Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De azt tudtad, hogy volt egy manus aki az eszkimóknak hűtőszekrényt adott el?
![]()
Természetesen, hisz szögvas volt Az a vas, amiből szöget csinálnak, az a szögvas.
![]()
Akkor nem tudom mi lehetett a baj. Ha a fa asztallap is stimmel, akkor lehet, hogy piezo-gyertyákat kellett volna használni.
![]()
Jó is, hogy mondod, akkor én nekiállok redőnyvasból redőnyt csinálni. Szinte olyan lesz, mint a vasfüggöny.
![]()
Vagy más ugye : akkor hogy keletkezik a SZARVAS??
Hasonlóan, mint a lódarázs.
![]()
Kilátás? Na várj csak, arra is van ám linkem: itt, ni!
Azt te csak hiszed! mind kettő ugrál. Csak a szinkronizációra kell ügyelniük.
![]()
Nincs lehetetlen, csak falábú béka... :hide:
Na olyan ugrókódos harmonizátort csinálj Maty!
![]()
Tudod, olyat, ami a vasbeton talpfán jár.
Holnap mehetek a szemészetre, találtam egy forgácso a szemembe. Ki nem jön, már próbáltam a házi módszereket, jól bele van ékelődve. Majd holnap az orvos tűvel kiveszi ha nem jön ki reggelig. Remélem itt kiveszik nem kell Egerbe menni emiatt, akkor vesztettem egy napot melóba holnapután.
Esetleg erős mágnessel nem próbálod meg? például ami a winchesterekben van lineáris motorhoz. Jobbulást!
Szerintem ne probálkozz mágnessel vagy hasonló hegyes tárgyakkal. Ha nem megy kézzel akkor hagyd a szakavatott orvosra. Lehetséges, hogy oda nem illő tárgyakkal marandandó károsodást okozol magadnak.
Megpróbáltam az volt az első, ez már beleékelődött vasoxid, a második fülpiszkáló a nagyon jó fajtából, a harmadik a csodafegyver a kéztörlőpapír élrehajtva. Ha látnám normálisan kiszedném tűvel, asszonyra nem merem bízni, csak mert remegne a keze. Majd holnap a doki kiszedi.
Most megnyugodtam... Az imént hallottam egy beszélgetésben, hogy a moziba járók 16 - 30 évesek. Tehát nekem már nem kell...
Már az orvos is mondta hogy tele van hegekkel a szemem, ez van ilyen a szakmám, eddig többször szedtem ki magamnak mint mentem orvoshoz. Hiába van szemüveg rajtad ha bepattan oldalról, vagy bepattan és megül a szemöldökön, onnan meg beesik egy váratlan pillanatban.
Amikor a technikumban tanultunk és szálka ment valahogy a szemhéjunk alá, akkor a következő módszertől 95%-osan kijött mindig. A saját könnyünk mosta ki.
A felső szemfedőbőrt megfogtuk, és amennyire tudtuk az alsó szemfedőre húztuk, majd így "csukkott" szemmel pislogtunk jó párat, majd mikor kinyitottuk, akkor ismét pislogtunk. szinte mindig az erős könnyezés kimosott onnan bármit. Talán megpróbálhatod, hátha, ezzel nem lesz rosszabb az biztos. Egyszer valahogy nekem is egy fémtüske ékelődött be a fölső szemhéjam alá, akkor anyám szedte ki onnan szemöldök csipesszel. Az kegyetlenül fájt, mert folyamatosan szúrta a szemgolyómat, és minden pislogásnál kaparta azt. Így érdekes lesz az alvás neked, ha benne marad, és egyfolytában szúrja...
Érdekességképp elmondom, hogy apumnak 7db vasdarab van a kezében. Pontosabban a hüvelyk újjában. Ez akkor derült ki, mikor elment a dokihoz és készítettek róla egy röntgen képet.
Bele ékelődött amikor fémet munkált emberközel módszerekkel. ![]()
hapro: Igen ezt ismerem, ha szemhéjam alatt lenne rég ki lenne szedve, ki tudom fordítani és látom is, kellemetlen de kijön, de a szemgolyóba van, barna a szemem, csak a csillogásból, árnyékaiból látom és érzem is pontosan hol van. Talán könnyezéssel kijön.
valve: Igen ismerem az érzést, nekem egy picike szilánk van betokozódva a lábamba, de nem fáj. Voltam már MR vizsgálaton is és csak azt mondták nem fog rá hatni és nem hamisítja meg a képeket. Érdekes eddig nem tudtam. Amikor vizsgáltak letolatták a nadrágom és a szíj is maradhatott. Más téma de tudom "photoshoppolják" az MR képeket, nekem egy CT-n hiányzott a fél koponyám, tettek hozzá és egyből volt, persze "photoshoppal".
Velem is előfordult a dolog, de szerencsére, nekem is sikerült kikönnyeznem.
Egy párszor felxelés közben olyan lehetetlen pozícióba ékelte be a magát fémszemcse, hogy majdnem megőrültem, mert egyfolytában fájt, és a pislogástól, csak még jobban fájt. A legsúlyosabb még sem ez volt, hanem egy beton darab, ami a födém fúrásakor pottyant a szembe. Úgy begyulladt a szemem tőle, hogy a 150Lux fény is vagy 10000Lux -nak tünt, és azonnal elkezdett fájni a szemem. Még jó, hogy amikor ez történt, még semmi nem volt ott nagyon (csak az épületfal), és teljes volt a sötétség, csak néhány 500 -as halogén világított, így tudtam dolgozni. Amikor végeztünk, akkor szerencsére addig már besötétedett ( jó, hogy mert este féltizenegyig ott voltunk sokszor ). Reggel volt az igazi kihívás, mert akkor már világos van, ki kell találni a főúthoz, beszállni a kocsiba, majd Győrben kiszállni, és betalálni ~40kg cuccal az építkezésre az Árkádba, ahol már végre láttam is valamit, mert nagy volt a sötétség a földszinten, és amit mondtam, hogy csak pár halogén világított. Ezt egy másfél héten át mindennap le kellett küzdenem, azután már rohamosan enyhült, ugyan is egy teljes hét után kivándorolt a szememből a betondarabka.
Ez szép történet.
Kétszer előfordult már velem, hogy hegesztettem...Mert ugye egy esetből nem tanulok ![]() (még itt hangsúlyozom, hogy nem kétszer hegesztettem, sőt) Na mindkét alkalommal nem volt két napig alvás! szó szerint. És most már röhögök rajta, de ez is szó szerint értendő, hogy a könnyem spriccelt kifelé a szememből ![]() Az érzést meg sem próbálom leírni milyen volt, elég csak annyi, hogy mindkét alkalommal nagyokat bénáztam, és úgy hegesztettem, hogy na még ezt a kicsit, na még ez semmi, és igenis! minden pillanata számít, amit pajzs nélkül hegesztünk mostanra talán megtanultam. Első alkalommal olyan 4 pálcát hegesztettem el pajzs nélkül, vagyis majdhogynem pajzs nélkül. Második alkalommal csak 2 pálcát, mégis az komolyabb eset volt. szerencsére nyáron történt mindez, mert éjjelre olyan állapotban voltam, hogy még azt sem tudtam elviselni ha egy kicsit melegebb van, és a szobában melegebb volt, így éjjelre pihenés képpen kifeküdtem egy kemping ágyra az udvarra, és olyan 15 percenként a kerti csap alatt kell mosni a szemem. Részletek úgy sincs értelme írni, mindenki el tudja képzelni. Na! Ezt meg ne próbáljátok utánam csinálni, mert pórul jártok! Most eszembe jutott egy másik hegesztős sztorim. Apám egyik szakmája hegesztő, mesélte, hogy úgy tanultak régen, hogy fogtak egy darab vasat, és párhuzamos varratokat kellett minél egyenesebbeket ráhegeszteni. egyformák legyenek, stb... Na akkor majd én megtanulok hegeszteni ma...mondom magamnak. Fogtam 2-3 darab kb 5cm széles és olyan 30-40cm hosszú kb 2mm vastag vas lemezt. Ezeket leraktam a betonra, és hegesztő bekapcs, majd ezerrel hegesztek. Ész nélkül persze... Guggolok a vas mellett, miben? Hát nyár volt....úgyhogy egy szál alsógatyában. Hátamat a nap tűzte, az első felmet, meg a hegesztő UV fénye. Papucsban voltam, néha-néha a lábujjaim közé pattant egy kis "szikra", de kemény vagyok gondoltam, és kibírom. Hát kibírtam, kicsit felhólyagosodott a lábujjaim köze, de azon kívül nagyobb baja nem lett. Mire elhegesztettem úgy 15-20 pálcát, mondanom se kell, hogy mint a rák olyan lettem az UV fénytől. De hogy? Hát a lábam a felső testemből amit kitakart ott fehér maradtam, a vállaim fehérek, a "papucsvonalam" fehér maradt, a mellem fehér maradt, a hasam középen ahol a fény érte ott leégett, a többi része fehér, és minden más testrészem úgy leégett, hogy ha hozzáért valami akkor visítani tudtam volna. Ezen is már nevetek, de akármilyen meleg van, már nem hegesztek rövid ujjú cuccokban, csak ha tudom, hogy max egy fél pálcányi lesz a hegesztés.
Nem semmi, egy történet, az az történetek.
![]() Még nem hegesztettem még elektromos hegesztővel, viszont lánggal már igen. Akkor is csak azért volt rá lehetőségem, mert volt egy jó barát osztálytársam, aki sajnos egy kicsit nagyon ügyetlen az ilyen dologhoz, és átadta nekem a lángot, mert ő csak szanaszét lukasztotta a két fémdarabot, amit szintén párhuzamos varrattal kellett ( volna ) elkészíteni. Nekem sem ment jobban, mert addig még egyszer sem volt ilyen furcsaság a kezemben, de aztán kezdtem belejönni, már nem lukasztottam át, hanem szépen betömködtem, és kezdett hasonlítani egy varratra, de egy két helyre orbitális bunkókat köpködtem. ![]() Aztán a nap végén az lett értékelve, mert még az osztálytársamnál is jobban sikerült, így kapott ő, az az jómagam, egy halvány 3 -ast. ![]() Ilyen téren nekem, csak ez az egy sztorim van.
Ha a hegesztéstől begyullad a szemed félbe kell vágni egy krumplit és az rátenni reggelre rendbe jön.
Ugy bizony! A krumplis kezelés után 24 órával már nem volt bajom a tüző napon való vezetéssel sem.
Talán a vasaló nem annyira off ebben a topikban.
Úgy jártam,hogy elromlott a vasaló hőfokszabályzója. Rendeltem egyet Pestről, 1450.- + 1500.- Ft .-a posta. Összeraktam és nem működött. Kiderült ,hogy egy hőbizti is van benne elrejtve, ami szintén tönkre ment. Nincs valakinek otthon egy rossz vasalója amiből kilehetne bontani? Feleségem már nagyon szeretne vasalni. nagy hoho |
Bejelentkezés
Hirdetés |