Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ejnye! Van aki semmiből nem ért?!
Idézet: „ezt már egyszer leírtam ám!!!” Jobb, ha ettől tartózkodsz, norbeee, mert ennek még kizárás is lehet a vége!
Tudom h eccer leírtam de nekem nemjelzett vissza h elisküldte!!!!!!!!!!!! és nemakartam végigolvasni az egész fórumot!!!!
Pedig másként nem megy néha!
Aki lusta, az nem él meg!
Kemény moderátor vagy tudod-e?!?! de énnemazé jöttem h kicsapjanak hanemazé mer az elekrtonika mindenem..és igenis én itt akarok maradni!!!!!!!!!mer ez jóhely....ha a moderátor keméyn is de jó hely.... [b][i]
Áhh, nem Frankye itt a legvéresebb modi.
Egyébként azt meg tudná valaki mondani nekem, hogy mi a becsületes neve annak a csavarnak, amiben a kivágás lapos (úgy értem, hogy nem hegyes, mint pl a csillagcsavarhúzó, hanem nincs benne semmi "kinövés", tehát az imbuszkulcshoz hasonlít), és hat ága van, de a csillag ágai hegyesek. Egyébként - ha ez segít - egy Nokia 2110-ben és egy Motorola D160-as mobilban vannak ilyenek, és nem tudom szétkapni, mert nincs csavarhúzóm hozzá! (Kontaktosak a kijelzőik...) Szerk.: Hát ez elég pongyola megfogalmazás lett, holnap megpróbálok csinálni egy makrót...
Szerintem SZABI83 itt a legkeményebb moddi.
Ő szokta a témákat becsukni. Egyébként TOPI mondta: Idézet: „Nem harap a moderátor!” Igaza van mert a moderátor csak a munkáját végzi. A moderátor érted/értünk van. Üdv.
Bizony torx. Érdemes kifúrt közepűt venni, az jó a legtöbb elmebeteg csavarhoz is. Valamint a torx-ot úgy találták ki, hogy tökéletes imbusz csavarhoz is.....fordítva nem
Igen, észrevettem. Belenyúltam imbusszal, de csak ártott a dolognak. Na, akkor mielőbb beszerzek egy készletet! Köszi mindkettőtöknek!
mostanába majdnem mindent torx-al raknak össze...szerintem minden telót evvel rakják össze
Ugye az ATX tápoknál a lila (5VSB) szálon van már a 230-ra csatlakozás után egyből tápfesz (bekapcsolás nélkül)? Ha igen akkor ezt tényleg csak 10mA-rel lehet terhelni? Itt legalábbis úgy írják.
Na most ebből a gép mennyit "használ fel"? Ugyanis egy érintőkapcsolót szeretnék csinálni a power gomb helyett (meg még egy párat máshoz is, de az már lénylegtelen, mert másról kapna tápot), és annak az optocsatolóját (meg a darlingtonba kötött BC182-ket) erről a +5VSB-ről szeretném tápfesszel ellátni. Mit gondoltok, megoldható még ennek a kis kiegészítésnek az ellátása erről a pontról, vagy inkább használjak elemet hozzá?
Hmm, itt meg már valami 1-2A-es nagyságrendről beszélnek a +5VSB esetén: link.
Az én tápom egy Codegen 400W-os ATX2.03(P4) típusú. Húú, de gáz! Itt van előttem darabokban kidobva az asztalra az egyész gép, és mikor olvasom le a verziószámát, akkor látom csak, hogy: DC output +5VSB 2A. Na, erről ennyit. Hogy eddig miért nem szúrta ki a szemem?! Akkor gondolom ennek már nem oszt nem szoroz az a plusz 10-20mA, amit az optocsatoló fog felvenni...
Kösz, ezt elismerésnek tekintem...
Idézet: „Húú, de gáz! Itt van előttem darabokban kidobva az asztalra az egyész gép, és mikor olvasom le a verziószámát, akkor látom csak, hogy: DC output +5VSB 2A.” Ugyebár mindig mondjuk: olvasni/keresni... Igen, vélhetőleg az pár mA nem fogja földhöz vágni a tápot.
No para!
Segítünk mi neked, de még a modik is. :yes: Csak mielőtt be írsz, jobban szedd össze a gondolataidat, nézz utánna dolgoknak. Az elektronika elég rögös, nem tanulhatsz meg mindent a fórumon. De látszik rajtad, hogy kitartó vagy. Idézet: „De látszik rajtad, hogy kitartó vagy.” És ez dícséretes dolog! Meg az is, hogy nem eltagadod a hibádat, hanem felismered. A magam részéről az ilyesmit könnyebben "megbocsátom". (Bár nem szeretnék véletlenül sem valamiféle mindenható szerepében tetszelegni!) Szóval csak hajrá, kérdezz nyugodtan, és megpróbálunk segíteni.
Sziasztok
Most regisztráltam és most vagyok elsőnek ezen az oldalon. Még csak kezdő vagyok és szeretnék egy kicsit tanulni, remélem tudtok majd segíteni ha valami problémám van.
Helló!
Én is itt kezdtem. Hidd el sok rendes és segítőkész emberke van az oldalon. De néhány szabályt be kell tartani: 1. Minden kérdést a megfelelő helyen tegyél fel! 2. Ne kapkodj 3. Ne nyiss fölöslegesen új témát 4. HASZNÁLD A KERESŐT! 5. Ezt olvasd el: HE avagy HElp!-ismertető Ha teljesen kezdő vagy az elektronikában, ezeket is olvasd el: Elektronikai alapismeretek 1. Elektronikai alapismeretek 2. Elektronikai alapismeretek 3. Elektronikai alapismeretek 4. Elektronikai alapismeretek 5. Elektronikai alapismeretek 6. Elektronikai alapismeretek 7. Ha valamit nem értessz, kérdezz bátran! A modi nem harap, csak rendet tart! Remélem segíthettem! --Fureszk-- Szép volt. Jó tanár lenne belőled. devilsdisciple! Segítünk,ha tudunk. :yes: No para!
Gratulálok, sikeres volt a próbálkozás!
tanár úr elkezdte a "hogyan kell használni" az oldalt órát
de az első helyre kellett volna írni hogy:Használd a keresőt de benne van minden
Sziasztok
Olyan problémám lenne már megint, hogy van egy telefon (ez éppen egy nokia 6230) és azt szeretném vele megoldani, hogyha küldök neki egy üzenetet pl.: "cam on" akkor kezdjen felvenni videót. Vagy legalább rögzítsen egy képet. Mindenféle program nélkül lehetséges, vagy kell a telóra egy progi?? Már kerestem progikat de ilyet nem találtam. üdv Balu
hello
Köszi szépen a segítséget ez sokat segített.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan kezdjem? Az alapokat már tudom de panelt még nem csináltam! És azt akarom kérdezni hogy hogyan kezdjek neki, és hogy mit csináljak elsőnek?
Akkor ismét én válaszolnék.
NYÁK készítés kérdések Egy szabály(inkább tanács): Olvasni, olvasni, OLVASNI! Én ott csesztem el a kezdeteknél, hogy nem volt kedvem olvasni. Te ne kövesd el ezt a hibát!
Elolvastam újra a hozzászólásod.
Tehát: elsőre a 2ledes villogót ajánlom. Érdemes még a BSS-en is körülnézni az egyszerű kapcsolások között. Utána építhetnél egy knight rider futófényt vagy egy tda2030-as erősítőt.... Te tudod melyik terület érdekel! pic, erősítés, fényeffektek, vezérlés, stb... |
Bejelentkezés
Hirdetés |