Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 29
(#) titi válasza Kocska hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Jobb híján... de mindenképpen járj utána a doognak, mert így lehet, hogy egyenfesz kerül a végfokra, ha nincs előtte kondi.
Azt nem tudom, hogy a végfok előtt van-e csatolókondi.
(#) Mr.Gibbs hozzászólása Feb 8, 2010 /

Szevasztok! A következőkben kérnék segítséget,tippet.Nálam van javításra egy 1500-ös rendszer.Villámcsapás után némult el,a végfokok jók.A PT-s IC-ket kicseréltem,de azóta sem tudom bemenetről megszólaltatni.A pt2258 bemenetét ha "megfogom"csipesszel,akkor pattanik de nem kezd el búgni,ha hangfrekit teszek rá süket marad.Én úgy gondolom mintha valami nem engedné át a jelet a két IC-n.Amit tudtam feszültséget menmértem és azok rendben vannak.Ja bocs:LED-ek megfelelően működnek távi.-ről és manuálisan is.Szkóp nélkül meg tudnám-e állapítani,hogy a vezérlőről eljut-e a jel a PT-s IC-kre?Vagy esetleg máshol keressen a hibát?Köszi!
(#) bartincki hozzászólása Feb 11, 2010 /

nekem szintén leéget a két végfokom és sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megrendeltem és ki is cseréltem. Szomorúan tapasztaltam, hogy nem kap táplálást (amúgy a mélynyomó és a közép megy) az egyik fele. Az lenne a kérésem , hogy hogyan tovább , hol találok én ilyen trafót?
(#) titi válasza Mr.Gibbs hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

A PT2323-nál úgy látom, hogy I2C-n kommunikál, ezek szerint van egy mikrovezérlő is ebben a készülékben, és lehet, az krepált be.
(#) KTobi válasza bartincki hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Először biztosítékot néz. Trafót mérj terheletlenül. Terhelve. Kicsit részletesebben a problémát.
(#) Mr.Gibbs válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Igen van benne mikrovezérlő.De amit a mikrovezérlő működtet az úgy néz ki hogy rendben van (bemenetválasztónál váltanak a LED-ek, kézi-távir.-ról master hangerő szabályzó mozog=>vezérli a motort).Lehet hogy a hangerőszabályzó progi vagy kimenete ment el?Hogyan tudnám egyszerűen leellenőrizni szkóp nélkül???
(#) titi válasza Mr.Gibbs hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

A két PT-s IC között vannak csatoló kondik.
Próba képpen oda kellene kötni jelet, és megnézni, úgy megszólal-e a szerkezet.
Ha igen, akkor a PT2258 jó, és a PT2323 környékén keresendő tovább a hiba.
Ha viszont így se szól, akkor jöhet a következő próba a PT2258 utáni csatolókondikra kötött jellel.

Ja, és természetesen a csatolókondik + lábára kösd a jelet.

A PT-s IC-k elé kötöttem már hangfrekis jelet de nem szólalt meg.Ha a PT 2258 előtt csipesszel "piszkálgatom" akkor néha "kattog".Ha közvetlen a végfokra teszem a jelet szól.Tehát a végfokok jók.Én azt gondolom hogy a PT-k nem engedik át valamiért a hangfrekis jelet.

Ne csipesszel piszkáld, hanem hangfrekis jellel.

Azzal is próbáltam de úgy teljesen "süket.Csak úgy ad "hangot" ha a csipesszel kocogtatom a PT 2258 bemenetét.

Mi van akkor, ha a PT2258 utáni csatolókondik + lábára, vagyis az IC felőli lábára kötsz jelet?
(#) bartincki válasza KTobi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia ! Tehát a trafóból több feszültség jön ki két csatlakozón , az egyikben (sárga ,sárga, piros, piros fekete) van feszültség csak a násikban nincs(kék fekete kék) valószinű, hogy 2x 14v kellene legyen
(#) MEDUZA44 válasza Menti hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Nézd meg a hangszórót, valószínű hogy elszakadt a tekercs bekötő kábele.

Tehát:ha a gyári bemenetre adok jelet,vagy ha a PT2258 bemenetére (kondi + láb) adok jelet nem szól.Ha az UTC4558-as előerősítőre adom a jelet akkor szól.

De próbaképp kösd már rá a jelet a PT2258 utáni kondikra, amint már írtam, hogy lássuk, az IC utáni csatolókondik jók-e?
Ja, és a PT2258 táplábán megvan a feszültség?
Ha a csatolókondikra kötve szól, akkor következő lépésként át kellene hidalni az IC-t, tehát pl. az 1-es lábát összekötni a 20-as lábbal, stb. Természetesen csak a jel be, ill kimeneti lábakról beszélek. Majd így kötni jelet a készülék gyári bemenetére...

Ezeket a dolgokat már megcsináltam:IC-k tápfesz ,referencia fesz ellenőrzés, IC-k kimenetén a féltáp megvan.A mikrokontroller óra és adatjeleit is megmértem ami a gyári adatoknak megfelelnek (3,5V,5V)Amit írtál a PT2258 utáni kondikra már kötöttem onnan megy az előerősítőkre a jel.A 2258 bemeneteit is összekötöttem már a kimenetel.
(#) KTobi válasza bartincki hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Van előtte biztosíték, vagy a trafón belül van-e beépítve? Nem tartom valószínűnek, hogy szétégett volna a trafó.

Akkor csak a vezérlés, vagy a két IC lehet a gond. Más ötletem nincs.
(#) bartincki válasza KTobi hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Szétbontottam a trafót és benn a 2x14v os kivezetésen van egy egy biztositék persze mindkettő ki van lőve. Csak azért irom le hátha másoknak is segitek ezzel. További szép napot mindenkinek!
(#) sakraft hozzászólása Feb 23, 2010 /

Sziasztok mesterek!!

Olvasgattam a hozászolálokat de ilyen problémát nem láttam mint az enyém.
Nekem is van egy 5000 tipusú szettem. Idáig nem volt probléma vele, de most igen. A tanácsotokat iletve segítségeteket szertném kérni. Előre is elnézést kérek ha nagyon konyhanyelven fogalmaznék.
A képen mellékeltem hogy mit csinálnak a hangfalak ha a sz.gépre van kötve. Próbáltam már minden lehetséges verziót,hogy életre keltsem, de csak a front hangszorók szolnak.
Frisebb szoftver telepítettem, másik gépre rákötöttem de semmi.
Ha váltom a csatornákat mp3, tv, game akkor recsegnek a hangszórók viszont ha az mp3 bemenetről játszok zenét akkor mindegyik szól és nem recseg. A suba hátsó hangszórók és a center is.
Az is hozzá tartozik az igaszsághoz,hogy amikor a dvd lejátszóra akartam rákötni a a szettet nem figyeltem eléggé és a subot rádugtam a az dvd S-video kimenetére. De nem sokáig hagytam rajta de biztos elég volt ahhoz hogy megtörténnyen a baj.
Szétdszedni szétszedtem de nem láttam semmi elszineződést a icken iletve a kondik is jó állapotba vannak.
Barátommal a számítógéptől a subba menő kábelt is le ellenöriztük multiméterrel.
Pontos kacsolási rajzot honnan tudok leszedni?
Várom a tippeket véleményeket.
Köszi előre is
(#) embraced hozzászólása Feb 24, 2010 /

Sziasztok!
Van egy genius 5005 típusú 5.1esem és kiment belőle a mikrovezérlő és nem nagyon van ötletem hogy hogy tudnám megcsinálni úgy hogy legalább szóljon és hogy a főhangerőszabályzóval tudjam állítani a hangerőt. Ha pedig úgy meg lehetne csinálni hogy a csatornaválasztó is jó lenne az már egyenesen zsír lenne. (mondták hogy csináljam meg úgy hogy a számítógépen állítsam a hangerőt de úgy nekem nem optimális ) Remélem tudtok segíteni.
(#) titi válasza sakraft hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Hali!
Nem cserélted fel a vezetékeket a számítógép és az erősítő között?
(#) sakraft hozzászólása Feb 25, 2010 /

Hali titi!

Nem cseréltem fel a vezetéket.
De most a 2.1es bemenetre rádugtam az mp3 lejátszómat és ilyet még nem pipáltam! Minden hangfal és a mélyláda működik. Minden tökéletesen szól, ha úgyhasználom a szettet.
Én ezt nem értem!
Mi lehet a gond?
Valaki ha tudja a választ, esetleg tippet tudna adni, hogy mit ellenőrizzek le attól nagyon megköszönném!!
(#) titi válasza sakraft hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Azért kérdeztem, hogy nem cserélted-e fel a vezetékeket, mert nekem tipikus ilyen hibának tűnik a leírásod alapján.
3 db jack dugós kábellel van összekötve a gép és az erősítő?
(#) sakraft válasza titi hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Nem cseréltem fel a vezetékeket a megfelelő színű jack dugót a megfelelő színű hangkari kimenetelére dugtam.
Szétszedtem barátommal és a paneltől a Jack dugóig kimértük a kábelt ,de nem volt szakadás.
Az nem okozhatta a problémát, hogy mikor a dvd re akartam kötni a szettet a sub RCA bemenetét a DVD lejátszó RCa s-videó kimenetére dugtam.

A másik gondom pedig az hogy ha DVD lejátszóról akarom nézni a filmet akkor a dvd lejátszó setup-ban a hangszórótesztnél ismételten nem szól a bal hátsó hangszóró és a mélyláda se, de a center a teszt során megszólal a frontokkal nincs probléma. A kábeleket is ellenőriztem, jól vannak összedugva.
(#) sakraft hozzászólása Feb 27, 2010 /

Az erősítőbe s-videó csati megy, melyben 9 tű van.
(#) tuskezs hozzászólása Márc 7, 2010 /

Kedves Tapasztaltak!
A fórumban leírtak alapján megpróbáltam javítani az erősítőt, de megakadtam.
Típus: SW HF 5.1
A jelenség: bekapcsoláskor kimegy a biztosíték.
Eddig végzettek: a leírás alapján sikerült behatárolnom, hogy a kisebbik nyákon lévő erősítő a zárlatos. Eltávolítottam a diódákat. A diódák alatt lévő kondik jól látható módon kiégtek (az egyik lábuk teljesen szakadásba ment). A diódákat megmértem a képen látható értéket mutatják (a műszer dióda állásában), a másik irányban mérve szakadás. Ha a nagy kondik (3300 microF) lábához hozzáteszem a műszert, akkor időben növekvő ellenállást mérek. Megmértem az IC 15 és 13 lába között az ellenállást, szakadást mutat (egy kis tranziens után).
Merre van az előre?
* kis kondik cseréje megoldást jelenthet? (milyen értékűt kell beszerezni? Mitől éghettek ki?)
* a diódák a mérés alapján megfelelőek? vissza lehet őket rakni?
* kell még valamit mérnem, vagy rakjam össze és próbáljam meg?
* esetleg vigyem szervízbe?

Segítségeteket előre is köszönöm (mint a megfogalmazásból látszik, nem vagyok az elektronika ördöge)!
(#) titi válasza tuskezs hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hali!
Tudsz mutatni képet a panel másik oldaláról?
A sárgához képest a két kéken mekkora feszt tudsz mérni? (Váltó fesz. mérésben. Ne told rá a panelra a csatit.)
(#) tuskezs válasza titi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Köszönöm a gyors reagálást!!!
Mellékelem a panel másik oldaláról a fényképet.
A sárgához képest a két kék 30-30V-ra van.
(#) titi válasza tuskezs hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Elképzelhető, hogy a két kondi okozott zárlatot...
De tuti ami fix alapon meg akartam nézni a kapcs.rajzon, viszont amit itt az oldalon találtam, az mintha kicsit más lenne. De ma már nem keresek utána...
Következő: »»   5 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem