Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Érdekes, valószínű ez a nyomtótól nagyban függ(festék olvadáspontja, festék mennyisége). Nekem akkor se lett jó, ha százszor átengedem, pedig a hengeren mért hőfok 200°C körüli volt. Ugyanazt tapasztaltam mint pici. Sajnos nem lehet kimondani, hogy a megoldásod mindenkinek működik(pedig a laminálónk egyforma).
Én kitartok a mellett, hogy a motor lassítása és a hőfok pontos szabályzása általánosan megoldja a problémát. Ma tervezem a nyákot az 556-os áramkörhöz, hamarosan próba lesz...
Még nem tudunk biztosat ajánlani, ha igen, arról értesülni fogsz!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy vásárolnék egy ilyen minifúrót, de nem jár hozzá adapter. Nekem van egy adapterem ami 12V-ot ad de 300mA-os és nem tudom, hogy jó lenne-e hozzá. Előre is bocsánat a moderátoroktól ha nem ebbe a fórumtémába illik a kérdésem.
Nem elég neki. Nekem is van ilyenem, de terhelés alatt 1A-t is felvehet. :yes:
Szia!
A kép alapján nem teljesen lehet megállapítani, de ha minden igaz nekem is pont ugyanez van, és ehhez 500mA es 12V-os táp kell. Üdv.: mate_x
Szia nekem ugyan ez van.Es nem a legjobb semmit se lehet ugy belefogatni hogy pontossan egyenessen aljon benne! Es ha lefogod 4 A-t felvesz 12V-rol!
És nem tudtok véletlenül egy olyan áramforrást amit a hétköznapi életben meglehet találni és nem kell külön boltba venni ilyet?
Halogén asztali lámpa, amibe 20w-os izzó kell. Abból kerítesz egyet (Az még AC!), akkor meg van oldva a normál üzem, terhelés hatására lassul a motor. Ha van belőle kettő, párhuzamosan kapcsolva nagyobb terhelésnél sem fog annyira gyengülni a motor. Üdv.
Nekem is ez van és az enyémbe egyenesen be lehet fogni.
Köszönöm a gyors válaszokat és akkor még egy kérdésem lenne hozzátok hogy ha nem gond akkor akinek van ilyen készüléke az írja le hogy "megbízható-e" mert nem sok pénz de akkor nem ezt veszem meg.
Átlagos panelfúrásra tökéletes én már elhasználtam a hozzá kapott korongokat is, volt, hogy 20 percig folyamatosan csiszoltam vele, igaz meleg volt, de tökéletes a mai napig. Vagy másfél éve megvan és kapott már elég sokat nálam.
Szerintetek olyat lehet hogy bemegyek a boltba és megkérem az eladót hogy előttem próbálja ki?
Ha el akarja adni, és egy kicsit is normális,akkor igen.
Reménykedjünk.De ha nem tetszik,akkor 3 napon belül simán visszaviheted. Üdv István
Vááá! Már érdekel is a dolog. Csak ki próbálnám.
Sziasztok!
Nagy kéréssel fordulnék itt mindenkihez, aki konyít valamit a vasaláshoz. Koleszba jövet a nagy kapkodásban nem hoztam föl se a vasalót, se a maratósavat, és a tálkámat se Az elsővel és az utolsóval nem is lenne gond. Csakhát a sav... Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek van ideje és energiája, akkor elkészíthetnénk nála a NYÁKot a héten? Sajnos a fúrót és a forrasztót csak hétvégéig kaptam kölcsön. XIV. és XI.ker lenne közel de gyakorlatilag bárhova eltudok jutni a belvárosban is délután 4 után. Nagyon köszönöm
Nálam bedobhatjuk a buborékos maratóba de vasalni neked kell.
Nagyon köszi. Merre, mikor? Vasalni tudnék ott előtte?
Watt!
Csak benéztem ide és átfutottam az utolsó pár oldalt. Lehet hogy elhangzott már és ha igen akkor elnézésedet kérem: 1.- Pontosan milyen laminálót vettél? Tudsz esetleg a dobozáról egy fényképet mutatni? (Mennék is azonnal megvenni!) 2.- A hengerek nem túl szorosak? Közéjük tud férni a nyák? A nyák vastagsága miatt a tengelyeken fellépő nagyobb oldalirányú erő miatt nem hajlanak be a hengerek? 3.- Mivel méred a hengerek hőmérsékletét? 4.- Lamináltál-e már kétoldalas nyákot? És még egy kérdés: Ha szép lassan húzza be a nyákot a laminátor, akkor a műnyomó papír még nem 'laminált' része a hő hatására nem deformálódik (nyúlik) el? Ennek persze kétoldalas nyáknál van fontossága... Úgyis elkezdtem ugyebár PIC-ezni... Eddig műszert akartam építeni de úgyse nagyon találok hozzá megfelelő A/D-t. Nem is baj, programozok inkább egy automata laminátor-vezérlést a hengerek két oldalán optikai kapukkal (hogy oda-vissza menjen a nyák), LCD kijelzővel stb... Idézet: „3.- Mivel méred a hengerek hőmérsékletét?” Igazából azt szerettem volna kérdezni, hogy hova szerelted és hogyan rögzítetted a hőmérő alkatrészt.
Hello Attila !
Én a laminálómat a TESCO-ban vettem és én ottan nem láttam más fajtát de véleményem szerint mindegy hogy milyet veszel egy a fő hogy vízszintesen vegye be a lapokat. A hőmérsékletet nem mérem mivel nincs műszerem de 10 perc melegítés után már engedhetem neki a nyákot olyan 5-6 szor. Kétoldalas nyákot még nem készítettem de mivel a két henger egyszerre forog ezért a megnyúlás is arányos lesz. A laminátor két végén pedig találsz egy drótot amit ha kiveszel a két henger között átfér a nyáklap. Sok szerencsét a vasaláshoz és ha bármi kérdésed van akkor a Laminátorból hőprés? című fórumon felteheted. A hőmérő alkatrészt a fűtőszált takaró fémborításra vagy a gumigörgő közepében levő fémhengerbe helyezheted el de vigyázz hogy olyan kábellel dolgozz ami bírja a hőt vagy tegyél a hőszenzorra zsugorcsövet.
A Lidl-ben holnaptól lesz akcióba. Szabályozható hőmérsékletű. 4990Ft-ot kérnek majd érte.
Honlapján megtalálod.
Ha hozol vasalót. Ma is jó délután. A 17. kerületben vonattal a keletitől 3 megálló, vagy az örsről 168-as busszal a végállomásig, de szerintem hívj fel. 06306901002
Sziasztok !
Lehet, hogy nagyon láma a kérdésem, de azért leírom. Az LCM3 műszert szeretném elkészíteni a v2 változatát. Az a kérdésem, hogy az ITT található pdf állományban található paneltervet hogyan lehet "átvarázsolni" fekete-fehérbe ? Vasalásos módszerrel készíteném, de így szürkeárnyalatosan szerintem nem lesz jó.(bár még nem próbáltam...) Előre is KÖSZÖNÖM !
Megfelelő méretüre méretezed a képet, majd a nyomtató beállitásoknál az kontrasztot utánnaállitod. Nyomtatod, vasalsz, örülsz....
Szia Attila!
Kétoldalasat még nem nyomattam vele, de az egyoldalas próbánál nem láttam, hogy a papír gyűrődne. De majd erre odafigyelek, és jelzem, ha gond lenne. A hőfokot a multiméteremmel mértem úgy, hogy a kidobó oldalon hozzányomtam a hőelem hegyét a két hengerhez. Szabályozni a fűtés fém házán fogom, mert a görgőn belül túl későn venné észre az érzékelő a hőfokot, így nagy túllengések lennének. Ha a hőfok beállt, onnantól pár perc után már a henger is átveszi a kellő hőfokot. Mértem a fémház hőfokát is, és nem sok eltérés volt a hengeréhez képest, tehát jó lesz, de ezt még megmérem élesben is. Most próbáltam ki összelógatva az 556-os áramkör motorvezérlő részét. Jól működik. Kicsit dadog néha, ilyenek ezek az 50Hz-es motorok, ha nem pont nullátmenetnél kapják a feszt. De ez nem akkora gond... A hőfokszabályzást még élesben nem, de pákával már kipróbáltam egy sima diódával. Péntekre várom az alkatrészeket a KTY84-el. Ha megjön, akkor élesben kipróbálom a fűtést is. Ha minden működik, akkor tervezem a nyákot és a hétvégén kész lesz a PCB_Lamináló. Természetesen ki fogom próbálni a kétoldalas nyomatokat is(az új nyomtatómat le kell tesztelni még...). (Remélem most nem jön semmi közbe, és tudom tartani a tervet! ) A lamináló TESCO gyártmányú. - Ilyen - 3eFt. A hengereket nem találtam szorosnak, és simán befért egy kétoldalas nyák a rugóútba. A motor is bírta simán. De lehet gyengíteni a rugón, ha szükséges, ez majd kiderül. A tengely vastag, nem hajlik, inkább a görgő veszi fel a formát. A papírt szépen ráhajlítja a nyák szélére, ha túllóg. Én is úgy voltam először, hogy PIC-de aztán elvetettem, mert az 556-al simán meg lehet oldani, alig több alkatrésszel. Kedvtelésből van értelme PIC-el nekiállni, egyébként nincs.
Hol veszed a KTY84-et?
Én azért gondoltam egyébként PIC-re azon felül hogy tanulni szeretnék, mert arra gondoltam hogy először végig húzhatná párszor oda-vissza a nyákot gyorsan azért, hogy felmelegítse a nyákot, aztán pedig szép lassan. Hogy ne kelljen ki-be tenni a nyákot, ezért optokapukkal figyelné a PIC hogy mikor ért át a nyák, aztán visszatolná. Nagy méretű nyák esetén a 'vasalási' idő hosszabb lehet, ezt a PIC beállítaná magának, miután egy tasztatúrán beírta az ember a nyák szélességét és hosszúságát. Bár ez utóbbi elhagyható egy 4-5 állású kapcsolóval (kicsi, közepes, nagy nyák...) Akár azt is kiírhatná a PIC egy LCD-re, hogy hány százaléknál tart a 'vasalás' és hogy mennyi idő van még hátra.
Ja de ennek váltakozó áramú motorja van. Ez nem fog nekem visszafelé is forogni.
Ezt egy potival be lehet lőni analog is. De jól hangzik!
Igen ez váltóáramú motor, ez nem fog megfordulni egyszerűen... Ha meg lehetne fordítani, akkor a PIC azt is ki tudná mérni az átérési időből, hogy milyen hosszú a nyák. Mondjuk a szélességét nem tudná... A KTY84 (HQVideo).
Kellene hozzá egy másik motor. Ahogy nézem, a fogaskerék levehető a tengelyéről...
Na megnéztem... a hőfok eléri a 180fokot.
Peppe féle magazinlappal 3-4x átküldve átmegy a festék. Ellenben a "szabvány" műnyomó már 3szor vastagabb, mint a magazinok lapja... és mivel én 0,8-as panelokat használok, így a nyomás és a nyomó-fűtő felület is kisebb. Magazin papirra nem nyomtatnék, nem látszik rendessen a nyomat. Betettem egy pótmétert, és egy hődióda "welleres kalibrálása" után mértem a hengerek hőfokát. Felnyomtam 180-ra, és így most műnymóval is megy. Kétoldalas tesztet nyomtam, ha áthajtott megoldással csinálod és jól helyezed be, akkor nem nyúlik, nem gyűrödik, és jól pozicionál mindkét oldal. Persze sok múlik a NYÁK előkészítésén, a zsírtalanításon |
Bejelentkezés
Hirdetés |