Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   251 / 731
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Akkor hagyjam így, cső nélkül, csak simán a 78mm-es lyukkal?
(#) Biochip hozzászólása Feb 9, 2010 /

Köszönöm szépen a választ!
Akkor választok majd valami rendes szobai hangsugárzót, esetleg tudnátok ajánlani 40 ezer Ft-ig bezárólag mélyközép + magas kombinációt hangváltóval? Amivel lehetne sikerélményem?
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 / 1

Hja nem, én csak arra gondoltam, hogy nem kell nagyobb cső. A hangolási frekit neked kell megválsztani, de ha marad 50 alatt, a cső teljes hosszával, akkor jó ez az impmenet.

Ja, értem, köszi. Azért mérek egy átvitelt, aztán jövök az eredménnyel.

Megmértem az átvitelt csővel és anélkül. Van benne egy jó nag yszakadék. Ez lehet a csillapítatlanságtól?
Íme:
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 / 1

Az előlap és a hátlap közötti rezonancia valahol 630Hz környékén van pl.

Akkor azt majd talán megoldja a vatta. Köszi
(#) Bassmester válasza Biochip hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Első project-nek, tanulni, tapasztalni, szerintem nem jó ötlet egy 40 ezres kiadást betervezni. Ha fontos a használati érték, akkor inkább vegyél egy ilyet, vagy hasonlót. Nagyon megéri ezt az árat, jó hangú kis cucc :yes:
A sikeres építéshez jól felszerelt műhely is kell és el kell sajátítani a tervezőprogramok használatát, a szükséges méréstechnikát, alapfogalmakat stb-ket. Kezd ezekkel, ha mégis építgetni szeretnél.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok. Elromlottak a top hangfalaimba a mélyközepek, de nemtudom hogy mi van velük. Megnéztem, hogy surolnak-e? De nem. Mind a kettő érintkezik jol, de a mélyebb hangoknál elkezdenek recsegni? Szerintetek mi lehet a baja?
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Csak az a gáz, hogy kínai SAL habszél van rajta.
(#) Kovidivi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Eredetileg is?

Az talán javítható. Minden esetre tényleg gáz hogy újszerűnek van feltüntetve.
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Igen, gyakran futok bele ilyen Preludium javításokba. Csak sokkal nehezebb lebontani a SAL-t és újra összerakni, mintha eleve jó membránszél lenne rajta.

Az eredeti nem ilyen volt. Az valami német (vagy valahol a környéken elkövetett) gyártás. SR... sorozat.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

65 Hz-re hangoltad?

Ennél a teljes jóságnál , a két púpnak egyformának kellene lennie.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

47Hz.... Legalábbis szerintem.

Én nem látom, miért kéne, hogy egyforma legyen, szerintem így normális. Olvasd el közben, mit írtam ezzel kapcs...
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Azért mert pont az a helyzet ,hogy a Qts:0.48 Ebben az esetben lehet a két csúcs pont egyforma. Ezt te mondtad.

Ja rossz képet néztem... :yes:
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Hali!
Egyenlőre csak méregettem, még nem módosítottam a hangoláson. Az átvitel hogyan változna egy D=90mm-es csővel? Ha letakarom a reflexnyílást, laposabb lesz a 100 Hz-es púp és alatta sem esik olyan meredeken, viszont olyankor úgy tűnik mintha halkabban szólna egy kicsit.

Hol? :O
Ilyet biztos nem írtam, legfeljebb abban a helyzetben épp 0,48 volt a Qts.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Nézegettem a bassbox-al a méréseid alapján. A 76-os cső mindenképp kevés , ha 500W ig szeretnéd terhelni.
Ha Fs-re hangolod nem 45Hz re akkor az F3 alacsonyabb lesz. a 90-100 as cső sem túlzás szerintem , de gondolom ,nem akarod a 122dB-t . Kicsit hangos lesz.

Már miért lenne kevés az a cső. 250mm-e shangszóróról van szó, 35 literes dobozban, és 50W után elfogy a lineáris tartomány. És ehhez sztem... csak elég az a cső.

A túl magasra hangolás azért nem ajánlott, mert akkor alatta semmi nem fékezi a membránmozgást, nem az átvitel az egyetlen, és elsődleges szempont....
(#) Biochip válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Köszönöm, majd építeni szeretnék, de addig is megpróbálom elsajátítani az alapokat.
(#) djgombi válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Milyen fajták? Kép róluk?
(#) potenciameter válasza djgombi hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szia. Proel SMT15. Az egyikwt sikerült megcsinálni, de a másikkal nem tudom hogy mi van. Leválhatott a pilléről a tekercs, vagy valami bekerüt a pille és a mágnesrész közzé? Csörgő hangot csinál.
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Ezeket így távjavítással eléggé nehéz megoldani....
Általában hallható, hogy mitől zörög, minden mechanikai hibának jellegzetes hangja van. Ha meg nem hallani, akkor jön a szétszedés...
(#) ImiDj válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Az egyik barátomnak volt egy eset a hangszóróval.A tipusa az valami MNC Noir 30cm.Mikor az stk 4040X tipusu Ic-vel épitett erositővel megnyomattuk kb.25-30 perc után valami csőrgő hang volt mintha bele érne a tekercs valamibe.Kőzben kis nézelődés és bass test után rájőttűnk hogy a pille volt megszakadva,a ragasztás levált 2-3 centit.Megragasztottuk és ment .Ez is lehet hiba lehetőség :yes: .Én meg már arra gyanakodtam hogy leszakadt a tekercs
(#) subwoofer220 hozzászólása Feb 10, 2010 /

Sziasztok! Valaki tudna szerezni két darab Raveland axx 1010-es hangszórónak hangfal tervet? Duplaláda és nyitott. Előre is köszönöm!!
(#) ptesza válasza levcso hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Már volt róla szó 1-2 hónapon belül ,keress rá.
(#) subwoofer220 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok! Valaki tudna szerezni két darab Raveland axx 1010-es hangszórónak hangfal tervet? Duplaláda és nyitott. Előre is köszönöm!! :eeknoes:
(#) Bassmester válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Ezt keresed? Mert más nem nagyon van róla.
(#) subwoofer220 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Kösszi. De ebbe csak 1 db megy. Nekem dupla ládára lenne szükségem vagyis tervre.
Következő: »»   251 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem