Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   413 / 1387
(#) patexati válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nyomtatótól függ! A HP festék alacsony hőfokon olvad de nagyon gyors a sebesség nincs ideje átmelegedni rendesen esetleg többször átküldöd és előmaratod akkor sikerülhet vagy egy nyomigombos vezérlést csinálsz mivel tudod a motort "ugráltatni" és így lassan megy végig! A gyors átküldéshez magasabb hőfok kéne de szerintem az nem jó megoldás!
(#) Zozi85 válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Használhatod átalakítás nélkül, másfél milis nyák meg a papír garantáltan átmegy rajta. A hőfok is okkés rajta, a 3 fokozatból nekem a 100 az jött be, de sokban függ festékedtől (minoltához jó). Kireszelni meg csak úgy érdemes, ha a rugót is megbütykölöd, mert túlontúl erős ahhoz, hogy felemelkedjen a henger rendesen.
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Úgy emlékszem, írta valaki, hogy többször küldi át a nyákot.
Nekem egyébként OKI 8W Lite van.
Persze, ha összejön, akkor majd én is átalakítom, sőt mivel nekem mechanikai műszerész végzettségem is van, nem fog gondot okozni a mechanikai megoldás sem, csak előbb szeretném kipróbálni a működést.
Vagyis engem jobban az érdekel, hogy ki kell-e reszelni a mechanikát, vagy egy néhány próbát reszelés nélkül is megcsinálhatok-e?
(#) janocsi válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia!
1.5mm-es NYÁK simán átmegy mechanikus beavatkozás nélkül. 2mm-es-nél már elérheti a henger palástja a fűtőtesteket is(!) Egy időben csak a motor mechanikus kiemelésével csináltam viszonylag jó laminálást úgy, hogy egy kis továbbítást engedtem, (2-3mm), majd kiemeltem a motort 5-10 mp-re, stb. Így egész jó eredményeket lehetett produkélni ezzel a laminátorral alapesetben is, csak kényelmetlenné vált egy idő után a kezelése. Be kellett avatkozni a sebesség megválasztásához a mechanikába és az elektronikába is. A HP festékekhez nem kellett a hőfokszabályozását megváltoztani, jó a 100 fok , és 125 fok eredeti beállításban is. Nagyon jól sikerültek a lenyomat laminálásai alapos előkezelés után.
(#) titi válasza Zozi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Na, akkor mindjárt nekiállok tesztelni.
Köszi mindkettőtöknek a a választ!
Módosítok, mindhármótoknak!

Hát nem akarlak elkeseríteni de wattnak is OKI van és az nagyon magas hőfokon olvad meg hacsak a tiedben nem más a por de a gyártóknál az egyforma szokott lenni!
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Igen, olvastam Watt problémáját, de remélem nálam nem jelentkezik.
Egyébként ez már nem mai nyomtató, szinte még az elsők közzé való, és remélem akkor még más port használt az OKI.
Ez is az oka, hogy nem szeretnék rögtön garit veszteni, mert ha nem jön össze, legalább legyen egy jó laminálóm.

Próba cseresznye Az én HP-m is 12 éves
(#) szabi83 válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Idézet:
„A gyors átküldéshez magasabb hőfok kéne de szerintem az nem jó megoldás!”

Szerintem jó
Nálam egyből jó lett, fokot ne kérdezz, nem tudom egyelőre még, a sebességem 160mm/ perc
(#) titi válasza janocsi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Köszi az ötletet, megpróbálom én is ezt a kiemelős dolgot.
Egyébként az is felmerült bennem, hogy majd teljesen szétszedem az egészet, és plusz két fogaskerék beiktatásával megoldom, hogy simán bevegyen vastagabb lemezt is, anélkül, hogy a fogak közötti kapcsolat megszűnjön.
(#) patexati válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Maratás után azért megnézném milyen lesz kisebb vonalvezetésnél! Szerintem nem tapad fel rendesen és alámar!

Megyek, csinálom a teszt panelt, s meglássuk

Várjuk! Fényképezd le laminálva meg kimaratva átvilágítva is ha tudod!
(#) Zozi85 válasza janocsi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Azért az nem 100 és 125 fok, az a fólia vastagságát jelöli.
Olyan 110-140 -ig megy ha fent van a burkolat.

És megjegyzem elértem a rekordom, 82 fokon 2 mm/perc és felragadt.
(#) Zozi85 válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nem a fogaskerék kapcsolat az akadály, hanem hogy a henger felett a fűtőszál csak pár mm re van, és nem teljesen baráti ha összecsókolgatják egymást....
(#) patexati válasza Zozi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Igen én is lamináltam 100 fok alatt de az volt a baj elég sérülékeny volt a leáztatáskor! Én 120 körül 5mm/ percen nyomom HP-val nekem ez a tuti.
(#) titi válasza Zozi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Akkor majd azt is átalakítom!
Mechanika nekem nem gond, csak itt az albiba a hely korlátoz. Egy szobában kicsit nehéz úgy dolgozni, hogy a családi béke is megmaradjon.
Na meg itt a készleteim is korlátozottak, bezzeg otthon...
(#) Zozi85 válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nekem a leáztatási sérülések nem a hőfoktól függnek most hanem a festéktől, mármint h milyen vastagon teszem rá (nekem szoftverből lehet állítani nyomtatón)
(#) Zozi85 válasza Zozi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nem éri meg szerintem, ha látnám értelmét szó nélkül megvágnám a profilt, de így is a 2mm es nyák két műnyomóval elfér, tehát minek ennél több?

inkább a rugó megfeszítésén gondolkozz, nekem az a tapasztalat, hogy ott lehet sokat nyerni. Nem átmenő vastagságot, csak nem tiporja meg annyira a festéket.

Más dolog, hogy én meghagynám a motor leoldhatóságát mint az enyémen, ha nagy a papír amin a rajzolat van nem kell megvárni még végigér a széle is. Pont akkorára vágni meg nem éri meg mert akkor nem használhatod a be és kivezető tálcát, legalábbis pici nyákoknál nem.
(#) janocsi válasza Zozi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nem is tudom honnan maradt meg ez a 100 és 125, (talán mert ez van ráírva), pedig már mértem infrával a hőfokot a burkolat belsejében is. 140-145 fokra emelkedett a 125-ös fóliavastagság beállításánál, mégsem ez maradt meg bennem.
Kösz a helyreigazítást.
Gratula a 82 fok/ 2mm/perces sikeres lamináláshoz.
(#) Attila86 válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Idézet:
„Kérdezném a drágábbik Tacskós laminálóval rendelkezőket, hogy szerintük mindenféle átalakítás nélkül bele lehet-e engedni a nyákot, vagy muszáj rögtön reszelgetéssel kezdeni?”

Igen, határozottan állítom, hogy az 1,5mm-es nyákhoz is már ki kell reszelni. Átmegy reszelés nélkül is, csak erőlködik a motor...

Tudom, csak a fényképező az nudli(3,5Mp )
Jó lenne egy 10Mp-s gép
(#) titi válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Na, akkor most itt állok kétféle véleménnyel...
Viszont lenne egy pdf-es kérdésem.
Szóval van egy nyáktervem pdf-ben. Hogy tudom megoldani, hogy többször tudjam kinyomtatni egy műnyomóra?
Gondoltam kimásolom "fotoshop"-ba, és ott többször beillesztem egy lapra, de nem lett jó a minőség...
Ilyennel még nem volt dolgom. Van ennek valami trükkje?
(#) MaSTeRFoXX válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Létezik ilyen progi hogy Foxit pdf editor. Ezzel tetszőlegesen lehet másolgatni, szerkeszteni pdf-eket.
Kis kereséssel le lehet szedni netről

Jó lett Mindenkinek mások az eredmények a különböző nyomtatók és beállítások miatt! Amúgy hányszor küldted át és mivel marattad? Kicsit meleg lehet mert a kis padeken látszik! 120 fokon szerintem nem tapana fel! Főleg sima csiszolt nyákra! Legalább is az enyém nem tapadt fel még az 5mm-es sebességen sem de ha előmarattam akkor igen!

Látszik, az 1 mmes nyáknak sok volt a hőmérséklet -> szétlapult.
A 1,5mm vastag, jó lett.
1,5mm-es négyszer, az 1mm-es háromszor ment át.
Hidrogénperoxiddal marattam.

Nálam a szerkezet, fénymásolóból való alkatrész. Teflonhenger a hozzávaló 240V-s izzóval és szilikon-gumi hengerrel. Motor, mikró tányérforgató áttétel, amit egy 12V-s DC motor hajt. Jelenleg, 80VAC-ról 1-2 perc alatt fűt fel. 47k -s NTC-t neki nyomtam a teflonhengernek, így mértem 11k-t jó lenne tudni ez hány fok, lehet .

Van ilyen táblázat, amiben szerepel az ellenállás és a fok, függvénye?
(#) titi válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Sikerült! Köszönöm!
(#) titi hozzászólása Feb 11, 2010 /

Na, nekem egyelőre nem jött össze.
Nem tapadt fel rendesen mindenhol. Ahol feltapadt, ott jó, de kb. csak 80% a tapadási arány. Pedig elég sokszor átengedtem, és maxon volt a hőfokszabályozója. Na majd holnap fojtatom, de félek, hasonló gondom lesz, mint Watt-nak.
(#) _JANI_ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Az Induktív MOC-os kapcsolás ( A te rajzaidon a jobboldali két alsó! S nálam 47nF -gyári ajánlás...rbe. ) MOC3061-el nem működött. Csak MOC3020-assal. Nálam a BF256A-s FET 5mA-ra áll be 5V on ( S a soros LED-emet ki kellett venni az áramkörből. ) Most még az alap ( A te rajzaidon a baloldal két alsó! ) kapcsolások vannak folyamatos üzemű tesztre beállítva.

Nem lehet hogy kezd vége lenni a MOC-odnak!?
(#) _JANI_ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Látom sikerült nagyobb vezérlő árammal, stabil működésre bírni a MOC3061-et!
Következő: »»   413 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem