ha igaz) a Grundig Davio T55-4201FR/TOP chassis-val megegyezik.Illetve találtam doksit is de csak fizetőst! Szóval ha valakinek meglenne a szervizdoksi valamelyikhez azt nagyon megköszönném!
(#) imikee10 válasza korbye hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Hello!
Innen le tudod tölteni.
Imi
(#) korbye válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Sikerűlt! Nagyon szépen köszönöm! Remélem így menthető lesz még a tv.
(#) Lacika válasza Arakisz hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Először is a tv-ből húzz ki minden csatlakozót, kapcsold valamelyik csatornára. Ezután mérd meg, hogy az antenna bemenet földelése és az antenna konektor földelése közt nincs e feszültség külömbség. Ha van, akkor az antenna bemenetet galvanikusan válaszd le.
(#) belfike hozzászólása Jan 11, 2010 /

Sziasztok! Most csinálok egy Samsung BC 5326z-t.Nem fiatal de még szép a képe viszont a képernyő felsőrészén enyhén de jól láthatóan kifelé ível.Lehet -e még állítani valahogy vagy már a képcső kezd kimerülni?
üdv belfi
(#) Arakisz válasza Lacika hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Szereztem egy galvanikus leválasztót, beépítettem a TV elé és ropsz minden zavar eltünt. Egy igaz felüdülés már nagyon idegesített. Mivel hogy minden elektromos eszközt kihúztam a környékről és a TV-ből is minden csatlakozót csak az antenna kábel maradt nem gondoltam hogy még földhurok lesz.
Köszi a segítséget
(#) satock hozzászólása Jan 12, 2010 /

sziasztok.
van egy Samsung Hdtv 1080i készülékem. a probléma az hogy amikor bekapcsolom kép nem jelenik meg rajt csak sípol pár másodpercig, a távirányítóra nem reagál \olyan mintha gyerekzáras lenne\. tudnátok benne segíteni, hogy mi lehet a baja? előre is köszönöm András
(#) meszy18 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Hali mindenki.Nagy gondom van két TV-vel.Mint korábbi kérdéseimben,ezek is Philips-ek L01.1E chassival Kapcs. rajz itt:
Az első gondja az,hogy amikor bekapcsolom a TV-t,akkor hófehér a képernyő és visszafutási csíkok láhatóak.Idővel kapcsol a védelem és a tv leáll.CRT panel már jó,a TDA ki volt benne menve.Lecseréltem minden alkatrészt rajta.Szétnéztem a negyfesz környékén is,ami nem tetszett,azok is cserélve lettek.A hiba viszont még mindig megvan.
Második: TV indulásakor a relé szépen behúz,de nem indul a képcső.Nincs fűtése sem.Lassan fullba cseréltem a primer kört a nagyfesz. résszel együtt,de még mindig hulla a kicsike.A sorkimenő meg cukin sípol közben nagy frekin.Félek,hogy elszállt a képcső.Ötleteket szivesen fogadnék,mert én már kezdek kifogyni.Előreis köszönöm.
(#) meszy18 válasza belfike hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Szia! Nekem is volt már ilyen gondom egy (változatosság kedvéért) Philips-szel.Eltérítő környékén pár elkó,meg kondi csere (összesen 12)megoldotta a problémámat.
(#) kadarist válasza meszy18 hozzászólására (») Jan 12, 2010 / 1

Szia!
Az elsőhöz: képcsőpanelre eljut a 200V-os katódfeszültség?
A másodikhoz: A képcső fűtőköre nem szakadt valahol? Amúgy nagyfeszültség van?
(#) belfike válasza meszy18 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Szia! Köszi a választ! Már egy párat kicseréltem de maradt még csak most megvagyok lőve mert leltározik az alk. üzlet.
Újabb kérdés egy Bondstec BC 200 BRC typ készülékkel kapcsolatban.Az a gond hogy a TV kontraszt szabályzó max állásál sem lesz éles kép.A szabályozás egyébként működik,mert le lelehet venni,de mint említettem a max nál is homályos marad a kép.SM sajnos nincs hozzá próbáltam a guglit.
Hogy ilyen sok kérdésem van különböző tipusokról az abból adódik hogy régen foglakoztam TV javítással hobby szinten de 15 évet kihagytam a technika meg nem várt rám .Most mindent az elejéről kell kezdenem.
Üdv belfi
(#) attila1 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Sziasztok.Feltettem egy kérdést a ,,DVD lejátszó... mi lehet a baja?"-fórumba,és azt szeretném,hogy kukkantsatok majd rá.Azért kérem itt,mert látom,hogy vannak tapasztalt szerelők,ott viszont ritkán látogatják az oldalt.Köszönöm a segítséget,és elnézést
(#) nagyimre10 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Üdv mindenkinek.Azt szeretném kérdezni.hogy a LA7845-öt lehet e helyetesiteni a LA7840-el? Samsung KS3A.Köszönettel,imi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Szia!
A LA7840 kisebb teljesítményű, mint a 7845-ös. Nem csereszabatosak egymással.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Köszi.
(#) István Tibor hozzászólása Jan 12, 2010 /

Sziasztok! Van egy Metz 72TK67-es tévém, és kapcsolásirajzot keresek hozzá.Ugyanis van egy kis problémám a vertikális részével.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 12, 2010 /

szia ..kadarist meg javitottam az orion tv-et amiben ki csereltem a tap ic-et. es a kondikat es elindult ,szuperul megyen koszonom a segitcseged 5eves tv. .
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Örülök, hogy sikerült!
Következő: »»   203 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem