Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Gondolom a hangolás menüben van: BG/DK állítás. Esetleg finomhangolást is kellene végezni.
Kábeltévéd van?
Egyenlőre ott tartok hogy leszedtem a hátulját, púpos kondit nem látok, a forrasztások is jónak tűnnek.
Sasszi számot meg nem látok rajta. Valami szám van rajta, de arra a google semmit sem dobott ki.
A hangolás menüben ez van:
Program szerk. ATP Kézi hangolás Színrendszer
Kézi hangolással hangold be a zúgó csatornákat. Esetleg egy automata hangolást is csinálhatsz, ha a kézi nem jönne be. Mindenesetre furcsa, hogy van, amelyik csatorna jó. Próbáld meg még azt, hogy kapcsold ki a Nicam Stereo-t a hangmenüben, akkor mi történik.
Ezek a menüpontok vannak nekem:
http://data.hu/get/2104513/pack.zip.html
A hangolás menüben ez van:
Program szerk. ATP Kézi hangolás Színrendszer
Milyen csatornákon nincs hang? Az újrahangolás nem segített? A szervízmenü2-ben nem állítottál el valamilyen opciót?
Én csak a szervízmenü1-ben voltam. Hogy kell belemenni? Kb. a csatornák felén nincs hang. m1, m2, ilyesmi
A francia doksiban benne van a leírás.
Itt kell állítani:"Systéme TV I = 00. B/G = 01. I, B/G, D/K, L/L' = 10.: B/G D/K = 11" Próbáld ki a BG/DK opciót (11).
Szia Kadarist! Megtaláltam hogy miért nem indult a Mátra hálózatról... egy nagyon nagy szarvashiba miatt... a 10V-os ZDP-t forditva kötöttem be,elnéztem ,mert lustaságból a panel fonákára " taknyoltam" forditva
Viszont a csere sorkimenővel is csak 12V van a 24 helyett,és miután levettem a malomkereket ez 18,7V-re nőtt.. és elég furcsa dolgot produkál... mégpedig hogy pár perc után valami elkezdi lehúzni a feszt.. elkezd lehalkulni,majd kihúzom... ha visszadugom újra 18,7V ...
Szia!
A BU emitterpotméterén tekergettél? Arra változik a feszültség?
Nem sikerül belemenni a szervíz2 menübe. Kérlek segíts
Először a menü1-be kell belemenni (abban már voltál). Innen lehet a kettőbe átmenni.
A francia útmutató fordítása:Bővebben: Link
http://data.hu/get/2105810/P210110_17.06.jpg.html
http://data.hu/get/2105813/P210110_17.06_01.jpg.html itt kell, nekem ez az első és az utolsó menüpont.
Sajnos ahol most vagyok, ott tiltva van a linkelt oldal.
Annyit még, hogy a "Tartás" gomb a teletext "hold" gombja.
Szia,
Köszi szépen a segítséget.
Még egyszer: belépsz a menü1-be. Megnyomod a zöld gombot, ekkor az utolsó menüpontra ugrasz. Most megnyomod a Hold (tartás) gombot. Ekkor belépsz a menü2-be. Lehet, hogy többször is meg kell, hogy ismételd ezeket a műveleteket ahhoz, hogy valóban belépj a menü2-be.
Tudom, hogy idegesítő vagyok, de kérlek hidd el, nemlép be a szervíz2-be. Így csinálom: belépek a szervíz1-be, zöld gombbal megkeresem az utolsó menüt,, ami a sub-brightness, nyomogatom a hold gombbot egymás után, és nem változik semmi.
Megint zöld gomb, megint hold, a leírás szerint. Hidd el, én sem csináltam még. Ezt a leírást találtam hozzá. Ennyit tudok segíteni.
Sziasztok!
A héten hoztak hozzám javításra egy tévét, a típusa Nokia5125. Az elején azt produkálta: hogy egyáltalán be se kapcsolt. Olyan volt mintha 2-3 másodpercre elindulna (a táp enyhén-halkan sípol, a sorkimenő nagy fesze feltölti a képcsövet), de ahogy ezt eljátszotta, utána semmi, se hang se kép. Aztán javitás közben,amíg égett alkatrészeket próbáltam keresni egyszercsak észrevettem hogy ha a villásdugót egymás után 4-5ször hirtelen bedugom s kihúzom, akkor a tv (meglepően)de 5jére elindul. Ezután a tv bár sötétebb képpel de jól müködik gombokra is reagál. Ha ismét kihúzom a konnektrorból, az egészet játszhatom újból(kihúzás-bedugás 4-5ször), csak igy jhajlandó elindulni... A kérdésem az lenne hogy mi okozhat ilyen jellegü hibát, szinte már mindent kimértem (diódát-tranzisztort) de nem találtam semmit, se egy zárlat se egy szakadás. Minden választ szivesen fogadok, előre is köszönök.
Szia!
Távirányítóval próbáltad indítani? A kijelzőn látszik, hogy veszi a jelet?
Igen ha elindult utánna minden gombra reagál, a tv eljén a piros led is jelez.És persze a menük is látszanak.
De ha be van dugva a készülék, nem indul be, és úgy távirányítózol, akkor mi történik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |