Fórum témák
» Több friss téma |
5.1-es házimozit szeretném használni, telefonról, de azon ugye több bemenet van, hogy lehetne megoldani?
A mélynyomóba van erősítő ebbe mennek bele a lejátszótól a kábelek, és innen megy az 5 hangszóróhoz a vezeték. Nem kell hogy 5.1-en szóljon elég ha szól.
Ami a lejátszóból megy a mély ládába(erősítőbe) ott megnézed melyikhez van odaírva hogy Front és oda kötöd a telefont. Így az első kettő hangfal fog szólni.
Szia!
Akkor pofon egyszerű a dolog. Veszel két ilyet, ha nem kapsz egyből olyant mi töbre oszt, de amit linkeltem az szinte még az zöldségesnél is van. Kérjed úgy, hogy jack elosztó, és máris adják. Majd az 5.1 3 jack bemenetét mind bedugod ebbe és utána a telefonba. Ha a telefonod nem 3,5 jack kimenetelű akkor kell oda is egy jack átalakító, de ez már telefon típustól függ. Én pl. a gyári samsung fülest elvágtam és raktam rá egy anya jack-et, így mindenre rá csatlakoztatható, de lehet kapni gyárit is.
A nagy_david1 féle megoldás is járható, de ha az erősítő nem valami komolyabb lehet hogy nem fogja szeretni ha a bemeneteit közösíted. A telefonon eleve csak sztereó zene van így bőven elég ha csak a front hangfalak szólnak.
Idézet: Remélem, ezért nem fog nyitni még 1 ilyen emelt szintű topicot... Egyébként, ha a házimozin van vonalbemenet ( line in ), oda a legegyszerűbb csatlakoztatni a telefont. ( Ez utóbbi mondat a témanyitónak szól. ) „de ez már telefon típustól függ”
Legalább úgy lenne a jó, hogy 4 hangszóró szól 2-2 sztereóba és még szól a mély. Valami ilyesmi bemenetnél (5.1)
Építsd meg a cikkemben szereplőkből valamelyiket: Bővebben: Link
Esetleg van ott olyan hogy cd/mp3 input oda bekötöm mi fog történni?
Pofon egyszerű, nem kell bonyolítani. Veszel 3 ilyet: Bővebben: Link és két ilyet Bővebben: Link Értelem szerűen összedugod őket, és kész. Bár lehet hogy ha egy beenetre adsz jelet akkor azt alapból kikeveri mind a 6 hangszóróra, de ezt nem merném megkockáztatni hogy tényleg így van-e. Ami nekem van Dyras az tudja ezt.
Ha nem kell hogy szóljon mind a 6 hangszóró, akkor csak egy kábelt veszel, azt bele a telefonba, a másik végét meg pl. az MP3 bemenetre.
Mind a 6? Vagy csak 2? Vagy hogyisvanez?
Csak holnap tudom, ugyanis nincs itt....
Helló!
Én az 1. rajz alapján oldottam meg.De ha egyszerübbet,és olcsóbbat szeretnél,akkor a 2. rajz
Szia(sztok)!
Szerintem teljesen felesleges ennyi kábelt meg elosztót venned. Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, ha a telefonból kijövő jelet valamelyik 2chanel inputtal kötöd össze akkor szólni fog a összes hangfal, hiszen ezek a bemenetek direkt ezért vannak rajta. Természetesen nem valós 5.1-es hangja lesz, de mégis csak jobb mintha 2 hangfal szólna. písz
Legközelebb valaki a kapucsengőt akarja majd 7.1-ben nyomatni...
Hogy érdemben is szóljak, jó lenne a pontos típusa a házimozi-erősítőnek, és akkor egyből meg tudnánk mondani, hogy hova kösd, kell-e osztogatni a jelet, stb.
De ha tudál képeket mellékelni és akkor könnyebb dolgunk lesz
Szia!
Hát nagyon nem így van ez. Ha 2 chanelt kötsz be, akkor 100%, hogy 2 hangfal fog neked szólni (utólag látom, hogy van rajta egy mp3 bemenet is, lehet ezzel lenné érdemes valóban megpróbálni először. Ha te is erre gondoltál, akkor elnézést, én nem vettem észre). De ettől eltekintve nemtudom miért kell túlbonyolítani indulásból (ezt előző hozzászólóknak írom). Szerintem 100 forintért próbálja ki a jack elosztós mesét és ha nem jó, vagy nincs megelégedve, amit aligha hiszek akkor építhet áramkört melléje. Én is volt, hogy kellett improvizálni mert bedöglött a hangkártya és ez volt kéznél kettő, és ment minden mint a karikacsapás és másnak is ajánlottam és ők is meg voltak elégedve.
Idézet: „Ha 2 chanelt kötsz be, akkor 100%, hogy 2 hangfal fog neked szólni” Én is ezt gyanítom, de majd meglátjuk, ha kipróbálja. Amúgy az a kép nem az Ő cucca, csak hasonló. Idézet: „De ettől eltekintve nemtudom miért kell túlbonyolítani... ...ha nem jó, vagy nincs megelégedve, amit aligha hiszek akkor építhet áramkört melléje.” Ez igaz, kipróbálni, meg hogy hirtelen szóljon valami arra jó. De van két érv, ami amellett szól, hogy építsen valamilyen kis elektronikát is. Egyik, és ez a fontosabb, hogy, ha így összeköti, akkor a centerem is szólni fog valamelyik oldal, ami eltolja a sztereó képet. Persze ez van akit tök nem zavar. E mellett, ha a mélynyomóban nincs alul-áteresztő szűrő (és általában nincs az ilyen egyszerűkben), akkor abban meg a másik oldal fog szólni, tovább rontva a sztereó képet, s a mély tisztaságát. A másik érv, hogy a mai pop-rock, stb zenék tele vannak effektezve, ráadásul 3D hangzásban, ami az ilyen sztereó kép eltolásokon még zavaróbb. Ja és van egy harmadik érv is az elektronika mellett. Ha már van egy 6 csatornás hangrendszer, meg egy 3D-s hangforrás, akkor miért ne élvezzük ki +500Ft ráfordítással.
El sem hiszem, hogy van olyan mélnynyomó amiből a szűrőt kispórólták, de elhiszem. Én nem azt mondtam, hogy az elektronika nem segítene és nem lenne tőle jobb, csak ahogy írtad, kipróbálni, hogy szóljon valami 100 forintból, arra jó. De most az is kérdés, hogy csak egy-két alkalomra kéne neki vagy otthoni huzamosabb használatra gondol, mert ha utóbbi akkor biztos megéri megépíteni a kapcsolásod. Ne értsd férre, nem a kapcsolásod ellen vagyok, mert amit leírtál azzal mind egyet értek, hanem ha otthon kikerül egy elosztó és csak pár alkalomra kell akkor kipróbálhatná úgy is.
Persze, megértlek, csak én abból indultam ki, hogy nem egy alkalomra szeretné.
A szűrőt sajna kihagyják, mert nincs egységesített szabvány, hogy hol legyen. Eleinte én is azt hittem, hogy minden dekóder már csak a mély hangot adja ki, de nem. Feltételezik, hogy majd az aktív nélynyomó leszűri. Ez a nagy házimoziknál így van, de a PC-seken nemigazán. Ott a PC-n állítható az LFE, s ezért az olcsó "kinaiakból" kihagyják. Viszont, hogy az Övé milyen, majd kiderül, ha csak oda dugja be először az egyiket, s az ének is tisztán kivehető lesz, akkor nincs benne. Igazán csak a morajlást szabadna hallani onnan. Amúgy a Te(Ti) módszeretek is hallgatható hosszabb távon is, csak én már kicsit maximalistább felfogással gondolkodom, s nem egyformák az igényeink, elvárásaink.
Az én zenei igényeim is megvannak, mert nem tudok meglenni nélküle egy napot sem, de itt megint attol is függ, hogy milyen stílust hallgat és üvöltenie kell vagy halkan relaxálni egy szimfónia mellett Nekem pl. egy szűk középkategóriás 5.1-em van és a mélynyomójában van szűrő. Én ebből indultam ki, de lehet akkor ezek szerint mázlim van vele.
Ezzel nem értek egyet, mert pl. nekem is olyan erősítőm van, (Pioneer VSA-303) ami a jobb/bal bejövő jelből simán kever 5.1-et, vagy amit akarsz. Persze, ez csak szimulált 5.1, de van erősítő, ami ezt tudja, ergo egy telefon jelét is képes "szétkeverni" 5.1-re. Sőt, ha ügyes vagyok, akkor a kapucsengőt is...
Ezért is írtam, hogy kellene a pontos típus, és akkor nem kellene itt tépni a szánkat, és Ő is hamarabb megoldást kapna. Ha egyáltalán érdekli még a téma... Az igényes zenehallgatás meg ott kezdődik, hogy felejtsük el az mp3-lejátszót, a számítógépről jövő zenét, a telefont meg főleg... :no:
Na sikerült megoldani. Van rajta olyan, hogy stereo bemenet, és kikeveri magának, egy kérdésem van még, ez hálózatiról megy, ha jól tudom az erősítőbe minden a trafó után valami 10-en akárhány volt. Működhet akkuról?
Persze, csak elég emberes akku kel bele, amit állandóan töltened kell majd.
Idézet: „egy kérdésem van még, ez hálózatiról megy, ha jól tudom az erősítőbe minden a trafó után valami 10-en akárhány volt. Működhet akkuról?” Ne haragudj, ez a kérdés kicsit kusza... Te legalább érted? Legalább azt konkretizáljuk, 10-en hány voltos micsodát is akarsz üzemeltetni és milyen akkuról?
Lefordítom:
" Ha jól tudom, az erősítőben a trafó után minden tizen-x volttal működik " Nem jól tudod, mert az 4-6 volttól a pár százig bármekkora lehet, ez nagyon sokmindentől függ. Mekkora a teljesítménye, milyen osztályú, szimmetrikus tápolású-e, stb...
Na, most akkor ki az okos...?
Örülök, hogy ezt megoldottad magadtól, remélem érdekel annyira a dolog, hogy többet is akarj tudni...
Na szóval, van egy trafó benne amiből jön ki több vezeték. Képeket mellékelek. Ezt kéne valahogy úgy kötni hogy autó akkuról menjen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |