Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1000 / 3611
(#) tungsram hozzászólása Feb 3, 2010 /

Akkor pedig már megint a vodkafon kontra freemail háború..Köszönöm mindenkinek
(#) Mzolee válasza tungsram hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Neméppen, nekem is hiba van
netem: Nógrád megye >> T-Com terület >> T-Home
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok!
Ma rászántam magam, hogy visszahelyezem a régi biost a laptopomra, mert ez 100%-on járatta a hűtést állandóan. Na ez a régebbi jó is lenne, ha kisebb hőfokon dolgozna, esetleg állandóan menne alacsony fordulaton a hűtés. Ez az 55°C kicsit zavar. Nem szeretem, ha ilyen magas a hőmérséklet, meg a GPU sem tud rendesen hűlni, mert azt is az hűti. Nem lehetne valami buherálást eszközölni a rendszerben, hogy alacsonyabb hőfokon kapcsoljon, esetleg állandóan menjen alacsony fordulaton? Vagy rakjam vissza a régit és csináljak neki saját szabályzást AVR-el? Láttam valami ACPI átirogatást és hogy ott lehet állítani, de ez hol a p...-ba lehet?
(#) Action2K válasza Mzolee hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Na az már gáz, ha családon belül akad. Reggel nálam vacakolt, vagy fél órán át nem tudtam belépni.
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Elegem lett a vacakolásból úgyhogy csináltam egy "savanyú gyümölcs" fiókot természetesen a másik nickname-mel és már a válasz is megjött. De egyébként ki is írta a frímél , hogy 9.30- től valami hardverhibájuk van..
(#) Frankye válasza tungsram hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Én már megszívtam a fríméllel, azóta gugli (nagy)testvér levelezőjét használom, és meg vagyok vele elégedve.
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nálam már régóta vacakol a frímél. Az a baj, hogy mindenkinek az a címem van meg, mert amúgy már rég leváltottam volna.
(#) Frankye válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Simán át kell irányítani az új fiókra, aztán a frít hagyni a fenébe.
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem kértem vona segítséget ha Pirikének kellett volna átírnom a szomszédba. De ez egy munkaajánlat ami még ráadásul be is jöhet.Nem értem, hogy a vodkafonnak miért nincs saját levelező rendszere amikor tele vannak lével. Amíg a T-online-nél voltam nekem ilyen gondjaim nem voltak sőt csak a sajátját használtam..
(#) DuMatyi hozzászólása Feb 3, 2010 /

Amióta lehet, én ezeknek az "ingyenes" levelezőrendszerek felhazsnálója vagyok. Volt több szolgáltatóváltásunk, és a probléma az volt, hogy amikor egyik felvásárolta a másikat, akkor változott az e-mail címünk, továbbá akkor is, ha szolgáltatót váltottunk. Mindegyik alkalommal csere, körlevél küldés, outlook vacakolás. Meguntam, és azóta 2 db ingyenes van. Egy regelős-spames valami, és egy normál nem publikus csak rokonoknak és barátoknak. Annak az esélye, hoyg egyszerre 2 db dögöljön be, gyakorlatilag 0. Probléma megoldva!
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Elért ide is a hóesés. Az előbb néztem ki az ablakon és szakad a hó.
Délután viszont két órás küzdelem árán elcsendesítettem a laptopom hűtését. Csináltam egy DOS-os indítólemezt pendrive-ra, majd onnan visszatettem a régi biost, mert az új 100%-on járatta a hűtést. Utána viszont csak 55°C-nál kapcsolt be a venti és 50-nél ki is kapcsolt. Ez kb 10 sec volt, mert ennyi idő alatt le is hűlt. Nem is lett volna gond, mert a proci lehűl, de mivel a videókártyát is ez hűti és az távolabbról hozza a meleget és rosszabb módszerrel adja át a hűtőnek a meleget, így az nem tudott hűlni ilyen kis idő alatt. Találtam egy jó kis programot, ahol minden vackot be lehet állítani. Szépen beállítgattam, hogy 6 féle ventilátor sebesség, meg 2-szer ennyi hőfok között mit is csináljon és most már tökéletes. Alapból szép halkan kis sebességgel megy a venti, így állandó áramlást biztosítva. Ha hajtom a gépet, akkor meg szépen növeli a sebességet a hőfok emelkedésével. Így már aludni is lehet a gép mellett.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Helló, a kis szimóval tudod milyen jót motoroztam a sima gumival Nagyon brutálisan nyomtam 2be 3 ba indul majd fel 4 és láb lent a motor meg alapjáraton forgatja a hátulját mint a veszett. Ezek után jött haver és egy Yamaha 350TT-vel elkezdtem csapatni. Neked van most motorod? Ha van akkor ne hagyd ki ezt a havas időt. :yes:
(#) szabi83 válasza hapro hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Asus és intel párti vagy ?

Nekem MSI van, MSI EX610X 085HU, nincs 10 hónapja megvettem (147 ezer Ft).

MSI VR630X 236HU
Ez tudásban übereli a drágáb asus-t amit néztél..de Neked kell dönteni.
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

A mentők telefonszáma, ha kéz, vagy lábtorés történne... Most akkor 104, 105, vagy 107? Sebaj, legfeljebb a szűzoltók, izé a tűzoltók jönnek, és megmossák a fejed 6 bárral! :hehe:
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Én ilyen úton ,ami itt van még gyalog sem merek kimenni, nemhogy motorral. Múltkor a buszon is két lábbal csúsztam egy métert hátra, amikor elindult a busz. Neki is mentem egy srácnak. Már egy jó éve nincs motorom. De azzal se mentem sokat, amikor megvolt.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Pedig ezt az időt nem szabad kihagyni! Nagyon sokat lehet belőle tanulni. Régen bringával, valamelyik nap meg kocsival, mentünk át a városon. Amíg megy az ember nincs is semmi baj, csak mikor megálltam, hogy parkoljak akkor csaptam, a fejemhez, hogy na innen már nem indulok el. (Szerencsére kitoltuk egyből)
Egyébként, felénk az összes mellékúton vagy 10 centis egybefüggő hó illetve jégréteg van, vasárnap óta. Máshol sem takarítják?

(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

A főutak járhatóak, Baján meg bakanccsal könnyű menni-mendegélni. Remélem holnap 4 óra olvasáspszichológia miatt nem leszek annyira retardált állapotban, hogy ne találjak haza...
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem hát. Hétfő délután hallottam, hogy a főutcán végigment egy sószóró, de hogy ez hogy lehet? Eddig mióta megvan a falunak a traktor már jó 10 éve egyszer sem sózták az utat, csak két nappal a hóesés után, amikor már ráfagyott az útra, akkor járt eltolni.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Akkor az nem hótoló, hanem széltoló, azt biztos tolja maga előtt, hisz menetszél mindig van. Ha eléri a hósebességet, őőő hangsebességet, jön a hórobbanás, akarom mondani hangrobbanás.

Olvasáspszichológia?
Az mi?
(#) llaci56 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Matyi csak hülyéskedik, és szédít ilyen szakszavakkal.

Hogyan tanulunk meg olvasni, mi a folyamata, melyik félteke, miért hová lebenyek és hasonlók. Beletartozik még például a bibliotherápia is. Íme a szegediek tanmenete: Az olvasási szokások (szociál)pszichológiai, antropológiai szempontú megközelítésével képet kapni a szóbeli és írásbeli kultúrákról, illetve a másodlagos szóbeliségről; az olvasásról mint pszichológiai készségről, a mese és a kötelező olvasmányok szocializációs szerepéről, a kultuszok mint identitásformáló erők működéséről

Ide tartozik a Dysgraphia és Dyslexia témaköre is.

Az, hogy a bajaiaknak, név szerint Bíró Violettának mit jelent, holnap tudom meg.

Ja, a diplomától a nyelvvizsga (ami nekem egy másoddiploma megszerzésével arányos erősfeszítés lesz) és a szakdolgozati szemináriumon kívül hét tárgy választ el. Fantasztikus érzés leírni.
(#) hapro válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Abszolút AMD párti vagyok!
Talán csak a legelső procim volt intel, és utánna mindig is AMD, de olvasgattam erről a intel core i3, i5, i7-ről, és elég jókat írtak róla, aztán megtetszett, gondoltam adok neki egy esélyt.
Nem zárkózok el semmi mástól sem, de az asus az ami szimpatikus, elsőre a dell lett volna a választásom, de azt ember legyen a talpán aki megfizeti...így maradt egy olcsóbb kategória.
Viszont a linkelt gép nem jobb, lassabb a memóriája, és csak DDR2-es típusú az, a cache memóriája is kevesebb, harmad annyi, processzor sebessége is kevesebb, és még a gép fsb-je is kevesebb, majd fele akkora.
Pont ezek a dolgok amik alapján ezekre esett a választásom, a cache memória mennyisége, a RAM sebessége. Még egy fontos dolog ami mindenképpen kell, hogy a keypad külön legyen, és ezeknél az asusoknál külön van.
De ha van esetleg másik ajánlatod, akkor nem zárkózok el attól sem.
köszi
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Ugyanolyan szakszó, mint a dezoxiribonukleinsav és a szuszceptancia
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Vagy a katasztrófavédelem helikoptere innet mögöttünk. De kutyát nem visznek mert drága a rum..

Emlékszem, Egerben két éve, mi még májusban is számoltuk a kreditpontokat, a tanszéki titkárnővel, hogy mehetek-e államvizsgázni.

Én másra gondoltam elsőre az olvasáspszichológiával kapcsolatban, ugyanis találkoztam már néhány könyvvel, ami nagyon érdekesen, volt "tartalmilag" felépítve. (Sok Heltai Jenő könyv ilyen)...

Megköszönném, ha digitálisan megkapjátok az anyagot, akkor nekem is átküldenéd! Majd küldök emailcímet. Persze nem muszáj.

Du Matyi-nak. Most ugye tél van de nyáron milyen gumi van rajta a hókotrón??
Tudod melyik a legfeketébb virág: Lakatos Ibolya
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Azt hittem, úgy, mint a kéményseprő: a koromhoz képest jól nézek ki.

Valami érdekeset fel kéne már vetni a fórumban:Zseblámpához keresek rajzot, Brummos az akkumlátorom,stb.

Nekem jelenleg 165 kreditem van. Ha csak a kötelezőket teljesítem, és egy fakultációt sem vezsek fel, akkor 189 kreditem lesz. Nincs itt mit számolni! Az első 4 félévben félévenként 35-36 kreditet teljesítettem, úgyhogy most alig kell. Persze van olyan, aki nem így csinálta, most meg kapkod. Én egy kicsit leeresztek. Igaz, hogy ennek köszönhetően a 6. félévben nem lesz ösztöndíjam, de egy kis lazulás (pihenés képpen hetente egy nap az OSZK-ban - szakdolgozat...) megengedhető utolsó 2 félévben.
Következő: »»   1000 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem