Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   205 / 1274
(#) kadarist válasza korbye hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Ha a "0" nálad a 0 ohm-ot jelent, akkor zárlat. Kutakodj a D608 vonalán. Esetleg a dióda is lehet zárlatos.
(#) korbye válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

igen a 0 az nálam 0 ohm, azt hiszem mára befejezem mert az asszony... majd holnap fojtatom este. ddig is köszi szépen a segitséget! Holnap este leszel 8 után? A diódát kiforrasztva mértem már és jó volt de megmérem holnap, és a tekercseket is a trafón mégegyszer. Szép estét!

Holnap egész este és éjjel fent leszek (muszáj). Folytatjuk a hibakeresést.
(#) korbye válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Muszály? Éjjeliőr vagy? Najó köszi mégegyszer!

Éjszakás műszak a gyárban
(#) jenci2007 hozzászólása Jan 13, 2010 /

sziasztok van egy silva schneider stv 485 tipusu tv . nemtudok rájőni milehet a baja az a gondom vele hogy
minden tőkéletesen műkődik hang van kép is csak sőtét a kép de viszont a menű.a teletext műkődik rajta meg a képre írás is tőkéletesen lácik csak a hátér sőtét.átnézegettem de nemtalálok semi ojat benne ami szétvolna égva vagy valami amugy a tv szélesvásznu és 100hz es valai segitsen .. mi lehet a baja?
(#) KillBill0531 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

hello,

Hyundai 54 cm
Model:TF2107HU

Elöre is köszönöm szépen a választ!

(#) kadarist válasza KillBill0531 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!
A rajzot innen töltheted le:Bővebben: Link
Nézd meg, hogy a függőleges eltérítés IC (LA78040) megkapja-e a tápfeszültségeit (+15V,-15V). A műszered negatív vezetéke a tuner fémházán legyen a feszültségek mérésekor! Ha ezzel meg vagy, utána folytatjuk.
(#) (Felhasználó 29792) hozzászólása Jan 14, 2010 /

Sziasztok!

A mai nap hoztak egy orosz kistv-t.
Mikor bekapcsoltam, csak egy vékony vízszintes csík jelent meg a képernyőn, majd pár másodperc múlva lett belőle egy kicsit vastagabb fehér rész a képernyő tetején. Azóta ha bekapcsoltam, már csak a vastagabb fehér rész látható, ami villog, stb. Gondolom, hogy a függőleges eltérítéssel lehet valami gond.
Viszont érdekes, hogy ha a hangot felteszem, elég halkan súg, és ha kapcsolgatom, tekergetem az állomásokat, a hangja nem változik, sem a kép.

Tudnátok segíteni, hogy merre kezdjem el?
Gondolom, hogy kezdjem az eltérítőtekercstől indulva megkeresni a hozzá tartozó alkatrészeket és elkókat, tranzisztorokat letesztelni.
De csak függőleges eltérítéssel lesz valami gond, vagy más is lehet?
Esetleg valami kapcsolási rajzot lehetne hozzá találni?

A segítséget előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza (Felhasználó 29792) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!
Van ennek a kistévének valami neve?
(#) (Felhasználó 29792) válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!

Bocs, épp most csatoltam a képeket, mert az előbb elfelejtettem.
Sajnos nem tudok oroszul, nem tudom elolvasni, a képen látni a típusát.

Rajz:Bővebben: Link
Egy kis adalék:Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 29792) hozzászólása Jan 14, 2010 /

Köszönöm!

Holnap jobban átnézem, remélem megtalálom a hibás alkatrészt.
Ma csak szemmel gyorsan átfutottam rajta, nem láttam semmi elfüstölt alkatrészt, rossz forrasztást. 1 vagy 2 elektrolit kondenzátor szúrta a szemem. Az egyiknek az oldala eléggé meg volt horpadva. Ez lehet esetleg a tönkremenés jele?

Szovjet-orosz cuccok gyönge pontja az elkó! Cserélni kell szinte mindet.
(#) biff hozzászólása Jan 15, 2010 /

Sziasztok!

CW29M066 típ. tv-nél a következő a probléma:A tv egy T-home-os dekóderrel van összekötve.Csatornaváltáskor(dekóderen) sorvisszafutási csíkok jelennek meg a tv-n.Bemelegedve normál képnél is látszik a probléma,valamint villog a kép.Egy csomó forrasztást átforrasztottam már a képcsőpanelon és a főpanelon is.Mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat: biff
(#) kadarist válasza biff hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szia!
Vedd lejjebb a G2 feszültséget a Screen potival (sortrafón). Ha erre sem lesz jobb, akkor képcsőhiba.
(#) biff válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szia!

A G2-t levettem,a sorvisszafutás megszűnt,a villogás nem.Képcsöves lehet?
Mi mindent bele nem tesznek ezekbe az "új"
tvk-be.4 éves a készülék és képcsöves?

Mit jelent az, hogy villogás? Fehér lesz a kép egy pillanatra?
(#) biff válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Nem,csak láthatóan villog a kép,nem megy át fehérbe,olyan,mintha a "g2 kontaktos lenne".A fényerő változik.

Nézd meg, hogy a képcső katódjain változik-e a feszültség a villódzáskor. Ha nem, akkor valóban a G2 feszkó változik. Simán lehet akár sortrafó-hiba is.
(#) belfike hozzászólása Jan 15, 2010 /

Sziasztok! Nekifogtam egy SHARP 70GS64 typ TV javításának de máris elakadtam.A PFC modul Q1701 fet akasztott meg,mert nem találok róla anyagot(DAR5534BM de most nem az van benne mert már ellőttem "próbálkoztak").Mivel lehet helyettesíteni.A guglit már néztem de semmi. A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv belfi!
(#) kadarist válasza belfike hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szia!
Például az STP8NA50 jó helyette. A vezérlő IC doksija segített:Bővebben: Link
A tévé doksija: Bővebben: Link
(#) belfike válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Köszi a gyors választ.Most egy 2SK 2662 (van-volt)benne.Majd a két adatlapot össze hasonítom hogy egyáltalán megéri-e tovább foglalkozni a géppel. Még egyszer köszi.
(#) biff válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Oké,rámérek,aztán jelentkezem.Addig is köszi.
(#) alibaba40 hozzászólása Jan 16, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, mi lehet a gondja az Orion tv-nek ugyanis elment a hangja. Már előtte is csinálta, hogy valamelyik oldal elnémult de most mind a kettő.
A fülhallgató kimeneten ami nem kapcsolós dugalj, viszont szépen szól mindkét csatorna, ami egy tda2822m-ről kapja a jelet. A végfok egy tda7496-os IC. Mi veheti le a jelet a hangszórókról, ha bedugjuk a jack dugót- mivel nem kapcsolós?
Előre is kösz a segítséget
(#) kadarist válasza alibaba40 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!
Honnan tudod, hogy nem kapcsolós? Szétszedted? Belenéztél? A hangkimaradást forrasztáshiba okozza a leggyakrabban. Tüzetesen át kell vizsgálni az alaplapot.
(#) (Felhasználó 29792) válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

A rajzon látható C69-es kondenzátor eléggé gyanús, horpadt mindkét oldala.
Ki akarom cserélni, csak azt nem tudom, hogy hány voltosat tegyek helyette? Illetve lehetséges, hogy ez végett nem működik a függőleges eltérítés?
Köszönöm!
(#) alibaba40 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szétszedtem, sima három lábú 3.5-es jack alljzat a fejhallgató kimenet és már teljesen süket minkét hangszóró, amik egyébként jók (8ohm)
(#) kadarist válasza (Felhasználó 29792) hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!
A feszültség rá van írva az oldalára. Egy szám, és utána egy "B" betű.
Ha egy 4,7 µF 16 V-osra nyugodtan kicserélheted.
(#) kadarist válasza alibaba40 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Mi a típusa ennek a készüléknek?
Következő: »»   205 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem