Fórum témák
» Több friss téma |
A segítségeteket előre is köszönöm. Most vettem egy új pioneer deh-4000ub fejegységet.BEkötöttem és a hűtőbordájah iszonyúan melegszik. A másik probléma meg hogy nagy hangerőnél torzít recseg.
nemtudom milehet a baj vagy a megoldás rem tudtok valamit segíteni
Hello!
Szerintem ha most vetted, akkor inkább viss vissza garanciával, nem kellene még belenyúlni mert akkor annyi a garanciának. Azt esetleg ellenőrizd, hogy a hangfal kábele vagy a hangfal nem zárlatos-e, lehet az is baj.
nemhiszem mert a régi kenwood rádióval tökéletesen működött minden
A hűtőborda alapból is melegszik, vagy csak nagy hangerőn? Ha kis hangerőn is meleg, akkor ott valami nem stimmel. Nagy hangerőn természetes a melegedés és ne is várd el ,hogy ilyen kisméretű hűtéssel normálisan tud hűlni. Az hogy nagy hangerőn torzít az természetes jelenség, mert a ráírt kimeneti teljesítmény felénél már kezdenek torzítani. Ha 4X45W van ráírva, akkor azt csak 10% torzítás mellett tudja. Ami elfogadható az a 20-25W, amikor még elviselhető a torzítás. Hiába a neves gyártó ugyanazt a végfok IC-t használják, mint a gagyibb márkák. Nem egy ilyen neves gyártó lejátszójában cseréltem már végfokot és mind valami TDA végek voltak, amik adatlap szerint a fentebb említett értékeket tudták. Szóval a melegedés a kérdés, hogy alapból kis hangerőn is nagyon melegszik, vagy ha odatekered neki csak akkor.
nah szóval csak nagy hangerőn melegszik ez eddig rendeben is lenne de akk olyan meleg hogy ráse bírom rakni a kezem a hűtőbordára és félek nehogy kigyújtsona kocsiban valamit.
A torzításról annyit hogy a rádió 4x50w tud erre két 25 és két 50w hangszóró van rákötve és csak kb annyira lehet felhangosítani mint ahogy az ember alaphangon beszél utána torzít recseg
A bekötés abból állt, hogy a Kenwoodból kihúztad az ISO csatlakozókat és ebbe bedugtad, vagy kötözgetés is volt?
Üdv Inhouse Idézet: Lehet, nem kéne 2_ohm-al terhelni...„két 25 és két 50w hangszóró van rákötve” A "kötözgetés" miből állt? (mit-hova?)
hát rendesen a kapcsolási rajza alapján lett mined bekötve.
Az meg nemegészen miaz hogy nemkéne 2 ohm-el terhelni? Idézet: „Az meg nemegészen miaz hogy nemkéne 2 Ω-el terhelni?” Aflmor valószínűleg úgy értette, hogy a 25 és az 50W-os hangszórókat páronként párhuzamosan kötötted, mivel csak így lenne arra esély, hogy ne tedd tönkre a 25W-osakat, de így az eredő impedancia kisebb lesz, túlterheled az erősítőt és természetes hogy torzít. Viszont, ha jól gyanítom Te minden hangszórót külön csatornára kötöttél, így viszont a 25W-os hangszóróidat terheled túl, így megint természetes, hogy torzít. A lényeg, hogy a 25W-os hangszóróidat biztosan le kell cserélned, a kötéseket pedig nézd át, valamint figyelj arra, hogy vannak sajnos olyan kocsik, ahol a hangszórókhoz a negatív ágat a kocsiszekrényen viszik, ami a hídba kötött erősítőknek nem jó.
Ebben a kocsiban nincs erősitő csak a gyári audió van használva tehát 4 hangszóró és kész erre lett ez a fejegység rákötve most:
és ha csak a két 50 w van bekötve a 25w nincs akk is torzít a két 50w-os.
NA ez a nagy rejtély Melegedésről meg annyit hogy nemtudom ha olyan meleg hogy nemtudom rárakni a kezem a hűtőbordára akk nemveszélyes azt beszerelni?
Mennyi idő alatt melegszik fel, mekkora hangerő mellett?
Egyébként 60-70 °C még nem feltétlenül hibajelenség, pedig azon már nem tudod hosszú ideig rajta tartani a kezed. Próbáld meg azt, hogy a fejegységbe bekötve hagysz mindent, de a vezetékek hangszóró felőli végét lekötöd a hangszórókról. Figyeld, hogy így is melegszik-e!
Meg kellene nézni, hogy valóban 4ohm mérhető-e a hangszóró kivezetéseken a fejegység mögött és, hogy testhez képest nincs-e zárlat valamelyikhez képest.
Üdv Inhouse
Hali!
Ha az összes hangszórót a rádió kimenetéről lekötöd, és mégis melegszik, akkor a végfokkal lehet valami gond. Biztos megfelelően van bekötve? Ha lehet használd a válasz gombot, mert így nem egyértelmű, hogy melyik hozzászólásra válaszolsz.
hát új rádió és máris gond van a végfokkal
szerintem jólvan bekötve mert épp azt elkerülendő nehogy rosszul kössem be a kapcsolási rajza alpján kötöttem be
Esetleg feldobnád a bekötési rajzot, és kommentálnád, hogy miként csináltad?
Esetleg kötözgetés közben nem zártad véletlenül rövidre a kimeneteket? Ugye a tápot kötötted be utoljára?
Nemlehet hogy azért torzítanak a hangszórók mert nembírják ezt a teljesítményt,mármint nagyobb hangerőnél azért torzítanak?!
Mert ez magyarázat lehetne de arra mért melegszik nem. MAjd feldobom a kapcsolási rajzotis Idézet: „és csak kb annyira lehet felhangosítani mint ahogy az ember alaphangon beszél utána torzít recseg” Idézet: „Nemlehet hogy azért torzítanak a hangszórók mert nembírják ezt a teljesítményt,mármint nagyobb hangerőnél azért torzítanak?!” Most akkor mikor torzít? Lehetne pl. képet a bekötésről, vagy csak elbeszélünk egymás mellett? Esetleg mérd meg, hogy amikor elkezd torzítani, mekkora feszültség van a fejegység +12V bemenetén...lehet, hogy esik a feszültség... Üdv Inhouse
Gond megoldva
kössz mindenki segítségét
Szívesen, de ezt így nem!
Légyszíves írd ide, hogy mi is volt a gond! Üdv Inhouse
Most van egy új gondom vele ha felhangosítom akkor kikapcsol és útána újraindul magától és folyamatosan ezt csináljah
1 Katasztrófa ahogy írsz!
2 Ha megvan a megoldás, még kérésre sem közlöd. 3 Ennek ellenére ismét csak kérsz. Szerinted ez így helyes??
laszlo92, ki lett tiltva. Kérem a többieket, hogy vegyék tudomásul, hogy ez egy szakmai fórum és vannak minimum követelmények. Ide tartozik a helyesírás is...
Megértéseteket köszönöm!
Elég durván beszólt Szamóca mesternek. Ezt itt nem fogjuk tűrni. A többit pedig láthatod. Az összes pirosra gondolok.
Már százszor leírtam: Itt komoly műszaki beállítottságú emberek gyűltek össze, értelmes beszélgetésre. Ezt, lerombolni ilyen slendrián (magára mit sem adó) magatartással, helyes (helytelen) írással, nem kívánatos. Akinek ez nem tettszik, menjen és boldogítsa a barátait a homokozóban... Mondtam már többször is: Az intelligens ember helyesen ír. A többieknek meg kötelező! |
Bejelentkezés
Hirdetés |