Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Siemens c45 helyett TC35 modul
Lapozás: OK   1 / 1
(#) soda hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy GSM kommunikátor (kazánvezérlő) amiben egy Siemens C45 végzi a GSM illesztést... Több-kevesebb sikerrel.. Most, hogy hideg van, rendszeressé vállt, hogy a telefon lefagy... szó szerint.. Aztán lemerül, és tölteni meg nem kezdi el, bekapcsolni nem lehet, csak akku le-feltétel, és melegítés után. másik telefonnal, akkuval is próbáltam, LiIon, és NiMH is volt.. Ebből lett elegem. Van itthon Siemens TC35 modemem, dobozolva, RS232 illesztés a dobozban. Csak táp kell neki, meg antenna, és RS232..

Ezt szeretném "hozzáfusizni" bár a telefon fusibb volt, mint ez lenne..

Az volna a kérdésem, hogy mit hova kell kötögetni..

Ha jól látom, a kommunikátor eredetileg úgy kapcsolja be a telefont, hogy tölteni kezdi.. Utánna kapcsol be..

A modemet ugyan hiába tölti.. nincs akku..

Aztán mivel ez a modem komplett, RS232 a vége, kell egy MAX232 elé? mármint a kommunikártor, és a modem közé? ha igen, az RX/TX az egyenes, vagy meg kell cserélnem keresztbe?

csinált már valaki ilyet? Sajnos ez a szerkezet kint van a puszta közepén, és baromi hideg van, nem szívesen kezdenék el ottt drótozgatni, és próbálkozni a mínusz sok fokban.. Ha valaki csinált már ilyet, nem firkanta nekem valami rajz félét? Akkor gyártanék egy "adapter kábelt" egy siemens telefon aljaztból, minek a másik fele meg DB9, bedugom, és megy.. nem pedig -10 fokban kellene üldögélni a széntóföld végében..

Köszi minden segítséget!
(#) Lucifer válasza soda hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
A jelenlegi elektronikád gondolom TTL jelekkel dolgozik, így kell a szintilesztő.
Kapcsolás hozzá itt:
http://pinouts.ru/Converters/rs232-TTL_cable_pinout.shtml
Az elektronikád vár valamilyen visszajelzést a telefontól a bekapcsolás után? Ha nem akkor szvsz. a kábel elegendő. Hogy csavartan kell-e bekötni az a modem lábkiosztásától függ. Próbáld ki a PC-ről milyen kábellel megy nullmodem / egyenes. Szvsz. nullmodem lesz. Ez esetben a linkelt illesztő megfelelően van bekötve.
(#) soda válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Szia!

Összedrótoztam.. nem ment.. Igazából hang is kéne, mert dtmf kódokkal kell bazergálni, azt meg is találtam, jó is lett, de a kommunikáció nem áll össze.. Próbáltam RX/TX cserét is..

A DTR, RTS, stb. lábak biztos nem kellenek? nem kell sehova kötni a modem felöli oldalon?
(#) Lucifer válasza soda hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
A modemnek kellhetnek, az elektronikádnak gondolom nem kellettek, mert a telefonon ilyenek nincsenek. ííEsetleg próbáld meg a modem CTS-RTS és DSR-DTR lábait átkötni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem