Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 93
(#) attila0115 hozzászólása Feb 16, 2010 /

üdvözlet mindenkinek,egy kis segitséget szeretnék kérni van két nokia n80-as mobilom és mind a kettőnek az a hibája,hogy ki kapcsolás után elveszti az órajelet és minden bekapcsolás után bekell álitani az időt és a dátumot.A másik probléma,hogy az aksi 1-2 napig birja a töltést tartani és lemerül (originál új aksival is)de olyat is szokott mutatni,hogy lemerült kikapcsol és bekapcsolás után még féltöltötséget mutat és müködik ujra.Szalagkábelt már cseréltem benne meg teljes szétszedés és kitakaritás is volt már.(egyébként müködik tökéletesen)
(#) titi válasza attila0115 hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Nem volt piszkálva bennük a szoftver?
(#) attila0115 válasza titi hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

részemről nem,de volt a nokia gyári szervizben is ahol nem csináltak semmit vele vagyis törötten akarták visszaadni amit én kifogásoltam és utánna visszakaptam úgy ahogy leadtam,hogy ott a szoftverhez nyultak e azt nem tudom.
(#) titi válasza attila0115 hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Elsőre pedig én szoftverhibát mondanék.
(#) ferzoo válasza lanti hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

A szolgáltatot nem külösebben érdeki a készűlék vagy sim,előfizetésesnél.Öket az érdeki hogy 12-24hónapig fizesd a csekeket,utald a pénzt.Mert ha nem kikapcs. szolgáltatást,aztán jön a ködbérrel felszorzott számla.Ami 50ez.+telo ára,és az utolsó számla összege.Én is jártam igy,T-nél 94ez.ft os csekk 2havi nemfiz.után,majd 4évi levelezgetés behajtási csoportal.Ezután rájőttek még mindig álláskereső vagyok,nincs jövedelmem,megeggyezést ajánlottak.Kifizetem az utolsó számlat +25ez.ft.ot csekken.Rendesek voltak úgygondolom
(#) greatman válasza Sera26 hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Szia!
Az IMEI az olyan mint az autóknál az alvázszám. A cseréje tudtommal csak OTP chip cserével megoldható. Ebben tárolják az IMEI -t, amit új chip beültetése után égetnek bele, és többé nem lehet módosítani. Elvileg másik mobil IMEI -vel is működhet a dolog, azonban arra oda kell figyelni, hogy mint az autóknál, az IMEI -is hordoz magában a készülék gyártójára, típusára vonatkozó információkat. Amennyiben nem a készülék eredeti IMEI száma kerül bele az új chippbe, akkor az bűncselekmény. Ugyan az mint az autó alvázszámának átütése, vagy átheggesztése.

megpróbálhatom újra feltenni az utólso gyári szoftot.szerinted használna valamit

megcsináltam a szoftverezést és valószinű,hogy jó lett
(#) lanti válasza ferzoo hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Ja, gáz fizetted volna vagy átgondoltad volna mit veszel a nyakadba egy aláírással vacakabbul is járhattál volna. De az imei cserét a rend bősz szervei 2-5 évvel díjazzák , már ha rajtakapnak valakit ilyesmin
(#) koverchenko hozzászólása Feb 19, 2010 /

Sziasztok!

Sajnos nekem is K800i-s problémám van.
Elöljáróban annyit, hogy nem garanciális, 3 éves és nagyon szeretem. File művelet telcsiről gépre és az USB kábel csatlakoztatásakor kifehéredett a kijelző és lefagyott. Az akksit kivettem és utána már nem tudtam bekapcsolni. Csak az infrában lévő vörös villogás.
Végig olvastam nagyon sok bejegyzést és leírást de nem sikerült EROM-ot frissítenem. Valamit elsz@rok és nem tudom hol. Tud valaki segíteni abban, hogy hol találok pontos leírást a lépésekről és az alkalmazott programokról? A KulanKendi client búbánatot is leszedtem, de account nélkül csak nézegetni tudom. Az XS++ megy, de mikor rádugom a kábelt a 2+5 nyomvatartása mellett akkor is csak annyit ír ki, hogy Baseband 9900 és Protocol version 3.1.
Mit csináljak? Kazánba vele?

Köszi előre is ha valaki tud segíteni.
(#) lanti válasza koverchenko hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

A kulan client jelszó és felhasználóneve: kulan azt hiszem ha nem sikerül semmi pánik irány a szerviz! visszahozzák nyugi nem is tul drága 3-5 ezres max! Akku biztos nem merült le ?
(#) Ricsi89 válasza koverchenko hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Egy éjszakára hagyd töltőn, biztos, ami biztos, mert járt már így más is. A kulankendi felhasználóneve és jelszava is kulan. Az infránál villogás az aksi lemerülését is jelzi, nem csak a szoftveres hibát.
(#) koverchenko válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Király srácok, eddig jó. Tényleg jó a jelszó, de most kér bizonyos adatokat, hogy mire akarom frissíteni. Utána kell néznem.
De ezt is nagyon szépen közönöm.
Amit eddig összeszerencsétlenkedtem, ahhoz képest ez már fellendülés.
(#) koverchenko válasza koverchenko hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Megint én!

Ezzel a hibaüzenettel leáll az egész:

Connecting to server...
Press "5" and "2" keys, hold them together and plug DCU60 USB cable.
Phone Connected...
Detected: DB2020: A1 Series
Flash ID: 0x897E - Supported
Error: Unsupported CID (>52) Version!
Contact With Reseller.

Mit rontok el?
(#) lanti válasza koverchenko hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Semmi pánik XS++ al csinálj egy cid52-53 konverziót.Autómatikus ha elindítod a progit és csatizod a telót felajánlja!
Vagy seus letölt a sonytól és frissítsd autómatán max ha a kéri hogy nyomd meg a C gombot te a 2+5 gombot nyomd!
(#) koverchenko hozzászólása Feb 20, 2010 /

Szevasztok!

Használtam a SETool2-t és ezt írta ki:

Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.10
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors

if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.

Will backup GDFS now.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
BOOTROM MODE DETECTED
Speed:921600
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:35427102587246 CERT:N/A
FLASH CID:53 COLOR:RED
Can't build loaders chain ;(
Elapsed:41 secs.

Elképzelhető, hogy (FLASH CID:53 COLOR:RED) erre van szükségem ahhoz, hogy frissíteni tudjam az EROMOT a telcsimben?
Kerestem de nem találtam a neten.
(#) koverchenko válasza lanti hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

A seus azt mondta, hogy nincs elérhető, újabb verzió a tecsimhez.
Az XS++ próbáltam, de vagy én rontok el valamit, vagy...mittomén de nem akar menni.
A SETool2 pedig ezt írta róla:
FLASH CID:53 COLOR:RED
(#) Ricsi89 válasza koverchenko hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Ezzel te már nem tudsz mit csinálni, mert sem az XS és sem a Kulankendi nem támogatja a cid53-as telókat. :no: Vidd be valami mobilos boltba, ahol foglalkoznak ilyenekkel és megcsinálják pár ezresért.
(#) koverchenko válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

A túróba!
Ettől féltem.
De azért nagyon köszönöm a segítségeteket.
További kellemes hétvégét mindenkinek!

Eppilanat és csak semmi pánik nekem nem sikerült kinyírni ugy sonyt hogy ne tudtam volna megcsinálni spec cucc nélkül is, talán ajánlhatom figyelmedbe ezt a szakfórumot esetleg nagyobb eséllyel indulsz mint itt...
Link:Bővebben:A Link
(#) Ricsi89 válasza lanti hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Viszont a cid53-as telóval tényleg nem lehet házilag csinálni semmit. Se gdfs visszatöltés, sem erom frissítés, mert nincs hozzá olyan program, ami kezelné. :no: Sajnos ez van. cid52-essel könnyebb lenne a helyzet, mert azt minden program támogatja. Itt meg csak annyit oldottak meg, hogy egyáltalán szoftvert lehessen cserélni és patch-elni lehessen a telefont. És mivel a DB2020-as platformú telefonok gyártása befejeződött, nem is várható semmi fejlesztés. Inkább A2-re fejlesztenek, de ott meg már mindent megoldottak.

Köszi szépen!
Regisztrálok rá, talán akad valami segítség!
(#) lanti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

CID53-nál tényleg felejtős a gdfs macera és az erom frissítés de jdflassherrel lehet még csodát tenni

Ez ok!
De akkor mit csinálnak vele a szervízben?
Valamivel csak javítják ők is.

Persze, van nekik 40-50 ezer Ft-os szervízcuccuk, amivel tudják javítani a telefonokat.

Sejthettem volna!
A ma éjszakát és a holnapi napot rászánom a keresgélésre. Hétvégén nincs szervíz amúgy sem és talán kicsit okosabb leszek telcsi ügyekben. Talán!

De azért valamit nem értek.
Ezek szerint a telómban ez a CID53-as búbánat van, amit frissíteni kell. De mire is?
Mert ugye a telcsi sz@rik menni, csak a kis led idegesít a villogásával és semmi többre nem hajlandó.
Tehát! Ebben az esetben is frissítésről kell beszélnünk?
Ne haragudjatok, de teljesen hülye vagyok a témához és tényleg semmit nem tudok róla.
Ja és nem esik nehezemre baromságokat sem kérdezni.

Ezt házilag frissíteni nem tudod, a cid53-as védelem miatt. Ezt szervizben nem frissítik, hanem gyári szoftverrel újrahúzzák az egész telefont. Így a hibás szoft felülíródik és jó lesz.

A szerviz úgynevezett szervizboksszal dolgozik ez egy célspecifikus hardver és a hozzá tartozó szoftver valamit egy accountot tartalmaz amivel mindent meg lehet tenni az adott készülékkel , szervizeléshez is kiváló. A te esetedben szerintem az erom tartalom sérült ami a telcsi alapvető funkcióit tartalmazza többek között az imei számot is.Ettöl függetlenül amit csak bírsz kövesd el rontani nem tudsz a helyzeten! Én a jd flasheres ismerkedést javallom egy far managgerel együtt....
(#) Ricsi89 válasza lanti hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Csak a JDFlasher szoftvercserén és patchelésen kívül semmit nem csinál az 53-as telóval... Nekem is van itthon EROM hibás 53-as alaplapom, amivel semmit nem tudtam kezdeni, de mivel volt másik lapom, így hagytam a fenébe.
Következő: »»   11 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem