Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   968 / 3610
(#) llaci56 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Jó reggelt! Így reggeli gondolat ébresztőnek...
(én majd be 4ugyoztam rajta)

upc.png

(#) zolika60 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Azért ez az iromány elsősorban a szerzőjét minősíti. :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nem hülye a fickó! Ezt a körmönfont álláskeresést!

Egyébként érdekes egy beállítottságú ember, annyi biztos.
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

A vicces topicba is leírtam, úgyhogy itt csak érintőlegesen. Maximálisan egyetértek minden szavával. Olyan még nem volt, hogy a kedves ügyfélnek lett volna igaza. A modemek vacakok, de a szolgáltató semmiféleképp nem ismeri el. Titi is mondta, hogy hiába ecsetelte a kedves telefonos kisasszonynak, hogy az időközben bekötött másik szolgáltató internete ugyanazon a gépen és ethernet kártyán tökéletes, mindenképp windows hibát erőltetett. Persze, ma nem divat elismerni a felelősséget. Nálunk fél évig nemvolt internet a szogáltató hibájából (máshová elcipelve a PC-nk tökéletes volt). Hiába telefonáltunk, ők távolból és látatlanból megmondták, hogy a modem jó (DSL360R, a világ legrosszabb ADSL modemje). Biztos vagyok benne, hogy arra vannak kiképezve, hogy mindenképp vagy a Windowsra, vagy a gépre "tolják" rá a hibát! Ezek után szolgáltató váltás, majd kemény levél a T-offline-nak (mert majdnem úgy hívták - az online jelzőt akkor érdemli meg, ha van internet, de nincs...) Szóval dörgedelmes levél: most a júpícinél annyit fizetünk a kábeltévéért, telefonért és internetért, mint őnáluk csak az ADSL-ért, ami nem működött. Plusz természetesen a 3.000 Ft-os telefon alapdíj, mint árukapcsolás! Miután semmi eredmény, és ugye eltelt fél év internet nélkül, Anyu úgy döntött, hogy NEM fizeti be a csekkeket (hátra volt még annyi a hűségidőből. Pár levélváltás, részükről a behajtatással való fenyegetőzés, részünkről meg a fogyasztóvédelemmel, Nemzeti Hírközlési Hatósággal , napisajtóval,TV ügyvédjével (akkor még volt). Erre "érdekes" módon elálltak a követelésektől. Egyszóval: csak akkor tudnak megvezetni, ha hagyjuk.

Ja, hogy kerek legyen a világ, az E.OFF pedig kétszer számlázott ki egy negyedévet. Ezért nem szabad automatikusan átutalással fizetni mindent. Még most is ülnének a pénzünkön.

Ezek után nem lehet csodálni, ha agresszív kismalacként viselkedik az ember, ha huszadszorra sem érti meg a szolgáltató: nem vagyok ostoba, és értek valamit az elektronikához. Engem ne próbáljanak átverni!

Ez csak két kiragadott példa, de volt több is. Ne hagyjuk magunkat becsapni, átverni, megkárosítani! - ha már a szlogen eredeti kitalálója nem mondhatja, legalább ne hagyjuk elveszni!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Van benne valami, amit mondasz, de ezt akkor sem így kellett volna tudtukra adni, mert ahogy zolika60 is írta, csak önmagát minősíti.

Amúgy nekem az előző netem nem akarták kikapcsolni, majd a fogyasztóvédelemre való hivatkozással, nem egyszer, de azért idővel kikapcsolták, sőőőt, jött egy levél, hogy vissza fizetnek nem két forintot.
Ahogy mondod, nem szabad önmagunkat engedni, megvezetni.
A másik, most már úgy módosította tisztelt offlájn a szerződési feltételeket, hogy most már örülhetsz, ha kapsz egyáltalán internetet, amit neked ki kell fizetned.
(#) llaci56 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szerintem pedig a jupiszít... (Ettől függetlenül nyilván én sem küldenék be egy ilyen levelet, de lehet, hogy megírnám.)
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Viszont, az Ő szavaival fogalmazva, kib....úl igaza van. Én közvetve dolgozom az említett multinacionális cégnek, s ez okból tudom, hogy mi folyik ott.

Más: Amennyire törekszik ez az oldal (HE) arra, hogy a megjelent írások emberi hangnemben, kulturált formában történjenek. Ahogy a szavainkat, úgy a linkjeinket is meg kellene válogatni. Elég mocskot mutat be a média, s a híradások is elég sok tragédiát mutatnak. Látunk ott elég sok balesetet, merényletet... Nem kellene ezt itt tovább fokozni, pláne sokkoló képekkel videókkal. Ráadásul röhögve mások balszerencséin (viccek topikban). Tudom, vannak erős gyomrú emberek, Ők bírják az ilyet. De én, s gondolom vannak mások is, akik nem. Aki élt már át komolyabb balesetet (nem csak zúgott e bringával), az jobban érzékenyebb az ilyenekre.
Ennek a topiknak sem ez a lényege: Bővebben: Link Figyelem, sokkoló kép!
Igaz nem találtam az ilyen tartalmi megkötésekre szabályzati pontot, de el kellene ezen gondolkodni.

Amúgy, további szebb napot!
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nekem már volt bajom a nagy T vel, elég sok. Ráment pár modemem mert azt nem cserélték. Az internetük csapnivaló volt. Most asszonyék 1 éve váltottak szolgáltatót és nincs leállás, minden megy tökéletesen. Amire felemelné a telefont már van is net, de ez egyszer fordult még elő. A szomszédba nagy T s 3g internet van, maga az usb ezköz fél évet bír aztán cserélni kell. A poén hogy egy órát megy maximum a gép. És még a földelés is jó. Amúgy ha megyek gépet szerelni egy ismeretlen helyre viszek magammal gumikesztyűt, sok helyen nincs földelés.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Én erre a modemes témára azért rácáfolnék. Nekünk is T-s netünk van otthon. Volt egy nagy vihar, a modem ugrott. Volt régebbről egy másik, azzal működött. Leírtam nekik kerek perec, mi a gebasz, mindezt e-mailben. Egy-két nap után jött egy válaszlevél, miszerint hiányzik néhány adat a hibabejelentéshez. Ez volt az első ilyen, anyum pedig nem ért ennyire a dolgokhoz, így én intéztem ezt az ügyet. Visszaküldtem a hiányzó adatokat, visszajeleztek a hibafelvételről. Mukik szintúgy néhány napon belül kint voltak, de az egész cuháré egy héten belül lezajlott úgy, hogy közben volt netem!
(#) DuMatyi válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Azért volt neted, mert volt régebbről modemed. Egyébként nem lett volna.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Az, hogy volt nekem, csak plusznak mondtam, a mondanivalóm az volt, hogy lényegében zökkenőmentesen zajlott az egész, azokhoz a sztorikhoz képest, amit itt szoktam néha olvasni!
(#) zolee1209 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Frankye!
Készíted a korbácsot a vasárnapi napra?!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ébresztő! Ez itt Hungária! Nekem még protekcióval is 2-3nap elintézni ha nincs net.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Idézet:
„..abban van igazság, hogy tényleg csúnyán beszél, de a tartalma teljesen jogos!”

Ezt nem is vitattam. De ha egy bunkóságra bunkóságga válaszolok, akkor én is bunkó vagyok. Ezen nem változtat, hogy jogos volt-e vagy sem.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Olvastad, hogy mit írtam?
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Amerikában a szolgáltatók érted vannak, és azon igyekeznek, hogy a kedvedben járjanak. Ott nincs ám hűségidő, meg majd két hónap múlva elintézzük... Ezt a mentalitást kellett volna átvenni, és nem mást! Nekem nem a mekdonáldsz kell, hanem normális szolgáltatás.
Sajnos olyan világban élünk, hogy mindent elvennének tőled, ha hagynád. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Szolgáltatás szinten is. Amit nem taposol ki magadnak, az nem a tied. Sajnos ilyen világban élünk. Ha nem nagy a hangod, és nem többet láttatsz magadból (azaz nem mutatod magadat egy tomboló orrszarvúnak), akkor a sor végére tesznek. Mások átgázolnak rajtad. Taposs, vagy eltaposnak! Ez nagyon nem az én stílusom, de ha önérvényesítésről van szó, akkor előveszem. Muszáj! Érdekes: elég annyit mondani: fogyasztóvédelem. Rögtön kezesbárányok lesznek. Tudják nagyon jól, amit csinálnak, törvényellenes, de mivel 10-ből 9 ember nem csinál semmit, mert belefásult az állandó szélmalomharcba, folytatják. Egy röhejes büntetést kifizetni még mindig jobban megéri nekik, ha közben dupla annyit hoz a konyhára. Ez nekik bevétel, minden jogosulatlanul kivetett forint. Amennyiben nyilvánosságra kerül és sokan elkezdenek kiállni az igazukért, akkor a nyereségük nem 5 milliárd magyar forint lesz, hanem csak 3. Ezért nincs ma Magyarországon piaci verseny. Hány árkartell kerül nyilvánosságra, de emögött meggyőződésem hogy van 10, amit nem lehet bebizonyítani. Ami meg nem bizonyítható, nem biztos, hogy nem történt meg. Például a kártyás mobilszolgáltatók árképzése is megérne egy misét. Avagy az, hogy az összes üzletlánc nyomott árakon veszi át a magyar termelőktől a terményt. Természetesen mindezek véletlen egybeesések.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Dolgozz egy hónapig ilyen országos ügyfélszolgálati irodában, s megtudod mi a csúnya beszéd.
A tisztátlan felmenőktől, az állati nemesebb szerveken át, a rossz szagú utcai foglalkozású felmenőkig minden van.
Én sem védem az ipsét az írása miatt, de a körülményekhez képest valamennyire azért visszafogott volt.

Van igazságod. Egyszer személyesen is láthattam hogy milyen az, amikor a méltóságos, székhez tapadt, hivatalnokot felrázzák a felsőbbrendűségi komplexusából.
A hivatalban hatalmas sorok, folydogál az ügyintézés. Minden 3. ügyfelet elküldenek valami pitiáner kis hiba miatt. Nem a sárga papírra kellet volna hanem a zöldre, ilyen igazolást kell még mellékelni, olyan bélyeg is kell, meg azért se, jöjjön holnap stb. Egyszer csak egy idős bácsi a maga egyszerű hangvitelében, (gondolom elküldték már párszor előtte) 90dB feletti hangerőn el kezdte magyarázni az ügynemintézőnek, hogy hová helyezze magán azt a bizonyos szervet amit a ló visel.
És magát mindjobban feltuningolva, (ami hangerő növekedéssel, és egyre kacifántosabb káromkodásokban teljesedett ki) valóban a pultra csapott.
Pillanatok alatt ott termett egy nyakkendős öltönyös az irodából, és megkérte a bácsit, hogy fáradjon be hozzá.
Érdekes módon 5 perc múlva megjelent lehiggadva, a nyakkendős kezet fogott vele az ajtóban, ügye elintézve, és nem kellett zöld másolat se hozzá.
Én azt mondom hogy ha nagyon ellenállnak, akkor kérjük hogy adják írásba azt ami miatt el akarnak hajtani bennünket. Ezt ugyanis nem fogja megtenni egyik sem, mert az már felelősséggel jár, és azt senki nem vállalja fel. Ez a módszer az OTP-ben nekem már bevált.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Sajnos volt részem benne. Egy időben az egyik kábel TV karbantartója voltam pár évig. A húszonezer lakásra egymagam. De ez nem változtatta meg a saját stílusomat. Mert az engem minősít. :yes:

Valaki már próbálkozott ezzel a felvevős dologgal, és az volt a válasz hogy, "nem járulok hozzá" és letette a kagylót.
(#) Frankye válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Miazhogy! Fenem is...
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szóval neked van protekciód!
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Psszt! Még megadóztatnak érte.

Nálunk a volt cégnél ahol dolgoztam felvette egy volt munkatárs hogy hogy akarják kirúgni... El akarta kobozni a mobilját az igazgató. Persze senki nem nyúlt hozzá pedig parancsb adták, az igazgató feje vörös lett. Kapott végkielégítést elég szép summát.
Én egyszer teszteltem, az okmányiroda íróasztala bizony a földhöz volt rögzítve... Azért idegesítő hogy a "haver" 100 papírt visz be, persze mindezt úgy hogy kopog és már bent is van. Aki meg sorba áll 4 órát vár, mikor mondta az ügyintéző hogy ez így van akkor próbáltam ráborítani az íróasztalt. Mondtam is neked meg szerencséd van de nagyon.
Amikor balhém volt egy kissebbségivel egyből hivatott a polgármester. Nem kellene rasszistának lenni.- mondta a polgármester. Én meg csak néztem, ok nélkül anyázott a kissebbségi, volt területfoglalási engedély a sóderre de ez meg dobálódzott meg anyázott, talán az anyázással lehet a legjobban felhúzni. Esztergályos vagyok így elővettem egy régi munkámat. a
Mi lettünk persze a rosszak akik a polgármesteri hivatal félmunkába végzett árkát megépítettük, az aki más telkén a kocsikat bontja az a jófiú. Talán a falu legszebb utcájából nem csinált volna méhtelepet nem lett volna semmi baj, vagy ha este 9 kor nem szól a zenének nevezett jajja csuhajja akkor sem lett volna baj. Persze az utca lett a rásszísta.
(#) SALáta hozzászólása Jan 22, 2010 /

Jajj nem is említettem hétfőn lesz az év első munkanapja, akkor kezdek.
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Matyikém! Te arról beszélsz, hogy úgy dolgozzanak és kereskedjenek itthon az emberek, mint azokban az országokban, ahol a lenini eszmék nem nevelték le az embereket a munkáról, és a kereskedés módjáról.

Példa 1. Történet a háború előtt (Apámtól hallottam...)

- Nem is tudom mikor lesz, - hallotta a tulajdonos az alkalmazottat, mikor az irodából az üzlettérbe lépett. A vevő ugyanebben a pillanatban lépett ki az utcára. A főnök felcsattant:
- Gizike! Megmondtam magának, hogy olyan nics, hogy „nem tudom, mikor lesz”! Üljön le a kedves vevő,…
- Na de …
- Nincs na de! Üljön le a kedves vevő, és én máris intézkedem, - perceken belül itt lesz!
- Na de főnök Úr! Én csak annyit mondtam, hogy „Nem is tudom, mikor lesz jó idő”.

Példa 2. Velem történt, amikor ’83 –ban először jártam nyugaton, - Franciaországban. Nővérem néhány hónapja élt ott akkor. (azóta is…)

Bementünk az egyik henteshez. (6 db hentesüzlet volt egymás mellett.) A nővérem kért egy vékony szelet húst. (Itthon, ha egy nyugdíjas néni ilyet kért, akkor jött a beszólás: Mi van nyanya?! Vendégek jönnek?)
A hentes feltett a mérlegre egy olyan kétrétegű papírt (egyik réteg műanyag) ami talán a levegőnél is könnyebb volt, - de a mérleg azonnal kevesebbet mutatott, mint anélkül. Állított a gépen és levágott egy szelet húst. Az előbb említett papírral felemelte, és megkérdezte:
- Megfelel?
- Nem, vékonyabbat kérek, - mondta a nővérem. (Én égtem, mint a rongy. Aki élt ebben a korban, átérzi a helyzetemet.) De a hentes – még mindig mosolyogva – félretette, megint állított a gépen, és vágott egy vékonyabbat.
- Megfelel?
- Igen, - mondta a nővérem, - de nem tudott mást mondani, mert a lábán álltam.
A hentes úgy bánt velünk, mint a legkedvesebb vevővel. DE! Ezt nem csak így mutatta, hanem ÍGY IS GONDOLTA! Eszébe sem jutott, hogy ez a vevő mehetne már a francba.
Na, ezt a gondolkodásmódot a rendszerváltás (-nak nevezett valami) nem adta vissza. Ezt újra meg kell tanulni, - dolgozni és kereskedni is.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Zoli. Egy percig nem vitattam azt, hogy nem lenne igaza, sőt, ezt meg is erősítettem azzal, hogy a saját történetem is leírtam. Egyedül a nem mindennapi megnyilvánulását kritizáltam.
(#) llaci56 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Én meg ma befejeztem erre az évre!
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Na végre!
Már annyi ideje próbálkoztál, hogy lassan már elkellett jönnie ennek az időnek is.

Hát most még egyenlőre kiskönyv de majd aztán meglátjuk... Sajnos nem a cég alkalmaz hanem egy közvetítő, de mindenesetre ugyan azt csinálom mint a volt munkahelyemen, szó szerint ugyan azt az alkatrészt csak maximum újabb törésű a rajz. Főnök sosem leszek ha akarnak se, inkább odébbállok.
_ampervadasz_ :
Kívánom neked is sikeredjen, te is sokat kerestél már melót.
Következő: »»   968 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem