Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1006 / 3610
(#) Action2K hozzászólása Feb 6, 2010 /

Atya világ! Az egyik közösségin egy csaj így köszönt be:
Idézet:
„Szircsiii!!!”
(#) Action2K hozzászólása Feb 6, 2010 /

Most ezt hallgatom, egész jó: Радио Юнит...#1085;
(#) tatabike válasza Action2K hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Király. "Mi a vélcsid az új szemcsimről...?"
(#) Stadi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Idézet:
„Ha ilyenek tanítanak vezetni, nem csoda, hogy ilyen a vezetési morál...”

Szerintem az, hogy kaptál jogsit, nem jelenti azt, hogy tudsz vezetni. Én legalábbis már jogsival a kezemben tanultam meg. A forgalmi vizsga csak annak eldöntésére jó, hogy ki lehet-e engedni a tanítványt az utcára egyedül. Utána ő még ugyanúgy el fog követni egy csomó hibát a forgalomban, csak ha van némi szerencséje, akkor nem lesz belőle baleset, és tanul ezekből.

Idézet:
„én '91-ben az egészet megúsztam 20 ezerből”

Az a 20k mai áron simán megérhet 100k-t szerintem.
(#) szamóca válasza tatabike hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Szarcsi, mer lácccik az arcsid.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

:eek2:
Ez nem egy, hanem három szakadt szmájli.
(#) tatabike válasza Stadi hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Nálam fordítva volt, már két éve vezettem, mikor beiratkoztam egy tanfolyamra. Tudom, nem dícséretes dolog, de mentségemre legyen mondva, és az akkori oktatóm is elismerte, hogy tényleg csak formalitás volt nekem a papír.
Apám bátyjának megvan az összes, közúti forgalomban vezethető gépjárműre a jogosítványa, soha nem járt semmilyen tanfolyamra, mindegyik jogsiját úgy vette meg. Lassan 40 éve vezet balesetmentesen, nagyrészt billencses IFA-val járt, később kamionozott, és 16 évesen nehézpótos Tatra-t vezetett, amin rakodó volt hivatalosan, csak a sofőrje állandóan nőzött, és Ő vitte a fuvarokat... A mai napig van egy saját tulajdonú, csőrös Scania nyerges vontatója, tréler póttal.
(#) tatabike válasza szamóca hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Aha, mások is mondták, hogy foscsi...

Nem baj, de van potencia méterem is, ez már azért besza-behu nem? Olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek...

Ajánlom a piscsit a dugaljcsiba, mer az annyira ide ilcsi.

Amúgy tényleg borzalom hova fejlődünk. (vissza)
Karinthy forog a sírjában.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Idézet:
„KIZÁRÓLAG a lehúzás az, ami élteti őket... Lásd műszaki vizsga szabályrendszer.”

Ma mondták, hogy az eredetiségvizsga-kötelezettséget kiveszik a műszaki vizsgából. Viszont az autószerelő ismerősöm panaszkodott: attól függetlenül, hogy a műszaki+zöldkártya most sem kerül többe, mint tavaly, mindenki hanyatt van esve, mikor mondja nekik az összeget. Ezért a szerelők elkezdtek egymás alá licitálni, ki mennyiért műszakiztat. Pedig én pl. jól járok, mivel évente kellene zöldkártya az autóra, így viszont idén nem fog kelleni, csak jövőre, a műszakival együtt.

Viszont amit nem láttok, az az, hogy egy autószerelőnek orbitális összegeket kell kifizetnie azért, hogy joga legyen vizsgáztatni. Számítógépes infrastruktúra, speciális szoftverek (természetesen csak egy gyártótól lehet megvenni őket...), horribilis képzési költségek. Ráadásul ha két vizsgasora van, akkor az mindjárt kettes szorzó. A költségekről csak annyit, hogy állítólag az egyik monopol helyzetben levő cég kiszállási díja Budapesten belül 20 rongy... Ja, és a vizsgadíjat előre letétbe kell helyezni a hatóság számláján, különben nem vizsgáztathat!

Idézet:
„Milyen jogon és milyen alapon emelnek egy szolgáltatást háromszorosára, azaz infláción jóval felül?”

Erre gondolom az a hivatalos magyarázat, hogy évek óta nem emelték.

Idézet:
„Ráadásul semmilyen érdemi munka nincs egy vizsgabiztos mögött. kiálljt egy papírt és jólvan.”

Ismeri a hatályos KRESZ szabályokat. Kimegy a vizsga helyére. Beül az autóba, eltölt kb. fél órát a kocsiban, közben figyel, és vonalkázza a papírját, ha hibázol. Ha nagyot hibázol, akkor pedig GAME OVER. Ha nem ő saját maga adminisztrálja az eredményeket, akkor kell legalább mégegy ember a feladatra. Plusz a nyilvántartáshoz szükséges infrastruktúra. Te mennyiért csinálnád ezt meg maszekként? (Tudom, hülye kérdés...) Gondolom a 3600 Ft bruttó összeg volt.

Szóval szerintem a 11000 Ft nem egetverően nagy összeg, bár nem is kevés, viszont szerencsés esetben csak 1x kell kifizetni.

Erre írtam korábban (míg kényszerszabin voltál innen), hogy az autó nem jogsival megy, hanem üzemanyaggal.

Nekem egy (volt) barátom ment az agyamra a "...jólvan, majd akkor holnap talizunk..." stílusú elköszönéseivel, és teljesen megsértődött, mikor megkérdeztem, hogy 34 évesen nagyon nehezére esne normálisan, és főleg magyarul beszélni...? Nem tudom, hogy az ilyen önjelölt "nyelvújítók" szerint ez mire jó? Többet fröcsög a nyáluk, ezért jobb a szájszaguk, vagy mi?
Régen ugye a nyelvújításnak olyan céljai voltak, hogy pl. az újonnan a köztudatba került fogalmaknak, tárgyaknak, stb., könnyen megjegyezhető, frappáns, lényegretörő, és valamelyest az anyanyelvvel is összhangban lévő nevet találjanak ki. De ezek a mai rövidítések nekem is az agyamra mennek. Ez szerintem szimpla hanyagság. Butulnak az emberek, hanyatlik a nyelvünk, alig akad mai fiatal, aki tudna helyesen írni, sőt, én is ismerek olyan 32 éves diplomást, aki nem tud helyesen írni. Szóval rémes, ami folyik.

Na ja. Életem során elég sokat költöztem. (Most 3 év után cuccoltam el, ez az eddigi rekordom, ha nem számítom a gyerekkoromat, azt sikerült egy helyen abszolválni )
Szóval a sok költözködés közben valahol nyoma veszett a jogsimnak. Számításaim szerint kábé 7-8 évig nem volt meg, és közben dolgoztam olyan helyeken is, ahol nap mint nap vezettem. Ez idő alatt négyszer kaptak el a rendőrök, én is megpróbáltam beadni nekik ezt az üzemanyag vs. jogsi poént, kétszer bejött, ez is jó. A nyilvántartásukban persze mind a 4x ellenőrizték, hogy tényleg van-e amúgy jogsim, és minden alkalommal kiderült, hogy van, de két esetben sajnos meg is büntettek 18k-ra. Mindig azt hittem, hogy otthon hagytam, és valamikor tavalyelőtt esett le, hogy nincs meg a jogsim, mikor meg akartam nézni, hogy mikor jár le. Úgyhogy kénytelen voltam csináltatni egy újat...
(#) KTobi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Szerencse, hogy itt a Hobbielektronikán ez nincs. Különben nem értenénk meg egymást.

Ez így van sajnos.
Annak idején, de még a mai napig láthatóak a piacon a "pari, ubi, mogyi és társai. Jó hogy a hentesek még nem tértek át a combcsi, pipcsi, velcsi-re.
Az is elgondolkodtató amit írsz, miszerint, "ismerek olyan 32 éves diplomást, aki nem tud helyesen írni."
Ráadásul ez irányú igénytelenségét még azzal próbálja magyarázni, hogy a tartalom a lényeg, nem az ahogyan ezt papírra, képernyőre veti.
Elég sok baj van itt is ezzel a szemléletmóddal, és nincs sok esély arra, hogy ez pozitív irányba változni fog a közeljövőben.
Mindenesetre próbálunk hatni az illetőkre, ha nem is látják be hogy ez nekik is hasznos.
(#) gg630504 válasza tatabike hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Kicsit mindenki szeretne kitűnni az átlagból, tömegből.
Én azzal, hogy lehetőleg nem hordok feliratos/reklámos ruhát, nincs tetoválásom és megpróbálok helyesen, érthetően, nem trágárul írni, beszélni. Csodálkoznak is néhányan
(#) tatabike válasza KTobi hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Igen, de azért néha itt is felüti a fejét néhány hanyag kolléga. Meg amit még nagyon utálok, mikor nem használnak írásjeleket. Se vesszőt, se pontot, semmit. Én még annó megtanultam, mikor a C64-esemet programoztam Basic-ben, hogy mennyit számít egy vessző, vagy egy pont. Ha hiányzott egy pont, vagy vessző volt helyette, máris rossz volt egy 500 soros progi...

Idézet:
„Mindig azt hittem, hogy otthon hagytam, és valamikor tavalyelőtt esett le, hogy nincs meg a jogsim, mikor meg akartam nézni, hogy mikor jár le.”

Ez azért nem túl életszerű, mondhatni vicces hanyagságra vall.

Egyébként ez az igazoltatósdi is hülyeség, hiszen a rendőrök gyakorlatilag bármely igazolványod alapján beazonosítják az összes többit, ami nincs nálad, tehát egy személyi bőven elég lenne. Ugye most kell személyi, lakcímkártya, jogsi, forgalmi engedély. Ha minden igaz, most már nem kell tudnod igazolni a kötelező biztosítás meglétét sem, csak ha balesetet okoztál. Valamint zöldkártya sincs már. Nézhetjük a jó oldalát: így is két mutogatnivalóval kevesebb.
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 6, 2010 /

Részemről ha tehetném azokat kitiltanám a fórumokról akik nem használnak ékezetes betűket.

Tudod, az a baj, hogy az ilyen emberek sajnos hozzájuk hasonló emberek körében mozognak jobbára, tehát nem szólnak nekik mások, hogy amit írnak/mondanak, az helytelen. Ha nem szólnak nekik, akkor nem is éreznek kényszert arra, hogy ezen változtassanak, ergo még jobban hozzászoknak a hanyag, sőt, tiszteletlen nyelvhasználathoz. Az ő szemszögükből akkor kezdődnek a problémák, amikor egy másik közegbe kerülve lépten-nyomon odadörgölik az orruk alá, hogy ez nem jó, ez helytelen, ez hibás. Amelyik még nem hülyült el teljesen, az a saját érdekében megpróbál fejlődni, mert látja, hogy megéri a fáradtságot az, ha ebbe az új közösségbe tartozhat. Ha kitartó, rájön, hogy más közegben is hasznos dolog az, amit itt tanult.
A másik fajta, a butább, pedig inkább hagyja az egészet a fenébe, meg sem próbálja, és szimpla lustaságból visszamegy abba a környezetbe, ahol ez az elfogadott.
A baj az, hogy az utóbbiból sokkal több van.
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Ennyire azért nem mennék el.
Én már akkor is hálát rebegnék, ha megszűnnének a kisbetűs mondatkezdések, és írásjel nélküli mondatok.
Nem is beszélve a chat szlengről.
Szép új világ!

Kérdezd meg a feleségemet. Hét évének kemény munkája van bennem, ne akard tudni, milyen egy szórakozott, öntelt, és nagyképű gyökér voltam anno. Ja, és önző. Beismerem bárkinek, ez van. Szokta is mondogatni, hogy most már nem enged el soha, nehogymár más élvezze azt, amiért Ő annyit melózott...
Szóval nálam teljesen mindennapi volt az, ami esetleg másnak nem annyira "életszerű"...
(#) tatabike válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Ez azért nem járható, mert vannak gondolom, akik külföldről, angol billentyűzetről nyomulnak, és szerintem ha a vesszők és a nagybetűk a helyükön vannak, már nem olyan zavaró az ékezet hiánya. Úgyis egyből látszik, hogy miért nem használ ékezetet.

Semmiből nem tart feltelepíteni a magyar kiosztást. Pár kattintás és néhány perc. Még CD se kell hozzá. Utána pedig egy billentyűkombinációval lehet váltani az eredeti és a magyar között. Azt meg meg lehet szokni, hogy nem az van a gombra írva, mint amit a lenyomásakor bevisz a gépbe. Én pl. most egy németre szitázott billentyűzeten pötyögök.

Ettől függetlenül én sem húznám karóba azokat, akik ékezet nélkül írnak, csak ne az legyen az ok, hogy bonyolult átváltani a nyelvet. Egyszerűen nem akarja és kész.

Vagyis lusták. Neked is igazad van. De hát az ipari forradalom óta tudjuk, hogy állítólag a lustaság viszi előre a fejlődést... Csak néha nem ártana tudni, hol a határ...

Tudod, épp a mai napon küldött el melegebb éghajlatra e-miatt egy 18 éves srác. Ő az utóbbi csoporthoz tartozott.
De vannak itt jó páran, akik anno rosszul indítottak, de mostanra már ahogy írod, beilleszkedtek ebbe a közegbe, és nem mondhatni hogy hátrányukra vált volna. Az is gond, hogy mára ciki lett jól, helyesen cselekedni, tenni valamit.
(Ez akár jelen esetben a helyesírásra is igaz.) Mert gyengeséget fejez ki, a mai fiatalos szemléletmód alapján.
És sokan meg akarnak felelni ennek a trendnek.

Erről is volt szó nemrég. Nem mindegy, hogy a buta ember-e a lusta, vagy az okos. Előbbi lustasága ugyanis nem visz előre.
(#) tiggersoft válasza szamóca hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Ebben a ciki "helyesen viselkedni" teljesen egyetértek veled...nem kell messzire mennem példáért, mert dohányzom. Munkahelyemtől pont egy cigi a villamosmegálló(nyugati) ott nem elpöckölöm mint sokan mások hanem eloltva teszem a szemetesen lévö erre szolgáló tartóba! A többi villamosra váró ugy néz rám, mintha a marsról jöttem volna...Használt papirzsebkendőket( csak, mert épp aktuális) a zsebemben gyüjtöm, mig nem találok egy szemetest. Milyen meglepő a mai világban nem szemetelni...
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 7, 2010 /

Egy másik topikban olvasom: " ketretegu" tudom a koromnál fogva lassú a felfogásom de nem tudtam, mit jelent. Aztán tovább olvasva kiderült, hogy kétrétegű nyákról van szó. Ha valaki segítséget kér tőlünk akkor miért nekünk kell még azt is megfejteni, hogy mit akar?
Ez pusztán nagyfokú trehányság.
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

A szemetelésről órákig tudnák írni, de nem teszem. Én tavasztól őszig vízitúrákat vezetek a Tisza-tavon. Van egy kis sziget azon egy fából készült 8 méteres kilátó. A sziget nyár közepére már tele van sz@rva mindenhol sz@ros papírzsebkendő hegyek. De a parasztja nem tolja be a seggét a bokrok közé hanem az út mellé rakodik. Nekem meg ég a bőr a képemen mert a túra részét képezi a kilátó meg tekintése.
Következő: »»   1006 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem