Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Feszültség kétszerező

Témaindító: elek-tronika, idő: Ápr 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) webinas válasza Joci77 hozzászólására (») Júl 20, 2008 / 1

Sziasztok!
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a BAY251 helyett mit lehetne használni?
Ezt a típust már sehol nem találom.

Köszönöm előre is!
(#) sonicman hozzászólása Jan 27, 2009 /

Üdv mindenkinek!
nekem egyenáramú feszültségnégyszerező kellene, ami 3V-ból csinál 12V-t. Ez egy szobatermosztáthoz kell, mert alapból 3V-os vezérlőjelen kapcsol.
(#) zs0lt hozzászólása Ápr 26, 2009 /

hello!

nekem egy feszültség háromszorozó kéne..
egyenlőre csak a lehetőségeket fontolgatom.
21.5V-ot kéne erősíteni 51VDC-75VDC közé.
az áramát egyenlőre nem tudom, de egy erősítőhöz kéne (STK)

az lenne a kérdésem, hogy megfelel-e ez a megoldás, a célra?
(#) Barbár hozzászólása Júl 20, 2009 /

Sziasztok!

Egy másik topicban kaptam az ötletet, hogy a problémámat Step Up converterrel orvosoljam.

A következő lenne a CÉL:

10,5V - 14,5V közötti bemenő egyenfeszültség mellett kb 16V-os kimeneti egyenfeszültséget szeretnék elérni minimum 8A, de inkább 12-14A terhelhetőséggel.

Próbáltam utánaolvasni a kérdésnek, de az alapismereteim is hiányosak némiképp az angoltudásom pedig határozottan korlátos ...

Ha valaki esetleg tud megfelelő kapcsolást, vagy bármit ami segíthet kérem ne habozzon!

Előre is köszönöm!

Üdv!

Andris
(#) tibee66 hozzászólása Nov 20, 2009 /

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kéri egy feszültségkétszerezőben! Találtam kapcsolási rajzot, de az a gondom, hogy nincsenek megadva a pontos értékek! és ezt szeretném s.o.s- ben megkapni! Csatolom a képet! A segítségeket előre is köszönöm!
(#) tibee66 válasza tibee66 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Bocsánat a legfontosabbat kihagytam! 12 voltból 24voltot szeretnék kapni! Köszi
(#) olveczki hozzászólása Dec 9, 2009 /

1,2 V-os akkumulátor feszültségét szeretném megnövelni 1,5 V-ra, és 30 mA teljesítményt kell leadnia 1,5 V-on és tiszta egyenáramot. Hogyan lehetne ezt megoldani?
(#) foxi63 válasza olveczki hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Hát....
leszimuláltam neked..

r2 50 Ohm jelképezi a fogyasztót.
üdv.: Foxi

1.2V.JPG

(#) foxi63 válasza Barbár hozzászólására (») Dec 9, 2009 / 1

Szia!
töltsd le a TL494-es Ic adatlapját és szerezz egy rossz PC tápot. (valószímű ez az IC benne van a pc tápban).Aztán ha meg van, akkor lehet át sem kell tekerni a trafót, csak bekötni fojtónak...
ez az IC (és persze több másik) ellát minden funkciót,
Ha megvagy várlak a topicban...

(#) foxi63 válasza tibee66 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Szia!
12V ból nem lesz 24V!
ugyanis ha 12v egyenfesz, azt nem lehet kétszerezni.
Ha 12V váltófesz, azt lehet, de abból meg 31,4 V lesz terheletlenül.
Az általad adott kapcsolást nem lehet méretezni, mert nem tudjuk a terhelést. egyutas egyenirányításnál nagy kapacitások kellenek, mert nagyon hullámos lesz az egyenfesz. erősítőnél Amperenként 2000µF ajánlott, egyutasnál szerintem a duplája (50Hz esetén)
üdv.:Foxi
(#) BZoli94 hozzászólása Jan 13, 2010 /

Hello! Kinéztem magamnak egy ,,feszültség kétszerezőt", de van benne 2db 1ss108-as dióda, nem tudjátok, hogy honnan tudnék ilyet beszerezni, nem találok sehol. Esetleg mivel tudnám helyettesíteni? Ez a fórum elején van belinkelve. Esetleg van még valami hasonló méretű kapcsolás? 5V-ról legalább 20V-ra, max30V-ra
(#) kadarist válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Szia!
Például ezzel a schottky diódával helyettesítheted. 20-30mA-nél többet nem nagyon vehetsz ki ebből a kapcsolásból.schottky
(#) BZoli94 hozzászólása Jan 13, 2010 /

Hello! Itt és itt van még 1-1 kapcsolás, mind2ő jó lenne, de nem tudjátok, hogy ezekből vajon hány ampert tudnék kiszedni max?...? 1A, vagy akár már fél is elég lenne... Üdv
(#) kadarist válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

A második már ütős. A szkennelt RT-cikkben biztosan van valami leírás a kapcsolásról.
(#) BZoli94 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Nem akarok senki agyára menni, de mit rövidít az RT, és hol keresgéljem?
(#) kadarist válasza BZoli94 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Az RT a Rádiótechnika folyóiratot jelenti. Honnan vannak a rajzos képek? Csak úgy lettek?
(#) BZoli94 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Igen, csak úgy lettek. Innen van, nézd a "76685"-ös hozzászólást, "Joci77" tette hozzá, ez...n van. Most nincs sok időm, de majd megpróbálom vhol megkeresni, hogy mit írnak róla... Kösz a választ
(#) Kobold66 hozzászólása Jan 15, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Kezdőként, csak alapismeretekkel keresnék egy kapcsolást 12DC-ről 24 DC-re. Az autó aksijáról szeretném tölteni egy 24V-os szünetmentes két sorbakötött zselés aksiját. Gondolkodtam mechanikus soros-párhuzamos átkapcsolón, de akkor vagy tölt, vagy dolgozik. Előre is köszönöm!
(#) peetech hozzászólása Jan 18, 2010 /

Hi
Bocss az ekezetekert de nem sajat gepen irok (igaz erossen fekete pakos lessz) Na szoval a laptopot szeretnem kocsiba hajtani, nem talaltam autos toltot kene egy 12V/20v/os konverter kb 5-6A lehetoleg a 20V legyen stabil.

Ha tuttuok segijjetek mer januar elseje ota nincs segej

Koszi
(#) szsrobert hozzászólása Feb 22, 2010 /

3 fázisú BLDC motor feszültségét hogyan tudom négyszerezni 48V pakk töltéséhez?
(#) Csabu82 hozzászólása Márc 11, 2010 /

Sziasztok!

Remélem nektek segít valamiben, mivel én még kezdő vagyok a méretezési részét nagyon nem értem

Link

az oldal közepe fele van az amit mi keresünk szerintem, ha használható és valaki tud segíteni a méretezésbe akkor azt nagyon megköszönném
(#) priest888 hozzászólása Jún 23, 2010 /

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni......van az alábbi feszültségnégyszerezőm, ehhez szeretnék kérni egy beültetési rajzot...sajna az eagle-t nem igazán vágom, próbálkoztam benne, de nem ment.......nem szeretnék követelőzőnek tűnni, de nagyon sürgős ügy lenne....

Köszönöm
(#) csoki85 hozzászólása Jún 23, 2010 /

sziasztok az lenne a kérdésem hogyan lehet házilag tattoo géphez valaó állítható feszűltségű tápegységet összerakni előre is köszi a segítséget
(#) bladzser2 válasza Joci77 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /

Helló
Nem szeretnék beleszólni így 3 év távlatából, de a villard féle fesz kétszerező 16v/10000µF-es elkókkal nekem működött és szólt a dudám. 6v-os simsonom volt ez felnyomta 12-re, a 2 * 10000µF bőven elég volt, illetve ez a kapcsolás egynirányít is, és a dudának egyenáram kell. Minden oké és a duda is szól a mai napig.

A te általad elképzelt végfokos dolog sem lenne rosz de ott is egyenirányítás, és a töltés nem zavarna be?

"Simson" dudához merem ajánlani az "én" ötletemet nekem bevált, nem zsákbamacska. :yes:
(#) voodoo hozzászólása Okt 14, 2010 /

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék egy Például: 1000VA-es trafóból aminek szekunderjei 2x36~V >>> 2x72~Voltot csinálni? Nem tudom hány amperes és lesz-e ennek valami teljesítmény vesztesége?
Amúgy egyenirányítva használnám természetesen 2x100-110 (+/-) Voltra lenne szükségem.
Egy 800Wattos panelről volna szó amit be szeretnék indítani.

Válaszokat köszi!

Üdv:Tibi
(#) kvark111 hozzászólása Nov 14, 2010 /

1V-ból szeretnék 12V-ot előállítani.Tud valaki nekem kapcsolást adni?
A max P 3,6W
Előre is köszi
(#) kadarist válasza kvark111 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szia!
Milyen áramforrásod van?
(#) kvark111 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Napelem : 3,6A 1V
ezt akarom 12V-ra feltolni
(#) Sanyika1981 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Hello Urak! Szeretnék feszültséget duplázni, illetve emelni. A környezet a következő: kimenti jel 1,3-1,4V-os pulzáló jel, ami egy kissé átalakitott vezeték nélküli csengőből jön. A betáplálása stabil, trafóról megy. A kimeneti oldalon egy 3V-os omron relét működtet, aminek lábai 24V-ot kapcsolnak. Szoval a lényeg, hogy nekem 3V kellene oda. Igy is működik a dolog, de sejna a relé kb 2 havonta kinyiffan Köszönöm a válaszokat előre is
(#) erbe válasza Sanyika1981 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Mitől nyiffan ki a relé, ha fele feszültséget kap? Egyáltalán mi a hibajelenség?
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem