Fórum témák
» Több friss téma |
Érdekes megfuttattam a nyákon a testet forrasztó ónnal és nincs akkora feszültség a kimeneten.
És nemis vágja ki annyira a membránt !!! Na ezmeg mi lessz ha lessz valami újdonság írok
Ott nem lenne szabad legyen feszűltség,azért kellet lemérni.Az passziv alkatrészek is lehetnek a bünősők(volt már rá példa).megnézem jobban a nyákot ha lesz időm
Valami forasztás hiba lehet a hunyó,vagy nincs rendesen lemaratva a nyák ha ezt csinálya,vagy hideg forrasztás stb...
Na ehhez mitszólsz mostmár tényleg komolyan
Kezdek örülni!!! Egyre több szakaszt futtatok meg forrasztóónnal és egyre kisebb a kimeneten a feszültsééééég!!! Már lassan nincs is
Vagy nem:-/
Most megfuttattam az egész nyákot és most megin egyre feljebb megy a feszültség a kimeneten már 5-10Volt! De megnézem még párszor (lehet h kondi lessz a hunyó )
De ősze kötötted a bemenetelt a testel?Mert akkor ez normális ha jár a tápfesz :yes: Ugy mérd :yes:
Szóval hogy ne kapjon jelet le kell testelni a bemenetet.Ha rákőtőd a bemenetelt a testre 0V kellene legyen.
Nemtudom nézted-e de én a bemenetre elkó kondit raktam az 1mikros-ból abból kerámíát kéne nem???Vagy tantál elkót?
Most látom csak h egy kicsit világít az izzó nemnagyon csak halványan... Levan kötve a nyákon is látszik:
Na újabb érdekesség a kimeneten a feszültség 0,5V egyenbe 5Volt helyett!!!
Na én arra tippelek akkor h valami nagyfrekvenciás gerjedés van de lehet, hogy hülyeséget mondok. Annyit csináltam, hogy ónszippantóval leszedtem a megfuttatásokat az 1. -2.-3.-4.és 5. lábról ami megy vezető ... Szóval én gerjedésre tippelnék valami bezavar valamit de már az a fél Volt is egész jóó majd megnézem muzsikál-e. Aztán írok
Semmit nemcsináltam vele csak kikapcsoltam meg vissza és megint 3-4-5Volt közötti fesz van a kimeneten.
Úgyhogy lehet hogy nem az IC a hunyó, de akkor milehet???
A nagyfrekis zavarokat a 4.7Ohm-os meg a 47nF-os kondi kell hogy viszafogja.Ezek jól vannak betéve?Egypicit kell világitson az izzó mivel az erősitő felvesz nyugalmi áramot.Nemtudom mit mondjak,sokan szenvedtek Stk-val.
Szerintem jól vannak betéve!
Nemigen tudom már, hogy mi a baja, majd hétvégén megin killódok vele addig pihen a dolog.
Na nézzük a tényállást:
Mi lehet rossz:-IC -Kondi Ami nem lehet rossz:-ellenállás mert azokat lemértem Ja és a bemenet és a kimenetnél 1 kérdés.A bemenetnél a negatívot a földre kell nem???A kimenetnél is a hangszóró negatívját a földre kell kötni???
Na szól végre!!!
Jó egy nagyonpicit kinyomja a memránt de az semmi szinte. Annyi lenne még a kérdésem h ennek mekkora bemeneti jel kell mert mp3 ról elég halk csak kb 20W ha van. (ja amúgy kicseréltem az összes elkó kondit)
Mégegy kérdés.
Ha hangerőszabályzót akarok bele rakni(potenciométert) Akkor hova és hogy kell? Nemúgy h a bemenetnél lévő 56kohm os ellenállás helyére. Úgy h a poti két (eleje-vége) van az ellenállás helyett és a poti közepe megy az 1. lábhoz?? A válaszokat előreis köszönöm!
Köszi a válszt de így mégegyszer biztos, hogy nemkötöm rá a potit ahogy a rajzon van mer nemjó.
Elkezdem tekerni úgy, hogy nincs rajta hangfal és valami sípol És a kimenetemen újra 3-6V van.
Bocs de ilyet megin bekapcsolom és megin csak 0.9V van a hangszóró kimeneten.
Hmmm Véletlen nempont fordítva kell??? a potit bekötni (felcserélni az elejét és a végét)???
Na elnézést úgyakartam mondani, hogy a poti elejét a HF jelforrásra a közepét az erősítő bemenetére (+) a poti végét pedig a földre.
A válaszokat előreis köszönöm!
A potit jól rajzolták neked, annak úgy kell lennie. Könnyen okozhatja gerjedés azokat, amiket tapasztalsz, de erről igazából csak egy szkóppal tudnál meggyőződni.
Próbálj meg 100-220nF hidegítő kerámiakondikat tenni a végfokpanel tápfeszültségeire is! A 8-as láb és a föld, valamint a 6-os láb és a föld közé tedd őket, lehetőleg az IC-hez minél közelebb szerelve.
Köszi a választ!!!
De ennyire gerjedne?Mondom nem raktam rá hangfalat a kimenetre és úgy csinálta .(ja és a bemenetre se kötöttem semmit) Amikor levolt véve teljesen a hang akkor nem csinálta csak amikor elkezdtem felfelé tekerni a potit! Ja és egy 25kohm -os B-s potival néztem. (Azis lehet, hogy A-s kéne nem???) Ja és onnan gondolom ezt mert az ezelőtti erősítő amit tavaj csináltam abból néztem ki és az jó volt meg még mostis az (TDA8560Q) És egy link itt hobbielektronikán:Bővebben: Link
Jó a B-s poti, az nem okoz egyébként sem ilyen hibát. Lebegő bemenetnél akármit is mérhetsz a kimeneten, ki tudja, milyen zavart szed össze, és hogy a műszered mit mutat. A korrekt válaszhoz szkóp kellene.
Letekert hangerőpotinál mérd a kimenetet, ha akkor nulla van ott, akkor az erősítő valószínűleg jó. Egyébként a kábelezésen is nagyon sok múlhat, mert ha a kimenetről a levegőben lógó bemenetre visszajut a jel, akkor simán begerjedhet. A hidegítő kerámiakondik nem árthatnak, sőt, a 0-s és a 4-es lábra is lehet tenni olyanokat.
ÁÁÁÁ
Hülye vagyok már télleg jóó a rajz!!!
Nemtudom, hogy mivolt tegnap demost teljesen jól működik a hangerőszabályzás.
Köszönöm a segítséget!
Amúgy nemtudom de nemvalami hangos, ennyi lenne 70W???
A laptopra rákötöttem meg a DVD lejátszóra is és nemolyan hangos. Goldolom lekéne mérni. De egy sima lengőtekercses műszerrel letudom mérni???(azt tudom hogy kell,a feszültséget párhuzamosan, az áramot sorba úgy h megszakítom az áramkört és a +vagy a - közé kötöm )
Kész vége ennyi féltápfesz rajtavan a hangszórókimenetemen
Valahogy nemjól mértem az áramot és ennyi a feszt lemértem már elegem van:S
Na elővettem a régebbi "rossz" IC-t és egy kis szenvedés után jó lett mostis szól!
De 1600Ft-t biztos buktam mer a másik IC biztos elszállt sztem a végtranyó szállt el . Ja és ahogy mértem a kimenetet 43V -volt rajta azis fordított polaritással úgyhogy biztos kampec annak. (ja és úgy rontottam el az árammérést, hogy a sok vezeték összevissza volt és a kimenetre és a testre kötöttem a műszert ennyi lett volna kész a balhé végtranyó nyeke)de majd lesz valami Nagyonszépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Hamajd más segítséget kér majd énis próbálok segíteni!
Szeretnék ehhez az erősítőhöz, előerősítős hangszínszabályzót!
Melyiket ajánlanátok nekem ami jó? TDA,TL,LM... A válaszokat előreis köszönöm!
Szia!
Talán a legegyszerűbb, és jó megoldás egy műveleti erősítővel felépített hangszínszabályzó. Pl.: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |