Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   69 / 316
(#) ZSozsóó válasza fecska hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Hello!

Bővebben: Link

Ezt találtam, ami neked kell ebből, az a felső szekció, ha nem kell különösebben kompresszor, akkor a C12 kicsatoló kondenzátorról mehet a végfokozatra egy hangerő potin keresztül pl. 10-15W ra valamilyen tda IC is megfelelő kb, de építhetsz tranyósat is, azt már találsz jó sokat neten vagy itt

Remélem tudtam kicsit segíteni!

Zsolti
(#) ZSozsóó hozzászólása Feb 10, 2010 /
 
Sziasztok Urak!

"Eldicsekednék" a készülődő készülékemmel, mestertől most hoztam el a sasszit és a treffentyűt, pár hardver elem beszerelve, hála a gondos tervezésnek minden furat oda esett, ahova kell
A nagy graetz- ekért elnézést, nem tudom miért terveztem ilyen orbitálisakat bele, de most már jó lesz
Pár folt még van rajta, kis alkohol majd megoldja a dolgot.

(A kép húgom asztalán készült, ezért vigyorog ott Legolas a jobb sarokban)

Zsolti
(#) AK0S válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Nagyon ott van.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Csao, szép munka, de a bőrözés lesz az igazi mutatványa a gépnek
Még valami, részemről befejezettnek tekintem a bugit, legutóbbi minta után nem történt változtatás, nem is érzem hogy kellene. Kis kombóval tuti nam hagy sz@rban bárhol mutassam meg, nagy ládával meg egyszer talán meg hallom mit csinál. Jön majd bele gyilkolható kapcsoló, meg szép tekerentyűk, meg egy acélhíd, ha valaki le akarná taposni az egész motyót....
Köszönöm a közreműködésed a hangoláshoz, a modokzoz, sose reméltem hogy ilyen érett hangot tudok építeni
Kis kocentrálás a gitározásra, s jövök egy mintával

(következő project egy kis , őőőőőőő, miis ? )
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Hali!

Bőrözést bejáratott kárpitos mester csinálja, van ,amit nem érdemes, csak szakival. Mutattam már mester fejeit, úgy lesz az is, csúcsminőség a kárpitos meló azt mondhatom.
Krémszínűre gondoltam, fekete előlappal.
Modokkal kapcsolatban meg szívesen, máskor és bármikor, összefoglalod, hogy mit módosítottál, az utókornak okulásképpen?
A következő projekt meg legyen egy saját tortyantó Nagy élmény összerakni egyet saját kútfőből, azt megmondom.
További sok sikert és halljuk azt a mintát hamarosan!!

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Hihi, modot , nehéznek tűnik összeírni elsőre, de tekintve, hogy minden 201 más hangot ad, így könnyű lesz. Amit kedvem lesz megcsinálom, tág értékhatárokkal.
(metált bírod? )
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
minden 201 más hangot ad ezért használok én válogatottat, így a jfet csere nagyon minimális hangzásbeli változást ad, csak a csatoló elemek effektívek. Így reprodukálható egy hangzás, ha nagyon megtetszik, stb stb. Újabb érv a válogatás mellett

Zsolti
(#) witti válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szia! Frankó lesz a cucc!
Így van az alkohol néhány dolgot megold! Csak óvatosan azokkal az üvegekkel!
Személy szerint imádok bőrözni, az az egyik legjobb buli. És annyi féle műbőr van, hogy csak a kreativitás szab határt, hogy egyedit, maradandót alkoss...
Ismét berakom a vintage hatású mini fej+ládámat, amit készítettem! Ilyen lett a bőrözés.
Azóta már saját esztergálású alumínium potigombok nézegetnek rajta, amit cnc géppel készítettem, persze magam írtam rá a programot is.
D.I.Y Forever!
(#) ZSozsóó válasza witti hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szia!

Klassz lett, milyen áramkör van benne? Nagyon jó tényleg.
Enyém ilyen lesz, csak krém színűben, más logóval, vagy logó nélkül, a kozmetikára még annyira nem gondoltam..
Bővebben: Link

Szerintem elég jó a bőrözés, mondom, én ezt szakemberre bízom Maradok - kollégáim szavaival élve - az ízléstelen gitárerősítők gyártásánál
Mester fej+láda összeállítása, kb ilyen lesz az én fejem is, csak a front is bőrözve lesz, mint a narancssárgánál:
Bővebben: Link

Én sasszim is cnc-vel készült, mesterem cnc-jével,sasszit én terveztem cad-ben. Továbbmegyek, a cnc-t meg mesterem csinálta..De a doboz is azzal fog elkészülni, a trafót is ő tekerte. Potisapkának én most csirkefejet teszek úgy döntöttem, meglátom milyen lesz..Ma remélem a fűtést bekanócozom, aztán majd vasárnap a nagyját.

Írj pár szót a kis vintage hatású cuccodról!

Zsolti
(#) witti válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Helloka!
Köszi! Általában inkább a újabb extrémebb egyedi design-okon gondolkodok és próbálom létrehozni. Nem szívesen követem a megszokott típus irányzatokat.
A vajszínű ProTone fejen a lyukacsos lemezes megoldás jobban tetszik, mert sokkal látványosabb, mint a fedett! Utóbbinál mindig az motoszkál bennem, lehet azért rejtették el a fej tartalmát, mert nem is csöves, esetleg talán tök üres...
Szerintem a narancs szín is állatibb lenne fekete ráccsal. (,De csak a fantáziám indult be megint...) Amúgy tényleg szépek a mestered cuccai, az a múltkori "kártyás logó" is király ötlet volt! /Ilyen apróságok is nagyon feldobják a cuccost!/
Egyetlen dolog ami nem jön be, (és ezt is általánosságban mondom) az a csirkefej potitekerő... /, tudom sokan ölnek érte..., de nem értem miért.../
Amik például felizgatnak az újabb irányt mutató Carvin, Peavey és Hughes & Kettner fejek! Szerintem ezek elég látványosak és különösebben velük sincs több munka, mint bármelyikkel! :yes:
Nekem szinte minden megvan a feje(i)mhez évek óta, csak (, olyan Peavey rácsot keresek) az elejére és a végfokot még nem találtam meg. Talán valami tranyós vagy Fet-es lesz.
(#) ZSozsóó válasza witti hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Hello!

Nekem a fedettebb jön be ennél, mert ez egy átgondolt hibrid dizájn lesz, amolyan klasszikus hangzással.
Csövek vannak a fehérben is, meg lámpás egyenirányítás, fojtóval Hangfoglaláson is kinn volt. A narancs meg egy híres győri zenésznek készült nemrég, az is csöves egyeniránnyal, nagyon ütött annak is a hangja.
A kártyás logó fleta1 -é volt azt hiszem, az nagyon ütött valóban, arra azt mondtam, setovább.
Csirkefej tekerőről meg annyit, hogy az előzőn fejemmel meg mindenkinek az volt a baja, hogy marshall tekerő van rajta. A csirkefej eredetibb, kicsit klasszikusabb a look szerintem. Minden ízlés kérdése, arról meg nem lehet vitatkozni.
Egy ilyen h&k hoz volt a múltkor szerencsém, hát..semmi extrát nem láttam benne, jójó az a kék led benne, de akkor is. Peavey rács cnc-vel nem téma szerintem..

Zsolti
(#) Bassmester hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Sziasztok!
Na végre sikerült kiküszöbölnöm minden féle búgást és gerjedést a készülő erőlködőmön. Már úgy voltam vele, hogy csinálok egy Kreuzert, de végre jó lett a csöves. Árnyékolási és földproblémái voltak. Már csak be kell dobozolni és jöhet a dizájnolás. Nem tudnátok ajánlani valami használható piezó magast? Vettem egyet de elég borzalmas.
Így néz ki most:

kombó.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Helllo!

Szuper, akkor sikerült úrrá lenni a búgásokon! Jól halad a cucc, piezóban sajna nem tudok semmi jót így hirtelen, nem volt még piezóra szükségem
További sok sikert a folytatáshoz!
Megyek vissza én is pákázni!

Zsolti
(#) witti válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
A mini erősítő készítésének ötlete onnan jött, hogy nagyon régen már láttam a marshall mini (műanyag) erősítőjét, illetve később próbáltam is. Gondoltam össze kéne rakni egy picikét nagyobbat, de igazi fából, bőrből stb. és akkora hangszóróval, hogy azért jó hangosan szóljon, viszont tényleg még mininek lehessen nevezni.
Nekem 1cm-es fenyő lécekből van. A fej méretei 115x185x120mm; a láda pedig 162x228x120mm, mondhatnám néhány wah pedálnál rövidebb.
Az előfok a Siliface 2 runoffgroove-os (apró csoda) ami kiegészült egy hangerő és egy gain potival, utána egy 3 sávos bass, mid, treble potis hangszínszabályozó és végfoknak kapott egy TDA2003-at. A ládába pedig egy leghangosabbnak vélt régi TV hangszóró került ami épp belefért. A felsorolt dolgok totálisan agyon lettek moddolva, amíg elértem egy jó kis hangzást.
Hangerő tekintetében természetesen messze lealázza az eredetileg említett Marshall (és Fender ) mini erősítőt (vagyis "sokol" rádiót). Nagyon hangos, szobába bőven sok, a 15% volume kellemes.
Ezért érdemes volt megépíteni; tetszik, használom is gyakorolgatni.

Azóta tervezgettem sokkal kisebb fejet, kisebb potikkal, 3,5mm-es jack-el, hogy élethűbb arányai legyenek, de a láda aprósága a hangerő rovására menne. /Bár 4x12"-es "makettbe"-be azért még beleférne valami/.

Ezúton buzdítok mindenkit, minél kisebb dizájnos fej+láda készítésére ami azért lehetőleg nagy hangerővel bír, és nem utolsó sorban egy szép szobadísz! (De kombót ne, mert az úgy túl egyszerű.)

WiTTi
(#) rognork válasza witti hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Hali,

van egy cég az illatos út környékén a 9ben, aki ezer féle perforált lemezt árul. Keress rá, vannak tényleg tök jó minták is.
r
(#) witti válasza rognork hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szia! OK! Megnézem, és a lemez neve vagy valami alapján remélem találok itt mifelénk is olyat. Sajna annyira messze van tőlem az az út, hogy nem érzem az illatát!
(#) witti válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Igen pont erről beszéltem, lehet az akár vintage dizájn is, ha szépen van elkészítve, mert akkor mutatós lesz.
Az enyém az általam említett három fejnek a szembetűnőbb tulajdonságaiból lesz összegyúrva.
Ja tényleg, az Fleta fej lehetett, de mégis hasonló cuccokat láttam tőlük és épp ugyanabban az időszakban!

Ha már itt tartottunk Hughes & Kettner Nixie csöves óra, hogy legyen sajátotok, ami mutatja a gépeden lévő időt!
(#) rognork válasza witti hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Meg is találtam:
jurotissu
(#) magitor válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Hali, ezer bocs hogy belepoffantok, de mi a frásznak kell piezzó neked a basshoz? Tényleg én vagyok hülye de ha van már egy olyan hangszóród ami 5 kHz es felső határral rendelkezi, pl celeston nak ez a cuccam ami még elérhető árú szerintem Bővebben: Link
Ilyet spec halottam és hibátlan hangja van...Bocs ha sértő volnék!
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Hello!

Én sem értek igazán a bassgitár erősítőkhöz, de ha jól tudom, a legtöbb gyári ilyen erősítőn szokott lenni, ki/be kapcsolás opcióval piezo.
Nem nagyon játszottam basszusgitáron meg rendes basszus motyón sem, szóval nem tudom, de szerintem Bassmester elmondja nekünk.
Az 5kHz -es felső határ..Erről mindig az jut eszembe, mikor veszel egy hangdobozt és rá van írva 5Hz - 30kHz. És nem hazudnak! Sőt, írhatna 2Hz- től 100kHz- et is, mert ott is fog adni valamit. Csak mekkora intenzitással? Arról már nem szól a fáma. Szóval megnézel egy celestion v30, t75, greenback hangszórót pl, 5kHz-en már jópár decibelt esik az érzékenysége még az átlagoshoz képest is, nem a csúcshoz.
Nyilvánvalóan azért kell a piezo, hogy valamilyen szinten több magasunk legyen. Szerintem..Vagy a magas karaktere legyen más, mert egy ilyen lomha hsz nem fog túl karakteres magasat adni.
De szerintem elmondja majd Bassmester, hogy miért kell Személy szerint érdekelne a dolog

Zsolti
(#) Bassmester válasza magitor hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Hali!

A vastag húrokon nem szólnak olyan intenzítással a magasabb harmónikusok, ezért ha nincs benne legalább egy piezó, akkor nem csilingel olyan szépen, niányzik az "attack" a magasból. Persze lehet ekúzni, de nem a végtelenségig, mivel az zajjal is jár. Szóval jó ha van benne legalább egy piezó. Ha jól van beállítva, akkor nem hallani ki nagyon, de valahogy érezni hogy van rendes teteje a hangnak.
Egyébként itt van az általam mért, valós átvitele a hangsugárzónak,(Eminence Beta-10A, 36liter, 57Hz, reflex) ebből is látszik, hogy kb 80Hz - 3,5 kHz között van az a tartomány, ahol megfelelően érzékeny a cucc.
(#) csoka69 hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Helló!

Vezeték nélküli rendszerek érdekelnének engem...Gitárhoz tényleg van ilyen, vagy csak valami kószamondás?Működőképes a dolog?
Olyanról tudok, hogy a számgép hangkártyája valami adó-vevő dologgal van összekötve az erősítővel...
Ha van ilyen, mennyibe kerülne megépíteni?Különleges alkatrészek kellenek hozzá?
Az lenne a tippem, hogy valami rádiófrekvenciás sugárzás van a dologban

Válaszokat előre is köszi!
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Hello!

Meg lehet csinálni, de inkább vedd meg. Próbáltam én is barátommal összehozni egyet, de ami már valamire való lenne, minőségben főleg, annak az áráért már majdnem lehet kapni és akkor azzal semmi gond nincs.
Mi azzal próbálkoztunk, hogy készen lehet kapni adó vevő modult, adónál annyi, hogy beadod az analóg jelet -persze nem gitárra és nagy impedanciás dolgokra találták ki, szóval kapásból kell tervezni hozzá illesztőt - ő meg kiadja a digitálisan kódolt jelet, amit a vevő modullal tudsz fogadni, annak meg van egy analóg kimenete. Azt meg bedugod az erősítődbe és szól az éteren keresztül vitt zene. A modulok ára nem kell mondjam mennyi..most így fejből darabja 10-15k körül járhatott. Előnye, hogy plug and play ,szóval beadod neki a jelet és működik.
Neten rengeteg ilyen FM transmitter van, lehet vele játszani, semmi értelme. Ezt is próbáltuk, még beszédet is nehézkes jól átvinni, nem beszélve, hogy csak az adót építettük meg és egy rádión hallgattuk, szóval a vevő készen volt.
Tudom, hogy ez egy hobbista fórum, de ez esetben azt kell mondjam, jobban jársz, ha veszel egyet. Az FM transmitterest azért kipróbálhatod, végülis pár fillér, van ilyen topic is, hogy vezeték nélküli poloska azt hiszem, azt okosan át lehet alakítani. De nem kell mondjam: törvénytelen a használata.

Zsolti
(#) csoka69 hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Akkor tényleg van ilyen..
Ott még nem tartok, hogy pörgök, és ugrálok a színpadon ... de csak úgy hobbiból még szerintem csinálok valami hasonlót.

Egy torzítót csináltam szólógitárhoz, és nagyon magas a hangja, talán szólózáshoz tudnám használni, több húrt együtt pengetve meg nagyon csúnya "darabos" hangja van...
Germánium diódák vannak benne...
szerintem az a gond, hogy nagyon alacsony feszültségnél vágják le a jelet, és ezért elvész a tényleges frekvencia....
HA kicserélem LEDekre akkor az segíthet a problémán?
akkor magasabb feszültségen vágná, éppen a tetejét a jelnek...
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Hali!

Igazság szerint segíthet a led, de szerintem csodát ne várj tőle. Ez egy elég durva túlvezérlős fuzz, elég nagy erősítéssel, meg vágással. A "darabos" hang is épp emiatt van, túl nagy az intermodulációs torzítás, nem csengenek össze a hangok. Túl sok frekvencia tartomány beli színezés a torzítás során nincs, a tone-val lehet kicsit hangolni.
Ezeket a torzítókat arra tervezték annak idején, hogy a relatíve nagy hangerőn szóló még nem túl torz csöves fejeket hajtsa agyon, jól megtorzítsa. Jimi Hendrix hangzáshoz pl. Ott maga a csöves motyó "kerekített" a nagyon durva hangzáson. Ez ilyen jellegű torzító, nagyon nyers hangja van.
Próbáld ki a Led-et, de szerintem az csak azon változtat, hogy a torzítás "később" következik be, de a karaktere megmarad.

Zsolti
(#) mackomester válasza csoka69 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szevasz!

Mmm, csak gondoltam, megosztom Veled eziranyu tapasztalataimat. Hazilag szerintem sem erdemes nekiallni, minosegi cucc epitese nagyon sok munkaval jar es az eredmeny sem garantalt. Masfelol volt szerencsem draga (nagyon draga) radios motyot hallani, probalgatni, es egy szo mint szaz: nincs az a jo radios rendszer, ami ugy szolna mint egy vezetek... Ami engem spec zavart, az a hallhato kompresszor/limiter a cuccban, ami osszenyomja a dinamikat, nehogy tulvezerelje az adot. Kisebb-nagyobb mertekben ez hallhato az altalam ismert szeteknel. Nagyon nem gaz, de a vezetek az vezetek.
(#) kefe13 hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Sziasztok
A változatosság kedvéért most nem bugi, hanem egy gyári pedálról kérdeznék valamit.
Visszakaptam kölcsönadott digitech grunge tortyogómat amin ugye 2 kimenet van, az egyik emulált. Ez érdekelne, alkotható e egy ilyen külön kapcsolás, ha igen hogyan, van e valakinek ilyen kapcsija. Mintát csinálgattam vonalból ha valaki nem értené miről van szó, gitár-pedál-hangkari-mentés mp3. Beállításokat a fájlnév elárulja.

Bővebben: emulált
Bővebben: standard

(játékot nem kritizálni)
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Üdv mester!

Ami neked kell az a speaker szimulátor. Van jópár kapcsi fenn neten, keress rá az lxh2 -re googlén. Kicsit komplikált kapcsolás, de még az a legjobban hangzó cucc.

Bővebben: Link

itt van, e ez egy 4X12-es greenbacket szimulál, de szerintem egyszerűbb is elég, pl a GT2 spk simje is alkalmas, nem hinném, hogy a digiben komplikáltabb kapcsolás lenne, mint egy másodfokú alul meg felüláteresztő..

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Csao.
Találtam az általad ajánlott lxh2 -ből egy viszonylag egyszerűnek tűnő LITE változatot, szerinted hozná azt amit a grunge beépített motyója ?
Bővebben: GGG LHX2 Lite
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Hali!

Simán. Szerintem a digitech -é sokkal egyszerűbb. De hasonló result lesz, nyugodtan megépítheted!
Sokat hallgattam a mintákat, de nem hallok a középtartományban sem kiemelést, sem elnyomást, csak sáv határoltabbnak tűnik a dolog.

Kevesebb zizi= magasvágás, de itt 4ed fokú szűrő van, a digiben szerintem csak 2odfokú, nem olyan meredek a levágás.

Mélyben is más, kicsit lazább, a tompítás jobb = elvettek a mélyből is felüláteresztővel.

Tulajdonképpen az általad linkleltben is ez van, nyugodt szívvel mondom, megépítheted hasonló jó eredménnyel
Annyi, hogy én csak a bemenetre tennék potit, az egésznek közepes frekin néhányszoros csak az erősítése, az elején is csak azért kell a poti, nehogy túlvezérlődjön. Kimenetre értelem szerűen tennék csatoló kondit meg ellenállást a poti helyett.


Zsolti
Következő: »»   69 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem