Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek akinek van tapasztalta ezekkel a hangszóró csodákkal az ossza már meg velem.
Vagy annyit érnek mint PL: M.N.C SAL vagy jobb
Ha a Dibeisi difukról beszélsz akkor vannak ott is ugymond egyes tipus ami jobb hangszóró mint a tőbbi.
Idézet: „Vagy annyit érnek mint PL: M.N.C SAL vagy jobb” Nekem volt tőbb fajta,de az MNC meg SAL sokkal jobban ment.Az érzékenységűk nemtudom menyi lehet,szerintem simán 88Db,vagy az allat.Az egyetlen előnye hogy olcsó.Nekem ezek voltak a képen láthatók,az utolsó 2 az 25 cm,a sárga habszél az 30cm.A 30-ast próbáltuk egy MNC Noir 30cm-esel,hogy melyk hogy szól.Az MNC nyert elég jó főlényel.A b1041 azt akármilyen dobozba tettem nem akart szólni,üres hangzása volt,250/500W van rajta.Hát 200W-ot simán birja,de nem szól sehogy,mi csak ugy nevezzük "A Watt nyelő".Az b1002 az még szólt elég szépen de gyenge az érzékenysége.Kiváncsi voltam hogy szól enyi pénzért,anyit is szól amenyit adsz érte.Kb. enyi a tapasztalatom vele.De mindegyiken túl adtam Ha nem vagy túl sok elvárással akkor jók ezek a hanszórók is,de nem mind :no: csak egyes tipusok
b1002 -ről nincs kép, a g1002 képen látható szerintem egy Monacor, ezek mélysugárzók, mit vártál tőlük tökéletes énekhang visszaadás vagy valamilyen komolyzenei koncertet hallgattál meg. A MNC, SAL kitünő hangszórók főleg ha az árát nézzük. Melyik, hogy szól és nyert a MNC mit vizsgáltál hangminőség volt az érdekes vagy mérted a hangnyomást?
..és érdekelne még hangváltót használtál vagy csak rákötötted az erősitőre, mindegyik 4 vagy 8 ohmos?
Az mnc nek is meg a somogyinak is vannak jó hangszóri Pl PA a sorozat elég tűrhető darabok !Főleg az MNC PA full lemásolt JBL még a papír meg a cséve anyagai is ugyan olyan anyagból van a egydül a mágense lehet más de szerintem az is ugyanolyan.
Ezek is kisöpört olcsónál is olcsóbb kínai készletek, legalább annyira használhatatalanok, mint a SAL-MNC. Az árát, amit kifizetsz érte, egyik sem éri meg
Idézet: „b1002 -ről nincs kép” g1002-őt akartam irni Idézet: „a g1002 képen látható szerintem egy Monacor, ezek mélysugárzók, mit vártál tőlük tökéletes énekhang visszaadás vagy valamilyen komolyzenei koncertet hallgattál meg” Nem Monacor(lehet hasonlit rá),azt nem vártam tőlük hogy szólyanak mint egy Monacor csak leirtam a tapasztalataimat. Idézet: „A MNC, SAL kitünő hangszórók főleg ha az árát nézzük” Mindenkinek megvan a saját véleménye.Mikor fogol hallani egy Eminence,Fane,P.Audio hangszórót ugyan olyan hangerőn,meglátod mi fog kelleni.Igaz nem olyan drágák és mindenki számára elérhetőbb az MNC,SAL. Idézet: Az ablak rezgést mértem meg hogy milyen hangos.Az MNC jobban adta a mélyet is meg jobban remeget az ablak,a másikba meg toltuk a W-okat és elmaradt a nagy élmény.Igaz 2-3DBS-t is veszel egy MNC árán.„Melyik, hogy szól és nyert a MNC mit vizsgáltál hangminőség volt az érdekes vagy mérted a hangnyomást?” Idézet: Nem használtam hangváltót mivel egyik sem paszolna a másikhoz.Mindkető 8 ohm. „.és érdekelne még hangváltót használtál vagy csak rákötötted az erősitőre, mindegyik 4 vagy 8 Ωos?”
Idézet: Van benne valami „Ezek is kisöpört olcsónál is olcsóbb kínai készletek” Idézet: Szerintem az MNC,SAL egy fokkal jobbak „legalább annyira használhatatalanok, mint a SAL-MNC.” Idézet: „Az árát, amit kifizetsz érte, egyik sem éri meg” Van akinek nem a hangminőség meg a Db számit,hanem legyen valami hangszóró olcsón.Izlések és pofonok
Ezeknek a típusoknak már megszűnt a gyártásuk is, szóval azért ennyi az áruk.
Lehet, hogy vannak hajszálnyi különbségek, de a három közül még egyiknél sem érik el azt a szintet, ahonnan érdemes lenne velük foglalkozni. És nem biztos, hogy pénzfüggő a dolog, olcsón is vannak, jó, meg érzékeny hangszórók is.
Hát igen gondoltam hogy ez lesz
Van akinek jó az M.N.C vagy SAL nem rosszak. Én kisebb rendezvényeken hangosítok M.N.C hangszórókkal és még nem volt panasz hogy halk lelne. Nekem vannak itthon mindegyikből ahhoz viszonyítva hogy menyi be kerül jó választás. (Leginkább engem a pioneer hangszórók fogtak meg ott is a régebbi típusok.) Az viszont igaz hogy DBS árban a legjobb én kettőt tudnék venni belőle annyi pénzér mint egy SAL vagy M.N.C Meg még 2000kft hangszórók is jók
Idézet: „Nekem vannak itthon mindegyikből ahhoz viszonyítva hogy menyi be kerül jó választás.” Szerintem kifejezetten rossz, használati értékben kb. negyedét éri annak, amit kifizetsz érte. H2000 egy másik kategória. Na azok között pl. találsz olyan hangszórót is, ami árának többszörösét éri. Semmi köze a kínai cuccokhoz, fölösleges egy mondatban említeni a másik kettővel. Idézet: „Én kisebb rendezvényeken hangosítok M.N.C hangszórókkal és még nem volt panasz hogy halk lelne.” Hát ha eléggé torzít és rezonál, tényleg nehezebb elviselni a hangját az érzéketlenségük ellenére is.
én ma vettem egy dbs g1202-est. 140W max, 4ohm, 30cm átmérő. Egy kb. 50W-os erősítőre akarom kötni. Az egész megy bele egy kb. 90l-es ládába. Kíváncsi vagyok mit fog szólni. Az előbbieket elolvasva félek, csalódni fogok. Igaz eddig semmilyen mélynyomóm nem volt és tény, hogy nagyon olcsón vettem.
Nem értem mért szólod le , a dizájn a forma és a használhatatlanság iskolapéldája. Nem értem amit most ajándékozok el kosarat és mágnest (talán még a membrán is jó) túl nehezek, nekem majd a kezem leszakadt a 80 mm átmérőjű és 70 mm tömör vas és mágnes darab miatt. A vastag öntvény kosárról ne is beszéljünk. Ezek könnyű kici occó használhatatlan kínaiak. Talán még úgy is leveri hangzásban hogy gyakorlatilag membránszéle nincs a pille se sokat tart... Nem vállaltad a javítást amikor kellett volna nekem , de nem baj mert most nincs gondom vele hála az Istennek nem vállaltad , az asszony örökké hálás neked mert amit ma elhoztunk hangfalat is allig bírtuk beemelni a kocsiba ketten, ez sem lett volna csak fél kilóval könnyebb ha összerakom.
Csak attól függ, mit vársz tőle.
Már nem rémlik mit akartál javíttatni.
Szerintem jó lesz ha nem vagy nagy elvárásokkal.Ólcsó húsnak hig a leve.De nem kell félni mivel szobába dosztig elég.Én is 2x20cm-es MNC-vel kezdtem és meg voltam vele elégedve szobában Hasonlit erre mi g1202
Nem is csak a 90dB körüli szobahangerő elérése a kérdés ezeknél...
Az igaz hogy volt 2x20cm-es H2000-es hangszóróm és leszólta a 2x20cm-es MNC-t.Az MNC-ben az idegesitett hogy mikor elkezdet ki-be járni a membrán egy fura torzitása volt(ezt nem mindenki halya),de a H2000-nek meg akkor is tiszta volt ha tul is terheltűk 70W-al(55W Rms volt).A hangdoboz 30-35 liter volt.Már nincs meg egyik sem
Köszi a nyugtató választ . Igyekszek majd minél hamarabb összerakni a cuccot és kiderül, hogy mekkorát dörren. Én is úgy gondolom, hogy amire nekem kell arra simán elég lesz.
és próbáltad őket különbőző dobozokban band pass, bass reflex, zárt, és bass reflexnél is próbálkozátál a cső hosszának állításával?
Ha csak zörögni kell, meg dobozt próbálgatni, arra biztos jó.
Nálam a sal hangszóróm egy philips társaságában elért kb 100dB-t is.De a salnak alig vollt mély hangja.
Nem próbáltam mivel semmi adat nincs róla csak 140W max meg 91db,szerintem nemjók ezek se
Idézet: „Nálam a sal hangszóróm egy philips társaságában elért kb 100dB-t is.De a salnak alig vollt mély hangja.” Na látod ezt egy jó érzékenségű hangfallal 1-2W-al elérted volna,mély hang társaságában .Nekem is MNC meg SAL volt de már kinőttem,akkor az volt a sztár,mostmeg valami professionális hangszórókhoz fordulok mivel beláttam hogy sokatt számit a Db
Sajnos shalafi némítva lett mert volt igazság amit Bene amit mondott.
DBS sajnos nem ismerem még de SAL M.N.C igen vannak jó hangszóróik már több mint 10 éve foglalkozok hangfal építésél lehet belőlük jót építeni csak nehéz. Szerintem egy próbát megérnek a DBS hangszórók is atoll függ hogy kinek mi a el várása mert egy műanyag számítógép hangszórót biztosan helyettesíteni tud a DBS is úgy mint a SAL vagy a M.N.C. Próba szerencse ha kell majd segítek.
Ennek a topik nyitásnak sem látom az értelmét.
Miért nem lehetett ezt az egy kérdést egy hangszórós témában feltenni? Ha végigolvasod az ezzel foglalkozó témákat, akkor látható lesz, hogy a választ adók otthonra a H2000 termékeit favorizálják. Ha hangosításra kell, akkor az Eminence-t ajánlják. A többit nem.
Én most vettem 2 db DBS C6504-es hangszórót középnek,szerintem szépen szólnak.
Tudja valaki , hogy honnan lehetne megszerezni DBS hangszórók adatait?
Onnan, ha megméred.
Furcsa, mert általában épp az érzéketlenaégükkel, és a középtartománnyal vannak a legnagyobb bajok.
Adatokat csak úgy kap hogy megméred mert.
1. nem találtam sehol 2. ha találtam volna a kor se lenne igaz Mást részt mindenki maga tudja hogy neki mi a jó Egy kínai oldalon találtam egy pár érdekeset.
Kezdő hangfal építő vagyok, és nem tudom hogy hogyan kell megmérni a hangszóró adatait.
Úgy tudom ,hogy 3 adat szükséges egy hangszóróról a doboz méretezéséhez (Thiele-Small paraméterek) fs Qts VAS.De ha ezek nincsenek meg akkor mi alapján lehet méretezni a dobozt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |