Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia Watt!
Átolvastam az eddigi fejleményekrő szóló anyagot, és úgy találtam, a Tied lesz követve a hőfokszabályozás tekintetében is, mint már kipróbált első verziós megoldás. Lehetségesnek tartom, hogy a már Nálad átalakitott és jól működő eszköznél, valóban nem kell hozzányúlni a motorhoz, vagy az áttételhez sem egyáltalán.
Bocsi, most pont nem tudok fotózni, de semmi ilyesmi nincs benne. Fix tengelytáv, rugó nélkül. Ez valami gagyibb mint a tacskós. TCM a típusa.
Minek neked fogaskerék, hiszen bent van egy felesleges a motornál. Mivel az enyémben mechanika áttállítással oldják meg, hogy lassan, vagy gyorsabban menjen. Ma kivettem az egyiket, mert a legkisebb fordulatot használom. Van is egy plusz kerekem ingyé, és ezt teszem rá egy nyomtatóból kiszedett léptető motorra.
Közben szétkaptam teljesen:
A hengereknek nincs csapágyazása, a műanyag bakban forognak. A hőbiztosíték 180 °C-nál olvadt el. Valószínűleg a watt-féle elektronika lesz nálam a nyerő, meg a rugós felfüggesztést kell megoldanom valahogy.
Azért kell nekem fogaskerék, mert a léptetőmotor tengelyére nem megy rá az, ami a lamináló motorján van.
ki mivel szokta otthon vágni a nyákot mert van itthon lemezvágó olló de túl rövidet vág és csúnya lesz a vágás van valakinek valami ötlete?
Karos olló , dekopírfűrész , vasfűrész , snitcer+ vonalzó ,
Válassz .
Nekem a vasvágó fűrész vállt be, durva csiszolópapírral meg csiszolom a széleket és tökéletes. Ha viszont nagyobb NYÁK-ot kell vágnom, amit már nem birok elfűrészelni akkor szalagfűrészt használok, bár nem jó neki a NYÁK vágás, hamar tönkremegy az éle, ezért tényleg csak kivételes esetekben használom.
Vasfűrészlappal.Lefogatom a satupadra a nyákot,úgy hogy a tetején egy akkora farostlemez van, mint maga a felesleg.A farostlemez mellett vezetve a fűrészlapot/keret nélkül/ szépen le lehet vágni.Én fél centivel szoktam nagyobbra vágni,mint a tényleges méret,utána már lemezollóval le lehet vágni a szélét,aztán csiszolás vagy köszörű.
István Ui: Elvileg kinéz egy karos lemezolló,az lesz az igazi.
Kicsit vau-vau...
Szerintem gépműhelyt nem érdemes keresni ilyen pici méretű fogaskerék gyártással kapcsolatban. Gondolom max. 10mm körüli lehet a külső átmérője. A fogosztás nem jelenthet problémát, de egy átlagos gépműhelyben nem ilyen apró munkadarabokra vannak felkészülve... Ehhez egy kis asztali marógép kell, egy profilra köszörült ütőkéssel (gépműhelyben általában ún. modul marókat használnak, ha marással készül a fogaskerék) és egy kis méretű osztófejjel. További problémát jelenthet a fogaskerékben lévő furat átmérője is. Ahhoz, hogy precízen meg lehessen munkálni, elengedhetetlen a biztos rögzítés. Ez sem egyszerű "mini méretekben". Ráadásul, mondjuk 2db-t rendelnek belőle... Horror ár. Szerintem...
a fűrésszel nálam lejön a réz réteg de lehet hogy rossz minőségű a nyákom
Idézet: „Gondolom max. 10mm körüli lehet a külső átmérője.” 22mm.
Nem tudom ,hogy melyik fogaskerékről van valójában szó?? Ami a hengereket hajtja vagy a belső kicsi mi a tengelyen van? Melyik és miért is nem megy rá?? Azért kérdezem nem a tengelyt kéne inkább leesztergálni?
A furat ármérője, amibe a tengely megy mekkora?
Esetleg le tudnád merőlegesen makró módban fényképezni a fogaskereket?
Az, ami a motor tengelyén van!
És azért, mert egyrészt a léptetőmotor tengelye kisebb átmérőjű, másrészt mert a léptetőmotor tengelye nincs 'bevágva'.
Egy persely is megteszi akkor.Bevágni kis fémfűrész vagy ga szélesebb a vágás (nem látom az enyém nincs most kibontva) minidrilles flex!
mi van, ha közvetlenűl összekötjük a motor tengelyét a görgő tengelyével, mint sok cnc-nél alkamaznak, a motor tengelye egy erősebb műanyag csővel illesztve
Persze:
Szerintem meg elolvastam,ez csak egy ötlet volt a lassításra.Ez nem elferdülés.Te kidolgoztál egy verziót,neked az jön be,nekem lehet hogy másképp sikerül megoldani a dolgot.Egy problémának nem egy jó megoldása létezik.A léptetőmotor nekem is luxus,de ilyen jellegű motorom szerintem pont van otthon.Ki fogom próbálni.A gépmunkára szerencsére van egy elég jó műhelyem,eszterga,oszlopos fúró rendelkezésre áll,De a Te verziódat sem fogom kihagyni a sorból.Csak máskor óvatosabban a szavakkal.Nem ültél itt mellettem,mikor olvasgattam a fórumot.
Üdv István.
Köszönöm!
Ez tesco-s laminátorból származik, ugye? Holnap ha kapok, veszek egyet és megnézem élőben is.
Én kb 45 fokban tartom a lapot a NYÁK-ra.És nem nyomom neki,csak érzéssel.De így sem halad rosszul.
Igen, az.
Sziasztok.
Érdeklődéssel figyelem a topikot és nagyon tetszik,nagyon fel van pörögve.KB 1 éve én is készitettem egy hasonló szerkezetet csak én egy öreg leaser nyomtatóból és ugy gondoltam feldobok róla néhény képet.A vezérlését PIC el oldottam meg és használtam a régi printer saját tápját is.A hőfokot is szabályozza a saját régi érzékelőjével amit a PIC figyel.Már jó pár PCB-t készitettem vele és meg vagyok elégedve a minőségével.
Mintha a léptető lenne vastagabb Nem sok különbség van! Reszeld be pontosan egy zsugorcsövet melegíts rá ha vékonyabb a tengely és úgy tedd rá! A Zéger helyét is könnyű megcsinálni minidrillel! Befogatod fixen a motort,elindítod és forgás közben beleflexezed a hornyot! Először a horony utána a reszelés!!
Mit csinál a PIC? Mert látom, hogy nyomógombok vannak, de milyen műveleteket csinál a progi?
Okos megoldás, de egyszerre megtudod csinálni a két oldalát a nyáknak? Ha lehetne több képet kérhetnék?
Meg a fogaskerék belsejét is ki kellene reszelni...
Azért én megkérdem holnap hogy mennyiért készítenének nekem egy fogaskereket.
Sziasztok!
Arra érdemes odafigyelni, hogy műanyag fogaskerék mellé ne tegyetek be fémet, mert a fém "megeszi" a műanyagot. Nem tudom, hogy esett-e már erről szó, ha igen, akkor elnézést!
1 a PIC hőfoko szabályoz 2 a gombok a motor fordulatát szabályozza - nagyon gyors - közepes - lassú -extrém lassu
melyik részéről
|
Bejelentkezés
Hirdetés |