Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 72
(#) KTobi válasza mofesa hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Idézet:
„Esetleg egy éles kép a táp részéről.”
(#) mofesa válasza KTobi hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Ennél élesebb képet sajnos nem tudok csinálni.

DSCI0101.JPG

(#) yoofiu hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens Amilo M1450G laptopom. Lassan most lesz három éves és a következő hibajelenséget tapasztalom egy ideje. A kijelzője időnként fogaj magát és egyen színre vált. Volt már, hogy zöldre vagy halványkékre. A lényeg, hogy egyszínű lesz és nem reagál semmire. Olyankor ha sikerül akkor Alt+F4-el kikapcsolom a gépet (vakon mert ugye nem látok semmit) vagy a bekapcsoló gomb hosszas megnyomásával. Eddig csak ritkán csinálta meg, de mostanában már kezdi egyre többször eljátszani. Ha kikapcsolom és utána azonnal bekapcsolom a gépet akkor semmi baja. Minden tökéletes egy ideig. Tehát nincs várakozási idő sem amíg rendbe jön hanem azonnal működik. Kérlek segítsetek megoldani a problémát. Még ha szervíz is lesz a dologból legalább tudjam, hogy mire számítsak. Ha tényleg nem lehet megoldani házilag akkor hol érdemes javíttatni?
Előre is köszönök minden választ!
Huszár Tamás
(#) cobra111 válasza pipi hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Mint említettem, tudok fénycsővet szerezni nektek olvass egy kicsit visszább!
Üdv
(#) Kocska válasza didyman hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Szia.

Ma jutottam el alkatrészboltba. Csak sima 105 fokos volt. Ahogy forrasztottam ki a régieket egy egyik 470µF egyik kivezetésénél a gumi megégett és hozzágyógyult a nyákhoz. Működik szépen a monitor. Köszönöm szépen a segítséget. Ebből is tanultam, akkor is ellenőrizni kell ha külsőre jónak látszik.. A következő project ESR mérő lesz
(#) ABU hozzászólása Jan 7, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Philips 107E CRT monitorom, két napja olyanokat csinál, hogy a képen vízszintes halvány vonalak jönnek elő alul-felül a szélétől olyan 10 centire. Azok a vonalak ugrálnak le-fel, elhajlik, majd szép lassan kimegy a szélére és eltűnik. Aztán megint előjön, teljesen egyforma időközönként.
Levett fényerő mellett nincs, ez ilyen "átlátszó" vonalak.
Úgy kell elképzelni, mint amikor mobilt teszünk a monitor közelébe. Van valakinek ötlete, hogy hol keressem a hibát? Gép rendben van, nem onnan kerül bele ez a zavar, mágneses dolog nincs a monitor közelében.
(#) tungsram válasza ABU hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

A létező összes elkót cseréld ki a függöleges eltérítés környékén + nézd meg a az odavezető tápfeszelkót is. Amelyiken felvan húzodva a szigetelés azt cseréld ki mert ki van melegedve...
(#) ABU válasza tungsram hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Rendben, holnap hozzálátok, majd írok hogy mi történt.
(#) ABU válasza ABU hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Na úgy néz ki sikerült. Mindössze egy elkót kellett cserélni az is a TDA8172 hűtőbordája mellett volt szorosan, hűvösebb helyre nem is kerülhetett volna. Alaposabban megnézve a nyákot, lehet látni, hogy kiszivárgott az elektrolit.
(#) cobra111 válasza cobra111 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Ha kell fénycső írjatok egy emailt és megadom a számom. 82mpeter@gmail.com
(#) vagnerjazon hozzászólása Jan 14, 2010 /

Üdv.!

Van egy ősrégi monitorom, ami igen érdekes dolgot művel. Egy szintén régi Win95-ös géppel rendesen működik, viszont ha egy picit újabb gépre kapcsolom(ezen a gépen xp van), akkor többször is mejeleníti a képernyő tartalmát egymás mellett, tehát mindenből több is van. Viszont amikor még a betöltés megy, akkor jó! Onnan kezdi, amikor bejön a bejelentkezési rész. Mi lehet a baja? (A monitor csatlakozókábelén néhány tüske hiányzik. Amiatt lehet? Mondjuk akkor meg a másik géppel meg miért megy?)
(#) kadarist válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!
Köss rá egy modernebb monitort ideiglenesen, és állítsd be a képfrissítési frekvenciát 60 Hz-re. Utána már jó lesz a kép arégivel is.
(#) vagnerjazon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Köszönöm, de 60Hz-en van, és így sem jó.

Be lehet állítani 640x480-as felbontást?

Még egy lehetőség van a vízszintes futás megállítására. Ha nincs kivezetett sorfrekvencia-állító poti, akkor szét kell szedni a monitort és megkeresni a sorfreki állító trimmert, és azon állítani.
(#) vagnerjazon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Nagyon köszönöm! ez volt a baj. Most 800x600-on van, és működik!
(#) imi012 hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem...

Van egy lg f700p monitorom , ami nem igazán akar elindulni..
A led (az elején) villan egy zöldet , 2sárgát , majd ismétlődik az egész előről. A tápnál a feszültségek megvannak. Próbáltam géppel , gép nélkül a hiba mind a két esetben u.a. . Elméletileg gép nélkül is kéne indulnia , majd leállna készenlétbe. Ezen semmi. Találkozott már valaki ilyen hibával? A led villogásának van valamilyen szerepe (hibakódra gondolok) ?

model szám : lg fb790 g-ul
fcc id : BEJFB790G
CHASSIS : CA-114

segítségeket előre is köszönöm.

Üdv : Imre
(#) tungsram válasza imi012 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Privben küldöm a rajzát
(#) imi012 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szia!

Köszönöm , a rajz nekem is megvan , inkább valami ötletre lenne szükségem. Nem tudod , van a led villanásoknak valami jelentése? (hibakód)

Abból talán ki tudnék indulni.

Válaszod előre is köszönöm.

Üdv. : Imre
(#) bundibacsi hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok! Van egy lg t710b típusú monitorom és nem tudom m i van vele.de az utobbi időben elkezdett remegni a kép(oldalra hullámzik 1-2mm-t).Mi okozhatja ezt?
(#) csab2esz hozzászólása Jan 18, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Én még újonc vagyok és segítségetek szeretném kérni.
Lenne egy nagyon nagy gondom.
Nemsokkal több mint 3éve vettem egy Yakumo TFT 19 XPT,Model:900G monitort 3év garanciával.Lejárt a gari vége a monitornak.
Panasza:
Bekapcsolom,kristálytiszta kép,3-10másodperc után leold(nincs kép) de a led még mindíg világít zöldet(tehát elvileg megy,csak kép nélkül),ahányszor ki-be kapcsolom,ugyan ez a jelenség.Próbáltam 3gépen is,de semmi változás.(nem kizárt hogy háttérvilágítás gondja van)Nagyon szépen megköszönném segítségeteket.Fontos lenne,mert akkoriban nagy pénz volt,és rengeteget buknék ha kárba veszne.
Előre is köszönöm.
(#) csab2esz hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sikerült mégegy infot szereznem,megnéztem lámpával közelről a monitort,van kép,csak világítás megy el pár mp. után.
Valószínű hogy nem jó az egyik fénycső és leoldana a szerkezet?
Ha tudna nekem valaki megoldást,és alkatrészt,megköszönném!
(#) factory válasza mofesa hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Sziasztok, a problémám, hogy egy benq fp937+ 19''-os LCD monitorom rosszalkodik. A hiba, hogy véletlenszerűen tudom csak bekapcsolni. Hiába kapcsolom be a tft-t a monitorvisszajelző led nem világít. (se sárga, se zöld led nem világít) Ha a monitort kihúzom, később visszadugom vagy bejön a kép vagy nem. Többször nyomkodva a tft menü gombjait, néha sikerül bekapcsolnom.
Jó ideig, hiába próbálkoztam, nem tudtam bekapcsolni a monitort. (Teljes áramtalanítás után történt ez.) Szétszedtem, de semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Kontakt hibára gondolok. Szerintetek mi okozza ezt a hibát? Köze lehet a tápegységnek ehhez? Vagy a menü gombjai rakoncátlankodnak. Jelenleg, mivel nem áramtalanítom, annak ellenére, hogy a tft gombjaira nem reagál, tökéletesen ad képet. De ha teljesen áramtalanítom, ismét csak sok próbálkozás után érem el, hogy rendesen működjön. Kérem segítségeteket.
Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza factory hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia!
Púpos elektrolitkondit nem találtál? Persze az elkó attól még lehet rossz, hogy nem púpos, de a púposság egyértelműsíti a helyzetet.
(#) factory válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia!

Köszi

A kondik nem púposak.

Szerinted mi lehet a baj?
(#) didyman válasza factory hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Táp primer oldalán lesz egy pármikrós-pártízmikrós apróság, azt cseréld ki, primer pufit sem ártana ellenőrizni, lába körül folyás, szivárgás jelére azonnal cserélni. A nehezen indulásnak (készenlét hiánya) kb. 90%, hogy primer oldalon lesz oka, a szekunder oldali pufikat sem árt kicserélni, és persze a szokásos: Bordán lévő alkatrészek, inverterek nagyáramú területei mind kapjanak friss forraszokat.
(#) factory válasza didyman hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Köszi

Sajnos ehhez már segítséget kell kérnem, mivel nincs olyan forraszom ami hőfokszabályzós, és nem szeretném ha veszélyben lenne a nem megfelelő felszerelés hiányában a panel többi alkatrésze.

Mégegyszer is köszönöm.

Bíztam benne, hogy nem lehet nagy baja, mivel teljes áramtalanítás nélkül tökéletesen üzemel. (fénycső, inverter hiba kizárva). Akkor a táp részen (főleg ott) keresem a hibát.
(#) didyman válasza factory hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Nem baj az, mert nincs olyan alkatrész ami nagyon kényes lenne erre a nevezett területeken. Csak ne pacsáld a forraszt másodperceken keresztül, ennyi a lényeg.
(#) factory válasza didyman hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Ahogy neki álltam volna a kondi cserének, tft szerelésnek, előtte még kipróbáltam. Jelenleg teljesen ok. Menü, készenlét kezelés működőképes. Többszöri próbálkozás után is tökéletes. Ilyet még nem láttam. Mi történhetett? Megspóroltam egy szétszedést.
Gondolom ez csak átmeneti állapot, várhatóan újból előbukkan a probléma.

(#) matefi janos hozzászólása Feb 3, 2010 /

Üdv Mindenkinek
Segitséget szeretnék kérni FS B17-1 monitorom meghibásodott. A jelenség a következő: Bekapcsolás pillanatában 3mp re megjelenik a kép, majd kialszik a háttér világitás. A kép továbbra is látszik halványan. Ahányszór újra inditom mindig mejelenik az aktuális kép 3mp re majd kialszik. Táfeszültségek jók, semmi nem melegszik. Mit ellenőrizhetnék? Köszönet...

P1040469.JPG

Következő: »»   33 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem