Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sinusz jel négyszöggé alakítása

Témaindító: Rawlings, idő: Jan 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Rawlings hozzászólása Jan 15, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék egy olyan kapcsolást létrehozni amely egy 2v-os maximális kitérésű váltakozó feszültségű szinusz jelből 5,vagy 12v os négyszögjelet képez.
Tudna ebben nekem valaki segíteni?Én még csak most kezdek érdeklődni az elektronika iránt,úgyhogy nem vagyok még túl nagy ász!
Előre is köszönöm!
Üdv:Á
(#) elektrorudi válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szerintem a topic-ot is, meg a kérdésedet is átteszik a modik a "kezdők" rovatába.
(#) kadarist válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szia!
Próbáld ki a Schmitt-triggert, mint négyszögesítőt. A célodnak teljesen megfelel.Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) banti22 válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Hello!

Ezt egy nem invertáló komparátorral egyszerűen meg lehet oldani. Esetleg használhatsz hiszterézises komparátort is, ha nem szügséges, hogy a négyszögjel fázisban legyen a szinusszal. A hiszterézises komparátor a 2. linken található.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Hát szépen behangolja az áramkörét. Vagy használjon más tápfeszültséget. A konkrét beállítás Rá van bízva. A helyes irány adott.
(#) szendi001 válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Udv Rawlings!

Nezve a valaszokat, bennem felmerult a kerdes, hogy mire kell ez az eszkoz es milyen frekvenciara? Elofordulhat hogy valojaban mas problemat akarsz megoldani, csak ezt a kerdest tedded fel

Az erdeklodesnek orulunk, asz lehetsz idovel, nem problema.

Udv Joe
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Szia!
Gondolom nem a centiméteres hullámhosszra kell a négyszög
(#) (Felhasználó 5823) válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Igen egyszerű a megoldás! A vicsys -féle Pic-es frekimérő előfokozata. Fet-tranyó-Schmitt-trigger, ebben a sorrendben! Már 40mV-ot átalakít szép 5V-os négyszögjellé!Bővebben: Link
(#) kadarist válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 15, 2010 /

Ha már itt tartunk, akkor van CMOS Schmitt-trigger tok is, rögtön 4 in 1. Egész kis feszültségre is bebillen.Bővebben: Link
(#) Rawlings válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon sok jó ötletetek van úgy látom!
Az eszköz az autóm átalakításának egy részét képezi.Biztos hallottatok már a bioetanolról.Én átalakítottam az autóm,egy kis elektronika segítségével,csak van egy kis funkciója a ketyerének amelynek szüksége van egy legalább 5 v-os négyszögjelre,melynek a frekvenciája 30001/min es fordulaton 50 Hz.
(#) Peti.Janka válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Hali Azt nem a gyujtásra kell kötni? 3000-es fordulatnál 1fordulat/Jel pont 50Hzes négyszögjel! Nem ez alapján számolja, hogy mennyi anyagot kapjon a moci? Ha tévedek BOCSI az okoskodásért!
(#) Rawlings válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia!
Igen ez így van csak a baj az hogy nekem nincs fordulatszám kivezetésem,és ha a primer oldalra kötöm,az is 300V körül van!
(#) Peti.Janka válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

És ez a kütyü nincs felkészítve ehez? Valami jeladó kell hogy legyen, a gyujtáshoz, és arrol tudsz levenni jelet. Tudsz valami adatlapot ehez a szerkezethez? Milyen kocsiba szerelted?
(#) Rawlings válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Hali!Én egy renault 19-be.Adatlapot sajnos nem tudok,egy magyar villamos mérnök srác fejlesztette.
Fordulatszám jelem van!
Ezt akarom négyszögjellé tenni.
(#) Peti.Janka válasza Rawlings hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Honnan van fordulatjeled ami nem négyszög? Lehet, hogy én vagyok féretályékozódva, de úgy tudom ezek az injektort tartják tovább nyitott állapotban, akkor az injektorra menő kábel megy ebbe és ebböl megy az injektorba. plussz kell kapnia tápot, és ennyi. Ebbe így nem merek tanácsot adni, nehogy tönkremenjen valami a rossz tanács miadt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem