Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Akkor hagyjam így, cső nélkül, csak simán a 78mm-es lyukkal?
Köszönöm szépen a választ!
Akkor választok majd valami rendes szobai hangsugárzót, esetleg tudnátok ajánlani 40 ezer Ft-ig bezárólag mélyközép + magas kombinációt hangváltóval? Amivel lehetne sikerélményem?
Hja nem, én csak arra gondoltam, hogy nem kell nagyobb cső. A hangolási frekit neked kell megválsztani, de ha marad 50 alatt, a cső teljes hosszával, akkor jó ez az impmenet.
Ja, értem, köszi. Azért mérek egy átvitelt, aztán jövök az eredménnyel.
Megmértem az átvitelt csővel és anélkül. Van benne egy jó nag yszakadék. Ez lehet a csillapítatlanságtól?
Íme:
Az előlap és a hátlap közötti rezonancia valahol 630Hz környékén van pl.
Akkor azt majd talán megoldja a vatta. Köszi
Első project-nek, tanulni, tapasztalni, szerintem nem jó ötlet egy 40 ezres kiadást betervezni. Ha fontos a használati érték, akkor inkább vegyél egy ilyet, vagy hasonlót. Nagyon megéri ezt az árat, jó hangú kis cucc :yes:
A sikeres építéshez jól felszerelt műhely is kell és el kell sajátítani a tervezőprogramok használatát, a szükséges méréstechnikát, alapfogalmakat stb-ket. Kezd ezekkel, ha mégis építgetni szeretnél.
Sziasztok. Elromlottak a top hangfalaimba a mélyközepek, de nemtudom hogy mi van velük. Megnéztem, hogy surolnak-e? De nem. Mind a kettő érintkezik jol, de a mélyebb hangoknál elkezdenek recsegni? Szerintetek mi lehet a baja?
Csak az a gáz, hogy kínai SAL habszél van rajta.
Eredetileg is?
Az talán javítható. Minden esetre tényleg gáz hogy újszerűnek van feltüntetve.
Igen, gyakran futok bele ilyen Preludium javításokba. Csak sokkal nehezebb lebontani a SAL-t és újra összerakni, mintha eleve jó membránszél lenne rajta.
Az eredeti nem ilyen volt. Az valami német (vagy valahol a környéken elkövetett) gyártás. SR... sorozat.
65 Hz-re hangoltad?
Ennél a teljes jóságnál , a két púpnak egyformának kellene lennie.
47Hz.... Legalábbis szerintem.
Én nem látom, miért kéne, hogy egyforma legyen, szerintem így normális. Olvasd el közben, mit írtam ezzel kapcs...
Azért mert pont az a helyzet ,hogy a Qts:0.48 Ebben az esetben lehet a két csúcs pont egyforma. Ezt te mondtad.
Ja rossz képet néztem... :yes:
Hali!
Egyenlőre csak méregettem, még nem módosítottam a hangoláson. Az átvitel hogyan változna egy D=90mm-es csővel? Ha letakarom a reflexnyílást, laposabb lesz a 100 Hz-es púp és alatta sem esik olyan meredeken, viszont olyankor úgy tűnik mintha halkabban szólna egy kicsit.
Hol? :O
Ilyet biztos nem írtam, legfeljebb abban a helyzetben épp 0,48 volt a Qts.
Nézegettem a bassbox-al a méréseid alapján. A 76-os cső mindenképp kevés , ha 500W ig szeretnéd terhelni.
Ha Fs-re hangolod nem 45Hz re akkor az F3 alacsonyabb lesz. a 90-100 as cső sem túlzás szerintem , de gondolom ,nem akarod a 122dB-t . Kicsit hangos lesz.
Már miért lenne kevés az a cső. 250mm-e shangszóróról van szó, 35 literes dobozban, és 50W után elfogy a lineáris tartomány. És ehhez sztem... csak elég az a cső.
A túl magasra hangolás azért nem ajánlott, mert akkor alatta semmi nem fékezi a membránmozgást, nem az átvitel az egyetlen, és elsődleges szempont....
Köszönöm, majd építeni szeretnék, de addig is megpróbálom elsajátítani az alapokat.
Milyen fajták? Kép róluk?
Szia. Proel SMT15. Az egyikwt sikerült megcsinálni, de a másikkal nem tudom hogy mi van. Leválhatott a pilléről a tekercs, vagy valami bekerüt a pille és a mágnesrész közzé? Csörgő hangot csinál.
Ezeket így távjavítással eléggé nehéz megoldani....
Általában hallható, hogy mitől zörög, minden mechanikai hibának jellegzetes hangja van. Ha meg nem hallani, akkor jön a szétszedés...
Az egyik barátomnak volt egy eset a hangszóróval.A tipusa az valami MNC Noir 30cm.Mikor az stk 4040X tipusu Ic-vel épitett erositővel megnyomattuk kb.25-30 perc után valami csőrgő hang volt mintha bele érne a tekercs valamibe.Kőzben kis nézelődés és bass test után rájőttűnk hogy a pille volt megszakadva,a ragasztás levált 2-3 centit.Megragasztottuk és ment .Ez is lehet hiba lehetőség :yes: .Én meg már arra gyanakodtam hogy leszakadt a tekercs
Sziasztok! Valaki tudna szerezni két darab Raveland axx 1010-es hangszórónak hangfal tervet? Duplaláda és nyitott. Előre is köszönöm!!
Már volt róla szó 1-2 hónapon belül ,keress rá.
Sziasztok! Valaki tudna szerezni két darab Raveland axx 1010-es hangszórónak hangfal tervet? Duplaláda és nyitott. Előre is köszönöm!! :eeknoes:
Ezt keresed? Mert más nem nagyon van róla.
Kösszi. De ebbe csak 1 db megy. Nekem dupla ládára lenne szükségem vagyis tervre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |