Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Röhej
A tudatlan ember általában hiszékeny is és ezt a marketingesek kegyetlenül kihasználják.
Hello.
Lehet hogy a kérdésem butácska de nem tudjuk eldönteni. Az lenne a felállás hogy van egy végfog van benne trafó, táp, és magág a végfogok és ez benne van egy 2U magas rack-ben. A kérdés az hogy kell-e bele elofog, mármint maga a rack-be is, vagy elég egy poti-val a vég fogok előtt szabályozzni hangerőt?
Szia!
VégfoK, mint végfokozat.
Bocsi vannak gondjaim ezzel kapcsolatban.
Semmi baj! Ezek a szakkifejezések...
Zápfog nincs benne?
Nos... akkor kell bele szintemelő, (előfok) ha nem vezérli ki a kívánt mértékig a jelforrás, vagy ha egy másik olyan végfokkal együtt használod, aminek érzékenyebb a bemenete. Pl kettő vagy több végfok és egy keverőpult. Ha PA jellegű az erősítő, akkor jó ha van benne egy kapcsolható szintillesztő fokozat. :yes:
Nincs, de kábel dzsungel akad.
Azt el is felejtettem mondani hogy PA szérűsek lenne ez a vékfok és előtte egy keverő lesz, és akkor rakok bele valami elöfokot. Nincs valakinek valami egy szerű kapcsolása , elnézést én nézegetem de nem vagyok még olyan szinten hogy eldöntsem jó-e. Valami egyszerű ic-s egy hangerő szabályzóval.
Itt vannak előfok rajzok.
Hello! Szerintetek ha van egy 220/2*24V os tápom akkor egyenirányítás után elég egy 35V os kondi? (egyenirányítás utány 33,9V lesz, de egy másik erősítőbe a 16V os trafó(egyenirányítás után) szétlőtte pillanatokon belül a 16V os kondenzátort.
Szerintem elég. De nemtudom miért csodálkozol, hogy elszállt a 16V-os kondi a 16V-os trafótól, mikor jól számolsz és egyértelmű volt a baj ott, a második esetbe
Ha keverőt kötsz az erősítőre akkor felesleges az előfok. Egy használható keverőpult már elég szép jelet tud kipumpálni magából ahhoz, hogy meghajtson egy nagyobb erősítőt is...
Sziasztok!
STK4141II mivel helyettesíthető? A sima STK4141V típus nem jó hozzá? Üdv: Danee
Szia!
Fele lehet őket cserélni. Különbség csak a torzításban van. Nézd meg a "Features" pontnál leírtakat:Bővebben: Link
De a 16 V a trafóból egyeniráyítás után jött ki és úgy ment a kondenzátorra, nem tudom meg merjem-e kockáztatni a 35V-osat, mert drága dolog:S Ez az amit kinéztem magamnakKondenzátor
Én a helyedben kicsit többet áldoznék rá, és vennék 2x10000u /50V kondit. Lehet hogy bírja egy darabig a 35V-os is, de mindenképpen csökken az élettartama. Én 48Vhoz raktam 50V-os kondikat, azok egy év után púposak lettek, meg melegedtek.
Link Ez jó lesz? Úgy tervezem hogy a Balanced potit le hagyom.
De ez ilyen PA szerűség lenne akkor se kell?
Értem, kösz a segítséget!
Minőségbe milyen kondikat tudtok ajánlani? (kis ellenállású kéne)
"De a 16 V a trafóból egyeniráyítás után jött ki és úgy ment a kondenzátorra"
Ami ugye 16Vx 1,41=22,56V. Ezért durrant el, a 31%-os túlfesz. miatt. Ha 24VDC-d van akkor ajánlott a 40V-os feszültségtűrésű kondi használata.
Ha ki tudod torzításig vezérelni a jelforrásoddal, akkro nem kell. Ha nem tudod, akkor kell. Ennyi.
Télleg!
Észrevettem hogy a kisebb a torzítása a V-szériának meg nagyobb tápfeszt bír !De jobb megkérdezni Meg a Featuresnél leírtak alapján minden világos Köszi szépen a segítséget!
Üdv.Azt szeretném kérdezni hogy van egy 100w-os erősítőm és ha rákötöm a 65wos mélyt akkor milyen príma de ha az 5 w-os 5.1-et kötöm rá az magasabb hangon torzít.Mitől lehet?nem bírja a hangszóró?Vagy érzékenyebb és jobban veszi az erősítő torzítását.
Sziasztok.
Van egy Unitra WSH-110 erősitőm. Már irtam ezzel kapcsolatban régebben, de válasz nem kaptam. Ugynézki, hogy a kicsatoló kondik kezdenek kiszáradni benne. Arra gondoltam kicserélem őket, de nekem nincs itthon 3300µF-os csak 4700µF-os. Nagy hiba lenne erre cserélni őket? Befolyásolna valamit a hangjában?
Bocs hogy sokat kérdezek de lenne még egy kérdésem más irányba.Valaki már épített ilyen?Mi a vélemény róla?
A kérdésed, maga a válasz is egyben.
Ha 100wattos az erősitőd és egy 5 Wattos hangszórót kötsz rá, akkor egyértelmü, hogy torzitani fog ha magasabb hangerőn hallgatod. Nem?
Én is erre gondoltam csak meg akartam bizonyosodni valaki nálam okosabbtól is.
a kondiaidra meg csak annyit hogy szerintem cserél újra őket nem egy eget rengető összeg.
Csak nemjutok dülöre ezzel az erősitővel. Tüzetesen átvizsgáltam már. Találtam 3 ellenállást ami kicsit fekete volt. Azokat kicseréltem a kapcsi rajz szerinti értéküre. A ball fele igysem jó. Ha felhuzom a hangot akkor elkezd akadozni és recsegve szólni a zene. Ez lehet a kicsatoló kondi hibálya? Arra gondolok, hogy kezd kiszáradni és azért csinálja? A jobb oldala meg teljesen jó.
Tegyél helyette próbakondit, akár egy 1000+2200 µF -est is párhuzamosan (az 3200 µF ). Akkor mindez kiderül.
Az okés, de nincsen se 1000 se 2200µF kondim. Legalábbis 40 Voltos.
4700µF-al nemlenne jó??
Jó lesz az is, csak az alsó határfrekit tolja le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |